Last news in Fakti

14 Декември, 2021 09:25 953 5

И Китай засече първи случай на Омикрон в страната

  • китай-
  • омикрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Според информациите заразеният асимптоматичен пациент е поставен под карантина, като се добавя, че лицето е пътник, който се е върнал от чужбина в град Тиендзин на 9 декември

И Китай засече първи случай на Омикрон в страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай регистрира първия случай на инфекция с коронавирусния вариант Омикрон, съобщиха в понеделник Tianjin Daily и China Central Television.

Според информациите заразеният асимптоматичен пациент е поставен под карантина, като се добавя, че лицето е пътник, който се е върнал от чужбина в град Тиендзин на 9 декември.

През миналата седмица китайските Sinovac Biotech Ltd. и China National Pharmaceutical Group Co., Ltd., известна още като Sinopharm, обявиха, че са получили изолираната проба на варианта, която им позволява да адаптират съответните си ваксини срещу Covid-19 към варианта Омикрон.

Трябва да се има предвид, че Китай по принцип възприе строг подход за нулева зараза с Covid-19 още от началото на пандемията и появяването на доста по-силно заразния Омикрон в страната може да доведе до засилване на противоепидемичните мерки и ограничения.

Ако Китай и сега последва подобен път за борба с коронавируса, резултатът от нови строги мерки на локално ниво може да нанесе още един голям удар върху глобалните вериги на доставки.

Резултатът може да бъде опустошителен за компаниите, които започнаха вече да виждат по-добри признаци за подобряване на глобалните вериги на доставки. Това може да доведе до още ценови повишения и до недостиг на продукти. Нов ценови скок пък може да запази и дори да повиши допълнително инфлационните очаквания и да постави под сериозна дилема централните банки по света.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    6 3 Отговор
    Има ли още някой да ви вярва?
  • 2 провинциалист

    5 1 Отговор
    Ако се докаже, че Омито не води до фатален край, то тогава то ще се окаже по-безвредно от обикновения грип.
  • 3 Отрова

    4 1 Отговор
    Във спорта е касапница благодарение на експерименталната течност.спортистите умират на място.
  • 4 Санитарен холокост

    4 1 Отговор
    Видяхте ли в Румъния как са убивали хората в болницата? Същото се случва и в България.
  • 5 хахаха

    0 0 Отговор
    Точно пък Китай? Та те почти не са чули, че има вирус. С най- ниска заболеваемост са в света.