Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 08:48 12 592 42

Смразяващи подробности за трагедията с македонския автобус

  • автобус-
  • катастрофа-
  • граница-
  • северна македония-
  • беса транс-
  • българия-
  • струма-
  • славица кутиров

Нито един от четирите автобуса на туристическата компания "Беса Транс" не е проверен

Смразяващи подробности за трагедията с македонския автобус - 1
Снимка: БГНЕС

На излизане от Република Северна Македония на 18 ноември нито един от четирите автобуса на туристическата компания "Беса Транс" не е проверен от митничарите на Граничния пункт Деве баир. Това призна директорката на македонската митническа администрация Славица Кутиров. Според нея това се дължи на "бавната система", посочва БГНЕС.

При жестоката катастрофа на магистрала "Струма" загинаха над 40 души и само няколко успяха да се спасят и бяха ранени. Всички те пътуваха в един от автобусите на "Беса Транс". "В нощта на 18 срещу 19 ноември на ГКПП Деве Баир (Гюешево от българска страна), освен катастрофиралия на АМ "Струма" автобус, не са проверени и останалите три автобуса на "Беса Транс". За нито един от четирите автобуса нямаме данни в митническата система. Това е още доказателство за несъвестното изпълняване на задълженията. Дежурните инспектори от тази смяна твърдят, че тази нощ системата е работила бавно и поради тази причина не са успеели да направят проверка", каза още Славица Кутиров, предаде Dariknews.bg.

Междувременно продължава разследването на трагедията на магистрала "Струма". Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите. Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия автобус. Разследването проверява свидетелските показания и се опитва да установи има ли осми оцелял пътник след огнения ад. Вчера прокуратура, следствие и експерти дадоха подробности за тежкия инцидент, при който се оказа, че са загинали 44 души, а не 45, както се смяташе досега. Толкова са телата, които са идентифицирани от следователите, направили огледа на мястото на инцидента. Един от свидетелите неколкократно е потвърдил, че не 7, а 8 души са се спасили. По последни данни, пък, пътниците са били 52. Вече има назначени и експертизи, част от които са готови.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    66 5 Отговор
    Чисти нашенци!
  • 2 Roro

    63 47 Отговор
    Тулупа трябва да плаща поне 25 млн. лева кръвнина на близките на загиналите в автобуса-ковчег заради некачествените му пътища!

    Коментиран от #10, #30, #32, #39

  • 3 Кюстендилският

    107 1 Отговор
    РУШВЕТ ! Така му се казва на това!!! Затова кюстендилските митничари живеят като бейове!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Винаги

    99 1 Отговор
    Винаги при някакъв инцидент излизат куп нарушения. Сега ще излязат нарушенията и от двете Българии.
  • 6 Найден Шопов

    76 8 Отговор
    Бедните души са изгорели заради корумпирани митничари.
  • 7 Kcaniba

    41 3 Отговор

    До коментар #4 от "Asdfg":

    е, такъв си е!
    А Ганя македонски, ако ще древнотракийски мацедонец се пише - пак е Гане
  • 8 Беги беги

    79 1 Отговор
    Ако знаете в какви дворци живеят митничарите в Петрич и Свиленград?

    Коментиран от #40

  • 9 РЕАЛИСТ

    67 5 Отговор
    Правите ли разлика между граничен
    полицай и митничар. Задължителна е проверката от гранична полиция, а проверката от митница не е задължителна. Тя е на случаен принцип.
  • 10 замислен

    34 16 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    Като за начало няма да плаща тулупа а държавата т.е. от твоите данъци вместо да се дадат за някое училище или път. И точно този път е един от малкото направени по време кога е управлявала БСП къде сама къде в коалиция.

    Коментиран от #16, #34

  • 11 5kof

    31 2 Отговор
    Некой е взел едни парички, за да не си свърши работата. Друг е въпросът ( според мен): Това канал за пренасяне на най-различни позволени и не толкова позволени неща ли е, или всичко е станало случайно? Сигурно е въпрос с повишена трудност за наивници, но не е лошо да бъде зададен. Макар, че с тази прокурватура едва ли ще има отговор. Лека им пръст на загиналите и вечна им памет! Но не бива да се пропуска и малката подробност с какво е известен техния етнос из Европа.

    Коментиран от #13

  • 12 плевен

    21 2 Отговор
    Чиновниците демонстрират активност. Какво отношение към трагедията има къде е регистриран/нерегистриран или проверен/непроверен автобуса? Как умореният шофьор се е повлиял от това и е объркал пътя? Знаете ли какво чакане ще ни спретнат от тук насетне на браздата, уплашените митничари?
    Какво значение има откритието, че жената на шефа на фирмата имала запек?
  • 13 Kcaniba

    28 2 Отговор

    До коментар #11 от "5kof":

    Е, щом други три автобуса бегали - значи си е сериозен канал!!! Няма да се учудя, ако тоя, повредения е бил подпален нарочно, за прикриване на следите!!!

    Коментиран от #20

  • 14 Тото

    29 0 Отговор
    И какво е смразяващото на тази претоплена манджа !!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Директора

    30 1 Отговор
    Aко смразяващото е, че не са проверени, та това това е работата на митничарите. Да НЕ проверяват, за да изкарват по няколко хиляди на ден. Това НЕ е новина!
  • 16 Да те питам

    34 4 Отговор

    До коментар #10 от "замислен":

    И като е направен по времето на БСП какво?
    12 години управляващите от ГЕРБ
    нямат ли задължения по поддръжката му
    или пълненето на чекмеджето е по-важно?
  • 17 хохлойеба

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тото":

    Е как квкво!!! Смразяващата калинка - авторчето с ромско-сиганската фамилия - конекрадов

    Коментиран от #35

  • 18 асдфгххх

    20 1 Отговор
    Виновни са не митническите чиновници, а техните шефове. Всеки знае за практиката в България, предполагам и в Македония, камионите и автобусите на определени фирми да не се проверяват. Особено след "обаждане".

    Коментиран от #19

  • 19 Митничарчето

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "асдфгххх":

    Те пристанищата по 24 часа имат сривове в митническите програми, където се товарят/разтоварват контейнери.... От Украина например, която е във война и т.н.
  • 20 Тредстоун

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Е , ако това е прикриване на следи.... , нищо не са прикривали и никой не се е занимавал с контрабанда по голяма от 10 грама турско злато и локум , може и малко прах и мехлеми , каквото правят и нашите индианци. Това с пътната маркировка и мантинели също малко издиша имайки предвид че тя фирма е от 20 години и прави по три курса на месец по тоя маршрут , най вероятно познават и гущерите по пътя. Всичко си е по вина на карача , нещо ще се е отплеснал и ли пък може и проблем да е имал , скоростта за да настигне другите три отделно , но тука балалайките обичат да плюят по България и така , лопат менчето

    Коментиран от #22

  • 21 Им бе цилус

    10 2 Отговор
    Граничен полицай, паспортен контрол и митнически инспектор, са три различни служби. Като последната е към министерството на финансите.
  • 22 Kcaniba

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тредстоун":

    може трафик на хора да речем, оръжия и т.н.

    Коментиран от #25

  • 23 Behemoth

    2 0 Отговор
    Брррррр ...смразих са!
  • 24 Sofia

    5 7 Отговор
    Фатмака да плаща кръвнина на близките на загиналите в автобуса-ковчег
  • 25 Тредстоун

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Трафик на хора с билето от по 70 евро... , моля ти се , от македония в турция , или пък обратно , само дето всички имат семейства в македония ... Що се отнася до оръжия , може цял свят знае за качествените македонски такива... , глупости , стига с тая конспирация , глупав пътен инцидент , много тъжно и жалко , много хора страдат , но си е просто трагичен пътен инцидент

    Коментиран от #29

  • 26 Перо

    6 0 Отговор
    Кой може да предположи,че ще има някой смелостта да пресече 8 пъти различен контрол,без документи,а преминаването винаги е било нощно и при лошо време. Жалко,че поради шофьорска вина пострадаха и останаха без работа други хора!
  • 27 12345

    10 2 Отговор
    Много подозрително е защо другите три автобуса са се изнизали по най бързия начин при положение че са пътували в тандем.Явно е имало какво да бъде прикрито още през нощта.
  • 28 7879

    6 0 Отговор
    Да познаем на кого е фирмата - превозвач? Има офиси навсякъде, основно в Скопие; може да си позволи нови автобуси; на влизане и излизане не я проверяват в поне две държави?
  • 29 Kcaniba

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тредстоун":

    инцидента кърваво глупав, като пътен такъв. А отсътствие на какъв-то и да е контрол на преминаване на голям брой КПП-та, на тази автобусна линия, какво е????!!!! Къде-то се превозват 4 по 60 броя хора минимум!!!!
  • 30 Ама ще ги

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    платим ние, българския народ. Пътищата ни не са на ниво, но и макетата са мошеници. Вината е взаимна. Не искам да им плащам за гяволиите.
  • 31 8888888

    14 4 Отговор
    В момента тече поредния сценарии. Всички се опитват да изкарат страната ни виновна за това, че при широк, двулентов , чист път някой се натресъл в мантинелата. Да е гледал къде е карал. Ама такова е поръчението - страната ни да бъде изкарана виновна. И послушковците ще го изпълнят под съпровода на хора на мисирките. После ще трябва да плащаме стотици милиони обезщетения, Македония ще ни ги опрости, а ние благодарни ще я приемем в ЕС. Това е плиткоумни им сценарии, който навежда и за други причини да ПТП-то. Затова и всички премълчават това, което СВИДЕТЕЛИ казват - че са чули взрив, тътен, че е имало горящ огън в страни от рейса и доста други интересни неща.
  • 32 Механик

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    ТОЛУПА си има за какво да плаща и да лежи в затвора. Невиждам защо обаче трябва да плаща за това, че РСМ не си е проверила автобусите, които напускат територията им. Това е задължение от тяхна страна.
    Турция също не е проверила тия коли, нали?
    И как от супкана гума ДИЗЕЛОВА машина (за особено умните- на НАФТА), избухва мигновенно в пламъци?!
    Който е палил НАФТА зане,че тя не се пали лесно като бензина. И как пламва тоя автобус отпред, като резероварите му са отзад?
    п.п.
    Няма как все Боко тиквата да слагаме. Почвате да ми приличате на него. Все комунистите му виновни.
  • 33 ПРИ ТАЯ ЖЕГА🔥🔥🔥

    2 0 Отговор
    СМРАЗЯВАЩИ .. ❄❄ПОДРОБНОСТИ
  • 34 Жоро

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "замислен":

    Пътищата се правят но и се поддържат ако не и наясно. Пътя е строен преди почти 20 години. През последните 12 години кой го стопанисва?
    Чекмеждан войвода. Аре стига сте прикривали Боко.
  • 35 мхх

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "хохлойеба":

    Бе незнам дали е ромско сиганска,но заради конекрадство Аспарух/Исмаил през девет реки та в десета го гонят
  • 36 Антидемагог

    2 0 Отговор
    Бил Гейтс е виновен.
    А, и Бойко Борисов!
    Да живее учения убавец!
  • 37 ЯШУА

    1 1 Отговор
    ИНФОРМАЦИЯТА Е СВИШЕ!ЧРЕЗ КОНТАКТ! КОРУПЦИЯ! НАРКОТИЦИ ЗА ТУРЦИЯ ... АВТОБУСА Е БИЛ ОСВЕТЕН ЗАСЛЕПЕН................ПО НАТАТЪК СИ ВАДЕТЕ ИЗВОДИТЕ САМИ ..............
  • 38 хе хе хе

    3 1 Отговор
    Македонците поне правят проверки на митничарите и уволняват.


    Нашите - едно голямо нищо.
  • 39 ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Roro":

    Е ЕХ КОЛКО СИ НЕГРАМОТЕН ДА НЕ КАЖА УЧИ БЕ МОМЧЕ СТАНИШЕВ А НЕ БОИКО РАЗБРА ЛИ А ТАКА
  • 40 До 8

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Беги беги":

    И като знаеш в какви дворци живеят какво? Ще отидеш да им ги конфискуваш или ще ги запалиш? Много им дреме от твоя коментар.
    Както се казва: Кучетата(тоест масовото простолюдие)си лаят,керванът си върви(тоест баровците си живеят).
  • 41 ЯШУА

    0 0 Отговор
    ИНФОРМАЦИЯТА МИ Е СВИШЕ!КОРУПЦИЯ ! ПРЕНАСЯНИ СА НАРКОТИЦИ ЗА ТУРЦИЯ ! ЗАЩО НА МИТНИЦАТА НЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ АВТОБУСИТЕ? ШОФЬОРА Е БИЛ ЗАСЛЕПЕН УМИШЛЕНО И Е ЗАГУБИЛ КОНТРОЛ !
  • 42 ЯШУА

    0 0 Отговор
    ТУЛУПА УЧАСТВА ВЪВ ВСИЧКИ АФЕРИ И ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА!..СЛУЧАЯ С ТИРАДЖИИТЕ НА ,КОИТО ИМ ОТРЯЗОХА ГЛАВИТЕ ,.... НАРОДЕ ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ! ..... НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ ,КОЙТО СИ ИГРАЕ СЪС СЪДБАТА НА ЦЕЛИЯ НАРОД ...
Новини по държави: