Last news in Fakti

22 Декември, 2021 15:26 7 665 33

Северна Македония да не бърза за решение с България

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • българия

Призив от Стево Пендаровски

Северна Македония да не бърза за решение с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Северна Македония призова да не се бърза с решение за въпроса с България, съобщи Нова Македония.

Идеята на Стево Пендаровски е страната да се съсредоточи върху държавните реформи. Държавният глава говори пред македонския парламент.

Той повтори, че всяко предложено решение, трябва да бъде гласувано от парламента. Споразумение трябва да позволи България да разреши европейските преговори за Северна Македония.

Новото българско правителство предложи нова форма на преговори. Очакванията са тя да доведе до споразумение до половин година.

Пендаровски приветства предложението. Той обаче смята, че предложеният срок е твърде дълъг.

Добави, че има твърдения на българските представители, които така и не са били потвърдени от европейски посланици или дипломати.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4737

    96 4 Отговор
    Каква половин година. Трябва 28 години минимум да ги влачим

    Коментиран от #33

  • 2 3698

    144 6 Отговор
    По-нагло едва ли може да е!
    Защо ние, българите, да станем дърво без корен, след като цял свят иска да се откажем от паметта си, от спомена за предците ни?
    Нашата държава и дипломация "вече" е направила достатъчно.
    Нека ни извадят от ЕС, заради РСМ, но подобен срам, да се откажем от себе си, да нямаме самоуважение- НЕ !!!
  • 3 БЮРМ/FYROM

    112 6 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 4 Еееех Европа

    83 4 Отговор
    Днес ни натискаш да се отречем от историята си за да влязат в Европа! Еееех Европа ако знаеше какво запъртъци ще изпълзят от там към теб, щеше да настояваш да не влизат!

    Коментиран от #15

  • 5 Софиянец

    54 13 Отговор
    Имам чувството че темата Македония се прокарва за хората да имат на какво да се гневят и да забравят в каква кочина живеят.

    Коментиран от #6

  • 6 От провинцията

    40 11 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянец":

    Ти живееш в кочината! На мен и месото ми от мен отгледано, и доматите и зелките са от градината ми! Имам и хубави краставици, евтино ги давам, мога да ти пратя от специалния сорт!

    Коментиран от #7, #23

  • 7 Софиянец

    18 25 Отговор

    До коментар #6 от "От провинцията":

    Спокойно си живей , докато не пишат за теб как са те наводнили пороите , убили прасетата защото са болни и как линейката не е стигнала на време , а след това нямало къде да те закара.

    Коментиран от #9

  • 8 Еми щото така...

    29 1 Отговор
    Гърците са го измислили преди нас факт!!! Когато тогава проблема е техен чисто северно македонски що е време се е пред тях кучето си лае кервана си върви...
  • 9 Житан

    28 8 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    И ти, защото си софиянец, тебе ще те вземе линейката и ще те закара, така ли?! Ами ромчетата на централна, всичките уплашени лелки, с 30 годишните обувки в трамваите, пишман крадците и шлаката от цялата държава, всичко това живее и снася яйца около тебе , в Софията ти! Ами всички селяни, с подпетените гумени цървули, децата им, изпратени да работят за 1200 лева голЕма заплата в тая клоака София... и те са при тебе абдале! Кога ще те вземе тебе линейката, охлюв! С пари става тая работа, не с глупавата ти София! Ти купувай отровните доматки по 5лв килцето и чакай софийската линейка да те вземе...

    Коментиран от #16, #22

  • 10 Благоевград

    11 68 Отговор
    България да спре с езика на омразата към Македония и към македонският народ.България да признае македонците в Пиринска Македония и в цела България и да спре да ги репресира..Българският съд да регистрира македонските Организации в България.

    Коментиран от #11, #13, #14, #17, #18

  • 11 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    45 7 Отговор

    До коментар #10 от "Благоевград":

    ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ,МОЖЕШ ДА СИ ХОДИШ У МАКЕДОНИЯ И ДА ОСТАВИШ БГ ПАСПОРТА ТУК ,И ТАМ СИ СВОБОДЕН

    Коментиран от #12, #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ComfortablyNumb

    32 1 Отговор

    До коментар #10 от "Благоевград":

    Ама за какво са тия условия който поставяш , България не е тръгнала да кандидатства за никакъв съюз !? С това отношение към проблема не виждам как ще ви стигнат 6 месеца да разберете че македонците трябва да влезете в тия преговори с България смирени "с шапка в ръка" ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тракиец

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "Еееех Европа":

    Аз като гледам и слушам Европейски управници,направо ме хвана срам,че сме в Европа.Вече нямат никакъв морал,ценности и политика.Чакат някой да им каже какво да правят иначе няма какво да гласуват.Никаква адекватност по въпроси ,дори за собствените си страни.Вече съм напълно сигурен,че са там само заради заплатите и ползите.В Европа няма политика.Путин им го показва всеки ден.
  • 16 До Житан

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Житан":

    Поклон братче, в десятката, евалла!
  • 17 Атила

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Благоевград":

    Какво е общото на Северна Македония и Пиринска македония.Има само едно име За Северна Македония и БЮРМ знаем,но в другото не виждам нищо общо.Какво е Общото на самоопределилите се Македонци с Българските македонци, Античните македонци(Гърци),сръбските македонци,Албанските македонци и др.Не виждам общо.
  • 18 А бе друже

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "Благоевград":

    Що не си изкараш макепашапорт? Албанците в Куманово те чакат с нетърпение? Не те ли е срам бе? Научи езика на Сашко, за да прочетеш истината от изворите! Няма македонци в РСМ! Там има само заселени славяни от нашите царе+албанци от Тито! Кракра пернишки и той ли е бил макаданец? Кой ти обърка главата?

    Коментиран от #19

  • 19 Атила

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "А бе друже":

    Той не е в Благоевград ,пише ми,че е в Скопие

    Коментиран от #20

  • 20 Тираджията

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Атила":

    Тея като ги приемат в Европа, ще им разкажа цялата история така както е в Британска! И сега им я разказвам! Събота и неделя пеят българския химн по паркингите! Нали са с български паспорти? Необходимо е, иначе имаме скандали БИЛА!
  • 21 Атила

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЕДИН ОТ МНОГОТО":

    Как да си ходи в Македония.Тя я няма от 148 г.пр гр.Оригималните македонци са го написали и го признават.Те да си ходят у Сръбска република Македония.Нали така се чете СРМ
  • 22 Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Житан":

    Не се пени, бъди спокоен, аз съм съгласен с всичко което си написал.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Руски трол":

    Яж турски домати с нитрати дай и на децата си, пука ми с кво ги храниш! В 21 век яж на Путин яйцата, дай ги и на цялото ти семейство!
  • 25 Човек може само да ти се присмива!

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Руски трол":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 26 Любка

    13 0 Отговор
    Не стъпвам там. Един лев не заслужават. Който е свестен да идва тук и докато не построят Коридор 8 и не напишат и издадат нови учебници, в които да пише на коя дата е заповядано да възникне македонскиот язик НИКАКВО ПУСКАНЕ!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Утка

    3 0 Отговор
    Аз съм ПМП ,като ПКП само ,че македонска...
  • 29 Маке

    0 2 Отговор
    Аз съм ПМП...Нещо ,като ПКП.
  • 30 Noname

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Яне":

    Спирай наркотиците бе, дегенерат скопски!В Пиринска Македония живеят етнически българи, а не антички психопати или коминтерновски нещастници!
  • 31 Атила

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Яне":

    Добре де като върнем Македония на Македонците (гърците).къде ще идат северно македонците.Пак ли в България ще ги пратят.Да ама вече не ги искаме.
  • 32 Смях

    1 0 Отговор
    Ще чакаме дядя Путин да ни освободи от Българско робство
  • 33 Кавала

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "4737":

    Ако гърците признаха Македония и езика и, тешко че ще било кой от БГ ще ги влачи. Те и не искат в ЕС, нито в НАТО искаха. Там ги бута друг! - Същия тоз който донесе Симеон 2-ри в БГ, за да бутне БГ-то в НАТО и ЕС. Забравихте ли бе? Или па малки деца бехте тогава. А има ли българи в гърция? - В конститутцията ще влизат ли? - Български паметник на Гоце в Кукуш още няма?! - Хайде тук да ви видя бе „юнаци“!
Новини по държави: