30 Ноември, 2021 13:09 1 620 6

Лошото време в Турция отне шест човешки живота, десетки са ранени

  • турция-
  • истанбул-
  • жертви-
  • вятър-
  • лошо време-
  • ранени

Лошото време е нанесло щети и в Бурса

Лошото време в Турция отне шест човешки живота, десетки са ранени - 1
Снимка: Shutterstock

Шест станаха жертвите на лошото време в Турция, където и през нощта продължиха дъждовете и силният вятър, по-специално в западните части на страната, съобщава турската частна телевизия НТВ. Към четирите жертви от Истанбул вчера се добавиха и още две - от окръзите Зонгулдак и Коджаели, предаде БТА.

Общо 46 души са ранени в Турция при инциденти в резултат на лошото време. Най-много са пострадалите в Истанбул - 38 души. В окръг Истанбул, където скоростта на вятъра превишаваше сто км/ч, са подадени над 1500 сигнала до спешните служби за последици от бурята. Отнесени от вятъра са десетки покриви на сгради, стотици дървета са съборени. Щети е понесла пътната сигнализация, повредени са автомобили. Някой крайбрежни райони са залети от вода, след като в резултат на бурята нивото на морските води се е покачило. Голям кораб, заседнал в сушата край истанбулския квартал Малтепе, е започнал да потъва.

Лошото време е нанесло щети и в Бурса, където също има потънали плавателни съдове, преобърнати от големите вълни. В Коджаели е починал един човек, тежко ранен при падане от покрива на сграда, повреден от силния вятър. Той е бил приет в болница, но по-късно е починал. При друг инцидент в окръга са били ранени осем души при срутване на строеж на джамия. На други места има паднали или килнати минарета. Една жертва, мъж на 21 години, има и в Зонгулдак. Мъжът е работел на строеж в местния университет "Бюлент Еджевит". Той е бил затрупан от стена, рухнала под напора на силния вятър. Въпреки усилията на лекарите мъжът не е оцелял. В Текирдаг морето е наводнило близките пътища и паркове в района на Сюлейманпаша. Силният вятър там е започнал снощи и все още продължава, като се засилва. Материални щети са нанесени и в окръзите Балъкесир, Карабюк, Болу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко каза

    2 17 Отговор
    Дреме ми на ..
  • 2 PROROK

    2 14 Отговор
    ТУРКИЯТА ИЛИ ПРИЕМА ХРИСТОС ИЛИ ИЗЧЕЗВА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА !

    Коментиран от #5

  • 3 Ферхат Аслан

    5 3 Отговор
    Да живее Турция

    Коментиран от #4

  • 4 Али Баба

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ферхат Аслан":

    Коя е твоята родина?Сбъркал си сайта ,нещо си объркан необразован.

    Коментиран от #6

  • 5 Едуард Петров-Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "PROROK":

    Иисус Христос Господ не и никога няма да бъде насилник! Обаче на някой млади или нови християни, познали Чудната Слава на Спасителя, някак си им се иска да вкарат в Пътя на Правдата Свише своите обични близки и допускат този грях НАСИЛИЕ! Тях бих посъветвал, да си припомнят Десетте Божи Заповеди, които са записани в Стария Завет и които Христос не отменя, но допълва: ,,Обичайте се един-друг, защото Любовта изпълнява Закона и Пророците! Амин!" А за голямата беда, връхлетяла нашата съседка Турция, скърбим и се молим Богу, пострадалите да получат неотложна и адекватна помощ, а българското правителство да окаже необходимата материална подкрепа на Република Турция! Същото да сторят и Евросъюза, и САЩ и Китай, и Русия и прочее държави, защото Приятел в нужда се познава! ,,И Бог на Мира, Който никой ум не може да схване, да пази сърцата ви и мислите ви в Христа Иисуса! Амин!"
  • 6 Едуард Петров-Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Али Баба":

    Само да припомня, че ,, Там, където е богатството ти, там е и сърцето ти!" Всеки си обича и цени своята Родина! Това не означава мястото, където си роден! Родината е много по-сложно Духовно Събирателно, от това, което някои лаици си мислят и които заемат отговорни политически постове! Може би е достатъчно, да спомена покойния бивш Пръв партиен и държавен ръководител Тодор Живков! Не ми се припомня края на 1984 г. и тежките събития през пролетта на 1985 г.! Бог да ни пази от новите варвари! Амин!
Новини по държави: