Last news in Fakti

10 Декември, 2021 12:50 1 900 25

САЩ призоваха демокрациите да подкрепят Тайван

  • тайван-
  • никарагуа-
  • сащ

Коментар на Държавния департамент

САЩ призоваха демокрациите да подкрепят Тайван - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ призоваха демократични страни да засилят своето партньорство с Тайван, съобщи ТАСС.

Това стана след днешното решение на Никарагуа. Страната възобнови дипломатически диалог с Китай.

Преди това прекрати своите партньорства с Тайван. Обяви и че единственото реално ръководство, с което може да разговаря за региона е китайското.

Американската администрация отправи критики към това решение. Отправен е призив към всички страни, които държат на демокрацията, да покажат своята подкрепа към Тайван.

Това се казва в позиция на американския Държавен департамент. От там смятат, че това е важно за глобалната демокрацията.

Призоваха и правителството на Никарагуа да преразгледа своето решение.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХАХАХ

    25 0 Отговор
    А Тайван иска ли демокрациите да го подкрепят?
  • 2 Деменция

    32 3 Отговор
    Подкрепям китайски Тайван, подкрепям и руска Украйна!

    Коментиран от #15

  • 3 ТаУмВзе

    25 0 Отговор
    Бухахха! Бай деменция, явно не знае кой Кисиджър. 21 век принадлежи на Китай бре! Или сте сляпо глупави кравари.
  • 4 нищо

    29 0 Отговор
    Няма демокрация по света. Където им е изгодно - подкрепят сепаратизма, а където не - налагат санкции и се зъбят.
  • 5 Kcaniba

    27 0 Отговор
    а бре тия колониалисти фащ, до кога ще рекитират планетата и тероризират народите!!? Ту заплашиха Русия с ядрен удар, ту сега се врът в китайските работи!!!
  • 6 Изолатор

    15 0 Отговор
    Все повече държави изолират щатите и т.н. демократични режими, които ги подкрепят в напъните им да наложат на всички държави своята хегемония. Очевидно е че тези напъни започват да даваг много фира.
  • 7 Госあ

    17 1 Отговор
    Мръсните кравари отварят два фронта - единия Европа, другия тихоокеанския регион като се надяват че пак ще минат между капките, но вече има балистични ракети и то хиперзвукови .
  • 8 Ротшилд

    10 0 Отговор
    Хайде мои демокрацийки хо хо хо
  • 9 Влади

    15 0 Отговор
    А аз призовавам САЩ да върнат окупирания ЩАТ Тексас на Мексико , иначе ЕС и Русия ще им въведе икономически санкции и ще пратим Руски военни кораби , ядрени подводници и самолети да правят военни учения по бреговете на САЩ , да патрулират в името на свободата и демокрацията на окупирания щат Тексас от САЩ
  • 10 Шарански

    7 1 Отговор
    Подкрепяйте Тайван, а САЩ ще си търгува с Китай. Л. бързо го разбра.
  • 11 Влади

    11 1 Отговор
    През 1945 година САЩ пуснаха две атомни бомби над градовете Хирошима и Нагазаки над мирни граждани , нечувано варварство и безотговорност ! Призовавам да бъде забранено на САЩ от международната общност да притежават ядрено оръжие със закон, САЩ да бъдат поставени вмеждународна изолация и да им бъдат наложени икономически санкции и репарации , САЩ да платят на Япония 100 милярда долара компенсации

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сепар

    4 0 Отговор
    Тайван не са ли сепаратисти?!?
  • 14 Ерец

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Влади":

    Не се притеснявай за Япония . Тя е била разрушена от САЩ , след което е възстановена също от САЩ и продължава да бъде със САЩ .

    Коментиран от #18, #22

  • 15 Обесен Язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Деменция":

    Аз пък подкрепям и Българска Македония!
  • 16 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ВСИЧКОТО СТРАДНИЕ НА НАРОДИТЕ Е ПРЕДИЗВИКАНО ОТ СЪВРЕМЕННАТА ЧАСТНА БАНКОВА СИСТЕМА - СЪЗДАДЕНА ОТ ЕВРЕИНА-ЦИОНИСТ -СЕМИТ РОДШИЛД -ДНЕС СОБСТВЕНОСТ НА ГАДОВЕТЕ ЦИОНИСТИ ОТ САЩ -БАНКЕРИ И СОБСТВЕНИЦИ НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗРВ НАСЛЕДНИЦИ НА ТЕЗИ КОИТО ИЗБИХА 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ ЗА ДА ИМ ОТНЕМАТ ЗЕМЯТА , А ДНЕС РОБУВАТ НА РОДШИЛДОВЦИТЕ !!!!! АЗ СЪМ ЗА ХОЛОКОСТ И "ЦИКЛОН -Б" САМО ЗА БАНКЕРИ И ФИНАНСИСТИ ОТ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД !!!!!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Ерец

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПЕНКО":

    Ти си за мерника на КИДОН !
  • 18 Влади

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ерец":

    Ти искаш ли съседите да ти взривят къщата през нощта докато спиш със жената и децата , но не се пристеснявай после ще направят ремонт и пак ще си останете приятели

    Коментиран от #21

  • 19 дядото

    1 0 Отговор
    и който не подкрепи призива,не е демократ,нали.краварски истории
  • 20 Тайван няма нужда

    2 0 Отговор
    от подкрепа. САЩ имат нужда от подкрепа.
  • 21 Ерец

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Влади":

    Владко ти се косиш повече от японците за тези бомбардировки . Япония е неофициалния 51 щат на САЩ .Нейната външна политика и икономика се определят от САЩ - йената е “вързана” за долара , TOPIX е подчинен на NYSE , NIPPON GINKO е силно зависима от FRB. Когато Америка кихне , Япония настива . А я виж Русия и Германия , като дупе и гащи са . Един без друг не могат , а нацистите са избили над 20 милиона руснаци .

    Коментиран от #23

  • 22 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ерец":

    Въпросът е, че сега сащ ще бъде разрушена и японците ще го отнесат пак.
  • 23 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ерец":

    Така трябва да бъдат Япония и големия брат. Все още не е късно да се ориентират. На Олимпиадата ще поговорят политиците.

    Коментиран от #24

  • 24 Ерец

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Какъв голям брат и ориентиране бе !? Избий с си от главата . Съвсем насксоро преди три дни на 7 декември депутати от всички политически партии в японския парламент отидоха на поклонение в храма Ясукуни в Токйо . В него се намира 慰霊碑(ИРЕЙХИ) един вид Кенотаф - символичен надгробен паметник. На него японците отдават чест , поклонение и молитви на загиналите във войните японски воини . Правят го ежегодишно , но от 2013 г без премиера . И още на другият ден на 8 декември бяха остро критикувани от Китай . Както е било винаги , тъй като смята Ясукуни джинджа за нациска гробница .Буквално думите на говорителя на Китай бяха “ Китай е твърдо против .Япония все още не си е направила самооценка за агресорската си история , и извършва погрешни действия .И вижда те ли денят не е случайно подбран - точно 7 декември когато преди 80 години атакува Пърл Харбър .” Обаче тъпият китаец не взема в предвид часовата разлика от 19 часа м/у Япония и Хавай , при което фактически атаката е извършена рано сутринта на 8 декември 1941 г японско време . И именно на тази дата японците отбелязват началото на Тихоокеанската война . Компаса на Япония сочи само на изток…А в неделя на 12 декември е плануван голям граждански митинг в Токйо в подкрепа на дипломатическия бойкот на олимпиадата .Мечтай си !
  • 25 big

    0 0 Отговор
    Тогава никой не би трябвало да ги подкрепи! "Демокрацията", както комунизма, дори религията са утопии, т.е реално никъде по света не съществуват техните постулати!