Last news in Fakti

15 Декември, 2021 18:31 2 665 45

Русия връчи конкретни предложения на САЩ за гаранции за сигурност

  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • владимир путин-
  • украйна

Москва иска САЩ и НАТО да гарантират, че западният военен алианс няма да се разширява по-нататък на изток или да разположи определени оръжейни системи в Украйна и други страни, които граничат с Русия

Русия връчи конкретни предложения на САЩ за гаранции за сигурност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия връчи на САЩ конкретни предложения за обвързващи гаранции за сигурност, които иска от Запада, по време на среща с помощник държавния секретар на САЩ Карън Донфрид в Москва. Това съобщиха от Кремъл, информира "Ройтерс".

Американският дипломат отиде за разговори в руската столица в момент на нарастващо напрежение между Изтока и Запада заради струпването на руски войски близо до Украйна. Западните страни предупредиха, че Русия може да е готова да предприеме нова атака срещу Украйна, нещо, което Москва отрече.

Русия иска САЩ и НАТО да гарантират, че западният военен алианс няма да се разширява по-нататък на изток или да разположи определени оръжейни системи в Украйна и други страни, които граничат с Русия.

"На американските представители буквално днес бяха връчени конкретни предложения в нашето външно министерство, които са насочени към разработване на правни гаранции за сигурност за Русия", уточни пред репортери съветникът на Путин Юрий Ушаков.

"Готови сме да започнем преговори по този важен въпрос незабавно", изтъкна Ушаков след видеоразговор между руския президент Владимир Путин и китайския президент Си Цзинпин, в който той каза, че Си е изразил подкрепа за позицията на Русия.

Донфрид се срещна с руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков за разговори в министерството по-рано днес и се очаква по-късно да се срещне с Дмитрий Коазк, представителят на Путин за Украйна.

Кремъл твърди, че разширяването на НАТО заплашва Русия и е в противоречие с уверенията, дадени ѝ след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. НАТО казва, че дейностите му са отбранителни по характер и са предназначени да възпират нова агресия на Русия, докато Вашингтон многократно е подчертавал, че никоя страна не може да наложи вето на надеждите на Украйна за НАТО.

Донфрид пътува до Москва, след като проведе разговори с висши украински официални лица, за да предложи подкрепа в лицето на струпването на руски войски.

Украйна, която отдавна е в конфликт със съседна Русия, засили военното сътрудничество с НАТО, а страните членки на Г-7 предупредиха Русия миналата седмица, че ще се сблъска с огромни последствия и тежка цена, ако нападне Украйна.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г. и подкрепи проруските сепаратисти, които завзеха част от Източна Украйна през същата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам

    7 5 Отговор
    А Фаса тропна ли с краче ?
  • 2 сащ е война

    30 3 Отговор
    Тия па,как ще искат такива неща? Не знаят ли, че за сащ гаранции за сигурност значат фалит
  • 3 БОРУНА ЛОМ

    14 5 Отговор
    А ТОЯ, МОЕ ЛИ ДА СИ ОДИ ПЕША ДО КРАВАРИЯ?
  • 4 КОТарАК

    30 6 Отговор
    имат голямо основание за това братушките. ако краварите не бяха се бъзикали с Украйна никога нямаше да вземат Крим. взеха го за да не стане американска база. да си спомнят какъв вой нададоха , при дислокацията на ракети в Куба същите тия кравари . добре че тогаа имаше истински президент-последният такъв-Кенеди и се разминаха нещата

    Коментиран от #8, #30

  • 5 ДаЗдраПерМа

    4 16 Отговор
    не е достатъчно изчерпан въпроса с проруските сепаратисти, които завзеха част от Източна Украйна, от къде са дошли и кои части на Украйна са завзели.
  • 6 Бесен Язовец

    8 45 Отговор
    Русия е фашистка държава.

    Коментиран от #9

  • 7 марсианеца

    21 4 Отговор
    Това е ултиматум на Русия който беше представен на срещата между двамата президенти. Не току така Карън Донфрид цъфна в Москва няколко дена след срещата. Явно наистина Руснаците са поставили условията директно или ако не - ще си въртат Украйна със сила .
  • 8 💲умира

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Много точно написано. Благодаря!
  • 9 💲умира

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Извините, Вие пациент ли сте? Асандж какво мисли по въпроса за демокрацията в 🇺🇸?

    Коментиран от #18, #21, #31

  • 10 четящ

    27 4 Отговор
    Лошото в случая е че краварите се канят да разположат войски и у нас . Става дума за европейските държави, разположени на източния фланг на НАТО (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония). Ще ни гази и нас мечката .

    Коментиран от #11, #32

  • 11 Отдел " Убииства"

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "четящ":

    Едно е да се каниш, друго е да го започнеш а трето и четвърто е да ти се получат нещата.
  • 12 НАТОВЦИТЕ ОБГРАЖДАТ РУСИЯ!!

    27 2 Отговор
    ЗА ДА ЗАВЛАДЕЯТ ОГРОМНИТЕ РЕСУРСИ В РУСИЯ..ЗЛАТО ЗЕМЯ ПЕТРОЛ ДЪРВЕСИНА. ДИАМАНТИ.......

    Коментиран от #16, #33

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антимилиционер

    23 1 Отговор
    Русия връчи, САЩ ще откажат. Няма така лесно да изоставят целта си да хвърлят Украйна във война с Русия и да обвинят последната. Нещо като новия вариант на Пърл Харбър или залива Тонкин.

    Коментиран от #20

  • 15 Един

    4 23 Отговор
    Я колко много Путинисти във форума.

    Коментиран от #17, #28, #38

  • 16 така изглежда

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "НАТОВЦИТЕ ОБГРАЖДАТ РУСИЯ!!":

    Най много да завладеят няколко сопи по гърба си . Не разбраха ли че при един конфликт ще реагират и Китай , и С Корея , и Индия , и Иран ........Не се знае кой още ще се намеси във войната , но нато няма да спечелят нищо. Само ще загубят.
  • 17 позна

    12 6 Отговор

    До коментар #15 от "Един":

    Така е . Едните са Путинисти а останалите прости тикви.
  • 18 Рубла със златен конец

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "💲умира":

    Загива вече 100 години ...🤭
  • 19 Бамбука

    9 19 Отговор
    Присъединяването към НАТО на страните от бившия Източен блок стана на доброволни начала. Какво ги накара ? Първо, разпада на Варшавския договор, за който вина носи СССР. Особено болезнено се оказа за България, на южната граница на страната ни са Турция и Гърция, членки на НАТО. Някой от „бившия“ СССР замисли ли се за нашата нашата отбрана и бъдеще ? Второ, Русия постоянно говори за практичност във взаимоотношенията си с България. Супер, пиша го с ясното съзнание, че това добра е добро пожелание. Говорят за дългосрочни договори за доставка на газ. Няма лошо, но ние имахме договор за транзитиране до 2030 г., който днес го няма и България загуби стотици милиони ползи от едностранното му прекъсване. Проблемите между Украйна и Русия не ни интересуват в този казус. Къде са компенсациите от прекратяването на договора ? Бившите управляващи платиха над 3 млрд лева за прокарването на Турски поток през територията на България, а няма пътна карта и никой не знае при какви финансови условия е построен и какви компенсации ще получим за тези налети в земята пари. Връщаме се към гаранциите. Русия иска, а какви гаранции тя самата би дала например за страните от Черноморския басейн и конкретно за България ?

    Коментиран от #22, #29

  • 20 Свидетел на Йехова

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Антимилиционер":

    Краварите ще се дърпат , ще се дърпат , накрая ще кандисат. Нямат ресурси и подкрепа за една такава война , която може да ги съсипе като държава. Прекалено голям е залога.
  • 21 ЦРУ

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "💲умира":

    Немаме Новичок !

    Коментиран от #24

  • 22 те така е

    21 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бамбука":

    да ти кажа ли кое накара държавите да влязат в нато ? Защото хем ги поканиха в ЕС уж на равноправни начала , хем ги задължиха първо да влязат в нато.
  • 23 Антимаймуна

    4 19 Отговор
    Над 99% от руснаците и българите са токсично прости до степен на невменяемост.

    Коментиран от #26

  • 24 ЧЕПА

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЦРУ":

    Но Ебола пуснахте . Напалм във ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА ,ЛАОС . Химията в СИРИЯ с тяхните приятели белите каски . Атома в Япония и ......
  • 25 Христо Христов

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Отивай да им помогнеш в копаенето. Крепостните имат нужда от безплатна работна ръка!

    Коментиран от #27

  • 26 ЧЕП НОРИС

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Антимаймуна":

    Не е 99% а. 100% . Но при теб еволюцията е спряла . Прочети си Ника АНТИМАЙМУНА / нито си чов. индивид , нито маймуна .
  • 27 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Христо Христов":

    мхмм... личи се...
  • 28 Да,много сме

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Един":

    И не ни харесва малцинството да определя посоката на развитие на страната ни.Видя се докъде стигнахме за 30 години- до под кривата круша.

    Коментиран от #35

  • 29 Альооо,

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бамбука":

    Тръстиката,Соломон Паси доброволно ни присъедини към НАТО.И не виждам сега как това ни направи по- силни.Колкото за газта,не прехвърляй вината върху Русия и ГАЗПРОМ,а я търси у нашите политици.Стига с тези козяшки опорки.
  • 30 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    В българския език има едни буквички, които се наричат главни. 😀

    Коментиран от #37

  • 31 Ами ...

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "💲умира":

    На български се пише "извинете". Научете го този език, ако ще пишете по българските форуми, товарищи. 😀
  • 32 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "четящ":

    За кого е лошо? 😀
  • 33 мдаааа

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "НАТОВЦИТЕ ОБГРАЖДАТ РУСИЯ!!":

    Лоша работа .. Китайците настъпват откъм Сибир ...

    Коментиран от #34

  • 34 Мнеее

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "мдаааа":

    Единствено си настъпваш кайсиите!
  • 35 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да,много сме":

    Видяхме ви колко сте много на изборите. Не докарахте и два процента. 😀
  • 36 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор
    не е ли по-добре с конкретните ...ракети!!!!!Както казват в америка....,,С ДОБРА ДУМА И ,,КОЛТ,,В РЪКА СЕ ПОСТИГАТ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ,,
  • 37 КОТарАК

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ами ...":

    аз когато съм чел книжки си бил в ергенския панталон на баща си
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Логично

    0 0 Отговор
    Най-логично е и Русия да предприеме "отбранителни мерки" както мерките на страните от НАТО и да постави по техните граници съответните технически средства.- подводници и др. И така следвайки отбранителната политика на НАто напрежението ще се пренесе и на други граници, което ще внесе успокоение.в света.
  • 40 $%^

    1 3 Отговор
    Няма как да стане.Путин се държи като Хитлер,който изнудваше преди ВСВ.На западняците вече им е ясно,че колкото повече отстъпки правят,толкова по-нагъл става Кремълският Лилипут.Самите искания са смехотворни и издават страха на Плешивото Запъртъче от НАТО.А за някаква дългосрочна конфронтация от типа на Студената Война,руснаците просто нямат ресурси.Затова Кремълският Ам-Гъл играе вабанк,смятайки че и този път номера ще мине.
  • 41 В е л и к и я

    3 0 Отговор
    Русия явно завижда на Украйна и , а не би трябвало ...Иска да ги накаже Путин а не осъзнава че по голямо наказание за тях от това да влязат в НАТО няма ... трябва да са тотално луди украинците да влязат в НАТО , дори само Русия да им спре газа те са загинали и икономически и въобще .. с краварския пет пъти по скъп газ няма да могат да произведат нищо конкурентно способно на държавите с договори за евтин руски газ .. Само Германия ще ги помете да не говорим за другите .. Някъква глупава и нелепа игра и Запада се връзва ...!
  • 42 Nnn

    0 4 Отговор
    Нещата са елементарни, ако съседите на руснаците влезнат в нато се спира развитието на русия! Руснаците воюват в 70% от времето откакто имат държава и американците и англичаните и испанците по този показател са едни пацифисти търгуващи със стоки или с религия!
    Както правилно го е написал великия Лермонтов русия е мръсна страна на роби, господари и военни! Мужиците лесно могат да превземат всяка съседна държава от бившия ссср, но не могат да се пробват с нато, а вече и въоръжената и финансирана от нато украинска армия им стана сериозна мъка! А отстъпят ли руснаците са на бунището на историята, както се видя една година след изтеглянето от Афганистан се разпадна ссср, също както се разпадна руската империя малко след като ги разгромихме в Добруджа!
    А китайците знаят много добре историята и вече няма да се пробват по военен път срещу запада, но те загубиха целия сибир от съюзника си в опиумните войни и сигурно сега искат да аи го върнат като също бъдат съюзник на руснаците такива азиатски съюзници обезмислят враговете!

    Коментиран от #45

  • 43 хихи

    1 0 Отговор
    Русия в съюз с Китай,
    А България, пак от страната на Булката, както през първата, втората и студената война....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ххх

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Nnn":

    Ти що са на.пиняш да расъж.даваш кога не ти се отдава ама Хич. Кви глупости си надраскал - Не руко.творни. Мани, Мани
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания