Last news in Fakti

10 Декември, 2021 21:55 2 380 37

Ваксинацията осигурява защита и срещу Омикрон

  • омикрон-
  • юар-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ваксинация

Вирусът използва същия рецептор, както и при другите разновидности

Ваксинацията осигурява защита и срещу Омикрон - 1
Снимка: Shutterstock

Ваксинацията осигурява защита и срещу варианта Омикрон на новия коронавирус, предаде ДПА, като цитира южноафрикански учени, съобщи БТА.

Изследване на професор Алекс Сигал показва, че имунизацията предпазва до 70% от новата разновидност на COVID-19 в зависимост от нивото на образуваните антитела. Според него Омикрон намалява степента, до която ваксината защитава, но няма причина да се смята, че не предпазва от тежко преболедуване. Сигал и екипът му от Африканския институт за изследване на здравето са смятани за първите учени в света, които са успели да получат вируса в лабораторни условия. Изследването им е фокусирано върху защитата, осигурявана от антителата.

"Вирусът използва същия рецептор, както и при другите разновидности; геномът му е много променен, но не се е променил основно в начина, по който се държи", обяснява южноафриканският професор. Ръководителите на болници в РЮА също потвърждават тези открития на базата на наблюденията си върху пациентите с COVID-19. Те обаче също подчертават, че е много рано да се правят научно обосновани заключения. Здравният министър на РЮА Джо Фаахла обяви, че вариантът Омикрон е довел до ръст на заразените в страната и все повече се разпространява сред възрастните хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    28 1 Отговор
    Тебе искам лично да те ваксинирам

    Коментиран от #13

  • 2 Абе ,

    8 24 Отговор
    Денисе , ваксинацията е здраве , ама пак ше те почнат ... Много ти се кефя , все истински публикации създаваш . Ти си истински журналист !!!
  • 3 Всичко щеше да е леш

    34 1 Отговор
    А сега си представете само 50-60% от населението да е защитено от едра шарка. Не доумявам защо на това НЕЩО му казват "вакcина" ????
  • 4 Майна

    34 3 Отговор
    здравеопазването на Япония предупреждава за миокардит, идващ от иРНК ваксините
    Министерството на здравеопазването на Япония установява, че „ковидните ваксини Moderna и Pfizer могат да причинят странични ефекти, свързани със сърцето при по-млади мъже“. Агенцията разследва нарастване на случаите на сърдечни възпаления, които изискват хоспитализация. Младите тийнейджъри и възрастните, които не са изложени на риск от тежка covid инфекция, се редят на опашка за неефективни ваксини и се увреждат от тях. Честотата на възпаление в сърдечния мускул и външната обвивка на сърцето се увеличава. ЗАЩО НЕ Я ИЗТЕГЛЯТ!!! В ИЗРАЕЛ КОНСТАТАЦИЯ НА ЗДРАВНИЯ ИМ КОМИТЕТ Е СЪЩАТА!!!
  • 5 Последния Софиянец

    33 1 Отговор
    Кои са тия южноафрикански учени? Сигурно Тарзан и Шака Зулу!?

    Коментиран от #33

  • 6 Някой

    41 1 Отговор
    И малките деца вече не вярват, че тези ваксини могат да спрат каквото и да било.
    Йайде, спрете се малко вече. Хората се пробудиха.
  • 7 😷😷😷

    36 0 Отговор
    Една лъжа за "ваксините" повторена 100 пъти.... няма да стане истина!
  • 8 Гост

    39 0 Отговор
    Съпругата на моя шеф се ваксинира, сега има проблеми със краката, направили са консултация с лекар, който им е казал, че е възможно да има тромб, в следствие на ваксината!
  • 9 Vaccine

    28 0 Отговор
    "Ваксинацията осигурява защита и срещу Омикрон". Няма категорични доказателства, а само предположения. Това са не ранни, а много закъснели проучвания за Омикрон. Най-вероятно Омикрон се е появил преди Алфа, Делта и пр. серотипи на SARS-CoV-2. Досега няма ваксина за грип, заради многото серотипове. Ако има опити за действие срещу грипния вирус, има много сериозно противодействие. Е, видяхме във ваксинирана Западна Европа как се бележат рекорди...
  • 10 А кастринацията

    15 0 Отговор
    може да намали броя на лековерните и безкритично мислещите и защити човечеството.

    Коментиран от #34

  • 11 Пекелер

    15 0 Отговор
    А също така от диария, СПИН, вирусен хепатит и каквото се сетиш, защото умрелият трудно боледува.
  • 12 ГЕН МОДИФИКАТОР

    16 0 Отговор
    Евгеника

    Концепцията за расов подбор не е нова. Преди 2500 години Платон вече насърчава селективното развъждане 1. Едно от наследствата на погрешната теория на дарвинизма е повторното появяване на евгеника в края на 19 век 2. В началото на 20-ти век евгеничните политики вече се прилагат широко в Съединените щати, Япония, няколко европейски страни и, разбира се, в нацистка Германия, чиито евгенически програми са вдъхновени от евгеническите политики, провеждани в Съединените щати. .

    Като цяло тези политики се състоеше в стерилизиране на "негодни" индивиди, включително представители на "низши раси", и стимулиране на възпроизвеждането на "годни" индивиди, включително представители на "висши раси".
  • 13 АРЕ БЕ

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    А БЕ ,СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ ЛАКЪРДИИ ЗА БАЛЪЦИ....МАСКИ,ТЕСТОВЕ ,ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ...ТИЯ ПРОСТОТИИ ДЕТО ГИ ДРЪНКАТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА СТРАШНИЯ КОВИД СА САМО ЗА ПОДЧИНЕНИЕ И НАЛАГАНЕ НА СТРАХ ВЪРХУ ХОРАТА СЪС ЦЕЛ КОНТРОЛ ВЪРХУ НАС И ПАРИ ЗА ВАС 💰💰💰💰💰💰💰💰💸💸💸
  • 14 EU ДА ЖИВЕЙ

    9 0 Отговор
    Въпреки това, има фундаментална разлика между нацистите и настоящите привърженици на евгеника: появата на геномиката.като цяло и геномно редактиране 7 в частност. Днес учените са в състояние да модифицират човешкия геном и да прехвърлят гени, да благоприятстват определени черти и да инхибират други. Съвременната технология позволява секвенирането на цял човешки геном за 30 минути 8 и създаването на цели генетични последователности. 9

    В някои научни среди все още е силен идеологическият импулс за създаване на „по-добра“ раса. Например, професор 10 и съветник 11 на METI (Messaging Extraterrestrial Intelligence – протокол за след-откриване на извънземни цивилизации) в университета Джон Хопкинс, Натаниел К. Комфорт, публично популяризира евгениката:

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 dr.ANDREAS NOACK

    6 0 Отговор
    във VBOX 7 НАПИШЕТЕ dr. nosck и ГЛЕДАЙТЕ БЕЗПЛАТНО

    Коментиран от #18

  • 17 BDAP

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "EU ДА ЖИВЕЙ":

    При модифицирането на човешки гени в Австрия и Германия може да предположим чии са моднатите гени като източник. Имаше едно време австриец, начело на Германия...
  • 18 ДОКТОРА Е

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "dr.ANDREAS NOACK":

    dr noack напишете a не nosck
  • 19 извод

    9 0 Отговор
    факсинацията е манна небесна и защитава богатите евреи, и реже свободата на хората!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 некой си

    12 0 Отговор
    МИСИРА НИ ЗАСИПВА С ПОМИЯ АМА ЩЕ ДОЙДЕ И НЕГОВИЯ РЕД КАТО КУНЧЕВ И БОТОКСА
  • 22 БЯГАМ ДА СЕ ВАКСАМ

    7 0 Отговор
    Неспособността на РНК „ваксините“ да „лекуват“ Covid-19
    Pierre Lescaudron
    Sott.net,
    събота, 30 януари 2021 г. 15:22 UTC
    Тази статия е продължение на тази, озаглавена „ Неопровержимите доказателства за човешкия произход на SARS-Cov-2 “, публикувана през юни 2020 г., която ви каним да прочетете първо. . Част от заключението беше следното: Вероятно ваксинацията няма да е задължителна. Не забравяйте, че държавните власти за момента са станали „по-приветливи и по-послушни”. Вместо да прибягват до груба сила, тези публични власти са по-склонни да упражняват морално изнудване: „Ваксинирай се, за да защитиш другите!“ “, В комбинация със социално изнудване: „Без ваксина = без работа, без пазаруване, без пътуване, без социализация! ". По принцип вие сте свободни да избирате между паспорт за имунитет или доживотна присъда в изолирана килия. "
  • 23 МАНИ МАНИ

    8 0 Отговор
    Къде е пандемията?

    Смъртността на случаите

    Според СЗО към октомври 2020 г. около 750 милиона души, или около 10 процента от населението на света, са били заразени със SARS-CoV-2 и един милион души са починали от Covid-19. Тези цифри водят до смъртност от случаите от 0,13 процента, което е типичният процент за сезонния грип . Когато се лекува правилно, като например в Марсилия, където се използва протоколът за хидроксихлорохин и ранната клинична диагноза, смъртността от случаите пада до 0,05 процента .

    В Сингапур, където се използвана hydroxichloroquine е много широко разпространена и където няма национална ограничаване някога е била наложена, процентът на смъртност при Covid-19 е същото като това на Марсилия, или само 0.05% ( 29 смъртни случая от 59,000 случаи ).

    Какъв тип пандемия има смъртност, равна или по-ниска от тази на сезонния грип?
  • 24 123456

    7 0 Отговор
    Истинските смъртни случаи от Covid

    Горните цифри се основават на официални данни, публикувани от СЗО. Тези числа, особено общият брой на смъртните случаи от Covid, са силно преувеличени благодарение на различни измами:

    1 / Коморбидност
    94 процентаот хората, починали от Covid-19, са имали съпътстващи фактори. Най -голямата част от тях има не един, а няколко съпътстващи фактори, включително хипертензия, затлъстяване, хронична белодробна болест, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Например, британски пациент с напреднал рак, бъбречна недостатъчност и диабет, който е дал положителна проба през 60-те дни преди смъртта си, смъртта му автоматично ще бъде приписана на Covid-19. В Обединеното кралство най-малко 30 процента от смъртните случаи, дължащи се на Covid-19, всъщност се дължат на коморбидност.
  • 25 999887766

    7 0 Отговор
    2 / Фалшиви положителни резултати
    Много смъртни случаи се приписват на Covid-19 единствено въз основа на положителен PCR тест. По думите на неговия изобретател Кари Мълис, носител на Нобелова награда по химия за 1993 г.:

    „PCR тестовете изобщо не могат да открият циркулиращи инфекциозни вируси ... Тестовете могат да открият генетични последователности на вируси, но не и самите вируси“

    Следователно очевидните въпроси са: Колко други вируси показват вирусни последователности, подобни на тези на SARS-CoV-2 и след това са открити и неправилно етикетирани като SARS-CoV-2? Колко непатогенни и непреносими вирусни последователности на SARS-CoV-2 водят до „положителен“ PCR тест?
  • 26 8877554433221

    5 0 Отговор
    3 / Забрана на ефективни лечения
    В Марсилия, Франция, където е установена ранна диагноза и последвано от подходящо лечение, по-специално хидроксихлорохин в комбинация с азитромицин, грубата смъртност е 0,01 процента . На около 700 километра, в Париж, където диагнозата закъснява и забраната за тези две лекарства се прилага, общата смъртност се изкачва до 0,075 процента . Това представлява увеличение с коефициент от 7,5.

    Както и в Марсилия, Беларус и Исландия направиха ранна диагноза и/приложиха подходящи грижи и те са сред страните с най-нисък брой смъртни случаи от Covid-19, съответно с 1560 (брутна смъртност 0,016 процента) и 29(суров смъртност на 0.008%) в средата на януари 2021 г. По същия начин, Vietnam използва ранна диагностика , на hydroxichloroquine и не е приложила национален ограничаване , брутен смъртност Covid-1
  • 27 9999999

    4 0 Отговор
    4 / Transfer от броя на жертвите на грип
    Южното полукълбо изглежда просто е избягалодо сезонния грип през зимата на 2020 г., където смъртните случаи от грип са намалели с 90 процента спрямо предишни години. Според основните медии този спад на смъртните случаи от грип се дължи на ограничаването. Ако е така, как да се обясни, че Франция регистрира изненадващо нисък брой смъртни случаи от грип през сезона 2019-2020 г., който приключи преди налагането на затвора на 17 март? Всъщност през зимата на 2019-2020 г. са регистрирани само 3680 смъртни случая от грип. Това е 70 процента спад от средния за последните десет години.

    Друг класически разказ обяснява този внезапен и неочакван спад в броя на жертвите на грип с факта, че коронавирусът предотвратява активността на други вируси. Но вирусите нямат трудности при съжителството. Например, само в Европа, през грипния сезон 2019/2020 г., бяха открити най-малко шест активни грипни щама : тип AA (H1N1) pdm09, A (H3N2)) A (Неизвестно), B / Victoria, B / Yamagata и B / Неизвестно и знаем, че SARS-CoV-2 е бил на континента поне от 2 декември 2019 г.
  • 28 12345678

    2 0 Отговор
    4 / Transfer от броя на жертвите на грип
    Южното полукълбо изглежда просто е избягалодо сезонния грип през зимата на 2020 г., където смъртните случаи от грип са намалели с 90 процента спрямо предишни години. Според основните медии този спад на смъртните случаи от грип се дължи на ограничаването. Ако е така, как да се обясни, че Франция регистрира изненадващо нисък брой смъртни случаи от грип през сезона 2019-2020 г., който приключи преди налагането на затвора на 17 март? Всъщност през зимата на 2019-2020 г. са регистрирани само 3680 смъртни случая от грип. Това е 70 процента спад от средния за последните десет години.

    Друг класически разказ обяснява този внезапен и неочакван спад в броя на жертвите на грип с факта, че коронавирусът предотвратява активността на други вируси. Но вирусите нямат трудности при съжителството. Например, само в Европа, през грипния сезон 2019/2020 г., бяха открити най-малко шест активни грипни щама : тип AA (H1N1) pdm09, A (H3N2)) A (Неизвестно), B / Victoria, B / Yamagata и B / Неизвестно и знаем, че SARS-CoV-2 е бил на континента поне от 2 декември 2019 г.
  • 29 223344556677

    4 0 Отговор
    Излишната смъртност Прекомерната

    смъртност включва смъртни случаи, дължащи се на Covid-19, както и много смъртни случаи поради задържане. Както ще видим, вероятно е последният да е причинил много повече смъртни случаи от самия Covid-19.

    1 / Закъснения в лечението и диагнозите
    В Англия и Уелс само една трета от свръхсмъртността, наблюдавана в старчески домове и частни жилища, може да се обясни с Covid-19, две третиостаналите се дължат на възрастни граждани, на които е отказана първична помощ и „които биха могли да живеят по-дълго, ако можеха да стигнат до болницата“. Този проблем важи особено за пациенти с рак. В Обединеното кралство предотвратяването на диагнозата и медицинското лечение може да доведе до смъртта на още 18 000 пациенти.

    2 / Психиатрични състояния
    Метаанализ на психичното здраве на общото население беше публикуван през декември 2020 г. Както се очакваше, „пандемията“ значително влоши проблема:
  • 30 чакаме

    6 0 Отговор
    мегатрон и кат дойде оптимус праим ша са опраим вече
  • 31 Sott.net.html

    4 0 Отговор
    Неспособността на РНК ваксините да лекуват Covid-19 - Господари на света - Sott.net.html
  • 32 Грульо

    4 0 Отговор
    Ваксините не пазят от делта, а омикрона бил няколко пъти по-слаб, значи ваксините пазят няколко пъти повече от омикрон. :D
  • 33 мдаааа

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    От Евразия бе , от Евразия ..
  • 34 ми ,

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "А кастринацията":

    Колко па да е КАСТРИНАЦИЯ .. 🤔виж , кастрацията е друга тема ..
  • 35 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!

    10 0 Отговор
    КАКЪВ ЧЕРЕН ХУМОР! УБИВАТ ТЕ, КАТО ОБЯСНЯВАТ... ЧЕ ТЕ ЗАЩИТАВАТ И ТИ ПОМАГАТ!
  • 36 БРЦК

    4 0 Отговор
    "Ваксинациятя" убива . Това е война срещу БОГ
  • 37 х1Nх

    2 0 Отговор
    То това хубаво!
    НО
    До онзи ден ваксинираните пренасяха заразата, наравно с неваксинираните и здравите(ЗАТоВа ХОДИМ С НАМОРДНИЦИ)
    Снощи Радка Аргирова разправя, че не пренасяли!!!
    Радке!!! Ваксинираните да махаме ли маските или ваксините ви не струват нищо!!!!