Last news in Fakti

23 Декември, 2021 09:20 10 652 24

Германия с ключово решение

  • германия-
  • правителство-
  • решение-
  • аборти-
  • лекари

Отпада забраната лекарите да рекламират аборти

Германия с ключово решение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският правосъден министър Марко Бушман съобщи, че ще внесе идния месец законопроект за премахване от наказателния кодекс на забрана лекарите "да рекламират" аборти. Това е една от няколкото по-либерални социално-политически мерки, планирани от новото правителство. Трите партии, образуващи управленската коалиция на канцлера Олаф Шолц, отдавна се обявяват против сегашните правила по този въпрос, засягащ абортите, но десноцентристкият блок ХДС/ХСС на бившия канцлер Ангела Меркел, който сега е в опозиция, ги защитаваше.

В публикувано интервю за изданията от германската вестникарска група "Функе" Бушман заяви, че в социалната политика има "огромно изоставане в реформите". По думите му първата стъпка на новите управляващи ще бъде да премахнат от германския наказателен кодекс алинея, забраняваща "рекламирането" на аборти, което се наказва с глоба или до две години лишаване от свобода.

Според компромис от 2019 г. правителството на Меркел официално остави забраната в сила, но за пръв път позволи на лекарите и болниците да съобщават на интернет страниците си, че извършват аборти. Те обаче нямаха право да предоставят по-детайлна информация в тези съобщения.

Бушман каза, че така наречената алинея 219а създава "риск от наказателно преследване" за лекарите, които извършват легални аборти и предоставят фактическа информация за това, а това според министъра е "абсурдно“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сатанизъм

    42 4 Отговор
    Честито, белите християни много пречат на някого, сега навсякъде ще рекламират абортите и колко хубаво е да се отървеш от плода си.

    Коментиран от #24

  • 3 абортаж

    37 3 Отговор
    Юдо-масоните успешно развратиха гоите.
  • 4 Госあ

    37 0 Отговор
    левите либерасти по нищо не се различават от десните. Пасмина паразити.
  • 5 аде

    43 2 Отговор
    Европа потъва с темпове,които не помним,тъжно.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 глоги

    28 1 Отговор
    Германия Е с ключово решение. Ще произвежда ключове за всякакви патрончета ,за всякакви брави. Гостите на баба Меркел ще влизат отвсякъде в Германия,във всички сгради и апартаменти.
  • 7 ХхХх

    41 0 Отговор

    До коментар #5 от "аде":

    Когато варварите атакували Римската империя, войниците се занимавали с еднополови ласки и нямали никакво намерение да бранят земята си. И семейство, което нямат. Историята се повтаря като фарс. Западна Европа е обречена на смърт, ние имаме някакви, макар и малки, шансове да се спасим, но само ако се отречем от псевдо ценностите, налагани от брюкселските крайно-леви либерали. Православието, единството на нацията и разума могат да ни спасят.

    Коментиран от #11

  • 8 бушприт

    15 3 Отговор
    Не вярвам такова име Марко Бушман да е немско. Буш,муш под душ.
  • 9 Раданч Татлъту

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "аде":

    Нека си го кажем честно!Вече няма Европа и християнски свят.Но какво от това,всяко начало има край.Безкрайна е само човешката глупост.🐵🤡🐵
  • 10 кака радка

    32 3 Отговор
    Това ли е най-големият проблем за новото правителство? Лекарите да рекламират примамливо аборта. Дали ще има бонуси за всяко убито бебе?
  • 11 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "ХхХх":

    Аз предпочитам Шинто и Конфуцианство 💁
  • 12 газов инжекцион

    23 0 Отговор
    "лекарите "да рекламират" аборти" ЛЕКАРИТЕ РЕКЛАМНИ ЛИЦА ЛИ СА? ИЛИ В ГЕРМАНИЯ ТРЯБВА ДА СИ ИЗКАРВАТ ПАРИ И ОТ РЕКЛАМА,КАТО ПЛЕЙМЕЙТКИ?! ЖАЛКО! ДРУГИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА МЕДИЦИНАТА НЯМА ЛИ?

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    29 0 Отговор

    До коментар #12 от "газов инжекцион":

    Разбира се, че са рекламни лица. Погледни каква реклама тече с неефективните и опасни експериментални препарати.
  • 14 Госあ

    26 0 Отговор
    В момента съдят Полша и Унгария затова, че лекарите не правят реклама на абортите 💁 И в една от най големите кризи в Европа им спират фондовете, които им се полагат. Но разбира се, си прибират вноските.
  • 15 Владимир Владимирович

    15 0 Отговор
    По-добре помислете по важните теми, идва студена зима, а не искате да пуснете Северния поток. Как ще изкарате зимата, ако се счупи кранчето на другия газопровод?
  • 16 Реклама на депопулацията

    20 0 Отговор
    по всички направления и методи. Филатропът - евгеник бил Гей тържествува с цялата сатанистска сган.
  • 17 Хахаха...

    27 0 Отговор
    Какви аборти бе! Тия там така се изнабодаха със ваксините ,че едва ли някой ще забременее
  • 18 смок

    8 0 Отговор
    Някоя,а не някой да забременее. Мъжете не забременяват,а само пущат шкембета. При неправилно хранене и обездвижване.
  • 19 барчо

    4 7 Отговор
    Както зачеването, така и махането на плода е решение на отделния човек. Обикновено нежеланото зачеване е следствие на ниска хигиенна култура, слаба информираност, заблуда и лъжата на партньора и най-важното, безотговорност. Когато една бъдеща майка вземе решение за аборт, то тук вече се проявява отговорността за бъдещето на детето и самата нея. Не напразно в миналото "самотните майки" ги гледаха с презрение - говорим за тези с деца без установен баща и неприсъстващ в живота на детето. Не казвам че няма изключения, но когато едно дете израства без един родител му е изключително трудно и това неминуемо влияе на психиката му. Приветствам такова решение, но е задължително младите хора да бъдат сексуално ограмотявани, за да се намалят нежеланата бременност и абортите от само себе си.
  • 20 Ники

    18 0 Отговор
    Пъзела взе да се нарежда , пропаганда на гейове , мигранти , ковид ваксини и аборти.
    Къжете че целта не е намаляване на бялата човешка раса?

    Коментиран от #22

  • 21 барчо

    13 1 Отговор
    С ключовите решения си личат кои държави са независими и кои са. Ключово решение е това да бъде пуснат Северен поток 2, независимо, че някои документации се губят във времето. Физически той е пълен и напълно готов да потече евтиното гориво в него за потребителите. С пускането му ще падне и цената на борсата до едни по-нормални стойности. Това е ключово решение, а не за аборти от които икономиката на държавата Германия, а и а цяла Европа не зависи и грам. Срам и неграмотност е да наречеш подобно решение "ключово за Германия". Въобще накъде отива журналистиката се питам??? Вместо да поставят това решение в ъгъла и въобще да не го удостоят с внимание и да се занимаят със СП 2, те се занимават с някакви жалки новинки да ги превръщат в съдбоносни събития!!!! Ключово решение беше на Ердоган, който въпреки всички и всичко, пусна Турски поток. Ключово решение беше на Ердоган, който въпреки всичко и всички строи атомна електроцентрала. Така се става независим, въпреки трудностите, които очакваш да ти създават господарите и ти създават.
  • 22 барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ники":

    От много десетилетия тя намалява естествено, поради създадените условия за това. Сега вече говорим за унищожение.
  • 23 Перо

    9 0 Отговор
    След толкова мигранти на Меркел,рекламирането на абортите е крайно нужно, иначе блондините ще станат чавета!
  • 24 ARGON

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "сатанизъм":

    Така е. Белите християни са трън в очите на еврейските глобалисти.
Новини по държави: