Last news in Fakti

22 Декември, 2021 17:20 2 232 9

Хърватия с план за демографията

  • хърватия-
  • андрей пленкович-
  • премиер

Одобрени са редица реформи

Хърватия с план за демографията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович обяви, че подготвя нови действия за демографско съживяване, съобщи ДАНАС.

Премиерът говори на посещение на полуостров Истрия. Там обяви, че промените са одобрени от правителството.

Те трябва да улеснят гражданите, които се завръщат от други страни. Предоставени ще им бъдат програми за улеснено откриване на собствен бизнес.

Подкрепени ще бъдат и гражданите, които планират да преместят своя бизнес в изостанали региони. Завръщащите се от европейски държави ще могат да разчитат на еднократен бонус от двадесет хиляди евро за самостоятелна заетост.

Предстои всички одобрени действия да бъдат представени на парламента през утрешния ден. Планирани са бонуси за фирми, извършващи екологична дейност.

Решенията ще действат от първи януари.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    6 13 Отговор
    простотии...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хкгдф

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    това изглежда доста разумно:
    "Подкрепени ще бъдат и гражданите, които планират да преместят своя бизнес в изостанали региони"

    Коментиран от #4

  • 4 КОТарАК

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "хкгдф":

    кажи ми какъв бизнес ще си преместиш в изостанали райони ? ако си успешен бизнесмен отдавна си му намерил цаката , а не да се връщаш за промоции глупави , за джобни пари и то не се знае кога и как ще ги върнеш
  • 5 Хихихи..

    4 6 Отговор
    Те са германофили,да карат по немски и да си поканят мъжки балет "Арабеск" да им оправи демографията,биографията и личните+бащините имена.Иначе не са европейци по дух и съдържание!
  • 6 Канадецо с гелосания перчем

    8 5 Отговор
    Решението им е да докарат мъжки черни маймуни от африка и мюсюлмани. След това телевизия N1(cnn), ще пусне сериали, в които бели жени се влюбват в тях, докато ние им плащаме издръжка и те така, сороснята в действие.

    Коментиран от #9

  • 7 хахах

    1 6 Отговор
    Това е абсолютна имитация на държавничество!Да,бе, точно в някой слабонаселен район ще отворя фабрика....че и екологична....!
  • 8 Анонимен

    12 0 Отговор
    Темата е жизненоважна и за България. Необходимо е да почерпим опит от държави, които са въвели успешни мерки за оправяне на демографията, а не да откриваме топлата вода. Не може да няма такива страни. Разбира се, изключвам вкарването на мигранти.
  • 9 ТРАКИЕЦ БУДИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Канадецо с гелосания перчем":

    еми че то всички Мюсюлмани и Християни са черни та........ единствената бяла Религия е Будизма както и всички Будисти сме Бели на цвят
Новини по държави: