Last news in Fakti

24 Декември, 2021 18:36 1 860 14

Белгийският крал: Въоръжени сме срещу болестта заради ваксините, но остава дълъг път

  • неваксинирани-
  • белгия-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • крал филип-
  • белгийски крал-
  • европа

Той отбеляза извънредните усилия, полагани от здравните работници и служителите в образованието

Белгийският крал: Въоръжени сме срещу болестта заради ваксините, но остава дълъг път - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички се надявахме, че ще сме овладели досега пандемията, но не е така, заяви кралят на Белгия Филип в обръщението си към народа в навечерието на Нова година и предстоящите празници. Той определи кризата като безкрайна. Тази година сме по-добре въоръжени срещу болестта заради ваксините, но остава дълъг път, добави държавният глава, предаде БТА.

Кралят призова хората да не бъдат нетърпеливи и да не се обезсърчават. По неговите думи мерките, предприети от властите, са една от причините, наред с усилията на всеки, страната да продължи да върви напред. Той отбеляза извънредните усилия, полагани от здравните работници и служителите в образованието. Държавният глава говори за промените в природата и припомни опита на Белгия от това лято с наводненията, довели до жертви и разрушения. Не можем всичко да поставим под контрол, ще преодолеем препятствията не с разделение и съмнение в другия, а с доверие и отговорно поведение, допълни той.

Словото на краля идва в ден, когато за пръв път от началото на пандемията общественото раздразнение от действията на властите срещу разпространението на COVID-19 се разраства широко. В медиите национални експерти, които съветват управляващите от началото на кризата, открито критикуваха последните решения, свързани със затваряне на културните институции като противоепидемична мярка.

Учените твърдят, че този подход няма с какво да помогне в момента и че занапред биха искали да присъстват на заседанията, когато се взимат решенията, за да не се импровизира от политиците с предписанията на специалистите. Същевременно киносалони и други засегнати от последните решения места за културни развлечения обявиха, че няма да изпълнят правителствените нареждания и няма да затворят от понеделник. В последните седмици в Брюксел и други градове се състояха няколко протеста срещу разширяването на употребата на сертификатите за COVID-19 с десетки хиляди участници. В началото на следващата година се очаква белгийското правителство да обсъди въвеждането на задължителна ваксинация срещу новото заболяване - мярка, срещу която също не липсват възражения.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРО НЮЗ

    33 0 Отговор
    Погледнете картата на Европа и вижте каква плюнка е Белгия сравнена с останалите държави.. А после си отговорете как тая плюнка по малка и от България е станала Европейска столица ( административен център)

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хувър

    24 0 Отговор
    Щом и на кралете извадиха компроматите лошо
  • 4 😷😷😷

    18 1 Отговор
    "Въоражените" гледайте да не се гръмнете в крака или да ви отнесе някои "приятелски огън" пат пат пат 💉💉💉💉💉!?!?
  • 5 Кралю честити,

    26 0 Отговор
    туй ли ти е най-големия проблем на тебе и на останалите евромонарси? Монархиите ви постепенно от кралства/херцогства/княжества се превръщат в емирати, ама вие до един политкоректно и безгръбначно си налягане кралските и т.н. парцали... Вие до един сте позор за предците си😠!!!
  • 6 ddddd

    14 0 Отговор
    Брюкселските зелки някой взема ли ги на сериозно че много се вземат на сериозно
  • 7 ddddd

    0 19 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВРО НЮЗ":

    Блсгодарение на та яплюнка и вие ядете милионите им и помощите им мишоци забравени от господа и светс

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Hoho Boho

    13 0 Отговор
    Всички се надявахме, че ще сме овладели досега пандемията, но не е така... Той определи кризата като безкрайна. ..А твърди, че БИЛИ ВЪОРЪЖЕНИ с ваксини.:)) ПЪЛЕН НОНСЕНС
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мда

    2 0 Отговор
    Това вече е тотален крах на ваксинираната Западна Европа. Някакви си крале взеха думата за щатската ковид "пандемия". Но пропускат в коментарите си факта за неработещите щатски ваксини срещу ковид. Няма ваксина срещу грип, факт...
  • 11 И де го

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ddddd":

    пъпа на света, от тебе, плъЙче, обитаван🤔?
  • 12 ЛАЛЬОООООООУУУУУУ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ddddd":

    ПЪЪЪЪЪЪЪРВУ НИ ЗИМАТ ОТ НАСОТА ЦИЗА НА БЕБЗИН ЦИГАРИ АЛКОХОЛ ПЕЧАЛБА МИЛИОНИТЕ А ПОСЛЕ НА ИЗНУДВАТ ДА НИ ГИ ВЪРНАТ КАТО ПРЕДИ ТОВА СА ДАЛИ ДЯЛ И НА КРАЛЯ СИ.ЦЯААААААЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА Е МОНАРХИИ.ИЗОБЩО КВО ПРАЙМ ТАМ..
  • 13 селтак

    1 0 Отговор
    И крала на белгиите се включи в играта!
  • 14 Някои от белгийските крале

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВРО НЮЗ":

    имат лоша слава. Например кралят им, по заповед на който са били избити милиони и милиони хора в Конго. И да припомним, че до 1958 година в Белгия са съществували човешки зоопарки. Тя в кой точно момент Белгия се превърна в държава, учеща останалия свят на етика и човешки права?
Новини по държави: