23 Ноември, 2021 19:39 1 335 8

Оставката на Заев се отлага заради трагедията

  • зоран заев-
  • оставка-
  • трагедия-
  • северна македония-
  • скопие

Изпълнителният съвет на партията няма да заседава сега

Оставката на Заев се отлага заради трагедията - 1
Снимка: БГНЕС

Оставката на председателя на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) Зоран Заев пред партийните органи се отлага заради страшната трагедия, която се случи в България, предаде NOVA.

От партия СДСМ съобщиха, че Централният и Изпълнителният съвет на партията няма да заседават тази вечер заради трагедията, при която 46 души загубиха живота си, а 7 бяха ранени.

Заседанията бяха насрочени по искане на Заев, който обяви, че ще търси приемане на оставката, обявена на 31 октомври след втория тур на изборите и слабите резултати на управляващата коалиция. След потвърждаване на оставката започва да тече срок от 15 дни за обявяване на вътрешнопартийни избори за нов лидер, като се очаква същият да стане и кандидат за министър-председател на новото правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    13 1 Отговор
    По голяма глупост за оправдание не бях слушал скоро
  • 2 Таратор

    12 1 Отговор
    Кой е най-големият масов убиец в историята на света? Повечето хора вероятно приемат, че отговорът е Адолф Хитлер, архитектът на Холокоста. Други може да предположат, че това съветският диктатор Йосиф Сталин, който е успял да убие още повече невинни хора. Някои ще се сетят за Уинстън Чърчил, който през 1943 г. целенасочено оставя милиони индийци да умрат от глад. Между другото концентрационните лагери, така ефективно използвани от Сталин и Хитлер, са измислени от Британската империя, като решение на проблема с малцинството на бурите в Южна Африка. Наистина Британската империя успява да избие около 150 милиона души за близо 2 века. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи.
  • 3 оня с коня

    6 0 Отговор
    Заев добре е напипал Нещата способстващи за оставането му във Властта,но не трябва да се ограничава само с македонските трагедии,а да гребе С ПЪЛНИ ШЕПИ от Световните трагедии,случващи се почти Ежеминутно!
  • 4 Ице

    2 0 Отговор
    Чичо Митко е.Зайо Байо като Киро Глигоров ли е?

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    3 1 Отговор
    Тоя 100% чака да се състави правителство в България и да им дадат зелена светлина за ЕС, както искат от Козяк.
  • 6 Неутрал

    3 0 Отговор
    Той е най-голямата трагедия, крадец и клептоман.
  • 7 Неутрал

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ице":

    Не. Той е ученик на Бранко Цървенкоски, но и Бранко се е дистанцирал от него.
  • 8 Gen Gurko

    2 0 Отговор
    Продължава играта тука има - тука нема на този смешен циркаджия и българофоб.
Новини по държави: