20 Декември, 2021 08:08 1 148 6

Болниците в САЩ не са подготвени

  • омикрон-
  • болници-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пациенти-
  • пандемия

Интензивните отделения са препълнени

Болниците в САЩ не са подготвени - 1
Снимка: Shutterstock

Болниците в САЩ не са подготвени за наплив от пациенти заради новия вариант на коронавируса – „Омикрон“, има сериозен недостиг на легла на фона на очакванията за увеличаване на броя на нуждаещите се от хоспитализация, пише американското издание The Wall Street Journal, като се позовава на местни здравни служители, предаде агенция "Фокус".

Според изданието интензивните отделения са препълнени с нуждаещи се от спешно лечение, в частност със сърдечно-съдови и онкологични заболявания, както и заразени с „Делта“ варианта на коронавируса. Освен това, предупреждават лекарите, ситуацията се влошава от недостига на персонал. Например в една от болниците в Минеаполис, Минесота, половината от леглата са заети от пациенти с различни наранявания, пневмония и други случаи, изискващи спешна хоспитализация. В резултат на това лекарите трябва да изпращат някои пациенти у дома, а по-рано те със сигурност са щели да бъдат приети в болница.

Забавянето на оказването на необходимата помощ, предупреждават експерти, крие риск от сериозни усложнения. По време на предишните вълни на пандемията някои пациенти са починали, без да дочакат интензивно лечение. Освен това, отбелязва вестникът, друг тревожен фактор е, че хората отлагат посещенията в болница от страх да не се заразят с коронавирус. Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че скоро „Омикрон“ ще започне да се разпространява в страната с много по-бързи темпове. В момента по-голямата част от заразените с коронавирус в САЩ са диагностицирани с варианта „Делта“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сус

    14 1 Отговор
    Е как бе ,най великата нация,пардон сбирщина
  • 2 ????

    16 1 Отговор
    Ама защо така? Нали байгън разпоредби масова имунизация, нали с ваксините се боледуваше по малко и по леко? Вече даже не виждам смисъл от коментар!
  • 3 Богатите

    17 1 Отговор
    Кой ходи в болница в щатите,след като има само 5% от населениието с здравна осигуровка,а останалите не могат да си позволят само дневния престопй,който струва от 1500 до 5000$.Глупости не ни се четат.Най изостаналата в здравно отношение държава спрямо населението си е САЩ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Байдън

    8 0 Отговор
    Aйде на чувалите или на бустерната доза! Веднъж приели да ви боцкат, това ще се случи отново и отново, защото вие го решаваме!
  • 6 Е как

    10 0 Отговор
    не успяха вече трета година да се подготвят?! Само натягате напрежението и паникьосвате глупавите. Няма да ви се получи. Времето ви изтича.