Last news in Fakti

13 Декември, 2021 14:25 3 029 13

Разнобой! Голям съюзник на САЩ няма да бойкотира Зимните олимпийски игри в Пекин

  • китай-
  • олимпиада-
  • бойкот

Китай разкритикува остро страните за присъединяването към дипломатическия бойкот на Олимпийските игри, започнат от САЩ по-рано този месец

Разнобой! Голям съюзник на САЩ няма да бойкотира Зимните олимпийски игри в Пекин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южнокорейският президент Мун Дже-ин обяви, че Южна Корея няма да бойкотира Зимните олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат през февруари, информира ДПА.

"По отношение на Олимпийските игри в Пекин относно дипломатическия бойкот, не сме получили искане от никоя друга страна, включително САЩ, за участие в дипломатическия бойкот", посочи Мун в отговор на въпрос по време на посещението си в Австралия, като допълни: "В момента не обмисляме бойкот като мярка."

Мун е в Австралия на четиридневно посещение по случай 60-годишнината от началото на дипломатическите отношения между Канбера и Сеул. Той отговаря на въпроси, след като подписа отбранителен договор на стойност 1 млрд. австралийски долара с Австралия.

Южнокорейският държавен глава коментира още, че посещението му в Австралия "няма нищо общо с нашата позиция спрямо Китай", като вместо това говори за сътрудничество относно "основните полезни изкопаеми и за водородната икономика и за технологиите с ниски въглеродни емисии".

Китай разкритикува остро страните за присъединяването към дипломатическия бойкот на Олимпийските игри, започнат от САЩ по-рано този месец. Австралия, Великобритания, Канада и Нова Зеландия се присъединиха, въпреки че спортисти от всички страни все пак ще присъстват.

Пекин беше подложен на критики за нарушения на правата на човека при отношението му към уйгурите и тибетците, потискането на движението за демокрация в Хонконг и заплахите срещу Тайван.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    9 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 2 въпросче

    7 1 Отговор
    "основните полезни изкопаеми и за водородната икономика ,и за технологиите с ниски въглеродни емисии". От какво ще го добиват този водород?

    Коментиран от #5

  • 3 Аде бе

    11 0 Отговор
    А Далай Лама колко потискаше тибетците и им предлагаше илюзорно спасение чрез просветление, а хората живееха в мизерия и пълна неграмотност. Идете сега да видите скоростните магистрали и масовото просветление чрез електрификация и светско образование...
  • 4 Механик

    23 1 Отговор
    Корея не е съюзник на САЩ, а е подвасална, окупирана от САЩ държава.

    Коментиран от #6

  • 5 mi6osp

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "въпросче":

    Австралия има големи запаси литий и редкоземни метали.

    Коментиран от #9

  • 6 Сатана

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Зависи от гледната точка.В Южна Корея има 40 000 US трупъри а в БГ на Ново село са само 5000.щика.
    Нашите Олимпийци бойкотираха ли ?

    Коментиран от #10

  • 7 Дон Санчо

    17 0 Отговор
    Тия кравари ,сложиха щикове и на спорта.Като не отидат ,няма страшно.
    То и без това изпращат все надрусани и
    никой не смее да ги провери.Имаха един
    плувец,който обираше всички медали и
    чу се нещо за наркотици,но пак отиде на
    олимпиада.Един ден,Китай ще си им го
    върне.
  • 8 сащисан

    14 0 Отговор
    Опааа, някои вече се усещат на къде духа вятъра и имат ум да не се навира между големите шамари в близост му
  • 9 Говедарчето

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "mi6osp":

    Ами за пред световната публика окупираните от сащ страни наричат съюзници, а бомбардираните и завладени-демократизирани. А най-лошото е, че все още има лумпени които им вярват.
  • 10 Ерец

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Идеологията ( гледната точка ) на КНДР е такава , че държава Южна Корея не съществува . За КНДР това е част от Корейския полуостров окупиран от САЩ , която трябва да бъде освободена . Така ги възпитават в училищата . А между другото , колкото и парадоксално да звучи , днес председателя на Японската Комунисическа Партия Казуо Шии отправи искане към правителството на Япония да не изпраща делегация в Пекин . Обосновката му е нарушаването на човешките права в Китай .
  • 11 Клошар

    0 2 Отговор
    Ами сега. Ще бомбардираме ли? Ами ако Кими реши да защити братята на юг с ракетите?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: