Last news in Fakti

15 Април, 2013 22:40 5 648 19

Експлозии с жертви и десетки ранени на маратона в Бостън (обновена, видео)

  • маратон-
  • експлозии-
  • ранени

 

Два мощни взрива избухнаха на финала на маратона в Бостън – най-старото и едно от най-престижните лекоатлетически състезания в света. Първата експлозия е станала около 15.00 ч. местно време (22.00 българско), около 4 часа след старта на надпреварата, а втората – 19 секунди по-късно, съобщи АП. Това означава, че още няколко хиляди спортисти все още е предстояло да финишират.

Трети взрив е избухнал в библиотека "Кенеди", разположена в близост до фотофиниша на състезанието. 

На мястото са били струпани хиляди зрители и участници в маратона, ето защо броят на ранените най-вероятно е много голям. По първоначални данни, властите са съобщили за двама загинали и 28-ма ранени, шестима от които в критично състояние, предаде Си Ен ЕН. Броят на пострадалите вероятно лавинообразно ще се увеличава, а от полицията не могат да уточнят дали става дума за терористичен акт или за авария с газови тръби в близка сграда. Очевидец твърди, че около него са хвърчали осколки от бомба. 

Според Ей Би Си нюз полицията е обявила, че експлозиите са контролирано предизвикани чрез 3 неголеми портативни взривни устройства. Телевизия "Фокс нюз" добави, че вече има заподозрян за атаката: той бил в болница в Бостън с тежки изгаряния и под засилена охрана. Предполага се, че е пристигнал от Саудитска Арабия. Официално потвърждение от страна на полицията обаче няма.

На място са се струпали линейки, полиция, районът около Бойлстън Стрийт е покрит с гъст сив дим, който се е издигнал на 15 м височина, а присъстващите са в паника от случилото се. Според експерти на Си Ен Ен начинът, по който се е издигал димът говорел за умишлен взрив, а не за инцидент.

Снимки от хеликоптер показват, че тротоарите на популярната близка туристическа и шопинг зона Бек Бей са изцапани с кръв. Много хора от близките сгради и хотели са евакуирани.

Бостънският маратон тази година се провежда за 117-и път, а в него участват близо 27 000 спортисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тито

    1 2 Отговор
    Тия -американците вече прекаляват с тятара.....Сега пак ще почне едно раследване,едни теориииии.......и познайте кой ще е виновен--Сирия или Иран????? А може би С.Корея ????? Или някоя държава която не им скача по свирката......Да нов повод за война.....и война скоро пак ще има--пак ще насаждаме дълбоко демокрацията--с бомби...най добрият и демократичен варянт...

    Коментиран от #4

  • 3 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ :–ИЗДАВЯШ РИБАТА ...!
  • 4 ????????

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тито":

    ко каза?

    Коментиран от #5

  • 5 тито

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "????????":

    Интересно????? Как не разбра....
  • 6 Джорето

    1 0 Отговор
    Преди 88 години на днешната дата,лумпенизирани убийци взривяват църквата "Света Неделя"...Загиват 213 души а около 500 са ранени.Да почетем тяхната памет, и заклеймим злото по света...
  • 7 Кирилизатора

    0 0 Отговор
    Ммммдааааа ,когато в Америка стане терористичен акт ,а те не са малко ,службите са им най-добрите ,в България за 100 години имаме 3 атентата и викат "имате слаба сигурност ,както и в Израел всяка седмица им вдигат във въздуха по нещо ,но "ООООО те Мосад са най добрите" .Джоре това не са лумпенизирани убийци ,ами комунизирани !!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 слав

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кирилизатора":

    Определено имаме късмет, че България не представлява интерес като терористична дестинация...за сега. Мислиш ли, че ако някой реши да взриви бомба в центъра на някой по-голям наш град, ще можем да го спрем? Аз лично се съмнявам.
  • 9 атака

    0 0 Отговор
    А защо не си зададат въпроса защо ни мразят хората защо в една неутрална Австрия или Швейщария не стават атентати. Крайно време е това чифутско паразитно племе да се научи да спазва правилата
  • 10 Кирилизатора

    0 0 Отговор
    Именно ,не може да се спре ,терористичният акт не може да се предположи ,къде и как ще удари ,защо тогава нашите служби бяха толкова оплюти !?!?!?!?! "Слаба сигурност това онова ....." По телевизията хвърлиха един куп екскременти.

    Коментиран от #11

  • 11 слав

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кирилизатора":

    За Бургас ако говориш, си прав! Такова нещо не може да се спре в България, особено ако стане въпрос за камикадзе. В случая службите нямат вина. Идеята ми обаче е друга - редовите служители, които следва да си отварят очите за такъв тип опасности нямат нито опита, нито нужното обучение, нито сякаш и мотивацията да го правят. Докато в Щатите и Израел, които бяха споменати, съответните служби имат много повече опит пък и нужда да си отварят очите.
  • 12 иво

    0 0 Отговор
    правилно е написал Тито бих добавил че за атентата са виновни държавите с залежи на петрол сещате ли се ама и на тях ще им насадят демокрация хахахахахв
  • 13 тито

    0 0 Отговор
    Чесно не те разбрах......Трошач--- поясни моля те.

    Коментиран от #17

  • 14 руснака

    0 0 Отговор
    "терориста" бил от Саудовска Аравия! аха, точно държавата, която 40 години подкрепя сащ във вскички начинания, а американски тюлени пазят шейховете им!
  • 15 Дяо Йоцо

    0 0 Отговор
    Още никой ли не е обявил Хизбула и Иран за участници в атентата?
    Българска следа няма ли?
    Биби защо мълчи?
  • 16 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Омразата променя света само за миг .
  • 17 Даскал

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "тито":

    Хайде сега за домашно, Тито да напише по сто пъти думичките тЯтър и варЯнт.....
  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор
    До глупизираните по-долу, ако не знаете преди 88 години царчето съвсем случайно се забавило и не пострадало при атентата, но мигновенно се възползвало и наложило терор над народа. Позната картинка нали. Имам далечни роднини загинали при този атентат и истината трябва да излезе на бял свят.

    Коментиран от #19

  • 19 Кирилизатора

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Бай Хой ти си тъп комунист ,не може да се обясни такъв акт и да се оправдае ,че видиш ли той атентата бил срещу царя нищо че имало там 200-300 души умрели ,целта оправдава жертвите ,а каква е целта ,много ясна ,еничарската комунистическа партия да се сдобие с власт !!!!!Ако децата ти бяха там така ли щеше да разсъждаваш !?!?!?