Last news in Fakti

7 Декември, 2021 15:56 2 558 17

Кремъл: Не очаквайте много от разговора между Путин и Байдън

  • украйна-
  • русия-
  • дмитрий песков-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Москва отрича да планира атака

Кремъл: Не очаквайте много от разговора между Путин и Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дмитрий Песков, прессекретарят на Владимир Путин, заяви, че не очаква пробив от днешната виртуалната среща на руския президент с американския му колега Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Песков имаше предвид най-вече ситуацията около Украйна, която се очаква да бъде основната тема на разговора. Той призова за спокойствие, имайки предвид опасенията на Запада, че Русия, която е струпала войски на украинската граница, може да предприеме военно нахлуване в съседната страна. Видеоконференцията на руския и американския президент се очаква да започне около 15 ч. по Гринуич (17 ч. българско време). Байдън възнамерява да предупреди Путин, че Русия ще понесе сериозни икономически последици, ако нападне Украйна, отбелязва Ройтерс.

Москва отрича да планира атака. Песков изрази съжаление по повод "предвидимата склонност" на Белия дом да прибягва до санкции, но добави, че не вижда "косвени доказателства" за евентуални нови американски наказателни мерки срещу Русия. Путин е готов да чуе безпокойствата на Байдън и на свой ред иска да изложи своите, каза говорителят на Кремъл. "Не трябва да се очаква какъвто и да било пробив от този разговор. Това е работен разговор в много труден период", подчерта Песков. Той отчете, че ескалацията на напрежението в Европа "е извънредна и това налага личен разговор на най-високо равнище". По повод решението на Съединените щати да обявят дипломатически бойкот на зимната олимпиада в Пекин в знак на протест срещу нарушаването на човешките права в Китай Песков заяви лаконично, че игрите ще се състоят със или без присъствието на американски официални лица.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антимилиционер

    3 36 Отговор
    Правилно е, че Ротшилд не говори директно с милиционера, с праща служители. Рангът на Путин съответства да говори като с равен с работник на автомивка в Тексас.

    Коментиран от #6

  • 4 TURKIYE 🇹🇷

    0 19 Отговор
    Америка Русия Китай Индия Бразилия Канада Австралия Франция Англия Испания Мексико Англия държави големци са бате ама Кипър щипе най силно като истински жълт скорпион няма грешка бате Турция 🇹🇷 е над мен и никакъв компромис тук не ти правят бате а всеки ден бера българския срам като най големия тъмен соросоид най вредния сегмент 😩😞😟😔

    Коментиран от #7

  • 5 Всъщност

    28 0 Отговор
    Дайбън знае ли какво ще прави , или пак ще задреме от илачите които го държат жив ?
  • 6 898

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Вие за виза ли се борите?Няма да стане !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гошо

    13 0 Отговор
    ние и не очакваме. само бай дън да не вземе да заспи и да остави ввп да скучае.
  • 9 Смешник автор

    18 3 Отговор
    Авторе след като знаеш какво е казал Байдън и какво ще каже би трябвало пишейки тази статия ,че Путин също е казал и ще каже на Байдън,не вкарвай Русия във тази война по никакъв начин защото този път потърпевши ще бъдат и хората в Европа и самите САЩ .Като писач на такъв род статии би трябвало да ти е ясно че има ли санкции срещу Русия за каквито говори САЩ как авторе ще плаща петрола на Русия ,Европа? Или няма да получават петрол от Русия,но ако е така имаш ли престава какво означават тези 30% доставки от Русия за какво говорим? Готова ли ще е Европа да забие ножа в сърцето си сама,аз не смятам така едва ли го смятат и в Европа,смятат го хора като теб и Полша,които купуват руски газ на 3 цена от САЩ,но едва ли държави като Германия и Австрия са на ума на Полша за да правят същото.И основната причина авторе,нападне ли Русия,Украйна това ще е края на досегашната система , а нито запада нито САЩ ще рискуват да се случи.Вземи чети малко повече,съветвай се с хора запознати с геополитиката и тогава пиши,защото в моменти статиите са ти смешни сапунки и нищо повече.
  • 10 Хахаха..

    2 3 Отговор
    Единият чурулика,другият спи..
  • 11 Нане

    10 0 Отговор
    как ша съветва мумията големия брат като пак е задрямал на табуретката?
  • 12 фбр

    10 0 Отговор
    Денисчо , отново не си си пил хапчетата ! Няма ли да престанеш да ни занимаваш по няколко пъти на ден с бълнуванията на украинските фашисти ? Яд ги е , че вече няма да могат да крадат руска газ , като пуснат Северен поток 2 и затова вият до бога ! Крим от 1789 до 1954 година е бил руски , ако не ти е известно!
  • 13 ВСИЧКО е пределно ЯСНО !

    4 0 Отговор
    Украина ще слуша РУСИЯ ако иска като държава да я ИМА !
  • 14 Туй що иска САЩ е СПЯЛО !

    4 0 Отговор
    На Иловайских ВИСОТ ! С благородно предложение от РУСИЯ за МИРНО раз.ешение ! Да ! Руско РЕШЕНИЕ а не ЗАПАДНО ! Само РУСКО РЕШЕНИЕ ! Запада тук не ПЕЕ !
  • 15 След около ЧАС ще узнаем за

    1 1 Отговор
    Неизвестните ВЪЗМОЖНОСТИ, СИЛА, МОЩ, ВОЛЯ и ДУХ на чичо Сем ! И да поставим всички ТОЧКИ над. " I " . И стига суетня : " Кой е Кум и Кой е СВАТ ?" Дъ Войс оф ВОСКВА - е гласат който звучи в Цял СВЯТ с РЕСПЕК - сакат или несакат ! Въпроси има ли ?
  • 16 Дъ войс оф МОСКОУ

    1 0 Отговор
    Е ДНЕС гласът в Света , който много народи очакват да ЧУЯТ !
  • 17 Телефонният РАЗГОВОР има ЯСЕН

    4 0 Отговор
    РАЗВОЙ ! Украина е РУСКИ двор !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания