Last news in Fakti

24 Декември, 2021 10:16 3 743 15

Километрични опашки за тестове

  • сащ-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Вълна от заразени в САЩ

Километрични опашки за тестове - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В САЩ ще празнуват Бъдни вечер на фона на рекордно високи нива на зараза с Covid-19, a на места и с препълнени болници. Милиони американци се събират със семействата си като някои се тестват за вируса преди пътуване. Ден преди Бъдни вечер в страната все още имаше опашки пред центрове, които предлагаха тестване и поставяне на ваксини.

В района на Вашингтон пред един от тези центрове - Арлингтън Мил, през изминалите два дни можеше да се види дълга опашка, която се разпростираше на няколко преки. За опашки се споменава и в Ню Йорк, където пред новооткрит федерален център за тестване в Травърс Парк някои от дошлите казват, че искат да се тестват преди да се съберат със своите семейства, съобщава БНР.

По изчисления на „Вашингтон пост“ в страната средният брой на заразените за седмица е близо 169 000, което е повече от пика през лятото по време на покачването на случаите с Делта варианта на Covid-19.

В момента скокът отчасти се дължи на Омикрон варианта, който се среща при над 70 процента от заразените. И въпреки предварителните проучвания сочещи, че заболяването при Омикрон варианта протича по-леко здравните власти казват, че огромният брой заразени може да доведе до повече постъпвания в болници и това да претовари болничните заведения.

Притесненията доведоха до нови препоръки от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, според които лекари и сестри и други здравни служители ще могат да се върнат на работа, ако са се заразили с вируса, но са без симптоми и покажат негативен тест седмица след позитивния.

Масовото новогодишно тържество на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк ще бъде ограничено отново заради пандемията и бързото разпространение на щама Омикрон, заяви междувременно кметът Бил де Блазио.

Вместо 60 000 нюйоркчани ще могат да се съберат само 15 000, за да наблюдават пускането на гигантската топка, която отбелязва настъпването на новата година. Всеки участник ще трябва да е с маска и да доказва, че е напълно ваксиниран.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доки

    34 0 Отговор
    Колко са ваксинирани?Оръжие измислено от човек.Извинявам се но Тея мутации са измислица.
  • 2 Някой

    36 0 Отговор
    Е, защо така? Примерно, Ню Йорк е може би най-ваксания град в САЩ. Мандати за задължителна ваксинация на почти всички. Неваксинираните не могат да мръднат или да влязат в обществена сграда.
    Въпреки това, през последните дни постоянно се поставят рекорди за новозаразени.
    И все пак, само около 30% са заразени с Омикрон. Следователно останалите 70% са заразени с Делта.
    Ако за Омикрон се казва, че може да зарази ваксинирани хора (ако приемем, че мРНК препаратите са ваксини), то за Делта бе многократно изтъкнато, че били много ефективни.
    И как точно са ефективни, след като 70% от новозаразените са с Делта?
  • 3 гост

    26 0 Отговор
    хамерикански зомбита

    Коментиран от #11

  • 4 Последния Софиянец

    28 0 Отговор
    Нали Бай Дън ги боцна всички?!
  • 5 Наркос

    10 6 Отговор
    Масово правят тестове , защото отиват на почивки в хотели , спа центрове и прочие с резарвации. Това не означава, че има вълна от заразени или ще празнуват семейно.
  • 6 Мутафчийски

    27 0 Отговор
    Правят едно и също и очакват различен резултат.Идиоти!
  • 7 Значи

    28 0 Отговор
    По пътя на логиката ...трябва да спрем да си правим тестове.Всеки втори ще излезе че е заразен.Короната ще мине през всеки един .А пък ваксините са бож лаф.Като спукан презерватив,който ще помогне против забременяване.
  • 8 ЕВРО НЮЗ

    19 0 Отговор
    Кралството на хамбургера се трансформира в Глобална психиатрия
  • 9 Йеронимус БОШ

    12 0 Отговор
    Опашките не стигат ли чааааак до Банкя ? Където местния месия ББ да проповядва , че сме прибързали с дечицата и , че срока на годност на ваксините е минал ! ?
  • 10 между редовете

    10 0 Отговор
    за инфо четете- the bulgarian times!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Повече надупчени -

    13 0 Отговор
    пик на заболяванията. В републиканските щати, където няма насилствени "мерки", животът си продължава нормално.
  • 13 Guest

    5 0 Отговор
    Тези не бяха ли и те бая факцинирани ???
  • 14 Всичко е точно

    7 0 Отговор
    Слагайте 64тата доза и да сгъват цирка всички.
  • 15 Еразъм

    3 0 Отговор
    "Новото нормално" що джобове напълни! Но те са алчни, все не им стига.