Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 14:22 3 203 12

Трагедията на АМ „Струма“ се политизира в Северна Македония

  • автобус-
  • северна македония-
  • трагедия-
  • политика-
  • йовица пауновски

В Скопие има няколко версии за инцидента

Трагедията на АМ „Струма“ се политизира в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

За съжаление, случаят с трагедията на АМ „Струма“ се политизира в Северна Македония. Политическите партии го ползват за своите цели през последните дни, каза журналистът Йовица Пауновски в „Тази сутрин“ по bTV.

В Скопие има няколко версии за инцидента, но остават и много ключови въпроси без отговор. Най-често задаваният въпрос е как е избухнал пожарът в автобуса и какво е предизвикало взрив, казва Пауновски. Докато политическите партии използват случая да атакуват правителството и институциите, самите институции пък казват, че самите пътници са донякъде виновни, че не са изискали всички документи от компанията, организирала пътуването, отбеляза журналистът.

Все още няма отговор как автобусът е прекосил държавната граница над 100 пъти без необходимите документи. В Северна Македония се води паралелно разследване, което е концентрирано върху самата работа на туристическата агенция и липсата на необходимите документи на автобусите. Появила се е информация, че самият собственик на „Беса Транс“ Беким Хаджиу е бил в един от четирите автобуса и е бил регистриран както негов шофьор, каза Пауновски.

Противоречива е и информацията къде се намира собственикът на агенцията. Според информация на македонския вътрешен министър Оливер Спасовски, изнесена преди три дни, Хаджиу е в Северна Македония и властите имат контакт с него. В понеделник обаче македонската прокуратура е обявила, че Хаджиу е в България, където е на разположение на разследващите органи. Според последната информация собственикът на „Беса Транс“ се върнал в България с такси, след като научил за трагедията, каза Пауновски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 З Заев

    6 42 Отговор
    Виновна е България и българите!
    И точка!
    На 14 декември ние македонците влизаме в ЕС, татарите казват довиждане на ЕС!

    Коментиран от #3

  • 2 Смех

    23 1 Отговор
    туби с бензин са изгорели при пожара (вероятно пластмаса).. тва е имало е контрабанда то ку така не гърмят автобуси това не е холивуд...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Куранага сан

    18 0 Отговор
    A мeждуврeмeннo Бинaли Йълдъръм oбявил Бългaрия зa турcки вилaeт нa eднa cрeщa зa oткривaнe нa турcкo-мoнгoлcки фaкултeт в Измир. Нaшитe cи мълчaт , a трябвaшe турcкия пocлaнник дa нaпрaви пътeкa дo Външнo.

    Коментиран от #8

  • 5 Begai

    6 0 Отговор
    Смотаняци. Тия са по-зле и от нас бе
  • 6 БГН

    8 2 Отговор
    Терористичен акт от страна на македонското правителство с цел да обвини България заради отказа ни за приемането им в ЕС. Какво ще кажат макета на тая версия, м?
  • 7 pbdan

    12 0 Отговор
    Истината няма да излезе наяве. Нашите следователи само намекнаха какво е станало. Намерили са няколко празни туби които са миришели отвътре на нафта?! Кой глупак идващ от Турция ще връща празни туби? Как тия пластмасови туби не се разтопиха, а хората са на въглен след половин час пожар. А с миризмата на нафта направо е върхът. Северно-македонските албанци няма да си признаят за контрабандата, а нашите също ще мълчат защото - къде са гледали нашите митничари.
  • 8 Ранд

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Куранага сан":

    Русия бързо да ни окупира , че турците НАТО не ги плаши .

    Коментиран от #10

  • 9 Васил

    8 0 Отговор
    Интерсен случай имаше тези дни този път с РУМЪНСКИ автобус (ПРАЗЕН).Беше му се запалило багажното ПРАЗНО и е изгорял до болче. Ако не греша до Ст.Загора. Шофьора се е спасил. Така като започнат едни съвпадения...
  • 10 рамбо силек

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ранд":

    довечера ща окупирам
  • 11 хаберлия

    2 1 Отговор
    днес потвърдиха,че пътя няма и акт 16,което значи,че ще осъдят мафията,разбирай бг народа!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: