Last news in Fakti

21 Декември, 2021 22:05 4 689 16

Северна Македония ще обсъди всяко решение с България

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • българия

Това обяви Никола Димитров

Северна Македония ще обсъди всяко решение с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Всяко решение, което може да бъде договорено между България и Северна Македония, трябва да бъде обсъдено от македонския парламент. Това обяви македонският вицепремиер Никола Димитров, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът обяви, че това е въпрос от национален интерес. Темата трябва да надхвърля правителствените интереси.

Посочва се, че подобно условие е залегнал в правителтвения договор на българския кабинет. Там се посочва, че всяко решение трябва да бъде разгледано от парламента.

Димитров припомни и решенията на македонския парламент през тази година. Именно те разглеждат въпроса с България.

Поставени бяха условия, които не могат да бъдат прескочени при намирането на решение. Посочва се, че всяко решение трябва да бъде европеско и достойно.

За това е и важно да бъде обсъдено от всички народни представители.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    51 1 Отговор
    Ще чакате още поне 5 години. Не бързайте толкова.
  • 2 КРОКОДИЛА

    13 0 Отговор
    НЯМА ВРЕМЕ .........................................
  • 3 оня с магарето

    35 2 Отговор
    мистър Бийн на снимката ли е? не знаех че е македонец
  • 4 🤐😂🍖🍗🥩💎🎪🥇🧿😂

    7 9 Отговор
    ДЪЛБОКО МЕ СЪМНЯВА ,ЧЕ БАТ БОЙКО ИСКАШЕ ДА ПЕРЕ ПАРИ С МАКАДОНИЯ ЧАК И ДОГОВОР ПОДПИСАХА НО УВИ НЕ СЕ РАЗБРАХА ЗА %%%%%%%%%% ---ТО ........... И САГАТА ПРОДЪЛЖАВА.........
  • 5 Все едно

    48 1 Отговор
    Дам само да признаете че историята ви започва след 1947г. Всичко друго ще се нареди...
  • 6 Перо

    38 1 Отговор
    Те имат да изпълняват условия, които влизат в изискванията на ЕС за кандидатите! Ако на парламента на РСМ не им отговаря,значи не са за тази организация и най-лесното решение е да се оттеглят,независимо от интересите на трети страни! Не може близо 30 страни членки да променят условията,защото един кандидат не отговарял на тях и искал други правила!
  • 7 Перо

    48 2 Отговор
    Македонистите всеки ден забравят,че ЕС не е кандидат за влизане в РСМ за да определят условията, а обратно!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Watchdog

    24 1 Отговор
    Тия малоумници получиха независимост и основаха държавата си преди 30 години и сега бързат да продадат суверенитета си евтино... На глупака не може да му се пречи... Очевидно са се чувствали добре в Османската империя щом сега мечтаят да ги яхнат отново и да станат част от новата германска империя. Някой народи не могат да бъдат свободни и да се управляват сами.
  • 9 ПараШут

    12 18 Отговор
    Целият този зор за Македония и Албания е , за да бъде притисната Сърбия, защото не им играе по свирката и се дружи с Русия! Сърбия заслужава много повече това членство, но предпочитат да и извиват ръцете!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Болярин

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Не се сърдете на северномакедонците, че забравят много бързо ! Те са толкова стара нация, че от тях произлиза праисторическия човек ...
    В това е причината и децата им вече да се раждат с деменция - да не говорим за мисловното състояние, особено на историчарите и политиците на РСМ !!!
  • 12 Гочо

    14 0 Отговор
    ...Автентичният Македонец....НИКОЛА ДИМИТРОВ....не може да се пресичат червените линии.Ами за какво да водите диалог,как си пиете уискито ли...Тези нямат аналог в света...
  • 13 България помни всичко! Не го забравяйте!

    9 0 Отговор
    АКО ТОЗИ НИКОЛА ДИМИТРОВ НЕ МОЖЕ ДА ПРИМИРИ ПОСТУЛАТИТЕ В ПАРТИЙНАТА СИ КНИЖКА (ПЮК) С ПРИНЦИПИТЕ НА ЕС, СЕВЕРОМАКЕДОНЦИТЕ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГО УВОЛНЯТ И ДА СЛОЖАТ НА НЕГОВО МЯСТО ЕВРОПЕЕЦ. НИКОЛЧО, НЕ СИ НА СЕРГИЯ, БАТКОВОТО! И ОЩЕ НЕЩО: КАТО СЕ ПРИБЕРЕШ В СКОПИЕ, КАЖИ НА ВАШИТЕ ЗАРЗАВАТЧИИ В ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ С ТЕХНИТЕ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ НЯМА ДА ВПЕЧАТЛЯТ НИКОГО. НИКОЛЧО, БЪЛГАРИЯ Е МНОГО СТАРА ДЪРЖАВА, ВИДЯЛА Е МНОГО, ЗНАЕ МНОГО И АКО ТРЪГНЕ ПРЕЗ НЕСТИНАРСКАТА ЖАРАВА, ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ В 1945-ТА ГОДИНА ДО МОМЕНТА, В КОЙТО РЕШЕНИЯТА ЗА ОКРЪГ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА В ТИРАНА! ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА, НИКОЛЧО!
  • 14 Боги такежиев

    7 0 Отговор
    Докато не проумеите че влизането ви в ЕС е свързано с България и само с България, без злоба, лъжи, историческа подмяна, терор на гражданите ви с българско самосъзнание, няма как да стане, въпреки лъжливите ви шпатоли из Европа. Вие сте кандидат за ЕС макета а не ние и трябва да изпълнявате подписания Договор, или ще ви се отказва повече от 200 пъти докато не проумеят гумените ви Тикви...
  • 15 Красимир

    4 0 Отговор
    Българи самоопределили се като северно Македонци. Разбирам ви че над половин век сте учили фалшива история и сега ни искате да повярвате на истината А ТЯ Е ВИЕ СТЕ 100%ВИ БЪЛГАРИ.ХАРЕСВА ЛИ МИ НА МЕН И НА ВАС ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ ИСТОРИЯТА. Съветвам ви запознайте се с истинската история и вижте корените си.
  • 16 Запознат

    1 0 Отговор
    Сърбия имат една от наи големите мини за кобалт в Европа и за да я притиснат алчните ЕС са готови да признаят и Германци у Французи за Македонци Нали трябва да си правят батерии за Рено и Мерцедес но суровината е в Сърбия.Това са държави които си нямат представа какво ги чака......заболяванията от рак и левкимия ще ги заличат от Балканите ....водата ще е по зле от ядрен реактор.
Новини по държави: