Last news in Fakti

16 Декември, 2021 11:46 1 333 14

Русия е отворена за диалог с Германия

  • германия-
  • диалог-
  • русия

Сергей Лавров е разговарял с Аналена Бербок

Русия е отворена за диалог с Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е отворена за диалог с новия германски външен министър. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Днес стана ясно, че Германия ще отпрати двама руски дипломати. Захарова обяви, че Русия ще отговори на тези действия.

Захарова очаква конструктивен диалог. Той може да доведе до ефективна съвместна работа.

Руският външен министър Сергей Лавров вече е разговарял с германския първи дипломат Аналена Бербок. Обсъдени са били перспективите в двустранния диалог.

Очаква се допълнителен диалог за отпратените дипломати. Германското правителство подкрепи това решение.

Руската страна настоява, че няма основания за подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📌🇧🇬

    4 2 Отговор
    "Ние сме националсоциалисти", заявява Хитлер, “съзнателно поставяме кръст на външната политика на предвоенна Германия. Продължаваме по пътя, прекъснат преди шест века. Спираме вечния германски поход на юг и запад от Европа и се обръщаме към страните на изток. Най-накрая се разделяме с колониалната и търговската политика на военното време и преминаваме към териториалната политика на бъдещето.”

    Коментиран от #9

  • 2 📌🇧🇬

    3 1 Отговор
    С мирният договор в Париж 1919 г. на Германия е отнето цялото Колониално Наследство) "Националсоциалистите са чужди на лошия ура-патриотизъм на нашия модерен буржоазен свят". Но има изход-на изток! Бъдещето на Германия е в Източна Европа. Със сигурност, без каквото и да е съмнение, Хитлер заявява, че разширяването на германската територия може и трябва да се случи "като цяло, само за сметка на Русия". Тежката грешка на Стара Германия е пренебрегването на тази истина. Необходимо е, на всяка цена, за да привлече приятелство с Англия, и да се насочи върху Русия и да вземе от нея толкова земя, колкото е необходимо не само за сегашното поколение, но за спокойното развитие и растеж на нацията в продължение на векове. 📌Не трябваше, придържайки се към болната, пъстра Австрия, да се хващаме за призрака на универсалния свят, за да се включим във войната в най-неблагоприятната обстановка: "мирно и икономическо завладяване на света"– известна невъзможност и вредна илюзия. Не трябваше да преследваме непосредствените парчета земя в Африка, когато можеше с много по-малък риск да си осигурим най-ценните земи в Европа.”

    Коментиран от #3

  • 3 Хубаво

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "📌🇧🇬":

    ... е да цитираш Хитлер, но винаги с едно наум!!! Защото лесно можеш да нагазиш в тресавището, от което няма излизане!!!
  • 4 Мухахаха

    13 1 Отговор
    "Диалогът" на Русия с Германия обикновено свършва с развято руско знаме над Райхстага.

    Коментиран от #14

  • 5 Дългият

    10 1 Отговор
    Новата външна министърка на Германия Аналена Бербок за кратко време натвори външнополитически скаднали. С Полша а сега и с Русия. Така е когато си некомпетентен но работлив. Новият канцлер, социалистът Шолц, се хвърли да оправя нещата.

    Коментиран от #10

  • 6 📌🇧🇬

    3 0 Отговор
    Това са международните политически нагласи на Хитлер. Ясно е, че в тях се възраждат най-изключителните и арогантни претенции на предвоенния германски национализъм, огрубен и вулгаризиран във вкуса на епохата на масите. Провъзгласена за нескрита цел-германската хегемония в Европа, а след това и по светът.
    Източните планове на вожда се разработват и усъвършенстват в щаба му, срещайки особена съпричастност в "Балтийския" сектор на последния. Често се говори за желанието за връщане към Брест-Литовския трактат," безграничната хуманност", която самият Хитлер демонстративно оплаква в книгата си. "Версай ще премине, а Брест-Литовск ще живее", повтарят неговите сподвижници. Внимателно проучени украински, беларуски въпроси: разрязването на Русия-естествена предпоставка за" разширяване " на германската територия. Не забравяйте, разбира се, и Полша: "унищожаването на полската държава-пише Розенберг-е от първа необходимост за Германия".
  • 7 Lukaшенко

    10 2 Отговор
    С руснаците ,винаги може да говориш!! Със саксонците,германците,холандци ,, Никога!!.Като равен,Като роб ,даже и в очите ,не трябва да го гледаш,Кучия син .
  • 8 Паринакоча

    3 8 Отговор
    Колко е голям отворения диалог на Захарова? Две педи?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емигрант

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дългият":

    Беарбок направи скандал и с Тайланд, заяото иска да изгони действащия тайландкият крал, който в момента живее в Бавария.
  • 11 Отдел " Убииства"

    6 3 Отговор
    Никой не бива да си и помисля, че германия преди да вземе това решение не сее допитала до Русия " може ли? Оставете ни да покажем за пред света ⚾️⚾️ки, пък после ке се реваншираме. Така се случват нещата .
  • 12 не може да бъде

    5 1 Отговор
    От опит мога да ви кажа че работливият и усърден глупак е голяма напаст.А ако е на ръководен пост става нещо страшно.Ето такава ми изглежда г-жа Бербок.Между другото ако се проследяват внимателно нейните изяви по медиите може да се забележи ,че тя има един зрителен тик -може да е от прожекторите ,но може и да е от нещо друго!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мухахаха":

    Тея вече никой не ги бръсне за слива даже.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания