Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 08:10 1 169 4

Обсъждат оставката на Заев

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • оставка-
  • скопие

Нов лидер ще има до 14 декември

Обсъждат оставката на Заев - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на управляващия в Северна Македония Социалдемократически съюз ще обсъжда оставката на лидера на партията и премиер Зоран Заев, която той обяви след поражението на местните избори на 31 октомври, предаде БНР.

Ако днес оставката бъде потвърдена и приета, ще започне да тече 15-дневен срок за обявяване на вътрешнопартийни избори за нов председател на партията. Най-големият фаворит за заместник на Заев е зам.-министърът на финансите Димитър Ковачевски.

Плановете са социалдемократите да имат нов лидер до 14 декември, тоест до Съвета на Европейския съюз, на който ще се вземе решение дали да започнат преговори за членство в съюза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    9 2 Отговор
    Няма какво да смесват вътрешнопартиините проблеми със срещата в ЕС на 14.12. и да измислят причини за оттеглянето на Заев. Вече е потвърден отказа на РСМ,защото нищо не е направено по българските условия и изпълнението на договора.
  • 2 wkjemg

    5 0 Отговор
    Тоя още ли си играе на ще подам оставка, няма да подам оставка?

    И, защо ни занимавате с него? Нас българите това, какво ни интересува?
  • 3 надарена кака

    3 0 Отговор
    Щели да обсъждат оставката на Заев. Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 4 иди ми дойди ми

    3 0 Отговор
    На ти оставка,дай ми оставка! Заешки работи.
Новини по държави: