2 Януари, 2022 12:50 1 193 4

Двама загинали и няколко ранени при инциденти с фойерверки за Нова година в Германия

  • германия-
  • фойерверки-
  • заря

Полицията смята, че фойерверките, които избухнаха, може да са домашно производство

Двама загинали и няколко ранени при инциденти с фойерверки за Нова година в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служители на Спешна помощ са се притекли да спасят няколко групи хора в Германия, които са били ранени при инциденти с фойерверки, докато са отбелязвали настъпването на Нова година, като двама души са загубили живота си, информира ДПА.

37-годишен мъж е загинал, а 39-годишен е бил тежко ранен при инцидент с фойерверки по време на новогодишните тържества в Западна Германия.

Двамата мъже са празнували новата година с група от 10 души, когато инцидентът е станал малко след полунощ в новогодишната нощ.

Според очевидци двамата мъже се отделили от групата. След това очевидците чули силен трясък и по-късно ги открили на земята сериозно наранени. Спешна помощ е била извикана в 00:19 часа в събота.

37-годишният мъж е починал въпреки опитите за реанимация на мястото на инцидента в квартал Хюхел на град Хенеф в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

39-годишният е откаран в болница с опасност за живота.

Полицията смята, че фойерверките, които избухнаха, може да са домашни, каза говорител рано в събота. Полицията е разследвала.

20-годишен мъж в провинция Тюрингия беше смъртоносно ранен след експлозия на петарда. Младежът сам запалил петардата, съобщи говорител на полицията в събота вечерта.

Инцидентът е станал в навечерието на Нова година и първоначално не е съобщено, тъй като полицията е искала първо да информира семейството.

Как е могло да се случи фаталния инцидент, все още се разследва, каза говорител на полицията.

Междувременно в Берлин 12 души, включително деца, бяха ранени при друга експлозия на фойерверки на частно новогодишно парти.

Единадесет от ранените са откарани в болница за лечение, като най-възрастният е на 51 години, а най-младият е на 11 години, съобщиха от пожарната.

Полицията разследва инцидента, съобщиха по-късно в събота.

След първоначални разследвания полицията смята, че на партито в района на Фридрихсхаген са били пуснати незаконни фойерверки, тъй като нямало друг начин да се обяснят броят и тежестта на нараняванията, каза говорител на полицията.

Пожарната е била уведомена за инцидента около 0:10 ч. сутринта в събота (23:20 GMT петък) и е изпратила около 40 спасители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    7 1 Отговор
    предполагам пак ще ме изтрият , но тва е най-глупавото , пропаднало племе в историята на човека-германците

    Коментиран от #3

  • 2 ИВАН

    5 0 Отговор
    Aма че интересно име - град Хенев и квартал Хюхел .... флюхтлинзи вилкомен, май и на германеца мозъка му се проми и му се случват беди
  • 3 Раданч Татлъту

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Тека е.🐵👍
  • 4 Джи

    3 0 Отговор
    Забравихте да определите хората пострадали. Били ли са антиваксъри и ваксъри? Малко по-сериозно, моля.
Новини по държави: