2 Декември, 2021 12:02 4 657 18

Трима от репатрираните от Южна Африка са с коронавирус

  • южна африка-
  • коронавирус-
  • омикрон-
  • румъния-
  • заразени-
  • пътници-
  • пандемия-
  • болница-
  • карантина

Те бяха евакуирани със специален полет

Трима от репатрираните от Южна Африка са с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трима души от групата, която беше репатрирана в Румъния от Южна Африка във вторник, са дали положителен резултат на теста за коронавирусна инфекция, съобщава в. "Адевърул", предаде БТА.

Става дума за един състезател от отбора по ръгби на румънския град Бая Маре и други две лица. И тримата са асимптоматични и се намират под карантина, посочи Групата за стратегическа комуникация. Пробите са изпратени в специализирана лаборатория за секвениране, за да бъде установено дали става дума за новия вариант Омикрон. Процесът трае 3-4 дни, отбелязва изданието. Здравното министерство посочи, че 29 спортисти, репатрирани от Южна Африка, които пристигнаха в Бая Маре, са тествани и са им осигурени условия за карантиниране. Тестовете, които са дали положителен резултат, са направени във вторник вечерта на летището в Бая Маре. Четиридесет и шест румънски граждани и 24 чужденци, сред които 10 българи, кацнаха във вторник във военната база 90 в Букурещ.

Те бяха евакуирани със специален полет на ТАРОМ от Южна Африка заради спирането на полетите от тази страна след появата на новия вариант Омикрон на коронавируса. Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат заяви тогава, че всички пътници, тествани до момента, са дали отрицателен резултат. След това спортистите и персоналът на отбора по ръгби продължиха с друг самолет на ТАРОМ към Бая Маре (Северна Румъния). "Адевърул" отбелязва, че всички лица, пристигнали с полета от Йоханесбург, са поставени под карантина, а чужденците са продължили пътуването си към съответните страни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 3 Отговор
    Щом са били в един самолет значи и нашите са заразени.
  • 2 Мегатрон

    12 2 Отговор
    Честит Омикрон българи!

    Коментиран от #6

  • 3 яко ни лъжат

    30 7 Отговор
    ВСИЧКИ СА БИЛИ НАБОДЕНИ С ПСЕВДО ВАКСИНИТЕ И ИМАТ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ НА СЗО-МАФИЯ. И ВЪПРЕКИ ТОВА СА БОЛНИ ОТ КОРОНА И РАЗНАСЯТ БОЛЕСТА. СЛУЧЕЯ Е ИДЕНТИЧЕН С ХОЛАНДИЯ ОТ ДВА САМОЛЕТА ОТ ЮЖНА АФРИКА -61 БОЛНИ ОТ НОВИЯ ВАРИАНТ НА КОРОНАТА ВЪПРЕКИ ЧЕ СА НАБОДЕНИ С ПСЕВДОВАКСИНИТЕ.!!!!!!! КАКЪВ Е ИЗВОДА??? ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ И НЕ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ КОРОНА, НЕ НИ ПРЕДПАЗВАТ ОТ КОРОНА. ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА И ИЗМАМА ОТ СЗО. КАКВО ИМА В ПФАЙЗЕР, МОДЕРНА, ДЖОНСАН, АСТРА, ЧЕ ТОЛКОРА МНОГО ХОРА ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ ОТ ТИЯ ОТРОВИ???????
  • 4 КУНЧЕВ ЛЪЖЕ

    19 4 Отговор
    Общо 61 души, пристигнали вчера в Нидерландия с два полета от Република Южна Африка, са дали положителен резултат за коронавирус и днес са в изолация, съобщи AP.

    На пътниците, пристигнали на амстердамското летище Схипхол, се правят допълнителни тестове, за да се установи дали някой от тях не е заразен с новия вариант Омикрон на вируса, открит първо в Южна Африка и предизвикал ново безпокойство по света.
    EТO КOЛКO ВИ ПAЗЯТ ПCEВДO ВAКCИНИТE!!!! НEМOЖE ДA CE КAЧИШ В CAМOЛEТ AКO НE CИ НAБOДEН И EТO ГO РEЗУЛТAТA!!!!!
  • 5 ВсичкоЕпари

    21 3 Отговор
    Хора, защо в Израел с толкова голям % васкинирани продължава да върлува КОВИД-а, мислите, главите не са само за равновесие.

    Коментиран от #14

  • 6 Аз от БЕХ

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мегатрон":

    Пич, тези са румънци... Не четете само заглавията!

    Коментиран от #9

  • 7 ПЛАТЕНИ БОКЛУЦИ

    6 7 Отговор
    ТУКА НЯКАКВИ ОПИТНИ ПИНГВИНИ ИЗЛЪГАЛИ СЕ И НАБОЛИ СЕ С ОТРОВИТЕ НА ПФАЙЗЕР ШЛЯПАТ МИНУСИ, ШЛЯПАЙТЕ ,ТАКА ЩЕ Е ДО ДВЕ ГОДИНИ, ПОСЛЕ НЕМА ДА ШЛЯПАТЕ .
  • 8 оня с магарето

    9 1 Отговор
    никой не знае от кога го има новия вариант сигурно щъка навсякъде вече. само да питам другите варианти не са ли модерни вече?

    Коментиран от #10

  • 9 яко ни лъжат

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Аз от БЕХ":

    РУМЪНЦИ НО ПЪТУВАЛИ В ЕДИН САМОЛЕТ С НАЩЕ. ЯВНО ТАМ ПО-СЕРИОЗНО ПОДХОЖДАТ И ГИ ИЗСЛЕДВАТ А НАЩЕ СА ГИ ПУСНАЛИ ДА РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА. У НАС СА ГИ ПУСНАЛИ ЗА ДА ИМА ПЕТА ВЪЛНА ЗА КОЛЕДА И ПОСЛЕ ДОЦ КУНЧЕВ ЩЕ КАЖЕ- АЗ ВИ КАЗАХ!!!
  • 10 Makaron

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "оня с магарето":

    На колите модата им е 3-5 години, на телефоните по 1, на вируса 3-4 пъти годишно, че да има защо да се продават,купуват и поставят ВАКСИНИ. Ако нещо не става с пари, става с МНОГО ПАРИ, та това е замисълът, та сега хората правят МНОГО ПАРИ, че после светът да им играе по гайдата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ковидарите

    11 0 Отговор
    Толкова нямаха търпение да внесат омикрона преди Коледа, че чак докараха и един, който не знае изобщо, кайво прави тук и едва ли е искал дасе "прибира"!?
  • 13 Галошев

    3 0 Отговор
    Нашите са чисти, щото още преди полета са пили по 3 ракии.. мда.
  • 14 Колко да върлува в Израел?

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "ВсичкоЕпари":

    И не са най-ваксинираната държава въобще. Да не би да мрат по 100 души на ден там?

    Коментиран от #17

  • 15 плевен

    9 2 Отговор
    Колко мило се получава. Когато отиват да си плащат данъците в чужда държава са "граждани на света". Когато трябва да им платим пътя до тук, и да ни докарат новата зараза, стават "нашите сънародници".
    Тези са готови, като се вземе в предвид колко е заразен новият щам, и колко време са били заедно в самолета.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Така си е

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Колко да върлува в Израел?":

    ама пък кого иначе да мразят хейтърите?
  • 18 Зад Плевен

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "плевен":

    Първо - това са българи отишли на екскурзия в Южна Африка, не са постоянно пребиваващи там. Второ - всеки един от тях освен, че е имал платен билет за връщане, си е платил още един билет за румънския полет. Трето - българите зад граница плащат данъци на заработеното зад граница в държавата на временно пребиваване, а със заработените пари се превръщат в най-големия чуждестранен инвеститор в България. Разбирам, че е по-лесно да пишеш глупости за неща, които не разбираш, но рискът да се изложиш е голям...
Новини по държави: