9 Декември, 2021 17:40 17 007 81

Северна Македония е готова на компромис за България

  • северна македония-
  • компромис-
  • артан груби

Това обяви Артан Груби

Северна Македония е готова на компромис за България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Отговорите на всички условия на България са изпратени от нашата страна. Това обяви вицепремиерът на Северна Македония Артан Груби, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът обяви, че е голям оптимист за преговорите и получаването на положителен сигнал по време на декемврийската среща на ЕС. Северна Македония се надява да получи одобрение за старт на европейски преговори.

Той обяви, че отговорите са дадени във възможно най-позитивна форма. Македонските представители очакват новото българско правителство да подходи градивно по преговорите.

Български представители вече обявиха, че позицията на страната по въпроса няма да се промени. Груби обяви, че се надява на прагматични решения.

Допълни, че страната му е готова на компромис, който да е приемлив за македонските граждани. Той обяви, че има инициатива от френската страна за разрешаването на въпроса.

Идеята е въпросът с България да бъде решен в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    167 10 Отговор
    Който клекне на Македония той е предател8875

    Коментиран от #11

  • 2 Djony

    118 4 Отговор
    Взимат половината букви от азбуката и 5-6 царе компромис!

    Коментиран от #17

  • 3 Факти

    92 1 Отговор
    Заглавието е подвеждащо защото е съкратено. Истинското изявление прави уговорката - отчитайки македонското достойнство.
  • 4 Не се

    71 4 Отговор
    И надявай даже
  • 5 Гого

    85 3 Отговор
    Влязат ли-аз излизам!!!
  • 6 КОТарАК

    146 1 Отговор
    всяка подмяна на историята е престъпление срещу човечеството

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ще има и още

    97 1 Отговор
    Доколкото се ориентирам, проблема от над две години вече не са обещанията и приказките, а липсата на каквито и да е било реални действия в изпълнението на тези обещания и приказки....
  • 9 Отегчен Нихилизиран Червен Соросойд EDGE

    23 11 Отговор
    А пък Кипър откак съм тук по мой лични впечатления наблюдения и разсъждения го изградиха Американците най вече вдигнаха го на крак и е на командно дишане с американски инвеститори в икономиката и частния сектор и бизнес вдигнаха ги на крака заради това че са смотани кипърци и никой нямаше да ги спаси от Турция да ги погълне като залък хляб не бяха ли американците днес тия Камилари островни кипърски щяха да бъдат Йемен страна от третия свят и като кюрдите държава без никакво самосъзнание и гордост

    Коментиран от #55

  • 10 Сивата чапла

    93 3 Отговор
    Какъв компромис може да се прави с корена ни, с общия ни корен, Кажете, някой като говори с макдонесм има ли нужда от преводач? ............................. Що разкажа пак една история, мой познат в Америка, среща някакъв македонец и македонесът го моли ако може да ну помогне в някакъв разговоро, щото не знае английски. И нашенецът му помага. След това македонесът го пита, отде знаеш така добре македонски, а българинът му отговаря, аз ти говрех на български.

    Коментиран от #54

  • 11 КОРОНА

    37 46 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    ФАШИСТА РАДЕФФФ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА ВЕЧЕ СА КЛЕКНАЛИ ПОД АМЕРИКАНО-ФРАНЦУЗКИ НАПЪТСТВИЯ САМО ГЛЕДАЙ ТАКИВА СИ ГИ ИЗБРАХТЕ!НЕ ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ БОЮ НЯМАШЕ ДА КЛЕКНЕ ЕДНИ И СЪЩИ СА И ГЕРБАВИТЕ И РАДЕВИТЕ!

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 селтак

    42 28 Отговор
    Те били готови на компромис със БЪЛГАРИЯ!!!??? Алооо Радеееев, тия май нещо са подиграват ли с нас,или ти не можеш да вденеш кво се случва? Ма то фатмака само артелната го интересува!!!
  • 14 ПА ..НОГО.. ЧЕНГЕДЖИЙСКО БРЕ

    42 21 Отговор
    СИЧКО ТВА Е...МИЖИ А ТЕ ..ЛАЖЕМ!!
    СИТЕ ЗНАЕМ,ЧЕ ФАТМАКА И СОРОСИТЕ ВЕЧЕ...ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ! СЕГА НИ..."САПУНИСВАТ" КАК АДЖЕБА КАТО... КЛЕКНЕМ,...БЪЛГАРИЯ ЩЯЛА ДА Е..."СПЕЧЕЛИЛА" !!
    КЕ СЕ ТЕПАМЕ А ЗНАЕТЕ... БОКЛУЦИИИИИ
  • 15 ПРИНЦИПЕН

    43 5 Отговор
    Историята на Държавата Македония започва от създаването и! Всички преждеживущи по твзи земи Нямат никакво отношение към историята на Държавата и Не са обекти за национална гордост!
  • 16 Калоян

    79 0 Отговор
    Тез пък, те с нас щяли да правят компромиси - не благодаря! Никакви компромиси с тез сръбски прости..... ки! Българите искаме само истината..... В случая историческата истина. Това, което се нарича в момента Северна Македония е един Франкенщайн създаден 1945г, но стават псевдо държава 1989г. Българските политици са длъжни да защитят националния ни интерес, което всъщност значи да не допускат да ни крадат историята и историческите личности....,на всяка цена! Кой, какъвто натиск да иска да ни оказва - нас това не ни интересува.
  • 17 хахах

    4 73 Отговор

    До коментар #2 от "Djony":

    Половината букви е приемливо!Щото българите вземаха всичките букри от коптите!А царете не брой,що кога македонци е имало ,българи не!Знаеш ли, що примерно Бг не е във Вишеградската?Щото си няма ни и един приятел и поддръжник !

    Коментиран от #34, #35, #57

  • 18 пром

    11 25 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Точно така, не можем да променим факта, че България е била на страната на фашистите във Втората световна война.

    Коментиран от #63

  • 19 Балдуин Фландърски

    23 77 Отговор
    Нашите искания към Северна Македония са абсурдни. Никой нормален човек не може да ги признае за разумни, основателни или правдиви. Официално искаме от тях да не се споменава понятието "македонски език". Вместо него да казват в ЕС "езикът на Република Северна Македония". Кой го измисли това?
    Искате да признаят българско малцинство, а ние да не признаваме македонскоф у нас. Аз не познавам български гражданин от Благоевград и окръга, който да не подчертава с гордост, че е македонец. Хора с изпити мозъци, кой ви накара да играете тази глупава игра? Оставете го този Гоце Делчев. Българите не наричат Георги с името Гоце. Наричат го Гошо, а по селата на Североизточна България - Герги. Какъв е този Гоце, бе? Аз не го ща да е българин. Писна ми вече от вас.

    Коментиран от #28, #31, #42, #58, #77

  • 20 МАКЕДОНЕЦ😎

    8 39 Отговор
    Никакви компромиси!ние сме със Сърбия 😜

    Коментиран от #24, #30, #69

  • 21 росен росен

    58 3 Отговор
    Да се надяваш на думата на македонец е все едно да вярваш на честната пионерска на циганин.
  • 22 macedonicus

    9 53 Отговор
    Моля да приемете Истината за Македония такава каквато е достоверност на фактите и действителността . Едно е реалността , а друго е желанието за илюзии и пагубна самоизмама на домораслите български политици аргументирани от продажни историци - съчинители на небивалици за вътрешна потреба. Лъжите , измамите и манипулациите обслужващи интересите на Москва не минават пред ЕС и САЩ !

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Калоян

    56 2 Отговор

    До коментар #20 от "МАКЕДОНЕЦ😎":

    Като сте със Сърбия крадете тяхната история, нагляр
  • 25 Мърша

    29 2 Отговор

    До коментар #22 от "macedonicus":

    Върви на психиатър, луд
  • 26 фбр

    51 2 Отговор
    Какви компромиси от ваша страна македонски нещастнико? Имате подписан договор и го изпълнявайте , иначе ще гледате ЕС през крив макарон !
  • 27 Ами ...

    39 2 Отговор
    Албанците взимат нещата в свои ръце.
  • 28 браво баце

    26 12 Отговор

    До коментар #19 от "Балдуин Фландърски":

    Това което казваш е позиция по съседски и добронамерена!Лошото е,че си глас в пустиня,и утре като влязат в ЕС ,македонците няма да ни бръснат за слива.И с право!!
  • 29 КОВИД ИДИОТ

    30 5 Отговор
    И АМЕРИКА НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ЩО СТЕ ТВЪРДОГЛАВИ,КАТО ЗАМИНЕ И ТОЯ ВЛАК МОЖЕ ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА КЪДЕ ГО НЯМАТЕ
  • 30 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    32 2 Отговор

    До коментар #20 от "МАКЕДОНЕЦ😎":

    ВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ ПО -ЗЛЕ И ОТ УКРАЙНА,АМА АКЪЛ КАК ДА ВИ ГО НАБИЕ ЧОВЕК
  • 31 Македонска Луно

    56 4 Отговор

    До коментар #19 от "Балдуин Фландърски":

    Аз познавам тракийци в Тракия-България които заявяват с гордост, че са българи, добруджанци в Добруджа-България с гордост, че са българи , мизийци в Мизия -Българияс гордост , че са българи. Само българи и то някои от македонско, от има няма 50-60 години заяваяват с гордост, че са македонци. Що така клекнахте на сърбите?

    Коментиран от #32

  • 32 Балдуин Фландърски

    9 60 Отговор

    До коментар #31 от "Македонска Луно":

    Аз пък познавам българи от България, които живеят в Англия и с гордост заявяват, че са англичани, познавам българи от Германия, които съвсем уверено твърдят, че са германци, защото имат германски паспорти. Ти първо българите накарай да се наричат българи и да се гордеят с това и да не бягат от България, а после се разправяй с македонците, които вече ни намразиха с всичките си сетива. Тъй като сме нация потискана и бита от всички, намерили сме по-малкия си брат, македонците, да го бием за отмъщение, за да покажем поне пред някого, че представляваме нещо. Оставете македонците на мира да влязат в ЕС и да видите как ще организират държавата си - хиляди пъти по-добре от нашата. Те вече имат заплати по-високи от нашите. Когато ние бяхме при социализма, и целувахме дупетата на руснаците, те пътуваха свободно и работеха из Европа. Мирогледът на тези хора е съвсем различен. Те не са българи. Както и ние не сме прабългари, чиите преки наследници сега се наричат татари. Република Татарстан се бори за правото си да се нарича Булгария. Ясно ли ти е?

    Коментиран от #37, #41, #44, #70

  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    49 5 Отговор
    В C. МAКEДOAНИЯ, ИЗЧЕЗНЕ ЛИ БЪЛГАРОФОБИЯТА, ИЗЧЕЗВА И ДЪРЖАВАТА КОЯТО Е ИЗГРАДЕНА НА ТАЗИ ОСНОВА....зa тoвa ca вcичкитe им мaймунджулъци, мeкo кaзaнo.
  • 34 ГойкоМитич дойде

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "хахах":

    Бре тромбаре( малката ме еко ХЕРЯ) кой са тия всички коптски букви ??24 с две сърца ита ота....както биха казали коптските синга носи нерде СИК НЕРДЕ САЛОНИК .Ми те и латинските и те като коптските.И КОИ СА ТИЯ МАКЕДОНЦИ КЪДЕ Е МОНКЕ ДОДОНСКИЯ ЕЗИК ??? АКО ХУНЗИТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА МАКЕДОНЦИТЕ ЗАЩО ДНК то им е едно с на ГЮПТИТЕ ( ??ААА ТЕ И КОПТИТЕ СА ГЮПТИ ВЕРНО БРЕ ,ФИГЕ НА КАНИС ПИПЕС РЕ.
  • 35 ГойкоМитич дойде

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "хахах":

    (МАЛИСТА МЕ ДИО ХЕРЯ)
  • 36 Анонимен

    28 3 Отговор
    Кандидата съобразява поведението си с приемащите а не обратното . Така че споразумението трябва да отговаря на очакванията на българските граждани а не на македонските .
  • 37 ГойкоМитич дойде

    25 2 Отговор

    До коментар #32 от "Балдуин Фландърски":

    Омото Илинден да се не обажда от коневръза .МАЧКАНА Е БАБА ТИ ЗАТУЙ СИ И ТИ ТОЛКОВА МЕК.ДОРИ И ПОД ОСМАНСКО ПРЕЗ 30-40 ГОДИНИ НЕЙДЕ ТАМ КЪДЕТО Е ИМАЛО ДОРИ И ЕДИН БЪЛГАРИН СЕ Е ВДИГАЛО ВЪСТАНИЕ ПО БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ.ТОВА АКО ИМАШ НЕЩО В ТАЯ ЧУТУРА ЩЕ ДА РЕЧЕ ВСЯКО ПОКОЛЕНИЕ, АЙДЕ ПРЕЗ ДА Е ЕЕЕЕ ВЕРНО МАЧКАНА АМА БАБА ТИ.ТАКА СМЕ МАЧКАНИ ЧЕ НЯМА И ДЕСЕТИЛЕТИЕ СЛЕД ОСВОБЖДЕНИЕТО И СЪТБИТЕ ОМЕКНАХА И ТЕ КАТО ТЕБ ОТ МАЧКАНЕ ,МАЛКО ИМ БЕ ТА 2 БАЛКАНСКА БАРАБАР С ГЪРЦИТЕ ПАК ГИ ПООМАЧКАХМЕ ТА СЕ НАЛОЖИ РУМЪНИЯ ДА ГИ СПАСЯВА .ИМАШ ГОЛЯМА НУЖДА ОТ ЧЕТЕНЕ ,ПОЧВАЙ С ДОСТОЕВСКИ И НЕГОВИЯ ИДИОТ.КОГАТО СТАРИЯ СВЯТ ГОВОРИ И ПИШЕ ЗА БЪЛГАРИ ТАТАРИТЕ ЩЕ СА В ТЕСТИСИТЕ НА ИСТОРИЯТА БАРЕМ В ЕВРОПА ЗА 8 века ОЩЕ .ОМОИЛИНДЕНЯ ОМЕКОТИТЕЛ ЛИ БЕШЕ???
  • 38 Кремена

    3 48 Отговор
    Македония трябва да влезе в ЕС час по скоро. Стига с този език на омразата.

    Коментиран от #50

  • 39 Alex

    39 1 Отговор
    Македонците бързат. Тотално са изнервени, че лобизмът им не дава очаквания резултат. Явно много ни подценяват. Ние не бързаме и можем да почакаме да се осеферят..
  • 40 Тиква

    36 2 Отговор
    Какъв компромис... Нещо пак се бъзикате с България и българите нали! Ще чакате още поне 6 години да Ви уврат глевите. И върнете българските паспорти които Ви раздаде Шкембе войвода
  • 41 ГойкоМитич дойде

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "Балдуин Фландърски":

    Бре Форлан детски ми тя историята на България не е 15-20 год .МОНКЕДОДОЦИТЕ ВИЖДАТ СВЯТ(гастарбайтер в стоманолеярна колко свят ще види??? без зъби след 40 и по парче бял и черен дроб) В КРАЯ НА 70 ГОДИНИ СЛЕД КАТО МИНАТ ПРЕГЛЕД ЧЕ СА В ДОБРО ЗДРАВЕ И МОГАТ ДА БАЧКАТ ВСИЧКО КОЕТО ГЕРМАНЕЦА НЕЩЕ.ОТИВАШ САМ БЕЗ СЕМЕЙСТВО И СЛЕД 510 ГОДИНИ АКО МЪРДАШ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕШ И БЛИЗКИ.

    Коментиран от #43

  • 42 ГойкоМитич дойде

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "Балдуин Фландърски":

    Бълнувания Фор Портланд МИ АКО ИМАШ ОЧИ НА ТАЯ ЧОТУРА АКО ИМАШ МОЗЪК В ЧЕРЕПНАТА СИ КУХИНА КЕ ВИДИШ И КЕ СИ ХАБЕРЛИЯ ЧЕ В КРЪЩЕЛНОТО ПИШЕ ГЕОРГИ НИКОЛОВ ДЕЛЧЕВ.ТИ МНОГО МОЙШ ДА ИСКАШ АМА МАЛКО ОМЕКНАЛ МИ СЕ ВИЖДАШ,КАКТО НЯКОГА ЕДИН ГОЛЯМ БЪЛГАРИН БЕ КАЗАЛ- ЕДНО Е ДА ИСКАШ ДРУГО Е ДА МОЖЕШ А ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО .....ма ти май си до едно и две
  • 43 Балдуин Фландърски

    6 12 Отговор

    До коментар #41 от "ГойкоМитич дойде":

    Научи се да пишеш грамотно, патриоте! От такива като тебе никой няма нужда. Не си нужен нито на България, нито на друга страна - неграмотни алкохолици като тебе бол!

    Коментиран от #61

  • 44 Македонска Луно

    34 1 Отговор

    До коментар #32 от "Балдуин Фландърски":

    Защо, да не би да няма македонци в Германия и Англия, които да заявяват, че са горди германци и англичани?? Ти къде отиде, бе?,,,
    Нещо нищо не си разбрал, България не ви натиска да сте българи, за това ви признахме първи още преди 30 години. Имате си македонска история и език от 1945, и държава от 1993, но да се връщате назад и крадете и кичите с чужда история, заслуги и писменост-това вече не става. Сами сте си виновни за всичко, като слушате сърбите. Не прехвърляйте вина и отговорност на България. Твърде много загубихме и българи загинаха за българите в Кумитчевица (сегашна РСМ заема територията и)... А дали на теб ти е ясно?! Със сигурност,не.
  • 45 Нетърпимо

    21 1 Отговор
    Аман от тези лъжливи македонци....кой лэжат- себе си само!!!! Бог определя какъв да се родиш,а не Титова Сърбия,Коминтерна и руснаците.Голям грях е лъжата,грешни са и сърби,и руснаци,гърци,турци,косовари,албанци....
  • 46 Бобо

    5 1 Отговор
    ЪЪЪЪЪ???Май нещо ни бъзикат!
  • 47 Красимир

    21 1 Отговор
    Компромис за България. Компромиси с историята нама. А истината е една. Македония е част от България.

    Коментиран от #48

  • 48 Кремена

    5 16 Отговор

    До коментар #47 от "Красимир":

    Била е част от България, затова е нормално да смятат българския цар Самуил и за техен също. Точно защото сме били един народ не разбирам защо този негативизъм. Трябва да си помагаме.

    Коментиран от #51, #52, #56

  • 49 Хитър Потър

    4 9 Отговор
    Тия новите ще клекнат и ще пуснат макетата
  • 50 Хитър Потър

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Кремена":

    Ти това на македонските еничари го кажи.
  • 51 Македонска Луно

    15 2 Отговор

    До коментар #48 от "Кремена":

    Нали за това е един от спорът в историята ни.
    България няма против да си смятат българския цар Самуил и за техен. И така да си го пишат в учебниците. Но имаме против, и те смятат въпреки Енциклопедия Британика и цялата световна история, "македонския" цар Самуил за техен. Прави разлика между македонски и български.
  • 52 Самуил

    26 3 Отговор

    До коментар #48 от "Кремена":

    Ти в час ли си? Как може да напишеш, че цар Самуил има нещо общо с изкуствено създадена държава през 20 век?! Византийският император се е нарекъл Василий Българоубиец, а не македоноубиец. Какво имаме да им помагаме на тез? На нас някой помага ли ни? Ти в какъв свят живееш? Аман от такива като теб..., честно. Ти си....., хайде да не казвам какво си, да не те обидя..... Никой не иска да си връщаме Северна Македония. Поне аз не искам. Тя от векове не е наша. Просто не искам да ми крадат историята и да я фалшифицират. Всичко е на наш гръб......

    Коментиран от #65

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сивата чапла":

    БРАВО БРАВО ТОВА Е ИСТИНАТА ВСИЧКИ МАКЕТА ДА ГО ПРОЧЕТАТ
  • 55 Лимасол

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Отегчен Нихилизиран Червен Соросойд EDGE":

    Руснаците, а не американците. По вина на Англия се случва, че Кипър предава половината територия на Турция.
  • 56 82456

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "Кремена":

    А питай ги защо е този негативизъм от тяхна страна и тая кражба на българска история!!! Една част от т.н. македоия е била и гръцка територия - е са кажи, защо гърците ги държаха 28 години настрани от ЕС??? Или за гърците може, а за нас не?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Асен

    5 1 Отговор
    "Македонските граждани", кои Македонски граждани / народ? Говорите за някоя далечна държава намираща се в някоя далечна топка на света с името Македония, или за Българите от РСМ с примирите мозъци дето са тука до нас ?
  • 60 Явор

    4 1 Отговор
    След 30 г. преход хората поумняха, трафика на жени за секс експлоатация намаля драстично, в ЕС им свършиха проститутките от България и Румъния та им трябват нови и свежи наивници които да "демократизират" през следващите 30 г.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ангел изунов

    10 1 Отговор
    Всички решения, споразумения и т.н да се публикуват и всеки българин да се запознае с тях даже и какво пише между редовете.Задължителен референдум каквото каже народа.Референдума с 10 г срок .и всичко уредено с закон.И сега най важното .Когато макета разберат че пътя им към Европа ще мине през референдум и то със срок 10 години ще трябва да решат да си скубят ли косите или най накрая да признаят явната и неподправена истина
  • 63 Ангел изунов

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "пром":

    Така е.Били сме съюзници,но това го разбрахме когато падна комунизма.Дотогава в учебниците пишеше съвсем друго.И това стана когато вече бях 30 те години.И-нищо не се случи.Приехме истината и пренаписахме историята.Без да се оплакваме и без да спорим.Нека съседите македонци и те приемат истината,но при тях май още не е паднал комунизма

    Коментиран от #76

  • 64 vanche.m.

    9 0 Отговор
    да започнат преговори с ЕС, макетата трябва да признаят че 70г.са крали българска и гръцка история, да признаят че са агенти на белград, да обяват публично, че са политически проект на коминтерна ссср и шумадиите и да се извинят публично за геноцида над Българите.ще погледнеме благосклонно и ако си отворят архивите на техните репресивни служби.
  • 65 Историк

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "Самуил":

    Ще дойде ден и ще се досетят нашите политици за играта на гърците с името Северна Македония.
    Северна Македония обхваща и територия от Благоевградско и Петричко.
    Очевидно посредничеството на Франция и Германия ще доведе до последици, ако сами си го причиним.Единственото решение, е да признаят историята и бъдещи претенции към България.
  • 66 тервел

    7 1 Отговор
    след двадесет години може да няма ни българия и македония
    1.след 20 години циганите в българия ще се колко българите
    2.албанците в македония ще са два пъти повече от македонците
    след това ще видим за каква еро итеграция ще се говори но българа винаги ще е българия докато някой ни подмени историята
  • 67 Сречко

    8 0 Отговор
    Пак се опитват да хитруват, Титовите тарикати!
  • 68 Компромис с какво,

    6 0 Отговор
    с истината, да лъжеш и крадеш и това да го представяш за компромис, алоооууууу
  • 69 А, то е ясно, още

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "МАКЕДОНЕЦ😎":

    си продължавате със сръбския титовизъм/македонизъм/ и искате да го вкарате в ЕС като европейска ценност, ами ония блеюндери от ЕС докога ще спят
  • 70 Мишо

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Балдуин Фландърски":

    Това е лъжа! Когато северно македонците признаят истината ,тогава.....
  • 71 Веселинъ ЕГН 7112136860

    3 0 Отговор
    Турците,гърците и евреите в Скопие са вече в крайната патологична точка на своето съществувание. Дори не им съчувствувам вече.
  • 72 До 69

    5 0 Отговор
    Аз съм Веселинъ Радославовъ Димитровъ с ЕГН 7112136860 и ти казвам,че Тито абсолютно никога не е бил нито сърбин,нито просръбско. Тито разката фамилията на Сръбският етнос,съчетавайки сърбите с ислямистите от Босна и Косово. Тито бе един мръсник от еврейски произход и с хърватско гражданство. Не контаминирай историята! Не казвам,че нашите братя хървати са виновни,а чеТито бе един чuфутъ , роден в Хърватско.Да живее Българио-Сръбската антиислямистка и анти русо-американска армия!
  • 73 Запознат

    7 0 Отговор
    Моята баба говореше наи чистият български които вече е пълен с чуждици ......Разбираме се разговорно с Македонците Щото там говорят на наи чистия Български но няма да им простя че го ашладисаха със Сръбския и стана все едно да пишеш с Латина по стената. Нашата идентичност е на повече от 1300години и сега се опитват да да се направят на по ДЪРТА от нас държава.......ПИНГВИНИ които са забравили че са птици.....ама те си мислят че са риби.
  • 74 Българин

    6 0 Отговор
    То бива, заблудена нация СМци.... То бива сляпа нация... ама чак тъпа!!! - това и българите не го разбираме!?И само да вмъкна нещо казано в патриотичните песни на нашия народ... от сън дълбок се събоди!.
  • 75 Българин

    5 0 Отговор
    Опа, направих грешка, за което се извинявам! Написах събуди на северно македонски! - в превод сабоди! Извинявайте братя българи. През крив макарони европейски съюз за тях!
  • 76 Комунист

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Ангел изунов":

    Комунизъм в България никога не е имало! Имаше социализъм периода 1944-1989г., не и комунизъм. Вземи се ограмоти и не говори глупости.
  • 77 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Балдуин Фландърски":

    Балдуин ли си, къв си, но си за затваряне, като него?!
    Недей да внушаваш небивалици! Аз съм от Благоевград и съм с българско самосъзнание! Да, като стане дума по страната казвам: Македонец съм! Да знаят хората от коя част на България съм.
    Шопите казват: Шоп съм! И ти е ясно, че са от Софийска област.
  • 78 Крумб

    4 0 Отговор
    Български политик и правителство, които клекнат под натиск да пуснем бюрмите в ЕС, заслужават презрение и Съд! Точно сега и по този въпрос не ни трябват женчовци, а твърда и непоколебима българска позиция, която, подобно на гръцката, да съхрани достойнството ни като нация!
  • 79 Чипът

    4 0 Отговор
    Е те сложиха Киро именно за да приеме Провинцията. После съвет у родната Канада. Позор и вечно презрение
  • 80 Кой е крадеца

    0 1 Отговор
    На славянската писменост?
  • 81 Боги такежиев

    2 0 Отговор
    Някой вярва ли въобще на макетата.... Насадената титовска злоба към нас ги прояжда... Те искат в ЕС а не ние, и без условия от тях, да си изпълняват подписания Договор навлеците.
Новини по държави: