Last news in Fakti

16 Декември, 2021 23:01 2 520 33

110 000 фалшиви COVID-19 сертификата са в ръцете на хора във Франция

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • омикрон

През ноември лекар, за който се твърди, че е продал най-малко 220 фалшиви здравни сертификата в района на столицата Париж, беше обвинен и задържан от властите

110 000 фалшиви COVID-19 сертификата са в ръцете на хора във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 110 000 фалшиви здравни паспорта са в обращение във Франция, съобщи вътрешното министерство, като стотици разследвания са започнали срещу създателите и ползвателите на фалшивите документи, информира "Франс прес".

Здравният пропуск, показващ доказателство за ваксинация, възстановяване от COVID-19 или скорошна отрицателна проба от тест, е необходим за достъп до обществен транспорт, ресторанти и културни събития.

Докато разследва ползвателите и разпространителите на фалшивите документи, полицията е установила, че медицински персонал понякога е съучастник в измамата, уточни вътрешният министър Жералд Дарманен.

"Проблемът с фалшивите здравни паспорти е, че те често включват таен сговор с истински лекари или истински медицински сестри", уточни той пред телевизия France 2. Това прави престъпленията "много трудни за доказване".

Около 100 души са били арестувани в резултат на 400 разследвания, откакто здравният паспорт стана задължителен в части от обществения живот, уточни Дарманен.

Те рискуват да получат до пет години затвор, предупреди той, добавяйки, че някои вече са осъдени на условни или действителни присъди затвор.

Миналия месец лекар, за който се твърди, че е продал най-малко 220 фалшиви здравни сертификата в района на Париж, беше обвинен и задържан.

Дарманен отбеляза, че бил за прекратяване на дела срещу ползватели на фалшиви здравни паспорти, които са се съгласили да получат вместо това истински законен сертификат.

Френското правителство предупреди, че броят на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения може да достигне 4000 през коледния период, в сравнение с 3000 сега.

То насърчава ваксинацията с подсилваща доза ваксина, за да контролира най-тежкото бушуване на варианта "Омикрон" и предупреди, че здравните паспорти вече няма да са валидни от средата на януари, освен ако притежателите не получат допълнителна доза ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 6 Отговор
    Аз си купих за моя персонал в заведението 10 сертификата за 3000 вместо за 4000Направиха ми отстъпка за количество.
  • 2 Hoho Boho

    45 5 Отговор
    На тия, набодените, фалшивият сертификат им е причината, че поставиха абсолютен рекорд по новозаразени... Извод - нито се ваксинирайте, нито си вадете фалшив сертификат!... И в двата случая полза няма, иначе ще последваме тяхната съдба

    Коментиран от #19

  • 3 Да бе

    37 3 Отговор
    А паспорт за Камбоджа грип има ли вече? Леле, тези у Франция са съвсем изтрещели с ЕНП паспортите...
  • 4 Anonymous

    65 2 Отговор
    Когато несправедливостта стане закон, съпротивата става дълг - Томас Джеферсън

    Коментиран от #9, #29

  • 5 Майна

    54 5 Отговор
    Да , прави сте за това че ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ Е ЗЕЛЕН ФАЛШИФИКАТ!!!! И ПРИНУЖДАВАТЕ ХОРАТА ДА СИ ИНЖЕКТИРАТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ НА ЧАСТНИ КОМПАНИИ , ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ!!!! ДОКОГА ЩЕ ВИ ТЪРПИМ ДА НИ ИЗТЕЗАВАТЕ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ!!! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СТЕ ВИЕ!!!
  • 6 Hoho Boho

    33 4 Отговор
    На тия заразносители, французите, да им се забрани достъпа до България!... Не сме си намерили здравето на улицата за да им позволим да ни заразяват. Тъкмо постигаме успехи и при нас вирусът си отива... УЖАС! ПЪЛНА КАРАНТИНА ЗА ФРАНЦУЗИТЕ! УЖАС!
  • 7 Много лъжете бе

    19 0 Отговор
    Това бе в началото,има потърпевши.Няма такова нещо всеки ден гледам новини мислите ли че нямаше да кажат ?
  • 8 Фаце Франс

    27 2 Отговор
    Това са глупости на търкалета. Французите се опитват да пробутат съмнителна информация за "ваксинираните". Това е в полза на щатските суспензии, които нямат никакъв ефект. В Западна вакс Европа бедстват, Е?
  • 9 ха ха

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Anonymous":

    Мислех да напиша задълбочен анализ за това как една върхушка предала ЕС на давоската олигархия създава условия за корупция. Но и твоя коментар стига! :)))
  • 10 фейкнюз

    30 2 Отговор
    110000 фалшиви новини за коронавируса са в обащение в казионните медии от почти две години насам,но проблеми няма,няма да има и проблеми с фалшивите сертификати защото самата "пандемия" е блъф и организирана акция
  • 11 😷😷😷

    39 2 Отговор
    "На зло куче, зъл прът" и "На фалшива ваксина, фалшив сертификат" !
  • 12 Щсдд

    16 2 Отговор
    Те в България са 300000 и какво от това.
  • 13 Ники

    12 2 Отговор
    Ала бала .. пълни глупости .. тук май става въпрос за Фалшиви сертификати .. правете разлика с нереални сертификати .. щото те са си истински и няма хващане …
  • 14 Грульо

    29 4 Отговор
    Фалшив вирос, фалшива пандемия, фалшива пропаганда, фалшива ваксина, не виждам нищо нередно и сертификата да е фалшив. :D

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 66666666

    21 1 Отговор
    Ами нормално щом те ще лъжат хората защо пък хората да не лъжат тях.Лъгаха ги че като се ваксинират с две дози ще бъде всичко ок и ще се върне нормания живот.Не се върна.Сега ги лъжат че като си сложат 3та доза тогава вече този сертификат ще важи и т.н , така може да се стигне до 20000000 доза.И хората решиха, че щом те ги лъжат и те ще лъжат с фалшиви сертификати.Това е.Не знам защо има учудване.Аз принципно съм против свякакви шмекерии и лъжи но в тоя случай одобрявам, що теб така най нагло те лъжат значи и ти имаш правото да лъжеш и да мамиш.
  • 17 James 🇺🇸 🇧🇬

    12 0 Отговор
    Браво!!! Правете на луди тези med fascist правителства, докато не се уморят
  • 18 Костова

    14 0 Отговор
    Тежкото бушуване на страшния Омикрон, от който още няма нито един починал. После се чудят защо все по-малко хора вярват на пропагандата на медиите и отказват да се ваксинират.
  • 19 Костова

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Hoho Boho":

    Фалшиф сертификат няма да си извадя защото, ако го направя, значи участвува в тяхната игра и приемам да ме смятат за стока и товар, като ми лепнат QR код. До пролетта все някак ще издържа без културни и кръчмарски събития. А и самите глобалисти планират тогава Ковид 19 да бъде победен.

    Коментиран от #25, #27

  • 20 Госあ

    6 0 Отговор
    “ необходим за достъп до обществен транспорт” сериозно ??? Аз мисля че има някаква грешка тука
  • 21 Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Грульо":

    Отлична логика. Въпреки, че от Ковид наистина умират хора, то те са около 1 ири 1,5 процента и обявяването на Пандемия си е най-големият фалшификат.Най-страшното е, че почти всички държави вече приеха към СЗО са се създаде комисия, която в световен мащаб ще налага мерките, които ще се взимат. По този начин конституциите на отделните страни няма да важат. Тази тотална власт на СЗО ще важи автоматично и за следващите епидемии, които според Бил Гейтс скоро ще ни сполетят. Добре би било и факти.бг са информират читателите за новата, неограничена власт на СЗО.

    Коментиран от #22

  • 22 Госあ

    0 8 Отговор

    До коментар #21 от "Костова":

    Костова, вземи и виж средната смъртност. Жертвите са поне 3 пъти повече от обявените. В много случаи вирусната инфекция отшумява, но завещанието остава. Като бронхопневмонии, и поражения на други органи. Та всъщност дори да бъдат тествани болните, показват негативен резултат.

    Коментиран от #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да го дува

    7 1 Отговор
    Макарона!
  • 25 Гост

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Ковида скоро няма да бъде победен, така че...ваксай се.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Една друга с ваксина

    1 11 Отговор

    До коментар #19 от "Костова":

    Молете се да не хванете ковид, все още имате избор ако не ви задължават от работа. Дори и тези с купен сертификат лъжат само себе си .Десетки случаи има във Франция хора умират бързо без ваксина или с купен сертификат последният случай преди 5 дни ,
    Патрик загубва съпругата си от Covid-19. Противно на ваксината, тя си купила здравна карта за 200 евро миналия август, за да запази работата си , Патрик казва, че иска да подаде жалба срещу лекаря, който стои зад фалшивата декларация за ваксинация до Здравното осигуряване докторите не са я спасили ,доказано е само едно преборваш се с болестта ако имаш ваксина.Хората без ваксина са резервоар на микроби ,докато продължава това ще има и нови варианти на ковид.Не разбрах само едно как хората станахме заложници на конспирация представена в социалните мрежи и медията.Примеир в Китай хората да не би да измряха първи се ваксинираха.А в България Бог да ви е на помощ да попаднете в болница

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Трети закон на Нютон!

    3 1 Отговор
    Или каквото повикало, такова се обадило! 🙂
  • 29 Топ коментар!

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Anonymous":

    Изпревари ме! 🙂
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 уорлдометерс

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Айде погледни данните за починалите през 2019 и 2020г. в България и ще установиш, че разликата при бушуващата страшна пандемия е 185 човека за цялата година! Да не ти обяснявам защо, като спряха болничния прием на всички нуждаещи се дето не са 19-ки.
  • 32 Болен

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Една друга с ваксина":

    Че то в България от години само Бог помага, ако попаднеш в болница. Персонала само те подмята.
  • 33 INCOGNITO

    0 0 Отговор
    Анатолка Изритаха ви всичко от ТВ 7 ЗАЕДНО С ПОДЛОГИТЕ НА СNN И ся тука си се развихрил. Много беше хубав при сключване на договорите. ПЪРВЕНЕЦ БРАВО! ДА ТЕ ПИТАМ ЗА АВСТРАЛИЙСКАТА ТВ7... АДИ НЯМА. Я КАЖИ ПЛАШИ ЛИ ТЕ ФАКТА, ЧЕ АСИМИЛИРАШ НАРОДНАТА ЛЮБОВ ВЕЧЕ? КАК СПИШ?
Новини по държави: