Last news in Fakti

18 Декември, 2021 21:00 11 796 130

Пандемията е била планирана? Проверка на фактите:

  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Редът, в който се появяват наименованията на новите вирусни варианти, не изисква никакви пророчески способности

Пандемията е била планирана? Проверка на фактите: - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В интернет се разпространява "таен списък" със стартовите дати за различните варианти на коронавируса, който има за цел да докаже, че върлуващият сега вариант Омикрон е бил планиран. Каква е истината? Проверихме фактите:

Още през лятото из социалните мрежи се заговори за някакъв таен план за разпространението на различните варианти на коронавируса. Сега тези теории отново се разпространяват масово. Става дума за снимки на списък, който доказвал, че пандемията е била "планирана".

Таен план? В това няма нищо вярно.

"Появи се нов вариант на име Омикрон. ТЕ промениха своя план - появата му всъщност беше предвидена за май 2022 (…) Какъв фарс!", пише една юзърка, а друга отбелязва: "Омикрон е фейк!! Още на 6 август изтече информацията, че пускането му е било планирано за май 2022". Трети юзър заключава: "Омикрон беше предсказан, всичко това е било планирано". В постингите се чете и следното предупреждение: "Това са планираните варианти на Ковид-19 (…), не бъди глупав, не се поддавай на манипулации".

Единствената манипулация тук е самият списък - след проверка на фактите установихме, че той е пълна измислица. На първо място нашите проучвания показаха, че този списък няма никаква връзка с посочените в него организации. Нищо вярно няма и в отбелязаните "стартови дати" на вирусните варианти, които, впрочем, изобщо не съвпадат с действителното време, в което се появиха за пръв път. Делта мутацията например беше регистрирана за пръв път през октомври 2020, а не както се твърди в списъка през юни 2021. Освен това е известно, че вирусните варианти възникват по естествен начин и затова няма как да бъдат планирани.

ДВ помоли за становище всичките четири организации, споменати в т.нар. календар на вирусните варианти. В отговор говорител на СЗО заяви, че това не е документ на СЗО и че вирусните варианти няма как да бъдат предсказани. "Нямаме нищо общо с тази фалшива графика", заяви и говорителка на Световния икономически форум, а от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отговориха съвсем кратко: "Това твърдение е невярно". Категоричен отговор получихме и от американския университет "Джонс Хопкинс": "Вече беше доказано, че тези твърдения са напълно неверни, а "Джонс Хопкинс" няма нищо общо с разпространяването на тази дезинформация".

И наистина: още през лятото беше установено, че списъкът е фалшив, но въпреки това той беше публикуван и споделян отново и отново. Нашите информации сочат, че първата му версия се е появила на 8 юли 2021 в Туитър. Още същия месец списъкът се е разпространил и в Инстаграм с фалшивата информация, че пандемията била предварително планирана. С появата на новия вариант на коронавируса Омикрон списъкът достигна нов пик на популярност, а много юзъри гледат на "предсказанието" за появата на този вариант като на категорично доказателство за автентичността на "тайния план".

При това редът, в който се появяват наименованията на новите вирусни варианти, не изисква никакви пророчески способности. На 31 май СЗО представи метода, по който се дават имена на опасните варианти на коронавируса - използват се последователни букви от гръцката азбука, като прескочени бяха само буквите Ни (Ny) и Кси (Xi), тъй като първата звучи почти като английското "new" и може да доведе до недоразумения, а Xi е често срещано име в Китай, поради което тази буква също се оказа неподходяща.

Лъжи и дезинформация

Да повторим: този т.нар. календар за появата на вирусните мутации е фалшив и поради тази причина: известно е, че вирусните варианти се появяват по естествен начин и затова няма как да бъдат планирани. Вирусите мутират постоянно и непредвидимо - това важи и за SARS-CoV-2. По данни на германското здравно министерство до момента са известни около 1500 различни варианти на SARS-CoV-2.

Т.нар. календар не е първата лъжлива информация за някакъв уж таен план за пандемията. Така например вече на няколко пъти се появяваха фалшиви новини с обвинения към Международния валутен фонд или към германското правителство, че били замислили и планирали избухването и развоя на пандемията. И двете твърдения са доказано неверни.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    170 17 Отговор
    От Испанския грип са умрели една трета от населението.Ето това е истинска пандемия.

    Коментиран от #12, #14, #18, #33, #46, #82

  • 2 Пич

    186 5 Отговор
    Абе , дали не им е избягал някой нов " Сноудън " , та започват да се оправдават , преди да ги питат...!!!???

    Коментиран от #95

  • 3 исттина е

    143 4 Отговор
    Нико не се е и съмнявал в това !!!
  • 4 Ани Дудулева Атак@

    156 12 Отговор
    Казах ви всичко е с план.Няма да се ваксинирам

    Коментиран от #84

  • 5 Рошко

    186 10 Отговор
    Каквото и да ми драскате всичко е планирано, има достатъчно клипчета в тубата където бил гел говори за това, но защо ли се опитвсте да криете как протестират навсякъде по света,

    Коментиран от #60

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    176 8 Отговор
    Вече и децата знаят,че пландемията е планирана преди 2015...!Дойче зеле се опитва да разсъждава...голям смях.Няма да им мине този път номера на фашистите!Хората се усетиха!
  • 9 Раданч Татлъту

    56 6 Отговор
    Те вервам да е планирана!Тва требе да е случаеност некаква.😎💉🔯💉😎
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да бе

    151 5 Отговор
    Планът за ковид бил лъжлива новина? Добре де, лъжлива новина ли е, че ваксините срещу SARS-CoV-2 са абсолютно неефективни, а напротив. Колкото повече ваксинирани в Западна Европа и САЩ с едни и същи щатски ваксини - толкова повече SARS-CoV-2 рекорди. Това ако не е план...
  • 12 Морски

    18 30 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В грешка си,50м са умрели при население тогава от около 4 милиарда мисля

    Коментиран от #28, #47

  • 13 Кацнал на слънцето през нощта

    112 0 Отговор
    Опростачаваш хората, правиш от мъжете момиченца, обучаваш си "интелигенция", купуваш си медии, "професори-лекари" и почваш.
  • 14 да питам

    12 58 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А Испанският грип не е ли бил фейк ...🤔

    Коментиран от #105, #123

  • 15 Юзур Кестялов

    24 0 Отговор
    А ва юзнат юзарите от Юзурбайжан
  • 16 следете парите

    107 0 Отговор
    Абе, писъка може и да е фаршив, но е факт, че пЛандемията започна масово по цял свят с ограничения заради нещо неизвестно и неизследвано, лъжи че само за няколко месеца ще затворим и т.н. А помните ли лятото на 2019 колко се говореше за нов икономически срив? Сега се напечатаха пари и ще се раздават уж за възстановяване от пандемия, за да се отчете ръст. Междувременно всичко се промени и за работещи и за малкия бизнес, че дори и за големи износители и търговци.

    Коментиран от #124

  • 17 Hoho Boho

    109 3 Отговор
    Гответе списък на тези, които ни склоняваха към самоубийство чрез ваксиниране!

    Коментиран от #55

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑

    100 1 Отговор
    От тази статия лъха отчаяние. Официална статия на Дойче Зеле за някакви си анонимни коментари в нета 😄
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да бе

    66 3 Отговор

    До коментар #20 от "КОЗЛЕТО БОЦКО":

    Един от редките странични ефекти на американските ваксини срещу SARS-CoV-2 е плиткоумие. Ти ваксинира ли се?
  • 24 Професора

    94 2 Отговор
    Всипко е планирано да удари по световната икономика. Соросоидните медии дезинформират защото спонсорите им са в дъното на плана!

    Коментиран от #127

  • 25 Майна

    68 3 Отговор
    Тази седмица Байдън обвини Китай ,че разработва биооръжие за КОНТРОЛ НА МОЗЪКА...,,Научният стремеж към биотехнологии и медицински иновации може да спаси животи“, каза министърът на търговията Джина Раймондо в изявление. „За съжаление, Китай избира да използва тези технологии, за да преследва контрол над своите хора и репресиите си срещу членове на етнически и религиозни малцинствени групи. Не можем да позволим американски стоки, технологии и софтуер, които поддържат медицинската наука и биотехническите иновации, да бъдат пренасочени към употреба, противоречаща на националната сигурност на САЩ.

    Държавният департамент смята за "геноцид" репресиите на Китай срещу уйгурите и други мюсюлмански малцинства в Синцзян, което включва използването на принудителен труд и стерилизация. Американската разузнавателна общност заяви, че Китай е създал „високотехнологична система за наблюдение“ в Синдзян „като част от своя апарат за потисничество“, каза висш служител на администрацията, пожелал анонимност поради чувствителността на въпроса.

    Като част от тази система властите не само използват биометрично лицево разпознаване за масово наблюдение, но също така са събрали ДНК проби от всички жители на Синдзян на възраст от 12 до 65 години, каза служителят. ВСЪЩНОСТ ЪЕ ГИ ОБВИНЯВАТ В ТОВА, КОЕТО ГЛОБАЛИСТИТЕ НАПРАВИХА С ,,ПЛАНДЕМИЯТА,,...НЕ ,че Китайските ГЛОБАЛИСТИ не съучастваха...
  • 26 САТЪРА НА ХАНА

    48 2 Отговор
    АЗ ВЯРВАМ НА РУСКИЯ АКАДЕМИК ,
    ПОНЕЖЕ ЦЕНТЪРА ЧУМАКОВ СЪЗДАДЕ ЕДНА ОТ ВАКСИНИТЕ

    ...... ГУГЪЛ Вирусолог РАН Чумаков заявил, что омикрон-штамм коронавируса мог быть создан искусственно
  • 27 Комуниста

    87 1 Отговор
    DW СА КАТО БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК ТАМ ВСЯКАВА ИСТИНА ПОТЪВА БЕСЛЕДНО И ПОСЛЕ ИЗПЛУВАТ САМО ЛЪЖИ!
  • 28 Антимаймуна

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Морски":

    На този самото му раждане също е голяма грешка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кратка проверка на Фактите

    3 28 Отговор
    Гаамжи от цъганя и чарвени пенциЙ
  • 31 Следващия

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "3 пол активен":

    ...глистяв ?....
  • 32 Като видя DW

    31 2 Отговор
    ...и ми се пресирЪ

    Коментиран от #121

  • 33 мдаааа

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И тогава са умирали само от грип , нали ?!
  • 34 Фен

    14 35 Отговор
    Не подценявам ситуацията със умишлено търсена дезинформация на населението. Но за жалост съм пряк свидетел че ковид върлува, майка ми го прекара много по тежко от грип, баща ми лежа във болница, съпругата ми над 10 дена беше като парцал, тъщата също лежа в болница и трябваха около 3 седмици да се съвземе и да бъде нормална отново. Определено света не е същият от 2019та насам.

    Коментиран от #42

  • 35 Да,бе

    74 4 Отговор
    Няма нищо планирано,просто населението на планетата се редуцира случайно.И някои стават милиардери за една нощ Също случайно.Няма план,просто се работи по график Случайно..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Нова Пандемия

    8 2 Отговор
    Васил Божков разнася срамни буби.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Вай, вай, вай

    40 0 Отговор
    Мисирките покоряват нови върхове на падението (оксиморон:)).
  • 40 Софиянецо

    31 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Тоя Ваксиниран 1403 и мене убеждаваше да се ваксинирам на всеки три месеца.Отвърнах му ,че той ако иска да се ваксинира всеки месец и с цианкалий ако ще.Ако го е направил,може би това е причината да го няма
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Фен на фена

    40 1 Отговор

    До коментар #34 от "Фен":

    Най ме кефи описанието ти за тъщата - "на тъщата и трябваха 3 седмици, за да стане отново нормална".
  • 43 ЕВРО НЮЗ

    47 0 Отговор
    😂😂😂😂 Дойче зеле, детето на банка Голдмън Сскс МАРИО ДРАГИ., какво искаше да каже от трибуната на ООН преди месец... СВТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ПАНДЕМИИ..
  • 44 Милен

    20 0 Отговор
    А, добро утро 🤣🤣🤣
  • 45 Ром ама кубински

    50 1 Отговор
    Каква била най голямата тайна и заблуда на Сатаната - че не съществува.А вие в дядо Коледа вярвате ли ?А по наше време имаше Дядо мраз, който поне беше нормален.А..а отплеснах се ,да се върнем на темата- нищо случайно няма.Който разбрал,разбрал.
  • 46 Съгласен

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Но да допълня.Наречен е испански ,но от американските фармацевтични компании.Всъщност те започват масово ваксиниране с цел пласиране на застояли,с изтекъл срок ,ваксини.Ит.н.
    Поводът уж е бил ,че войниците които се завръщат от ПСВ носят зарази и населението трябва да се предпази.
    Най-много нса починалите в САЩ.
    Всякакви аналогии със сегашната ситуация са случайни.Пиша само фактите по тоя Испански грип.
  • 47 Между 50 и 100 милиона

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Морски":

    са умрели от испанския грип. А може и повече. Война се е вихрила. Кой точно ще ти брои при населението кой е умрял от грип.

    Коментиран от #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ще умра от смех

    48 3 Отговор
    Попитали за информация еди-кои си фирми..
    Абе ,Боко го снимаха с чекмеджето и той отрича ,Вие чакайте тия да си признаят.

    Коментиран от #54, #69

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дойче Веле не следи изявленията

    38 2 Отговор
    на Бил Гейтс. Тъкмо той изяви в Интернет, че ни очаква скоро страшната епидемия на Вариола Вера.
  • 52 Съгласен

    12 2 Отговор

    До коментар #47 от "Между 50 и 100 милиона":

    Започва след приключването на ПСВ.1918г.

    Коментиран от #85

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бойко

    4 14 Отговор

    До коментар #49 от "Ще умра от смех":

    Провери си фактите ,нямам снимка с чекмедже !
  • 55 Че то от политиците в Европа

    49 2 Отговор

    До коментар #17 от "Hoho Boho":

    ще остане само Лукашенко извън този списък.,, Диктаторът " който позволи на своя народ да диша свободно. Не ги затвори, не ги принуждава и да се ваксинират. Като в същото време осигури ваксини за желаещите.
  • 56 Не е добре работата

    31 3 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Едвам са ти набили 3та игла, а вече за 4та мечтаеш.

    Коментиран от #86

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Див

    40 2 Отговор
    DW ме убедихте още утре ще се ваксинирам. Професионализъм струи от вас. Либерастия и ваксинии, мигранти евала

    Коментиран от #64

  • 59 Лост

    20 2 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    И до кой номер вълна и ваксина смяташ да стигнеш?

    Коментиран от #79

  • 60 ARGON

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Абсолютно е така. Жидовете от Дойче Зеле пак бълват лъжи, дезинформация, пропаганда, змии и гущери.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    29 2 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Аве ти у ред ли си? Едва не живота ни да виси на някакви си препарати пробутани за ваксини на всеки 3- 4 месеца. Личи си как ти влияят на мисленето с ботовете.😆вече те навигират дистанционно
  • 64 Лост

    10 2 Отговор

    До коментар #58 от "Див":

    И аз смятам, ама не знам дали ще действа на следващия вариант и ще си остана със смятането.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Докторов

    33 2 Отговор
    Естествено,че е планирана.И децата са наясно
  • 67 Ваксан ( сърфборд)

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Използвахме Vero CCL-81 клетки за изолиране и първоначален пасаж. Култивирахме Vero E6, Vero CCL-81, HUH 7.0, 293T, A549 и EFKB3 клетки в минимална есенциална среда на Dulbecco (DMEM), допълнена с топлинно инактивиран фетален говежди серум (5% или 10%) и антибиотици/антимикотици (GIBCO, Външна връзка). Използвахме проби от NP и OP тампони за изолиране на вируса. За изолиране, ограничаване на разреждането и пасаж 1 на вируса, ние пипетирахме 50 μL DMEM без серум в колони 2-12 на 96-ямкова плака за тъканна култура, след което пипетирахме 100 μL клинични проби в колона 1 и серийно разредихме 2 -сгънaти през чинията.

    Коментиран от #70

  • 68 Защо

    6 38 Отговор
    За да твърдиш, че е план трябва да си доста глупав и неориентиран. За да има такъв план трябва невероятна организация на мултинационално ниво, т.е. да координираш Байдън, Китаеца, Европейския съюз, Индия, Русия, Турция и т.н.Би трябвало да ти щракне пипето, че това е невъзможно.

    Коментиран от #83

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Ваксан ( сърфборд)

    8 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ваксан ( сърфборд)":

    След това трипсинизирахме и ресуспендирахме Vero клетки в DMEM, съдържащ 10% фетален говежди серум, 2× пеницилин/стрептомицин, 2× антибиотици/антимикотици и 2× амфотерицин В при концентрация от 2,5 × 105 клетки/mL. Добавихме 100 μL клетъчна суспензия директно към разрежданията на клиничния образец и внимателно смесихме чрез пипетиране. След това отглеждахме инокулираните култури в овлажнен инкубатор при 37°C в атмосфера от 5% CO2 и наблюдавахме за цитопатични ефекти (CPEs) ежедневно. Използвахме стандартни тестове за плака за SARS-CoV-2, които се базираха на протоколи SARS-CoV и коронавирус на респираторния синдром на Близкия изток (MERS-CoV)
  • 71 James 🇺🇸 🇧🇬

    34 3 Отговор
    "Пандемията е била планирана" - Good morning, Vietnam! Не случайно му казваме Plandemic тук в Щатите

    Коментиран от #75

  • 72 Ваксан ( сърфборд)

    6 0 Отговор
    Когато бяха наблюдавани CPE, ние изстъргахме клетъчните монослоеве с гърба на върха на пипетата. Използвахме 50 μL вирусен лизат за екстракция на обща нуклеинова киселина за потвърдително тестване и секвениране. Ние също така използвахме 50 μL вирусен лизат, за да инокулираме ямка от 90% конфлуентна 24-ямкова плака.

    Тестване за приобщаване/ексклузивност
    От ямките, в които бяха наблюдавани CPEs, направихме потвърдително тестване, като използвахме PCR с обратна транскрипция в реално време (CDC) и секвениране на пълен геном (1). Молекулярният диагностичен анализ на CDC е насочен към 3 части от нуклеокапсидния ген и резултатите за всичките 3 части трябва да са положителни, за да се счита пробата за положителна
  • 73 Медицинско Мазе

    7 34 Отговор
    Не искате да се ваксинирате и като деца но е неизбежно,някакви съмнения да сте изпитвали тогава-не.Развивате теории само до тогава докато не влезете в СПЕШНОТО след това сте готови да ви ижектират каквото и да е, по преценка на някои си, без да се взима в предвид вашето мнение.

    Коментиран от #118

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Киро от ...до Щатите

    3 5 Отговор

    До коментар #71 от "James 🇺🇸 🇧🇬":

    Ама вие не сте много умни тама у Щатите ,те и щатците не са бая ярки .....

    Коментиран от #117

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 В.В.П.

    13 2 Отговор
    За всяко начинание,се изисква един добър план.Вярвам в новото начало.!.
  • 78 Тука

    22 5 Отговор
    Яко се трият коментари.Няма смисъл човек да си губи времето да коментира.
  • 79 Ваксиниран1403

    5 34 Отговор

    До коментар #59 от "Лост":

    Ами по 2-3 на година до края на живота ми това съм го приел и нямам проблем с него. Или се ваксинираш по толкова или боледуваш по толкова пъти на година среден вариант няма. Аз съм избрал да се ваксинирам, а не да боледувам .
  • 80 ARGON

    22 5 Отговор

    До коментар #50 от "Ваксиниран1403":

    Такива сатанисти като теб нямат душа, защото си я продал на дявола.

    Коментиран от #90

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 фармахим

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    АМА МНОООГО ЗОР СА СИ ДАЛИ ДА ОБОРВАТ НЕЩО НЕВЯРНО!!! ЗАЩО НЕ ОБОРВАТЕ, ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА? М?
  • 83 ARGON

    33 4 Отговор

    До коментар #68 от "Защо":

    Да си чул нещо за династия Ротшилд, фондация Рокфелер, Морган, Вартбург, Билдербергите, Трилатералната комиция, Бнай-Брит, ADL, Масонските ложи, Световният Еврейски Конгрес и един куп други еврейски династии и организации? Кой мислиш, че притежава всички национални централни банки?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Горките хора, живели ппез 1918

    20 2 Отговор

    До коментар #52 от "Съгласен":

    Да трябва да се бориш с истинска епидемия на фона на война си е сериозно предизвикателство. А испанския грип се появява януари 1918 година. Четох че и тогава са забъркали някаква ваксина,но тя се оказала неефикасна. От нея дори са умирали повече хора отколкото от грипа и са се отказали от нея. През декември 1920 година вирусът изчезва внезапно, както и се е появил.
  • 86 Ваксиниран1403

    5 33 Отговор

    До коментар #56 от "Не е добре работата":

    Не е едвам в началото на следващата година ще стане време за четвъртата ми.Но не мечтая за това, а съм направил осъзнат избор и ще си ложа без грам съмнение или колебание и ще продължа да правя това по няколко пъти на година точно както се ваксинирам срещу грип всяка година без в това да има каквато и да е драма.
  • 87 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "Ваксан( сърфборд)":

    Център си на някому на дед...я
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ваксиниран1403

    4 27 Отговор

    До коментар #80 от "ARGON":

    Не съм сатанист, а атеист. Не вярвам нито в дявола нито в бог нито в която и да е религия, но за сметка на това вярвам в науката и доказателствата.

    Коментиран от #98

  • 91 6Х6

    27 3 Отговор
    С това шикалкавене със сроковете на зелените сертификати едва ли има здравомислещ човек, който да не се усети, че му ограничават свободата на избор. Може да ходи където си иска, но в действителност се е абонирал за медицински ваучер за свобода от който няма отърване...
  • 92 Stefan

    16 4 Отговор

    До коментар #88 от "Стойне":

    Това не е последното му интервю, но също трябва да се гледа от всеки, преди да се ваксинира -интервюто му, което имам предвид е специално за Омикрон варианта, излъчено днес по фокс нюз
  • 93 Hoho Boho

    18 4 Отговор
    Ами СЕГА? Тия се ваксинираха на 90%. Ами сега какво ще правят?... Ще ваксинират неродените бебета?... Прости им, Господи!

    Коментиран от #94

  • 94 Ваксиниран1403

    4 28 Отговор

    До коментар #93 от "Hoho Boho":

    90% ваксинирани ама някога. Колко процента са ваксинираните или реваксинираните в рамките на последните 6 месеца? Това е важния показател обаче. Разбира се, че ще е така защото там няма масова реваксинация, за разлика от в други стани като Израел които за по-малко от месец решиха напълно проблема си с надигащата се вълна с масова високо скоростна ваксинация или реваксинация. Просто скоростно ще реваксинират всички и проблема ще се реши.Ако се поучат от грешката си и не закъснеят с четвъртата доза няма да имат проблеми повече, ако не го направят след 4-5 месеца пак ще се повтори същото.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Помага им да управляват

    17 3 Отговор
    света по-лесно. Казват овце, стойте по домовете и ние седим, овце ваксинирайте с три дози и юруш на ваксината, няма да пътувате и ние пак мълчим, ще си загубите работа, еми щом се налага добре.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 А бе

    10 3 Отговор

    До коментар #90 от "Ваксиниран1403":

    Ти още ли си жив?

    Коментиран от #100

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ваксиниран1403

    3 12 Отговор

    До коментар #98 от "А бе":

    За ужас на антиваксъри съм жив и в прекрасно здраве

    Коментиран от #108, #119

  • 101 Анти

    6 3 Отговор
    Джуиш шнеле е мисирка на леля Шмъркел от Източна Германия!
  • 102 Кост

    12 2 Отговор
    Всичко, което се коментира официално по всички медии във връзка с ковид-далаверата са абсолютни, престъпни лъжи и шменти-капелли. Рано или късно боклука ще лъсне и тогава животните ще хващат гората.
  • 103 Уса

    13 2 Отговор
    Някой да е чувал за таен списък,кой и по кое време да управлява България?Лично съм го виждал този списък,когато имах бизнес в България и той не беше тайна сред работещите в общините и администрациите.Списъка се състоеше от имена на активни членове на партии,които чакаха своя ред да стигнат до поста кмет и нагоре,като тези на втора позиция стават заместници а на трета съветници и така по стълбичката.Народа си мислеше,че гласувайки ги избира а техните предизборни плакати биваха напечатени 1 година преди това.Когато го споделях с хората те не вярваха мислеха,че е възможно,но е твърде конспиративно.Конспирациите покрай ковид се превърнаха в реалности,факт
  • 104 Хайл

    18 2 Отговор
    На хората им е ЯСНО ЧЕ КОВИД Е ИЗМАМА....ОПИТВАТ ДА НИ ПРАВЯТ НА БУДАЛИ...НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ С ОТРОВНАТА ИЗМАМА
  • 105 Хайл

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "да питам":

    Какво е общото с истински грип и изкуствения "корона вирус" освен че и двата са грип???? Кой е създал испанския грип като знаеш да кажеш...аман от ваксинирани професори...акъла са ти изпили нова тв, бтв и дойчо зеле
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ковидиотин

    21 2 Отговор
    Ковида не действа така а много различно и при всеки индивидуално.Никой няма право да плюе по неваксинираните,защото имам приятел и близка,които след втората доза го закъсаха сериозно единия в момента е на раздвижване.Аз лично го изкарах тежко за месец още в началото на пандемията,но не съм влизал в болница,защото знаех,че не знаят какво и как лекуват сам се преборих с малко помощ от личния лекар.Жена ми само кашля 1 седмица и се оправи аз още се влачех.Тъщата,която е над 90 само кихна няколко пъти за деня и толкова.Тестовете ни бяха супер противоречиви,като се редуваха положителни и отрицателни на всеки различно и спряхме да ги правим.Не познавам семейство чиито членове да се натръшкали поголовно, такива няма.Това се случваше при грипа,но не и при ковид.Не вярвам,че тези ваксини работят,защото жена ми е сестра и се ваксинира по принуда,но се разболя още 2 пъти а аз и тъщата нито веднъж.Мои познати също ваксинирани наскоро бяха болни от ковид цялото семейство с Джонсън + бустера.Тук много се лъже и фантазьори бол нагли и злобни убеждават,колко били щастливи след ваксинацията.Добре бъдете щастливи на никой не му пука,колко и защо това си е лично ваше щастие

    Коментиран от #109

  • 108 Хайл

    14 2 Отговор

    До коментар #100 от "Ваксиниран1403":

    Няма да си вечно жив дато те свали тая ваксина и станеш част от статистиката дето кълнеш несъгласните с теб т ъп ваксиниран глу пак....мааааа ти пр оста да иииибъъ в глъвътъ

    Коментиран от #110

  • 109 Хайл

    13 2 Отговор

    До коментар #107 от "ковидиотин":

    Вкъщи и тримата го изкарахме по едно време като тестовете бяха различни както при теб и си го карахме вкъщи с помощта на доктор за антибиотиците го изкарахме леко,но една съседка след втората инжекция почина...едни възрастни хора и те го изкараха доста леко,едно младо момче което се "ваксинира" и той не е сред живите след "влошаване" и постъпване в болница...така че всичко е една голяма ИЗМАМА

    Коментиран от #113

  • 110 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #108 от "Хайл":

    Никого не кълня обаче и никога не сам . За сметка за това редовно получавам пожелания от антиваксъри наивни, но пак аз се забавлявам искрено с наивността им.По безумните теории вече трябваше да съм умрял няколко пъти но за ужас на антиваксъри съм жив и в прекрасно здраве. То антиваксърите ми даваха максимум две седмици после максимум два месеца, после половин година сега викат година после ще почнат да викат две, след това 5 после 10 20 и т.н., а аз продължавам им се смея

    Коментиран от #122

  • 111 Канадецо с гелосания перчем

    14 2 Отговор
    Единствено заглавието е вярно, статията е пропаганда. CNN, DW, NBC са медии собственост на юдеи-сатанисти. Вече и нова тв е тяхна собственост, новият новинарник N1, който го пускат януари месец, е преведен на български CNN. Ceo-то е унгарец с евреиска жилка, който е осъден за пропаганда и развращаване на децата с лгбткю+, и Орбан го изгонва от Унгария. Нова тв вече не е независима медия!
  • 112 ха ха ха

    9 2 Отговор
    Никога не е имало значение какво пропагандирате, така и ще си остане - вие си приказвате, ние си правим каквото си знаем!

    Коментиран от #114

  • 113 Ваксиниран1403

    2 12 Отговор

    До коментар #109 от "Хайл":

    Нито аз нито някои от роднините ми са сме се заразили, но всичките сме с три дози. От всички ваксинирани познати се зарази само един и то 8 месеца след ваксинацията му. Ако си беше сложил третата доза изобщо нямаше да се зарази, но и така освен положителен тест и леко неразположение за 1-2 дни нищо друго му нямаше за сметка на това не ваксинираната му жена вече повече от месец не може да се възстанови напълно, а дори не е стигала до болница. Аз най-много вярвам на това което виждам със собствените си очи, а не на разкази на този или онзи.

    Коментиран от #116

  • 114 Прав си

    13 2 Отговор

    До коментар #112 от "ха ха ха":

    Затова сме оцелели през вековете , защото българина е своенравен , инат и мрази управници , винаги прави обратното на това , което му казват "отгоре" .
  • 115 Скептик

    9 3 Отговор
    Гузен негонен бяга. Нещо май се притесниха. Не можахте да ни убедите с вашата истина, че планът е измама.
  • 116 Нощен трол

    10 2 Отговор

    До коментар #113 от "Ваксиниран1403":

    И ти ли си нощна смяна ? От ваксата не се спи , защото тромбата идва тихомълком .
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Преболедували "неваксинирани"

    9 1 Отговор

    До коментар #73 от "Медицинско Мазе":

    Аз,съпругата ,синът ,майка ми на 70г. Миналият месец към средата мина карантината ! Единственно обонянието остана да липсва от части по за дълго и при един от нас чувство за отпадналост седмица след 14 дневната карантина! Живи и здрави сме😀 Трябва истински лекар да наблюдава заболелия и да го лекува, за да не се получи евентуално авария! Това е,което при нас не се случва с много от заболелите😒
  • 119 Преболедували "Неваксинирани"

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "Ваксиниран1403":

    И ние така😄
  • 120 А стига бе

    0 2 Отговор
    Това направо не е вярно. Дали е така :D
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Алфа херинга

    10 1 Отговор

    До коментар #110 от "Ваксиниран1403":

    Абе, ти какво още се пениш и се опитваш да се правиш на ентелегентен. Ваксините ако бяха толкова ефективни, западните страни вече щяха да са забравили за ковид. Вместо това пак ограничения и локдауни. И на най големите т.ъ.п.а.ци. им стана ясно, че това пълен фарс, направен само за пари и още нещо. Само заблудени мозъчета, като тебе продължават да развиват теории, как ваксините ще ги спасят.
  • 123 Доуточнение

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "да питам":

    Да не забравяме , че по това време е била ПСВ , това от самосебе си значи жертви , глад , болести , стрес, отслабен имунитет. Едва ли всички тези жертви се дължат на грипа.
  • 124 ГХЧ

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "следете парите":

    Пандемията тръгна с цел да се нанесе икономически удар на Китай. Да се върнат корпорациите по родните места . Да се ограничи до минимум преноса на стоки и търговията . Там където Китай е най силен . После пандемията продължи в икономическа блокада. После се раздаваха пари за да продължи театъра. Лукашенко каза в прав текст размера на подкупа. Накрая цялото това безумие се осребри от фармацевтичните компании , които събраха милиарди . Постъпленията от данък печалба към държавните хазни също. Явно тази схема ще продължава и за в бъдеще , защото на някои се услади. Колкото повече ваксинирани толкова повече печалби . Следва вирус след вирус , ваксинация след ваксинация, докато оплетеш накрая жиците на собственият си имунитет. И без това планетата е пренаселена , има нужда от разреждане . С със старите методи става опасно , от както гръмнаха над Япония Малчугана , и Дебелака.
  • 125 любител

    5 1 Отговор
    направата разпространението мутации ваксини всичко е дело на мръсните кравари които искаха да ударят китай и да си заминат милиони хора и те да спечелят милиарди от ваксини и лекарства но сметките им излязоха криви. господ си знае работата и вируса удари и тях . така че те са за международен съд и смачкване на гадната им империалистическа държава.
  • 126 Повече

    3 1 Отговор
    лъжи и дезинформация от ДВ никой не може да поднесе.
  • 127 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Професора":

    До 24 ком -Вярно казваш че е планирано -само че от хитрите китайските кумуняги -там икономиката върви и грип няма
  • 128 ГОСТ

    5 1 Отговор
    То е ясно как се появяват вариантите по естествен начин .
    Но ако обичате обяснете ни как ги правите по лабораториите .
    Днес се появява нов вариант непознат до сега след 24 часа по всички медии се бълва информация , тестове , научни работници ,философи ,врачки , политици кога и как ще се разпространи ,колко ще се разболеят ,колко ще умрат колко ще продължи и колко точно ваксини са нужни.
    И ТОВА Е НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ХОРАТА НЕ ВИ ВЯРВАТ.
  • 129 Гената

    2 1 Отговор
    Що ли много много хора по Света подозират "филантропите" в Заговор..?
  • 130 Дядо Йоцо

    1 0 Отговор
    Един от начините да отричаш истината е като я представяш като конспиративна теория, на която вярват по-елементарните членове на обществото! Тя истината е очевидна, милиони хора я знаят, или поне чувстват, но някой назовели я и продажните медии почват: Ха, ха, ха, това е някаква конспиративна теория, само елементарните и необразованите вярват на това, всички учени, професори, доктори на които даваме трибуна говорят друго и т.н. Истината е, че всичко това е планирано, реализирано и направлявано от глобален елит една от целите на който е подготовка на тотална световна диктатура! Всички медии по света в един глас повтарят мантри за зомбиране на хората, всички правителства са жалки продажни слуги на елита в сянка! Центъра за контрол на света е един!