Last news in Fakti

8 Декември, 2021 20:47 6 729 29

Путин направи оценка на разговора си с Байдън

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна-
  • война

Путин каза, че Русия води външна политика за мир

Путин направи оценка на разговора си с Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще продължи диалога със Съединените щати. Москва ще подготви предложения в областта на сигурността и ще ги предаде на Вашингтон след няколко дни, обяви руският президент Владимир Путин, предаде БТА.

Той говори на съвместна пресконференция с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис след срещата им в Сочи днес - ден след като проведе видеоконферентен разговор с американския си колега Джо Байдън. Разговорът ми с Байдън бе открит и конструктивен и най-важното е, че има възможност да продължим диалога, каза Путин пред репортери. В същото време той отхвърли твърденията, че Русия планира атака срещу Украйна, и ги определи като провокация. "Не може да не ни безпокои перспективата за възможно приемане на Украйна в НАТО, заяви Путин.

Той се аргументира, че "от това, безусловно, ще последва разполагане в (съседната на Русия страна) на съответните военни контингенти, бази и заплашващи ни оръжия". През последните десетилетия инфраструктурата на НАТО се доближава до границите на Русия, въпреки че тя много пъти изрази опасения в тази връзка, отчете Путин. "И сега ние виждаме комплекси за противоракетна отбрана в Полша и Румъния", напомни той. Путин подчерта, че НАТО води ясно изразена конфронтационна линия срещу Русия. Разширяването на Северноатлантическия съюз на изток, включително с Украйна, е много чувствителна тема за сигурността на Русия, предупреди той. Путин обобщи позицията си, че "Русия води външна политика за мир, но има правото да защитава своята сигурност".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    89 7 Отговор
    Русия води политика за мир а Американците правят бомбардировки в името на мира.
  • 2 Майна

    8 39 Отговор
    А какво правиш с руснаците , прилагаш същите глобалистични политики...МНОГО ИСТИНИ ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ...
  • 3 Софиянец

    9 87 Отговор
    Напълни гащите жужето

    Коментиран от #7, #9, #14

  • 4 Вова император

    65 5 Отговор
    Бай Джо напълни гащите като императорът му рече: Московское время 22 часа, начинаем концерт по вашим заявкам. Ну что, мужчины, постреляем!
  • 5 Отдел " Убииства"

    78 6 Отговор
    То пък бива да си велик, но ти многократно задмина тази дума. И им го казвахте, и им го повтапяхте, потретвахте, но те нагли, нагли и безочливи. Веднъж на 50- 100 години Запада се обединява срещу Русия за са изяде шамарите и да се кротне за следващите 50- 100 години. Много им попречи на фашистите от САЩ, че изправи Русия отново на крака. Успехът разбира се води до врагове а ти имаш много такива. Истината и правото е на страната на Русия. Всеки отрекъл това е просто сляп и е обратното на острото.
  • 6 Майна

    12 30 Отговор
    Владимир Путин (Шаломов) по майка еврейка...Берл Лазар винаги се е изказвал особено ласково по отношение на текущия ‘Руски’ президент Владимир Шаломов. По неговите собствени думи: „никой друг президент или ръководител на Русия или СССР не е направил толкова много за евреите колкото Путин. В момента в Росия повечето кметове, губернатори на области и министри са евреи. Това е норма.“ И действително – процъфтяващите еврейски мероприятия по време на Ханука и Пасха в центъра на Москва, както и наливането на милиони рубли в еврейски центрове като Елцин Център, в който излъчват порнографски „образователни“ филми на подрастващи, недвусмислено доказват думите на главния равин. Дори Борис Березовский споделя в интервю от 2005, че ‘Путин може да получи Израелско гражданство, защото по майчина линия е евреин и това е изиграло немалка роля в издигането му на власт’.

    Коментиран от #11, #26

  • 7 смерш

    32 1 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    По скоро този ,който се мъчи да извади горещите кестени в Украйна с чуждите ръце от страх да не опари своите-ерго лГдж чичо сам и компания!
  • 8 по Стайнбек

    4 51 Отговор
    Путин руснакът стъпваше юнашката,срещна го бай Дън,клъцна му опашката! Гагагагааааааа
  • 9 Абе

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    По скоро Бунди са изряза, ма на телевизора ни мириши толкос
  • 10 нннн

    64 3 Отговор
    Когато Путин взе Крим, американците научиха на другия ден от вестниците. Същото ще бъде и с Украйна, ако реши.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Читател

    40 0 Отговор
    Байдън:
    Абе вземете си я тая Украйна писна ми от нея.
    Мойте кученца ще по джавкат месец два и ще сменят плочата.

    Иначе големи думи. "Майката на всички санкций". А между редовете: "Дайте ни време да се евакуираме"
  • 13 Пича

    4 43 Отговор
    Джуджето даде на задна скорост. Като му намачкат сурата...
    А путинските тролове тук нека обясняват колко е велик ХАХАХА.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 mi6osp

    31 4 Отговор
    Преговорите завършиха на практика безрезултатно. Единствено бяха спрени санкциите срещу Северен поток 2 и Байдън декларира, че няма да допусне разполагане на американски военни бази в Украйна.

    Коментиран от #23

  • 16 Ленин

    0 13 Отговор

    До коментар #14 от "Виталия Ражнатович":

    И първо твоето канче,кухавелник.

    Коментиран от #19

  • 17 Антимилиционер

    3 42 Отговор
    Русия ще се разпадне като Съветския Съюз, ако се стигне до сериозна конфронтация със запада.

    Коментиран от #20, #21, #25, #27

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Виталия Ражнатович

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ленин":

    За мен е чест, че ми отговаряш в мъжки род😂. Много се объркват от доста отдавна. Нямам кифленски маниери. ГЕН!!!
  • 20 Не не

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антимилиционер":

    не си добре.Болно съзнание

    Коментиран от #22

  • 21 Мечти

    21 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антимилиционер":

    мечти, мечти. Мечтите са ти безплатни, радвай им се, но няма да си жив да видиш разпада. Ха, ха, хаааааааа......
  • 22 А оставете

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не не":

    Го този побъркания. Тотално игнориране на психично болните като него. То бива, то може, но този е куку и половина🇺🇸🧠🐽🐖🐷🤯🤪☠💣
  • 23 гост

    3 25 Отговор

    До коментар #15 от "mi6osp":

    Преговорите завършиха с тотално клякане на гнома , товарищ !! Ама вие още не вдявате от много "размисли" за оръжия и бази , глупости на търкалета !! А проспивате важното ! Путин ОТМЕНИ МОНОПОЛА НА ГАЗПРОМ !!!! Нещо , което отказваше да направи откакто е на власт !! И което е пълен провал за плановете му за контрол на единствения останал лост за влияние в Европа !! И въобще не става въпрос за Роснефт , макар че и той е на практика чужда компания с почти 50% чужда собственост и не плаща и една стотна от данъците , които плаща Газпром !! Отпадна последния останал държавен монопол останал в Раша , обаче има и по-лошо ! Сега ВСЯКА компания може да купи газ на границата на Раша и да го изнесе откъдето си иска и да го препродаде на когото си иска !! Само гледайте какво ще стане догодина !

    Коментиран от #24, #28, #29

  • 24 Бай Шиле

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Абе тоя тъпак Путин що ли не ти се обади да те пита какво да прави.Голяма грешка е допуснал.
  • 25 Григор

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "Антимилиционер":

    Тук не война за патриотизъм а за власт. Кремъл е наднациоална организация / корпорация със централен офис в Москва и това няма нищо общо с руския народ. За сега знаем че Путин и Тръмп са в един клуб срещу Байдън президентът корпорация Вашингтон - Вашингтон не са Американските щати , които са с Тръмп. Интересното е в момента България с кой ще се захване? Защото ако тръгнем с Вашингтон ще останем част от ЕС, ако изберем Путин има вероятност да излезем от ЕС и бъдем суверенна територия без пандемии, задължителни ваксини, без фашистки сертификати и ограничения.
  • 26 Михаил

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Откуда "дровишки" ?
  • 27 Михаил

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Антимилиционер":

    500 лет уже мечтаете
  • 28 Михаил

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Знаток российских дел ?
  • 29 тсоГ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Този кондом къде та е изплискало на пода,.дали знае че е създало такова продажно атлантическо псе? Както си е подкарал, едва ли ще те бъде (физически) до пролетта. Да не се окаже релсата на вратлето на псето обслужващо фащ.антлето? Магариите ти фъш.киен кравар,ще ги плаща Алцхаймер.а бидон я.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания