Last news in Fakti

30 Декември, 2021 13:36 3 150 17

„Газпром“ отново не резервира мощност през полския участък на газопровода „Ямал - Европа“

  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • северен поток 2

Според компанията много клиенти са получили пълните договорени количества за годината и не са направили допълнителни заявки за доставка

„Газпром“ отново не резервира мощност през полския участък на газопровода „Ямал - Европа“ - 1
Снимка: shutterstock

Компанията „Газпром“ не е резервирала транспортна мощност през полския участък на газопровода „Ямал – Европа“ и за днес, дори по време на допълнителната тръжна сесия, съобщи агенция РИА Новости.

Предложеният свободен обем от над 89 милиона кубически метра не е бил поискан от компанията.

От 17 декември „Газпром“ намали рязко използването на полския участък, а от 21 декември не го използва въобще и магистралата премина в реверсивен режим на работа с пренос на газ от Германия към Полша.

Според компанията много клиенти са получили пълните договорени количества за годината и не са направили допълнителни заявки за доставка.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    87 2 Отговор
    "Според компанията много клиенти са получили пълните договорени количества за годината и не са направили допълнителни заявки за доставка."
    Е тогава защо Газпром да правят резервация

    Коментиран от #16

  • 2 Dds

    67 2 Отговор
    Ами нали ЕС това иска.
  • 3 az #Контрапропаганда

    109 1 Отговор
    Мощност се резервира, когато има клиент, който е поръчал доставка! След като няма поръчка се обезсмисля и резервирането... Просто е! Но новината е представена манипулативно, така сякаш Газпром не желае да доставя газ в Европа... Усетихте ли опита за манипулация???
  • 4 Сандо

    80 1 Отговор
    От колко дни руснаците и лично Путин ви казват,че нямат поръчки?Може ли някой да дава нещо,което никой не е поискал и което няма кой да приеме?Имат ли нещо пишещите в главите си с което да помислят или всичките им мисли са насочени как да си заработят белия хляб?А да вземат да проверят твърдението на руснаците,че Германия продава на Полша или Украйна получените допълнителни количества газ от Газпром на ниски цени на борсови цени и реализилат огромни печалби - това май е табу за най-свободната и демократична преса?!
  • 5 ДаЗдраПерМа

    38 2 Отговор
    щом има движение от Германия към Полша няма как да има такова в обратна посока защото тръбата е една и движението е еднопосочно
  • 6 тарикати

    51 3 Отговор
    Руснаците ги насадиха на пачи яйца. Ще ползват участъка за реверсивен режим да си прехвърлят газ от Германия към Полша и после обратно . А какво стана с Азерския газ и она от Катар ? Студено нали , и камилите не вървят !

    Коментиран от #12

  • 7 фасулска работа

    65 1 Отговор
    На жендърята им се вижда скъпичко да купуват без договори , директно от борсата. Не им се дават 1850 € и след Нова година минават на дърва. Само че не го казват за да не разберем че Зелената им политика отиде на кино.
  • 8 хахаха

    4 72 Отговор
    Няма поръчки от Европа и за това не резервира капацитет.Германците освобождават хранилищата от скъпия газ за да направят масто за американския с доста по ниска цена.Руснаците пак се наиграха.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 шишлопе

    61 1 Отговор

    До коментар #8 от "хахаха":

    Колко газ ще докарат от краварника ? Май колкото и въглища за Украйна - два кораба !
  • 10 Димитров

    29 1 Отговор
    Когато някои иска да купи нещо,той винаги се съобразява с условията на продавача,производителя!
    Винаги и във всичко е така,никои не прави изключение,дори и да се казва
    Германия или
    Полша!
  • 11 ами

    36 0 Отговор

    До коментар #8 от "хахаха":

    германците искат да....дявола като купуват допълнителни количества газ по договорената цена, а я продават на Полша по пазарна....Русия вече не е оная наивна горбачова държава, дето я мамеха на всеки ъгъл...
  • 12 Миризлив пор

    38 1 Отговор

    До коментар #6 от "тарикати":

    А колко находища има в Германия? От къде идва тази газ? Да ви светна, Украйна и Полша не купуват от Русия, купуват от Германия руска газ! Руснаците обаче дават толкова колкото е договорено и сега газта не достига и това качва цените.
  • 13 Byden

    12 0 Отговор
    След 25 дни ще видим каква ще е цената на газа
  • 14 Рошко

    18 1 Отговор
    Ама иначе цената хвърчи нагоре, или краварите с 30 танкера подбиха цената 😂😂😂
  • 15 Ned

    12 0 Отговор
    Aбе те ще резервират , ако има покупка. Що ни занимавате с глупости.
  • 16 Ами ...

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Разбира се, че не трябва. Никой не им иска доставките просто. Това е бъдещето. 😀
  • 17 гост

    9 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Русия и Германия го на Чу ка ХА отново на Полша и Украйна. В Германия идва газ по договорени цени по Сев Поток 1 без посредници. На Полша и Украйна се предлага газ на борсови цени , защото това сочи пазарната логика , а и така бяха посъветвани от своите ментори . Русия допълваше и покриваше преди това липсите на газ в отделните точки ,и не се усещаше липса . Но сега??? На Германия им идва също дюшеш . Реализират голяма печалба от разликата в цените , и доубиват конкурентната икономика на Полша и Украйна ,поне тази останала да мърда, посредством непосилните цени на суровините. Един отрезвяващ леден душ се излива в момента върху тези две държави.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания