Last news in Fakti

16 Декември, 2021 11:19 1 753 14

Към момента не се очаква ЕС да действа спрямо Русия

  • ес-
  • янез янша-
  • русия

Това обяви Янез Янша

Към момента не се очаква ЕС да действа спрямо Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Към момента не се очаква ЕС да приеме въвеждането на ограничения спрямо Русия. Това обяви премиерът на Словения Янез Янша, цитиран от ТАСС.

Днес се провежда европейската среща на върха. Диалогът с Русия ще е основна тема.

Европейски ръководители вече призоваха да се разгледат нови ограничения. Янша призна, че решимостта за това е много висока.

Предстои да се разгледат подробности по темата. Янша се надява, че ще се намери път към дипломацията.

Знае се, че много от големите държави настояват да се реализира дипломатически диалог. Те ще търсят единно мнение.

Държавният глава на Литва Гитанас Науседа заяви, че е възможно да бъдат приети ограничения на днешната среща.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    32 0 Отговор
    Големите в Европа мълчат. Малките кокошки кудкудякат за да получат благоволението на краварите. 😜
  • 2 Kcaniba

    25 1 Отговор
    Е и!? Цялата русофобия е била просто пропагендно симулативна?!? Като вятъра!?? Га бебтопло ривахти срещу Русия, сега, гато трее газ и ток - Русия, ти си суверенна!!! Да признаят Крим тогава ддендарите!!!
  • 3 📌🇧🇬

    1 10 Отговор
    (С мирният договор в Париж 1919 г. на Германия е отнето цялото Колониално Наследство)

    "Националсоциалистите са чужди на лошия ура-патриотизъм на нашия модерен буржоазен свят". Но има изход-на изток!
    Бъдещето на Германия е в Източна Европа. Със сигурност, без каквото и да е съмнение, Хитлер заявява, че разширяването на германската територия може и трябва да се случи "като цяло, само за сметка на Русия".
    Тежката грешка на Стара Германия е пренебрегването на тази истина. Необходимо е, на всяка цена, за да привлече приятелство с Англия, и да се насочи върху Русия и да вземе от нея толкова земя, колкото е необходимо не само за сегашното поколение, но за спокойното развитие и растеж на нацията в продължение на векове. 📌Не трябваше, придържайки се към болната, пъстра Австрия, да се хващаме за призрака на универсалния свят, за да се включим във войната в най-неблагоприятната обстановка: "мирно и икономическо завладяване на света"– известна невъзможност и вредна илюзия. Не трябваше да преследваме непосредствените парчета земя в Африка, когато можеше с много по-малък риск да си осигурим най-ценните земи в Европа.”

    Коментиран от #8, #14

  • 4 Фалконети

    19 0 Отговор
    Еееее. приемайте санкциите , що се дърпате. Особено пък Литва , дето оня ден се молеше за ток на Русия. Ама могат ли ви дръпна шалтера на тока и газа в началото на зимата ?
  • 5 📌🇧🇬

    5 11 Отговор
    "Ние сме националсоциалисти", заявява Хитлер, “съзнателно поставяме кръст на външната политика на предвоенна Германия. Продължаваме по пътя, прекъснат преди шест века. Спираме вечния германски поход на юг и запад от Европа и се обръщаме към страните на изток. Най-накрая се разделяме с колониалната и търговската политика на военното време и преминаваме към териториалната политика на бъдещето.”
  • 6 гошо

    12 0 Отговор
    "Към момента не се очаква ЕС да действа спрямо Русия" ввп не е спал нощес. от притеснение.
  • 7 📌🇧🇬

    4 7 Отговор
    Това са международните политически нагласи на Хитлер. Ясно е, че в тях се възраждат най-изключителните и арогантни претенции на предвоенния германски национализъм, огрубен и вулгаризиран във вкуса на епохата на масите. Провъзгласена за нескрита цел-германската хегемония в Европа, а след това и по светът.
    Източните планове на вожда се разработват и усъвършенстват в щаба му, срещайки особена съпричастност в "Балтийския" сектор на последния. Често се говори за желанието за връщане към Брест-Литовския трактат," безграничната хуманност", която самият Хитлер демонстративно оплаква в книгата си. "Версай ще премине, а Брест-Литовск ще живее", повтарят неговите сподвижници. Внимателно проучени украински, беларуски въпроси: разрязването на Русия-естествена предпоставка за" разширяване " на германската територия. Не забравяйте, разбира се, и Полша: "унищожаването на полската държава-пише Розенберг-е от първа необходимост за Германия".
  • 8 Костова

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "📌🇧🇬":

    Погледнато исторически - има традиционна вражда между Германия и Англия. Целта на Англия винаги е била да не допусне икономическо и политическо сътрудничество между Германия и Русия. В този дух и Борис Джонсън отново се възбуди да апелира за пращане на натовски войски на украино-руската граница.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 другарят

    8 1 Отговор
    Големите тигри Китай, САЩ, и Русия влезнаха в решителна схватка за ново преразпределяне влиянието над света, а европейските чакали не знаят какво да правят . Помиярчетата от Прибалтика и Полша продължават да си гавкат така, както им беше казал старият "силен на деня"..Ние както винаги отново не можем да се ориентираме в ситуацията и чакаме да ни понесе новият "вятър на промяната".
  • 11 дядото

    4 0 Отговор
    неизбежно е и е въпрос не дали,а кога.демографския бум,недостига на енергиини источници,на полезни изкопаеми,на сладка вода и пр.ще доведат да военни конфликти.а накрая и до световна и унищожителна за човечеството война.и това,хора е все по-неизбежно.тази война обаче ще бъде ускорена от алчността на старите империи,особено британия и сащ.
  • 12 грух

    5 0 Отговор
    хехе не е важно какво ще правят жалкарите ЕС и ФАЩ, важно е какво ще правят Великите Путин и Си !
  • 13 Павел пенев

    5 0 Отговор
    Правилно, много сте прости но има надежда да поумнеете. С Русия трябва да работите в рамките на международното право а не с вашето джендърско Европейско право.
  • 14 Абе ,

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "📌🇧🇬":

    Сигурен ли си , че 📌 не е 💉?
Новини по държави: