Last news in Fakti

3 Декември, 2021 22:11 5 677 58

Мицкоски: Няма да спазваме договор с България, подписан от Заев

  • северна македония-
  • вмро-дпмне-
  • зоран заев-
  • стево пендаровски-
  • християн мицкоски

Това представлява пълно асимилиране на македонския народ и директен удар върху идентичността, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски: Няма да спазваме договор с България, подписан от Заев - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съмнявам се и съм загрижен, че отиващият си премиер е готов да подпише нов договор с България, който ще означава асимилация и ще бъде директен удар по идентичността на македонския народ, заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски по време на посещението си в Прилеп днес, съобщи МИА. Информациите, които получаваме, са тревожни каза той.

Отиващия си премиер Зоран Заев е готов да подпише нов договор, макар да ни убеждаваше, че е решил всички отворени въпроси с нашите съседи, в който частично или изцяло ще приеме Резолюцията, приета от българския парламент през ноември 2019г., ако не греша. Това представлява пълно асимилиране на македонския народ и директен удар върху идентичността, каза Мицкоски, предаде БТА.

"Тъй като си заминава, съм загрижен, че може да направи тази стъпка, а последиците ще палащаме всички ние", каза Мицкоски.

Той допълни, че неговото послание към новото правителство в България и към президента Радев е, че този едностранен договор на правителство, което не се радва на доверие, тъй като бе разгромено на местните избори.

"Ние като ВМРО-ДПМНЕ нямаме намерение да спазваме, защото това ще означава директен удар по индентичността на македонския народ и асимилиане на македонския народ. Нещо, което няма никаква връзка с ценностите на 21 век и с ценностите на ЕС", каза Мицкоски.

Той каза, че е готов да разговаря с всекиго "за това, което е пред нас, а не за онова, което е зад нас".

Да разговаряме за добро образование, за туризъм, за инфраструктурно свързване, за всичко, което предлага прогрес и бъдеще. Да не се връщаме в миналото, защото това са болни теми на Балканите. Няма да приемем никакъв шантаж и ще повикаме нашите приятели в Брюксел да ни подкрепят, тъй като ние сме хора, които искат да споделят европейски ценности за бъдещето, а не за миналото, каза Мицкоски.

В отговор на журналистически въпрос Мицкоски каза, че е неетично, че политическият им опонент СДСМ е насрочил конгрес в същия ден с този на ВМРО-ДПМНЕ, макар техният да е бил насрочен месеци по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    141 2 Отговор
    Епа ке си седите у вазе,нема Европа

    Коментиран от #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    118 3 Отговор
    АМИ НЕДЕЙТЕ ГО СПАЗВА ДОГОВОРА ,КОЙ ВИ КАРА????ХАХХАХАХАХ
  • 4 Бени

    50 2 Отговор
    Мицковски д г д мицковски.
  • 5 Пич

    115 2 Отговор
    Ами спазвайте си договора със Сърбия , защото Европейски договори няма да подписвате , и съответно , няма да се наложи да спазвате...
  • 6 чудя се

    111 2 Отговор
    Абе откъде им е самочувствието и измислената гордост на тези макета.

    Коментиран от #18

  • 7 вертт

    28 2 Отговор
    Анатоли, що ги пишеш тия работи ? Заплатата можеш да я изкарваш и по друг начин. А и разбираш ли изобщо за какво пишеш ?
  • 8 Историчар

    48 0 Отговор
    А Ацо Великот ке го върнете ли начело на македонската история?
  • 9 R.I.P. Macedonia

    70 6 Отговор
    Някой кара ли ги да спазват някакви договори? Изобщо някой интересува ли се от Македония? Излишно е да се пишат такива статии, никой не му пука какво искат и за какво се борят тези сърби ли са, албанци ли са, не знам и аз вече....

    Коментиран от #43

  • 10 ТаУмВзе

    68 2 Отговор
    Маке, когато албанските ислямисти ви вземат, да не лазите към България. Щото сте улави яко.
  • 11 Шоп от Сердика градъ

    88 2 Отговор
    Боли ни Дедовият какво ще спазваш. ...... Между другото, Дедо беше Македонец и Истински Българин. За разлика от вас Югославски и иоти!

    Коментиран от #51, #57

  • 12 ГЕРБ=БСП=ДПС

    52 0 Отговор
    Тази фамилия Мицкоски да не е византийска? И договорите ги спазва, като византийците, само докато дойде подходящ момент да нападне в гръб.
  • 13 Аватар

    33 1 Отговор
    Нов договор с България Заев не е подписвал.Не става ясно от изказването на Мицкоски дали няма да се спазват всички договори ,подписани от Заев.
  • 14 Ааа,нема нема!

    53 0 Отговор
    То тъй и баба знай! Това е официален договор между република България и република Северна Македония,няма Зайо-Байо не ми харесва кво е драскал и фръц налево!Ай ша вий у макароните! Изпълнявай ПОДПИСА,льохман! Иначе-санкции!
  • 15 Нормален човек

    59 0 Отговор
    Дръж се Мици 😂😂😂
    Само така! Нито подписвайте нови договори с нас, нито изпълнявайте старите. Само така няма да влезете в ЕС още два века 😁
    Точно както правеше твоя голям брат ГруевСКИ с Гърция. Вярно е, че сега се крие в Унгария, ама и тебе ще те скрият там 😂
    Няма да признаваш истината до последно!!! Дръж се за идентитето и живейте като кучета 💪💪💪
  • 16 Хаджи Генчо

    43 1 Отговор
    Българи които се имат за македонци, макар и да признаха, че нямат нищо общо с античните гърци от местност македония, под сръбско влияние и манипулация и превземани и асимилирани от албанците.
  • 17 Някои си

    42 1 Отговор
    По директно признание от маке не бях чувал...
    Смешни сърбомани
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "чудя се":

    ....от "ЖИВЕЛА ЮГОСЛАВИЯ".
  • 19 WaffenSS

    35 0 Отговор
    Дреме му на Радев кво си казал
  • 20 Оziris

    26 4 Отговор
    Сетехте ли се ктде е заровено кучето, че в дъното на всичко са византийците които имат мераци за земите на българите още ит време уно!
  • 21 Ювиги Хана

    16 9 Отговор
    Македобска идентичност Северна Македония нявярно южна е втв Византия скоро византийците може да искст да обединят двете македонии в едно към тех. Нац предатели разписа за името Северна Македония и това е Красимир Каракачанов и герберстите!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Що не се преселите на Луната

    37 4 Отговор
    Дреме ни, а вие сте няма и 2 милиона.Като ви превземат албанците или сърбите, ще се сетите за Майка България, ама изтървахте коньо у ряката.....

    Коментиран от #25, #36

  • 24 Хисторик

    21 5 Отговор
    Плана е византйците да прилапат Македония, те им мътят главаите за македонска идентичност и македонски език !
  • 25 КОНТРАТА

    19 5 Отговор

    До коментар #23 от "Що не се преселите на Луната":

    Ти слеп и глух ли си бе гърците ще анексират не четеш ли про.стьо. Половината за Албания др половина за Гърция българите ще гледат отстрани щото са големи евроатлантици. Гръцкото лоби в амерския сенат е с голямо влияние!

    Коментиран от #29, #49

  • 26 Ферхат Аслан

    6 9 Отговор
    Тия албанци съсипват Македония , по добре ще е доброволно присъединяване към Турция така ще има полза икономически населението на Македония
  • 27 оня с коня

    6 26 Отговор
    Има един тънък Момент в тия Преговори с Македония който не се Афишира открито но пък се закатва Упорито от Заев както пред Америка,така и пред Европа.Става дума за Предупреждение в Прав текст че не получи ли Македония в скоро време Пътна карта за Членство в ЕС,на власт ще дойде Опозицията,т.е. ВМРО-ДПМН.А известни са техните СИЛНО РУСОФИЛСКИ Позиции,което с подходящите Политически инструменти като нищо може да изкара Македония от НАТО!Естествено основният Двигател на Идеята е Русия,а Парите които е готова да вложи м "Мероприятието" просто НЯМАТ ТАВАН,отделно че цяла Върволица Македонски Бизнесмени са впрегнати Активно да помагат срещу Фантастични Преференциални Търговски Отстъпки от Руска страна-независимо дали за внос на горива в Македония,или пък за износ на Стоки към Русия.А стане ли това, с излизане на македония от НАТО,още буквално на следващия ден ще започне усилено транспортиране на Материали и Съоръжения от Русия за строеж на НАЙ-ГОЛЯМАТА Руска Военна База там,каквато Балканите не са и сънували дори!Колкото до нас Българите...ами просто ще гледаме през Граничната бразда насочените срещу БГ Ракети последно поколение и Намръщените погледи на Руските Войници.

    Коментиран от #31, #33, #52, #53, #54, #55

  • 28 Вергина

    20 0 Отговор
    О, другарят Мицкоски така мъ уплаши

    Коментиран от #58

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 423

    26 2 Отговор
    Искам ли да се посмея, чета смк сайтове.
    Какво ли няма в тях.
    Днес разбрах, че някой си бивш шеф на спец. службите Звончич или нешо подобно обмислял да се кандидатира за мястото на Заев в СДСМ. Първо името е на сърбин с "ич" ,е е бил щеф на спец. службите в МК, второ титовизма не е умрял с преплитане служби и партия.
    След това либералната преса "Дойче веле". Българските искания били "иредентистки, националистически и ревизионистки". И това са така наречени гълъби.

    Привечер се появи и Мицкоски , за да излае и то в Прилеп, родното място на Талев, че няма да признае евентуални договорки с БГ.
    Ако искащ ги признавай, ще гледаш ЕС през крив макарон.

    В същото време енергетиката им е в колапс, имат една ТЕЦ Битоля с три блока общо около 220 мв, 2 са в ремонт, реактивират ТЕЦ Неготино на мазут в консервация от 20 години ???, но нямали и мазут, живеят с внос на ток от ЕС, така казват, за да не кажат БГ, парите за плащане свърщват и драпат със сетни сили за ЕС.

    Колкото повече затъват, толкова по-голяма уста отварят.
    Айде у лево, в канавката.
  • 31 ComfortablyNumb

    15 0 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Пресоляваш манджата. Съвсем рядко но руските и българските интереси някога съвпадат подобно на невлизането днес на Мънкидония е ЕС.
  • 32 баба ти от Пловдив

    5 3 Отговор
    алоооо! Тези в макетата???? пак същитите! Понеже не са учили до 8 - ми клас! Видяхме в Швейцария! пълно с косовари и макета, не ваксинирани !!!!!
  • 33 367

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Айде,да не забравяме, че 30 там са албанци и 10 % турци и цигани.
    Това сърбоманче Мицкоски ше св вапоризира / преминаване в друго агрегатно състояние/ одма.
  • 34 баба ти от Пловдив

    1 0 Отговор
    моля стига селски истории от небитието

    Коментиран от #39

  • 35 КОНТРАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "хахах":

    Ама про.стьо ти можеш ли да четеш или четем различни статии, май си на статията ,, кой с коя муши - муши"

    Коментиран от #38

  • 36 мдаа

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Що не се преселите на Луната":

    Изтриха ме от Фатки!!Но да ти кажа!Гърците не са заинтересовъни в случая!!За заинтересованите лица ще е късно ,щото ще им тежи фес на главата!А той доказано поне 500г без мисловна функция;)
  • 37 Виталия Ражнатович

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Виц ! Един шоп следял в тъмнината една мадама. Тя: Шопе с цел ли ме следиш? Той: С цел ами, да не искаш с половин😂
  • 38 хахах

    3 12 Отговор

    До коментар #35 от "КОНТРАТА":

    бе, малко ме поизтриха,педераторите !Ма друго исках да кажа!Ти,като предстаавите на хуни и вандали,може и да не си наясно с политиката,която те провежда на Балканския полуостров!Македонците,няма да спираш!.....Това ще е официална бг политика,и ако не ти го отбира тиквата проста,не я мъчи!!:)
  • 39 Виталия Ражнатович

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "баба ти от Пловдив":

    "Що беше фино, пред карантиноф. Корона чао айде чао..." хит 2020
  • 40 Хехехе

    15 0 Отговор
    Еми хубаво, никой не ви кара на сила. Обаче няма и да влизате в ЕС. Тръшкайте се колкото искате …
  • 41 Диамантената ръка

    19 0 Отговор
    Ами не се занимавайте с миналото, кой ви кара? Миналото ви е от днес до 1947г.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ццц

    15 0 Отговор
    Тая какавида от ВМРО-ДПМНЕ да ми отговори само на един въпрос: Защо след междусъюзническата война ог 1913 г, Македония се разделя на две зони - спорна и безспорна? Тази история учат и сръбските им идоли и разделянето по този начин се е приемало за голям удар в България, защото разделя БЪЛГАРИТЕ! Ще си останете една държава чукар, сръбски мекерета!
  • 45 Братчет

    8 0 Отговор
    Е, тогаз бай-бай ЕС! Ще го гледаш през крив макарон и даже и щатските ти другарчета няма да ти помогнат!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 не може да бъде

    6 0 Отговор
    Вероятно е така и така ще стане.Искам да обърна внимание на форумците ,че положението постепенно се избистря и истината излиза наяве .А тя е такава -никога и никой от факторите в Европа няма да не е позволил и няма позволи обединение на България с Македония и даже създаване на логичните братски отношения между двата народа ,по същество един народ.а причината за това ,е че не искат България да бъде важен факторо на Балканите и затова ще подкрепят и Гърция ,и Сърбия и Румъния,даже и Турция и Албания- против нас!Затова и населението в Македония е мачкано 100 г. и продължава да се мачка,а на нас ще ни създават пречки от най -различен характер !Струва ме се,че подготвените хора в България го знаят доста отдавна,само че не е намерен начин да се противодейстава-поне досега!
  • 49 Ре: контра

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "КОНТРАТА":

    Че на на с какво ни пука,кой ще ви вземе.Вие твърдите ,че сте македонци.Македонците са гърци.Албанските Македонски са Албанци.Българите може да се върнат в Бг.Да му мислят сърбите.Слагаха и слагат л.йна в чорбата ,ще дойде време да си я сърбат.Така или иначе Ще закрият МАНИ и ВМРО И тогава всичко ще си дойде на мястото.
  • 50 Ре: контра

    2 0 Отговор
    До бате Моци.Баре Муци ти да не си мислеше,че някой ви повярва с това подписване.Номера ви беше да подпишете нещо да може да плюете по България.Никой не е имал намерение да го спазва..Идеята ви беше само присъствено да изпълнявате уж договора,дори ,зада може Бг официално да се откаже от него.
  • 51 Логоварди

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шоп от Сердика градъ":

    Дедо е от там, но никога не е казвал, че е македонец...
  • 52 дедо Лашко

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Имаш акъл по-малко и от коня си.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Mъпeт-вoйвoдa

    2 1 Отговор
    Не е ясно кое ВМРО е по-русофилско: Скопското или Софийското ( h t t p : / / b i t . l y / 2lUNS6C )?! И кой изпълнява сръбско/руските спец-задачи?! Един изпycкaщ се при всеки гърнеж дeбeлaк ( ДС-Иван = ЮгоKOC-Иванич = ГPУ-Иванушка ) лично разрешаваше на руски транспортни самолети да снабдяват Сърбия през българското въздушно пространство с нови танкове, изстребители MиГ-29, ПB0-системи C-4OO, ...... за да стане Сърбия в момента най-съвремено въоръжената държава на Балканите?!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Яне

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Вергина":

    Ще премахнете ветото пред република северна Македония и оро ще играете ако ви кажат от Брюксел или да не говорим от Вашингтон даже и на пиринска Македония ще дадете културна автономия.
Новини по държави: