Last news in Fakti

30 Декември, 2021 16:20 3 678 17

Великобритания продължава да издава визи за сезонни работници

  • великобритания-
  • визи-
  • работници

Удължиха програмата

Великобритания продължава да издава визи за сезонни работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания обяви, че продължава да издава визи на сезонни работници, съобщи BG on Air.

Програмата беше удължена с две години. Визират се няколко типа работници.

Основно става въпрос за служители в градинарската сфера в страната. Те ще продължават да получават визи, които им разрешават да работят за период от половин година.

Правителството изисква от представителите на сферата да излязат с план, който да намали значимостта на външните работници. Програмата продължава да действа по обичайния стандарт.

През предстоящата година ще бъдат издадени тридесет хиляди визи, като е възможно да се одобри и издаването на допълнителни десет хиляди документа. През следващата година техният брой ще бъде намален.

Очаква се работодателите да подобрят възнагражденията и условията за работа.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    21 1 Отговор
    Нема кой да бачка а??? Бухахахааааааа, БРЕКЗИТ

    Коментиран от #15

  • 2 глоги

    19 1 Отговор
    Правителството изисква от представителите на сферата да излязат с план, който да намали значимостта на външните работници. ТОЕСТ, ДА СА НЕЗНАЧИТЕЛНИ РОБИ,КАТО ОНЕЗИ В ГЕРМАНСКИТЕ КЛАННИЦИ. Бритишите не искат да работят по оранжерии и по полета.

    Коментиран от #14

  • 3 Лудница

    17 5 Отговор
    Не е ли лицемерие, локдаун всички ваксинирани рекорди по заразени и никой не работи, а най богати в света и търсят ратаи да им вършат черната работа и труда там 5 пъти по скъп от тук, а храната им 2 пъти по ефтин. Световна олигофрения няма какво повече да се коментира, трябва да се сложи край на тази система на неравенство и изкореняване на монеттарната система.
  • 4 pbdan

    29 0 Отговор
    Достатъчно пакита и индуси имате. Като сложим и тия от Близкия изток и Африка имате с милиони работна ръка, интегрирани, британски граждани, а не някакви си българи и румънци, които ядат на всичко отгоре мусака и мамалига с голям СО2 отпечатък. Яжте си еко-стековете алангле, с аржентинско говеждо, докарано с авиация.
  • 5 BRAZZER

    13 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНА СНИМКА, ИМА ПОТЕНЦИАЛ СЮЖЕТА
  • 6 Сандо

    10 4 Отговор
    Отивайте,работата,ваксините и вирусите са ви гарантирани!
  • 7 АПАРТЕЙД

    36 1 Отговор
    Колко тарикатско бели хора берат маруля и ягоди по 12 часа на ден докато черните си седят на помощи и взимат пари също колкото белите берачи на полето!
  • 8 Комуниста

    14 3 Отговор
    Хахаха до там ли го докарахте българи да ходите на раювяте на ингилизите. Тая светла демокрация могат да пътуват и да бачкат най ниско платената работа на запад. В UK от 80 милиона граждани не могат да си намерят работници, че до вас ли стигнаха?
  • 9 Сивата чапла

    22 1 Отговор
    И нито един неБял на снимката. Показателно, белите източни роби. После като ви се обяснява, че българите са икономически емигранти, а не че си умираме по къщите им без прозорци и дето през комина им вкарват пералните, ...... това е, хитро и подло, съсипваш икономиката на една държава и хората и ти стават придадък към твоята икономика, и без пари.

    Коментиран от #16

  • 10 Запознат

    13 0 Отговор
    Дай снимка как се движат след реактора клекнали и се съобразяват с тепмпото на берачката дето тегли трактора докато опаковат марулите. Няма дъжд няма студ там наполето събират и трупат болести за пари дето после ще ги дават за лечение!
  • 11 2022

    20 1 Отговор
    Противните англичани,да се научат да работят.Имат индийци, чалми, негри /в това число е негърката снаха на Кралицата ,жена на принц Хари,при това мързелива като всяка негърка ,а и непочтена, след оклеветяването на Кралското семейство/,нека да работят.Но,преди всичко,да работят противните англичани.Българи повече няма да им работят,дори циганите отказаха.Да повикат от тъпите сащ,работници,нали сащ им бяха колония до скоро.Мързеливци,и то противни.
  • 12 2022

    12 0 Отговор
    Противните англичани,да се научат да работят.Имат индийци, чалми, негри /в това число е негърката снаха на Кралицата ,жена на принц Хари,при това мързелива като всяка негърка ,а и непочтена, след оклеветяването на Кралското семейство/,нека да работят.Но,преди всичко,да работят противните англичани.Българи повече няма да им работят,дори циганите отказаха.Да повикат от тъпите сащ,работници,нали сащ им бяха колония до скоро.Мързеливци,и то противни.
  • 13 Крал Лир

    7 1 Отговор
    Това вече са си истински робчета.Безправни хора за експлоатация.Бачкаш докато шефа реши да те натири без достъп до социалната система и здравеопазване.
  • 14 4662

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "глоги":

    По-малко от бритишите пък искат да работят хиндусите. Хеле па по полето да бере аспержи. Ганя като най-прост ще се реди за визичка
  • 15 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Е ти ако мислиш ,че това е причината си в страшна заблуда ,ама страшна
  • 16 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сивата чапла":

    Ти да не би да мислиш че тия са реалните берачки
  • 17 аресанал

    0 0 Отговор
    Да точно така защо аз като кандидатствам за работа никой не ме взима
Новини по държави: