Last news in Fakti

3 Януари, 2022 20:30 3 901 164

Заплаха - антиваксърите са незаменима мотивация за фашисти в Европа, САЩ и Канада

  • канада-
  • ваксина-
  • антиваксъри-
  • коронавирус

Създаването на силно чувство за защита на личната свобода от някакъв опасен елитарен враг е в основата на дясното единство и фашистите могат да действат доста свободно в такава групи

Заплаха - антиваксърите са незаменима мотивация за фашисти в Европа, САЩ и Канада - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докато пандемията се разпространява по целия свят, крайната десница се опитва да подкопае жизненоважни мерки за обществено здраве. От яростно отхвърляне на маски за лице до насилствено противопоставяне на усилията за ваксинация, фашисти породиха истински култ към смъртта с отричане на коронавирус, пише за "Канадиън дайменшън" Джон Кларк, писател и пенсиониран организатор на Коалицията срещу бедността в Онтарио.

Ясно е, че фашистите играят водеща и силно влиятелна роля в антивакс движението. Наскоро изследователи анализираха около половин милион коментара в социалната медийна платформа Telegram, които могат да се считат за израз на крайнодесни политически идеи. Един от каналите на тази платформа претърпя десетократно увеличение на абонатите, когато съсредоточи усилията си върху "теориите на конспирацията за COVID-19".

Публикации, "омаловажават тежестта на коронавируса или прокарват конспиративни теории за неговия произход" с открит и краен расизъм, често вплетен в дискусиите. "Много от публикациите съдържат реч на омразата, насочена към евреи, азиатци, жени или други групи."

Крайнодесните обаче в никакъв случай не са ограничили усилията си до изразяване на омраза в социалните медии. Те излизат на улиците в държава след държава, често като доминираща сила в насилствени протести срещу мерките за ваксинация. През септември фашисти в Австралия поеха водещата роля в такава мобилизация.

По-рано през декември германската полиция осуети план на активаксъри за убийство на държавния премиер на Саксония. Антиваксърите заплашват с "кървава съпротива" срещу усилията за ваксинация, послания които са изпратени заедно с увито парче месо до различни политици, медии и обществени институции.

В цяла Европа крайни политици играят централна роля в организирането и ръководенето на протести, някои много насилствени, срещу ваксинацията и други мерки за обществено здраве. В САЩ фашисти до голяма степен се отказаха да разпространяват твърденията си, че последните президентски избори са откраднати от Доналд Тръмп и пренасочиха енергията си срещу ваксинацията. Фалшива информация за ваксините се разпространява "в чат стаи, посещавани от всякакви десни групи, включително Proud Boys; движението Boogaloo и такива, които искат втора гражданска война; и различни паравоенни организации".

Създават се видеоклипове и статии със заплашителни заглавия, като "Лекари и медицинските сестри, които прилагат ваксина срещу Covid-19, ще бъдат съдени като военни престъпници".

Такива заплахи има и в Канада. Народната партия на Максим Берние много съзнателно затвърди съюза си с крайната десница, като ентусиазирано подкрепи протестите срещу мерките за обществено здравеопазване по време на последните федерални избори.

Когато пандемията започна да се разпространява по света, бе очевидно, че повечето правителства ще реагират в най-добрия случай с неохотни мерки за смекчаване, за да предотвратят колапса на системите за здравеопазване и откровения социален срив. Напрежението в тази ситуация се изрази под формата на резки различия между малко по-разумни политически лидери и напълно безразсъдното дясно крило. Утвърдени политици, които пренебрегват мерките за обществено здраве, предоставиха изключително полезна възможност за крайнодесните в стремежа им към легитимност и възприемчива публика.

Всъщност пандемията само засили възможностите за крайната десница да действа през все по-размитите линии между фашизма и крайно десния спектър на масовия консерватизъм.

COVID-19 изведе нещата на друго ниво. Това включва не само продължителна криза в общественото здравеопазване, но и огромни нива на икономически трудности, които от своя страна създават настроения на гняв и несигурност за милиони хора. В този климат измамниците сред тези, които гравитират вдясно, едва ли са изненадващи и придават на крайната десница политически клин, с който да работят. Някои от елементите на това си струва да бъдат разгледани.

Изключително голяма част от антивакс се основава на изкривено чувство за индивидуална свобода. Концепцията за свобода на избора е дори притисната. Колективните права и отговорности са грубо отхвърлени и претенцията за телесна цялост е поставена пред безопасността на общността. Тази свобода да се заразяват другите с потенциално смъртоносен вирус е много подходяща за светогледа на политическата крайна десница, а социалните медии изобилстват с най-абсурдните примери за тази перспектива.

Една реклама на протест в САЩ срещу маските за лице прокламира - "Моята свобода струва повече от вашия живот".

Друга основна карта на крайната десница и нейната периферия е дългогодишната "злонамерена фантазия" за унищожаване на предполагаемо по-нисшите. Погрешната идея, че COVID е основен проблем само за възрастните хора и тези със сериозни здравословни проблеми, е използвана, за да се предположи, че загубата на тази част от населението е цена, която си струва да се плати в името на личната свобода и връщането към бизнеса както е обичайно.

Всъщност друга реклама за протест в САЩ категорично отправя това послание с призив - "Пожертвайте слабите".

Крайната десница винаги е култивирала извратено чувство на плебейска гордост и отчетлива враждебност към селективно конструираните "елити". Това е до голяма степен част от сегашното антивакс движение. Всъщност идеята е изкривена в презрение към медицинските знания и научни доказателства. Конспиративните представи за високопоставени манипулатори, използващи ваксини като метод за контрол, са прах за крайнодясната мелница.

Противопоставянето на ваксините и тези, които ги разпространяват, също осигурява тази незаменима мотивация за фашистите навсякъде: враг, който може да бъде демонизиран и използван за генериране на силно чувство за идентичност и обща цел. Крайнодесните трябва да стъпват малко внимателно с дискретно кодирания си расизъм, но противопоставянето на ваксините е много по-малко проблемен въпрос.

Създаването на силно чувство за защита на личната свобода от някакъв опасен елитарен враг е в основата на дясното единство и фашистите могат да действат доста свободно в такава групи.

Терминът "култ към смъртта" е напълно подходящ тук. Движение с изкривено усещане за индивидуални права, което би се стремило да попречи на ваксинацията в разгара на глобална здравна криза, е реакционно в основата си и враждебно на самия човешки живот.

Опасният възход на крайните десни и антивакс е симптом на болест в обществото, болест с която тепърва ще се сблъскваме доста дори след като последната вълна на пандемията най-накрая се оттегли.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ямаха р1

    139 8 Отговор
    Спрете да бъдете хората и пандемията приключва,няма да има ни фашисти ни фашистки!

    Коментиран от #79

  • 2 Антиваксарите са борци

    218 12 Отговор
    За свобода!А не терористи 😇
  • 3 Авторчето-въпрос

    274 9 Отговор
    Да налагаш задължителна ваксинация какво е, ако не фашизъм?

    Коментиран от #23

  • 4 Сатана

    196 8 Отговор
    Рано или късно антиваксърите ще бъдат обявени за терористи ,какъвто е и идеята за противопоставяне между човеците.Тежки времена ни чакат с тази продажна пасмина дето сте я избрали.

    Коментиран от #15, #24

  • 5 Петър

    225 15 Отговор
    Аз пък мисля, че точно ваксърите са фашисти.

    Коментиран от #126

  • 6 Механик

    179 8 Отговор
    Фашистите викат на антифашистите АНТИВАКСЪРИ и ФАШИСТИ !?!??!
    Леле сестро, жива да не бех...
    Усещате ли какво ви се крои, шилета телевизионни?
    Не усещате? Нормално е за облъченяци.
    Ще страдаме и ние с вас, обаче!

    Коментиран от #45, #137

  • 7 Коментатор

    180 6 Отговор
    Ей пропагандаторите?! Кого накараха насила, неподкрепящите експерименталните течности, та ги наричате фашисти?!
    Фашистите сте всички лобисти за тия химии от производители, дето не носят отговорност при странични ефекти!
    Рано или късно ще се го получите всичките по веригата! Само за справка - само Гейтс е инвестирал над 400мл долара в разни медии, за да говорят по точно определени теми!!!

    Коментиран от #59

  • 8 Пич

    139 7 Отговор
    Фашиста вика - дръжте фашиста...!!!??? Ама фашизма като оригинал , бледнее пред юдо- дебилизма , прегърнат от най демократите в Козяк...!!! Но , има си поговорка , за това , кой попада в гроба...!!!
  • 9 Сър

    66 6 Отговор
    Не разбирам. Кои са фашистите сега - антиваксърите или останалите, айй разберете се веднъж завинаги.
  • 10 Майна

    138 7 Отговор
    Чак е нелепо ,грозно ,смешно...НИЕ СМЕ НОРМАЛНИ ХОРА, НАДУПЧИХТЕ СТРАХЛИВИТЕ И СЛАБОХАРАКТЕРНИТЕ...НО СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЧОВЕЦИТЕ ЩЕ ВИ ИЗТРИЕМ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА , КОЯТО РЕШИХТЕ ДА ПРИСВОИТЕ

    Коментиран от #41, #76

  • 11 селтак

    109 6 Отговор
    И ТВА АКО НЕ Е НАГЛОТИЯ!!!
  • 12 тарикату

    105 5 Отговор
    Платена статия
  • 13 Шопо

    84 5 Отговор
    Юдеите убиват човечеството !!!
  • 14 Д-р Менгеме

    106 6 Отговор
    Фашиста вика - дръжте фашиста..... Това разбрах от тая статия.
  • 15 Че кой я е избирал??

    44 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    70% я игнорираха но пак беше назначена.
  • 16 КРА

    86 4 Отговор
    Продажните политици и средствата за масова манипулация, наричащи се не знам защо медии, наричат нас здравомислещите, антиваксъри и фашисти. Що за безгранична наглост. Горете в ада гнуснни продажници.
  • 17 УУУУУУУУУУУУУ

    104 5 Отговор
    Изключително глупави мисли. Явно авторът е пропускал часовете по история. А логичната мисъл му е чужда.
    Да налагаш мерки насила е демократично, а да се противиш на тях е фашизъм. Ами то тогава евреите са били баш фашисти по тази

    Коментиран от #39

  • 18 Хари

    78 4 Отговор
    Фашистите са фармацветичната мафия!
  • 19 Майна

    99 4 Отговор
    Полицията бие НЕВЪОРЪЖЕНИ, мирно протестиращи хора ,защото искат СВОБОДАТА СИ ДА РАБОТЯТ , без да си инжектират вече прозрачно УБИЙСТВЕНИ ТЕРАПИИ ...СТРЕЛЯХА С ИСТИНСКИ КУРШУМИ В НИДЕРЛАНДИЯ, НАСЪСКВАХА И ПУСКАХА КУЧЕТА СРЕЩУ ТЯХ , БИЯТ И В ГЕРМАНИЯ!!! Нормални хора са влачени по земята и зверски удряни, защото надигат ГЛАС , ЧЕ СА ЧОВЕЦИ!!! ДА ,ФАШИЗЪМ ИМА, НАЛАГАН ОТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА !!!!!
  • 20 Източна ромелия

    85 4 Отговор
    Нека да видим в кои медицински учебници пише, че по време на пандемия трябва да се прилагат ваксини. Отделен е въпросът доколко това са ваксини. Човекът е станал глобален експеримент. А и нека някои докаже с факти , а не на 3 или 4 Д анимация съществуването на вируса.
  • 21 Hoho Boho

    58 4 Отговор
    Аз противник на ваксините.
    АНТИВАКСЪР
    Това даде основание
    на ТЕЗИ ФАШИСТИ да ме нарекат фашист.
  • 22 Какви фашисти му

    66 4 Отговор
    се привиждат на автора и наясно ли е колко бизнеси и съдби се рушат в Европа и у нас от Ковид локдауните и противоречащите мерки? Случайно да е губил работа, да е затварял фирма и да се е налагало да го обяснява на работниците си. Разбирам, че трябва да обслужвате световното статукво, ма слезте от облака малко.
  • 23 Boxer EZ 3.0

    75 6 Отговор

    До коментар #3 от "Авторчето-въпрос":

    По-правилното понятие е медицински джихадизъм, тъй като е на верска основа!
    Докато не се разкрият секретните договори между ЕК и Пфайзер, никой НЕ ЗНАЕ какво пише там и следователно ВЯРВА в секретен договор, което прави ваксинацията религиозен въпрос!
    И докато в България има само блянове да стане задължителна, то в Австрия е силовото налагане (вадене на нокти за децата с 3600 eur глоба и рязне на пръстчета за големите с 7200 eur глоби) на новата религия, което фактически е религиозна война или джихад!

    Коментиран от #48, #152

  • 24 Те са си

    4 107 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Че отказващите ваксинация са си терористи и трябва да бъдат третирани като такива. Няма лични права които могат да стоят над правото на обществено здраве. Утре ако някои вземе автомат и почне да стреля на публично място по всеки които види защото иска и има право да е свободен и да прави каквото иска без да се съобразява с обществото и другите дали някой ще се загрижи за неговите права, или ще бъде разстрелян веднага от силите за сигурност като терорист? Защо тогава не ваксинирани те да са свободни да сеят смърт за да не се наруши личната им свобода? И преди да каже някои те и ваксинираните заразяват има една голяма подобност те са направили всичко което могат да не заразяват, а не ваксинираните искат умишлено да не го направят. Който не иска да се ваксинира просто няма място в обществения живот. Да отива в някоя изолирана антиваксърска общност и там да прави каквото иска. Има достатъчно острови и затънтени места по света които са идеални за целта. Там те ще са напълно свободни и няма да застаряват никой.

    Коментиран от #28, #34, #51, #56, #61

  • 25 Ковид-психолог

    61 3 Отговор
    Болните от ковид-страх и дупчене с препарати мозъци не подлежат на връщане в реалността!
  • 26 Румен

    74 4 Отговор
    Това е европата
    На черния не можеш да кажеш черен,а иначе на тези които не им играят по ваксинационната свирка,наричат Фашисти
  • 27 Zaza

    50 3 Отговор
    Стига пропаганда ! Стига приказки за боцкане без ваксини
  • 28 Miro

    72 3 Отговор

    До коментар #24 от "Те са си":

    Най големите преносити ли на ковид са ваксинираните трямва да им се ограничат правата и да не се движат без тестова!!!!! Бъди разумен не се ваксинирай!!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Леле

    53 3 Отговор
    Вече от отчаяни гърчове пишат подобни бълнувания. На черното да се вика бяло и обратно, колко трябва да си дрогиран и с колко бустера???
  • 32 Hoho Boho

    56 3 Отговор
    НА ОРЪЖИЕ!
    СМЪРТ НА ФАШИСТИТЕ
    И НА
    Сатанинската
    Злодейска
    Организация!
    /СЗО/
  • 33 Варненец

    75 4 Отговор
    Аз съм антиваксър, но не за всичко, а за тея препарати. Осъдете ме, ковидиоти.Оня дето е излязъл с фалшива граната, ще ви се стори, като разходка в парка, в сравнение с това, което аз мога да спретна. Заврете си всички игли и долнопробни препарати, където слънце не ви огрява. Гордея се с това, че съм антиваксър за тези отрови. Дано всички мислещи са го прозряли.
  • 34 Преболедувал

    75 5 Отговор

    До коментар #24 от "Те са си":

    Много ми е мъчно за такива като теб, но няма спасение за вас! Аз се заразих от "напълно ваксиниран",изкарах ковида много по-леко от него (без антибиотик и без ваксина) и не съм заразил никой! И нямам намерение нито един член на семейство ми да бъде дупчен!
  • 35 Хиии

    68 3 Отговор
    Само ме разбирам защо наричате хората антиваксъри, при условие че отказват да си сложат съмнителен продукт с разрешение за ползване в извънредни ситуации?
  • 36 Смешници

    43 5 Отговор
    Нали запада и САЩ подкрепят фашистите от Украйна,сега пък ревят че антиваксърите били фашисти.По скоро да ги нарекат комунисти антиваксърите иначе няма логика,хем защитават фашистите от Украйна хем реват от фашистите-антиваксъри.Да се смееш ли или да плачеш на логиката която имат.
  • 37 Иван

    63 3 Отговор
    Фашистите крещят"дръжте фашистите"...!Нагла и кръжожадна глобалистка пасмина!!!
  • 38 Браво

    5 69 Отговор
    Статията е чудесна. Най-после някой да се осмели да каже истината и да ги нарече с истинските им имена. Не може заради тясно партийните интереси на десни популисти и националисти експортиращи страховете на наивниците всички да се гърчат в агония с години.

    Коментиран от #40

  • 39 Смешник

    38 4 Отговор

    До коментар #17 от "УУУУУУУУУУУУУ":

    И да не е пропускал часовете по история все тая. Те тия в Канада толкова могат и разбират от история. Канадска ливада да ме просвещава за фашизма ми звучи доста смешно и нагло.
  • 40 Варненец

    58 4 Отговор

    До коментар #38 от "Браво":

    Ти не си наред, фашости били тези, които отказват неизвестен препарат, а не тези, които му го налагат??? При това насилствено. Статията е реклама и пропаганда, а ти си набоден и.от.
  • 41 Германецо наспа ли се ?

    5 28 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Ти си на наряд де що пише за ваксина намали малко темпото да не лежиш във затвора академията за глупости

    Коментиран от #55

  • 42 Ниска земя

    62 3 Отговор
    Абе промит мозък.Фашизъм е насилието над хората, да ги задължават нещо което не желаят.Фашизъм са зелените сертификати,маските и мерките за ограничемния на свободното придвижване.Наглост е въобще да казваш че протестите спомагат за разпространението на вируса.Ваксинираните са най голямата заплаха за разпространението на вируса и това и мравките го разбраха.В най вксинираните страни са по 150 000 на ден(Англия с 87% ваксинирани),Дания,Германия,Франция и т.н.Тяхната имунна система е почти нулирана от ваксините,което беше и целтана империята на злото и сега ще боледуват и от бациликус булгарикус,от който се прави киселото мляко.От 1.01.2022 има протести в цяла Европа.Миолиони хора,ваксинирани и неваксинирани протестираха срещу зараждащия се фашизъм диктуван от САЩ.Само вчера в Амстердам бяха над 150 000.Повръща ми се от лакеи на чужди интереси!!!
  • 43 КовидманЯк

    37 3 Отговор
    ОбъркАл си нещо, Анатоли.Ти си фашиста и си на грешната страна.А пък може и прекрасно да знаеш, но да наричаш другите фашисти съвсем умишлено.
  • 44 Колт

    49 3 Отговор
    Фашисти са тези, които държат властта и налагт див капитализъм, които налагат цензура и чрез подчинените медии разпространяват гнусни, подли, нагли, престъпни, сатанински лъжи за да прокарат ковид-далаверата си. Това го доказва и тази гнусна кретенска статия. Но като човек, който знае цялата Истина за всичко и конкреттно за човешкото здраве, мога да ви гарантирам, че всеки си плаща за всичко, рано или късно, но с лихвите.
  • 45 ха ха

    38 5 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Не-не, не са фашисти, а мръсни комунета тези дето казват на всеки несъгласен с тях "фашист". И не само са мръсни комунета, ами и от маоистки тип - хунвейбини на Мао с промити мозъци. Само вместо с червената книжка обикалят и ръсят мозък със зелена... и се кланят на шепа социопати от Давос - Шорош, Гейтс, Билдерберг и подобни. Хайл Шваб!

    Коментиран от #150

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гьобелс номера

    53 3 Отговор
    След като е явно и се разбра, че ваксините не предпазват от зараза и ,че задължителната ваксинация е заради печалбата на Фарма компаниите е, много смешно фашисте да обвиняват другите за фашисти.
  • 48 Живееш в АТ

    52 2 Отговор

    До коментар #23 от "Boxer EZ 3.0":

    Не е точно така.Австрия се опитва и прие решение за задължително ваксиниране но всичките неваксинирани,след като получиха писма с дата за ваксиниране изхвърлиха писмата в кофата за боклук.Никой няма да плаща глоба дори и да ти я напишат,не могат да ти вземат парите на сила а всички неваксинирани са съгласни след като няма да платят глобата да съдят държавата или да влезнат в затвора за 2 седмици.Това няма как да се получи защото и всички хотели да ги направят затвори,няма да сдтигнат и за 5% от неваксинираните а останалите 95% какво ще правят.Задължителното ваксиниране в Австрия е стрелба с халосни патрони,а изборите мисля че са тази година.Тогава сегашните зелени и бембени ще изхвърчат от парламента и народната партия със сигурност ще спечели изборите а тя е твърдо против насилственото ваксиниране.Който иска да го прави си е негово решениие,но насилието е противоконстутиционно а разпространителите на вируса се разбра,че са ваксинираните.Така че няма аргументи за ваксиниране.

    Коментиран от #54, #82, #119

  • 49 атръц

    41 1 Отговор
    Фашистите са се обединили срещу антиваксърите. Все пак всички ваксинатори и подбуждащи към ваксиниране са фашисти. Няма един читав там. От 6оклук нагоре.
  • 50 Госあ

    6 12 Отговор
    А, простолюдието ми казва, че фашисти били ваксърите 💁 Ходи търси “истината” 😂
  • 51 Кютук

    27 1 Отговор

    До коментар #24 от "Те са си":

    Такива като тебе са малцинство. Отивате на о. Белене. Там ще изследваме дългосрочните последствия от прилагането на експерименталните препарати върху човешкия организъм.
  • 52 Ще овеси

    34 1 Отговор
    Типичен либерастки похват е ... лепенето на етикети. Моралът и доверието в либерастията са тотално дискредитирани и им остава само злостното съскане. До лятото Омикронът ще е изиграл ролята на ваксината за масов имунитет и фармамафията ще овеси цифка.

    Коментиран от #62

  • 53 умен

    42 3 Отговор
    Ваксинирането е смъртоносно и трябва да се спре. То е заплаха за живота на хората. Няма как ако искаш да се бодеш защото по тая логика трябва да разрешим и наркотиците. Който иска да си взима. Вече е категорично и безспорно доказано че тези химически бъркочи съдържат смъртоносния графенов оксид. На него се дължи смъртоносната вълна дето тресе в момента испания. Там всеки ден умират по над 150 ваксинирани без никаква причина. Това ще се засилва все повече и накрая ще започнат инфарктите на шофьори, пилоти, машинисти и ще стане ад. Никой не мисли каква кръв ще се прелива на нуждаещи се в болниците. Тя вече ще е компрометирана. Незабавно трябва да се спре и забрани ваксинацията !!!
  • 54 Boxer EZ 30

    29 3 Отговор

    До коментар #48 от "Живееш в АТ":

    А дано повече австрийци мислят като тебе!
    Че ако продължават да ни преследват с иглите, ще ги погнем със сопите!

    Коментиран от #64

  • 55 мнение

    20 2 Отговор

    До коментар #41 от "Германецо наспа ли се ?":

    Майна е грамотен. За разлика от теб пише правилно. Информацията му е вярна.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Германеца е печен тип

    5 14 Отговор

    До коментар #55 от "мнение":

    Малко с душевни проблеми в клиника за наркомани и луди ще се оправи.Я кажи как е в Германско има ли протести ти си спициалист по тази тема
  • 58 дада

    29 4 Отговор
    Трябва да се отнемат шофьорските книжки на всички ваксинирани независимо с колко дози. Те са опасни за живота на своите пасажери и останалите участници в движението.
  • 59 Ббб2

    34 3 Отговор

    До коментар #7 от "Коментатор":

    Ционизмът е новия фашизъм,само че,добре прикрит.Зад така наречените "филантропи" и назначени милиардери Гейтс,Безос,Цукърбърг,Мъск и т.н и с помощта на медиите и правителствата в целия свят!
  • 60 срам за политиците

    32 3 Отговор
    Чудят се как да оправдаят насилията срещу демонстрантите. Грозни и жестоки картини. Но хората не са глупаци. Виждат кой какво прави. Случващото се ще остане срамен период в историята на човечеството.
  • 61 Da no

    28 3 Отговор

    До коментар #24 от "Те са си":

    Ваксинираните разнасят вируса, затова имаше изказване на френски професори-вирусология, че опасни са ваксинираните и те трябва да бъдат затворени, тоест изолирани от обществото! И повярвай, че след като започна да се говори това от медицински лица и са допуснати до контролираните медии, значи няма да е далеч времето, когато ваксинираните ще ги затворят. Абе правят си опити с хората. Първо ги бодат с няколко игли, после ги затварят....

    Коментиран от #63

  • 62 Ваксиниран1403

    6 19 Отговор

    До коментар #52 от "Ще овеси":

    И след него ще се е появил следващия вариант които отново ще мини през всички и ще отнеме на една част от тях живота. Дали следващия варният след омикрна, ще бъде още по-лек или много по тежък никой не може да каже това е въпросна случайност, но е сигурно ще го има. Всички които казват, че корона вируса ще изчезне лъжат за пореден път. Нито тая гона нито след 10 или 20 години ще изчезне. Ако ставаше така отдавна нямаше да съществува грип. Колкото повече един вирус се разпространява толкова повече мутира и се получават нови и нови варианти които ще поудължават да заразяват и да убиват някои от заразените.
  • 63 Ваксиниран1403

    4 29 Отговор

    До коментар #61 от "Da no":

    Глупости на търкалета. Стига изказвания на хора. Мнения има колкото хора има въпроса е в фактите, а не в изказването на мнения не базирани на нищо.Страните които нямаха проблем с епидемията преди ваксинацията нямат и след ваксинацията. Веднага ти давам пример Нова Зеландия. Ваксинираните там с две дози са повече от 75% от населението, с поне една доза са повече от 78%. При толкова ваксинирани по безумната теория колкото повече ваксинирани толкова повече заразени там трябваше да има хиляди случаи на ден , а са около 100. Населението на Нова Зеландия е около 5 милиона човека, а заразилите се от началото на епидемията до сега са само 14 255. Починалите от корона вирус от началото на епидемията до сега са само 51 човека, а в България в добрите дни толкова са на ден.

    Коментиран от #69

  • 64 Живеещ в АТ

    22 9 Отговор

    До коментар #54 от "Boxer EZ 30":

    Докато австрийците и цяла Европа протестира,в българия не прочетох и за един протест въпреки че само 20% са се ваксинирали,а останалите 80% поне по форумите показват яростно че са против,но на улицата ги няма.Така не става.Явно на българина му пречи робската психика,наследство от турското робство.Ако човек се замисли,как при население над 3 милиона,поробено,клано и изнасилвано през времето на Рускотурската война има само 12 000 четници и опълченци а останалитъе са се скрили под миндера,залостили врати ио прозорци и чакали да видят каикво ще стане.Само поради този факт изпитвам страхотен срам заради загиналите над 75 000 руснаци и още 35 000 ранени.

    Коментиран от #68

  • 65 Българин

    38 2 Отговор
    Братя и сестри Българи, не им давайте да ни разделят на неваксинирани и ваксинирани. Не се мразете един друг. Аз се ваксинирах, но напълно подкрепям правото на свободен избор за това нещо и въобще съм срещу задължителното ваксиниране и зелените сертификати.
  • 66 Мда

    28 2 Отговор
    "Създаването на силно чувство за защита на личната свобода от някакъв опасен елитарен враг е в основата на дясното единство и фашистите могат да действат доста свободно в такава групи"

    Дясното единство не е ли религията на ЕНП? Цветните 2G гривни и други устройства за "ваксинирани" приличат ли на нещо от Германия преди втората световна война? Няма ли да има значка "ваксиниран"? Или жълта значка с 2G - "неваксиниран"?
  • 67 Госあ

    4 12 Отговор
    Фашистите са едни много добри хора, всъщност. Много ги уважавам по ред причини, които ако напиша ще изтрият коментара. Пък не знам в крайна сметка ваксъри ли са или антиваксъри 😂
  • 68 Аре

    5 3 Отговор

    До коментар #64 от "Живеещ в АТ":

    посмали малко. В цялата им армия преминала Дунав е имало около 50 к, като в това число и много българи доброволци. Прадядо ми се е бил за Плевен.

    Коментиран от #73

  • 69 Василев

    29 2 Отговор

    До коментар #63 от "Ваксиниран1403":

    Момко, нали се уточнихме, че ваксинираните не умират от ковид, а от инфаркт?!

    Коментиран от #70

  • 70 Ваксиниран1403

    4 20 Отговор

    До коментар #69 от "Василев":

    Поредната глупост е това твърдение.
    А не ваксинирани не умират от нищо нали?
    Затова в България за последните две епидемични години имаме най-голямото увеличение на общата смъртност от всички страни.
    За 2020 година увеличението на общата смъртност от всичко в България спрямо тази която сме имали през 2019 е 17.4%. За 2021 още не са изчезнали данните за последните две седмици на годината, но увеличението спрямо 2019 със сигурност ще е по-голямо от 38%
    Починали от всичко в България по години:
    2015 108675
    2016 107031
    2017 109320
    2018 108205
    2019 107815
    2020 126576
    2021 147410

    Коментиран от #71, #72, #77, #85

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Госあ

    15 2 Отговор

    До коментар #70 от "Ваксиниран1403":

    А, точно тези данни търсех. Излезли са, но трябва да ги събирам по месеци, а не ми се занимава. Не говори глупости ! Как така 2020 -17% , а 2021 -38 ? Що ? Я ми кажи защо при 14,1% увеличена смъртност за 2020 в Англия, след ваксинацията 2021 общата смъртност се е увеличила на 15,6% ? М? А искаш ли да коментираме тези данни за Япония или Южна Корея или за Норвегия ?

    Коментиран от #80, #84

  • 73 Живеещ в АТ.

    5 6 Отговор

    До коментар #68 от "Аре":

    Е момче!Трябва ти да четеш и то много.Само в България е имало 220 000 руска армия .Ами в Сърбия,Босна,Албания и в азиятската част колко е имало.Данните са че Русия е имала в наличност 1 милион армия и е загубила над 1 милиард златни рубли.И прочети в Уилкипедия,че по времето на Рускотурската война българските четници и опълченци са дали 3700 жертви а това че жертви са станали хиляди от мирното население не ги прави участници във войната.Ако искаш да спориш дай аргументи и факти а не свободни съчинения
  • 74 Вак$инация

    20 1 Отговор
    Доброволна->Пожелателна->Принудителна->Задължителна->Насилствена
    Това веднъж вече го писах в началото на истерията. А, да видим дали съм познал... и тоз път...
  • 75 Нане

    1 8 Отговор
    и наш Костя лий фашист бря? По скоро мяза на анархист аматьор
  • 76 Абе ти вирусология ли завърши?

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Вирусни, гъбични и бактериални инфекции ?Ай в лево
  • 77 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #70 от "Ваксиниран1403":

    А ! Е ти си дал числата за 2021г !!! Значи излиза около 20%… има го същия тренд… въпреки ваксинираните в България… Ами те китайците си то казаха - не пускайте простолюдието да пътува и да разнася вируса…

    Коментиран от #78

  • 78 Госあ

    4 6 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    Е за това фашистите са добри хора и ги уважавам !!! Държат простолюдието изкъсо ! Освен за онова другото… там с едни лихварчета и измамници…пак от простолюдието де, ама с по крути мерки
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    Данните за последните две седмици за 2021 не са излезли, но съм ги взел за нормална година и със сигурност ще се окаже даже още по-голямо числото.
    А защо не сравниш разпространението на вируса през 2020 и 2021 година във Великобритания, а и в България? Защо във Великобритания въпреки много по-голямото разпространение на вируса нарастването на смъртността е много по-малко отколкото е увеличението при нас?

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Друг живеещ в А Т

    11 2 Отговор

    До коментар #48 от "Живееш в АТ":

    Алоу пич, Шаленберг като министър преседател дето обяви от първи февръари задължителната ваксинация в Австрия е от народната партия. Нехамер дето е в момента министър председател е от народната партия. Областните управители тез дето са от народната партия са за задължително ваксиниране- виж Шютценхофър от Щирия, виж Микл-Лайтнер от Долна Австрия, виж Щелцер от Горна Австрия. Виж министърката им Едщадлер от народната партия яко е за задължителна ваксинация. Ако народната партия беше против насилствено ваксиниране щяха да го отменят, защото народната партия управлява сега Австрия заедно със зелените. Май бъркаш народната партия с партията на свободата на Кикъл. Само те са против насилствено ваксиниране, всички те други партии в Австрия са за.
  • 83 Госあ

    1 7 Отговор

    До коментар #80 от "Ваксиниран1403":

    Важен е тренда ! При над 70% ваксинирани във Великобритания се покачва сравнение с годината без ваксинация, същото е и в България. Е вярно, при 30% ваксинирани. Натиска и капацитета върху/на здравеопазване също имат основна роля. Не може да се сравнява британското с българското здравеопазване и съответно увеличение натиск от разюзданото простолюдие.

    Коментиран от #87

  • 84 Ваксиниран1403

    2 15 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    И не дай да забравяш факта, че в първите месеци на 2021 ваксинирани почети нямаше и именно в тези месеци е концентрирано увеличението на смъртността за цялата 2021 година във Великобритания.

    Коментиран от #86

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #84 от "Ваксиниран1403":

    Втората вълна е по голямата. Първата са били ваксинирани 20%

    Коментиран от #92

  • 87 Ваксиниран1403

    2 12 Отговор

    До коментар #83 от "Госあ":

    Не е важен само тренда, а и съотношенията. Не може да сравняващ увеличение от 1% с увеличение от 21%. Ако България беше с интензивността на пътуване и гъстотата на населени то на Великобритания и с нашето си ниво на ваксиниране увеличението при нас щеше да бъде в пъти, а не в проценти

    Коментиран от #88, #91

  • 88 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #87 от "Ваксиниран1403":

    Откъде ги извади тези тея 20% ??? В Англия свръх смъртността е увеличена с 1,6% , в България с 4% след ваксинацията сравнено с годината без ваксини. При тия работи тренда е важен, щото и грешката е голяма.
  • 89 много

    11 0 Отговор
    ми е интерсно как ще ваксинират така наречените роми..
  • 90 James 🇺🇸

    18 0 Отговор
    Със всеки изминал ден се убеждавам все повече и повече....че това, всичко това, е планувано от години назад
  • 91 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #87 от "Ваксиниран1403":

    Виж не твърдя, че ефекта на ваксините е нулев, защото втората година благодарение на падането на мерките и заразените са много повече. Може би имат някаква около 35 процентна ефективност. Твърдя, това което публикуваха китайците, че всъщност немедицинските мерки са по важни. Там моделите и статистиката е достатъчно добра, за да излезе в най престижния журнал. Също така твърдя, че рнк ваксините са неоправдани от медицинска и научна гледна точка, освен печалбата която носят на производителите. Рискови са, не представляват нищо по различно от протеиновите, освен несравнимо по високия процент тежки странични ефекти и смъртни случаи и изобщо не са подходящи за такъв тип вируси.

    Коментиран от #95

  • 92 Ваксиниран1403

    2 10 Отговор

    До коментар #86 от "Госあ":

    Във Великобритания месеците със голямо повишение на смъртността са януари – март които отговарят на тяхната алфа вълна на корона вируса и времето на нисък ниво на ваксинирани. През лятото увеличена смъртност няма. През есента и зимата вече нарастването е малко и изобщо не е пропорционално със същия коефициент на пропорционалност като през проклета на височината на епидемичните вълни.

    Коментиран от #93, #94

  • 93 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #92 от "Ваксиниран1403":

    Това имам предвид ! При втората вълна 2021, бяха ваксинирани на повече от 70% . Площта на пика (той е двоен) е неколкократно по голям от този на първата. Все едно три вълни като първата. Това говори че не се отчитат реалните случаи. И това неколкократно съм го писал !

    Коментиран от #96

  • 94 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #92 от "Ваксиниран1403":

    Убеден съм, че нещата за Германия и Франция стоят по абсолютно същия начин. Имам предвид тренд ! След ваксинацията свръх общата смъртност е по голяма от годината преди ваксинацията. И това показва изключително неадекватната реакция на ЕС. Потресаващо е !
  • 95 Ваксиниран1403

    2 8 Отговор

    До коментар #91 от "Госあ":

    Аз не твърдя, че всяка епидемия може да се ликвидира с абсолютно стриктна и строга карантина, но както видя желание в управляващите елити за това нямаше в самото начало когато това беше решение. На Китай аз не вярвам за нищо, но че може и става го доказаха в Нова Зеландия. На тях за разлика от на китайците съм склонен да вярвам. Данните са интересни защото доказват ефективността на различните ваксини по отношение на защитата от смърт.
    За рнк ваксините не си прав предоставят много повече от протеиновите ваксини. Най-малко е, че ги изпревариха с повече от година. И сега съвсем скоро ще видиш как направо ще отнесат всички други типове ваксини защото първо те ще са адаптираните за новите варианти на вируса и ще си запазят палната пазарна доминация за почети всички икономически развити страни .

    Коментиран от #98

  • 96 Ваксиниран1403

    2 9 Отговор

    До коментар #93 от "Госあ":

    Не това говори за много голямата ефективност на използваните масово във Великобритания ваксини по отношение от предпазване от тежко боледуване и смърт и много по-малката им ефективност по отношение предпазване от заразяване. Именно сравнението с други страни използващи основно рнк ваксини показва колко са различни нещата и колко по-ефективни по отношение предпазване от заразяване за даден период от време са тези ваксини.

    Коментиран от #100

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #95 от "Ваксиниран1403":

    Всъщност, китайската протеинова ваксина на Синофарм излезе съвсем малко по късно от рнковите, а деактивираните им по същото време. Освен това са произведени и приложени много повече китайски деактивирани ваксини отколкото рнкови. Аз пък не мисля че модела на Нова Зеландия и Австралия е много удачен със зверските тотални локдауни. Всъщност, китайския е доста по либерален. Да не говорим за тези във Япония, Южна Корея и Северна Европа. Те също се основават в голяма степен на немедицински мерки като мониторинг и превенция. А това, че не вярваш за нищо на китайците е лично твое мнение, което буди само съжаление. Явно предпочиташ да пиеш оригинален английски чай, а не китайски чай менте 😂 хахаха. Това го пиша с ирония, за да съм по ясен.

    Коментиран от #101

  • 99 Госあ

    0 6 Отговор

    До коментар #97 от "Panzerkorps":

    Всъщност бездомните кучета имат по силен имунитет от породистите. Фашистите държат на породистите, нали знаеш ? И с право, разбира се !
  • 100 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ваксиниран1403":

    Безсъдържателно твърдение. Като клиничните резултати на рнковите боклуци. Най голямата измама в историята на науката и медицината.

    Коментиран от #103

  • 101 Ваксиниран1403

    3 7 Отговор

    До коментар #98 от "Госあ":

    Веки си има определени геополитически пристрастя които влияят на неговите позиции.Аз китайските ваксини не ги признавам за ваксини. И ваксина или лекарство с произход Китай дори и за домашен любимец не бих използвал мамули за себе си. Инак чай не пия, но винаги бих избра всяко нещо което не китайско да. Ако се абстрахирам от своите пристрастия и трябва да съм обективен пак няма как да харесам китайските ваксини защото те са много по-ниско ефективни и това го потвърждават реалните статистически данни от приложението им. И това не е така защото Китайците не са ги направили ваксините, а защото това е нормалната ефективност за ваксини от този тип много повече няма как да се постигне.

    Коментиран от #104

  • 102 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    3 2 Отговор
    вие какво очаквате с плановете и затварянията,и по зле ще става евреиски подлоги
  • 103 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #100 от "Госあ":

    Остави клиничните изпитания гледай реалните статистически данни от реалното им приложение в различните страни. Моделите в тези данни ги има и те се виждат ясно вече в всички страни.

    Коментиран от #105

  • 104 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "Ваксиниран1403":

    Да ти кажа, единственото читаво лекарство за една смъртоностна корона по котките може да се вземе от Китай. Холандците плащат луди пари да си излекуват домашните любимци, защото иначе умират 😉 Най забавното е, че единствената положителна информация за китайските ваксини може да се прочете в реферирани научни списания с висок импакт със съответните методи и резултати иначе, целия бълвоч на английски е негативен 😂 Относно ефективността на рнковите ваксини, пак ще ти повторя - аз пък вярвам на сурови файлове от машини и достоверни извадки, така че тия приказки от тефтерчета на лекари за 98% ефективност са абсолютно безсъдържателни.

    Коментиран от #106

  • 105 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "Ваксиниран1403":

    Плачевни са. Около 34% ефективност.
  • 106 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    Когато някои ми покаже графика от страна използваща основно китайските ваксини която да изглежда като на тези от Израел или Япония при делта вълната им може да се замисля, че са толкова ефективни.

    Коментиран от #107, #108

  • 107 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксиниран1403":

    Китай 💁 Иначе, в Япония за бустери никой не говори, не се ваксинират млади хора заради тежките странични ефекти от рнковите ваксини (за които и от Израел съобщиха) и не на последно място върнаха рнковата си ваксина и минават на протеинова такава. Между другото и при японците се наблюдава същото нещо - след ваксинацията смъртността се увеличи. Пренебрежима е спрямо ЕС (както преди, така и след ваксинацията) , но се увеличи ! А промяна в немедицинските мерки няма особена. Много интересно.
  • 108 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксиниран1403":

    Другото сравнение е Турция и Гърция. Турция, която използва основно китайски ваксини има много по добри показатели отколкото Гърция. И по заразени и по умрели на промил. Също така можем да съпоставим Сърбия с България.

    Коментиран от #110, #111

  • 109 Hoho Boho

    6 1 Отговор
    Мернах, че обсъждате тренда на заразяванията.
    Ами той при "васинираните" е в точката на сингулярност.
    За какъв тренд говорите?
  • 110 Hoho Boho

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Госあ":

    А защо не съпоставим България и Гърция - имаме еднакъв брой умрели дневно.
    Но гърците имат по 40 000 заразявания, от които между 20 и 40% ще пострадат от постковид синдрома (според официалната пропаганда - справка нета)...
    А ние сме мнооого далеко от такива стойности.:))

    Коментиран от #112, #113

  • 111 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #108 от "Госあ":

    В Турция вълната имаше характеристиката на вълната във Великобритания по-скоро безкрайно широка с минимално затихване и директно преминаване във омикрон вълна. Във Израел и Япония имаше рязко спадане до минимално ниво зависещо от нивото на ваксинираните и след това стръмно начало на новата омикрон вълна. В Япония тепърва започва, но ще повтори тази в Израел. Когато Китайски ваксини са по-ефективни защо при тяхното използване изобщо няма отявлен минимум между вълните.

    Коментиран от #114

  • 112 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #110 от "Hoho Boho":

    Много адекватен коментар !
  • 113 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #110 от "Hoho Boho":

    България ще я съпоставим със сегашното моментното състояние на Гърция след около три седмици с колкото те са напред в развитието на своята омикрон вълна.

    Коментиран от #115, #122

  • 114 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ваксиниран1403":

    Първата вълна в Англия, когато нямаше ваксини има такъв пик с ясно изразени граници за какъвто говориш.

    Коментиран от #117

  • 115 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #113 от "Ваксиниран1403":

    Става дума за пост ковид. Например мой приятел го кара сравнително леко, ако тогава беше ваксиниран изобщо нямаше и да го отчетат, но загуби завинаги обонянието си. Пие узо без да го усеща и няма “усещане за жена” вече…. то не е смешно де ! Да не можеш да усетиш аромата на жена е по зле от узото. Е такива неща. А като включим и страничните ефекти от рнковите ваксини…
  • 116 ГОСТ

    7 1 Отговор
    Кръдеца вика дръжте крадеца .
    Е как са антиваксари пък същевремено имат по минимум десетина ваксини за какво ли не .
    Ако това бяха наистина ваксини , в това положшние до сега щеше да се е валсинирало абсолутно цялото население на планетата ,без значение от коя държава са бедна или богата.
    И нямаше да ги изнудвате а сами щяха да изкат да се ваксенират.
  • 117 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #114 от "Госあ":

    Изобщо не беше толкова тясна тази вълна, а и беше предизвика от алфа варианта които беше различен и като заразност.
  • 118 Госあ

    0 6 Отговор
    Както и да е. Мисля че тежкото мина. Би трябвало омикрона постепенно да оправи нещата и да излезем от тази черна спирала тази година. Със или без ваксина, защото освен че патологията намалява и сегашните ваксини са абсолютно безполезни срещу него (може би само деактивираните имат някакъв резон) Който се опазил, опазил. И не е зле да влезем отново в режим фашизъм ! 😅

    Коментиран от #120

  • 119 Ти си

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Живееш в АТ":

    Май живееш в Австрия ама виртуално или си някой пакетаджия който и понятие си няма как наистина стоят нещата там !
  • 120 Ваксиниран1403

    2 8 Отговор

    До коментар #118 от "Госあ":

    След омикрона ще последва и друг вариант, а какъв ще е той никои няма как да знае.Нищо не е свършило, а може и да започва тепърва. По лошото от това да не се вземат мерки за ограничаване на бушуваща епидемия. Това винаги води до нови варианти и то много бързо.

    Коментиран от #121

  • 121 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #120 от "Ваксиниран1403":

    Ами при първия ковид sars cov 1, хората взеха мерки и го парираха ! Този обаче го изпуснаха при либералните евроатлантици и стана мазало ! Би трябвало да намалее патологията, така се случва с този тип вируси. Жалко за починалите и тези с пост ковид синдроми, защото наистина не си представям много розов живота без обоняние например, а има и по лоши.

    Коментиран от #128

  • 122 Hoho Boho

    7 2 Отговор

    До коментар #113 от "Ваксиниран1403":

    Това "след около три седмици", го каза преди четири дни.
    Остават две седмици и три дни..

    Днес е 04.01.2022
    Ще ти напомня какво си казал:
    "България ще я съпоставим със сегашното моментното състояние на Гърция след около три седмици с колкото те са напред в развитието на своята омикрон вълна."

    Само кажи за протокола:
    Какво означава "напред в развитието на своята омикрон вълна"

    И нека запомним тези данни!
    На 19.12.2021 са имали 2831 заразени
    На 31.12.2021 заразените са станали 45 056
    За една седмица и пет дни имат увеличение 16 пъти (1600%)

    Коментиран от #124, #132

  • 123 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор
    Колко удобно да се разправим с фашистите покрай антиваксърите, е в България само комунистите са антиваксъри, пък ваксърите са социал-либералите.
    Все хора от левото, да вземат се разберат да се срещнат някъде и кой оцелее!

    Коментиран от #125

  • 124 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Hoho Boho":

    Между другото, българите ще излезем и по читави и културни от гърците ! Това така да се разпространява тая зараза…трябва съвсем аборигенски да стоят нещата. Поне така ми се иска, де

    Коментиран от #138

  • 125 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "Алфа Вълкът":

    Разликата между комунисти и фашисти е формална.

    Коментиран от #129

  • 126 Алфа Вълкът

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Ето го тоя живото доказателство, аз какво ви казах. Комунягите са антиваксъри, социал-либералите са ваксъри. Всички леваци трябва да се закарат стадиона и България ще пребъде!

    Коментиран от #127

  • 127 Госあ

    2 7 Отговор

    До коментар #126 от "Алфа Вълкът":

    дивите капиталисти треа да се страхувате повече от фашистите, щото там прошка нема 😉 Основната грешка на комунистите след 44

    Коментиран от #130

  • 128 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #121 от "Госあ":

    Обикновено не значи винаги. Как ще еволюира един вирус е въпрос на случайност. Жалко за хората наистина. Много загубиха живота са , а можеха да са живи. Ако имаше адекватни действия в самото начало до пандемия нямаше да се стигне изобщо всичко можеше да приключи за месец, но ако трябва да се търси вина Китайците имат не малка. Ако го нямаше криенето на информация в началото може би и действията нямаше да са толкова неадекватни.

    Коментиран от #131, #133

  • 129 Алфа Вълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #125 от "Госあ":

    Социал-националистите се борят за благото на народа си, един етнос, една религия, един народ.
    Интернационалистите са сбирщина от негри, монголоиди, бели, червени, пимбяни и всякакви, до един атеисти! Ако не са били комунистите в България нямаше да види негър до 1998г, когато взеха да ги вкарват футболните клубове!

    Коментиран от #134

  • 130 Алфа Вълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Госあ":

    Не позна!
  • 131 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #128 от "Ваксиниран1403":

    Никой не би се справил по бързо и по добре от китайците ! Просто нямат капацитета им. Това че е възникнал там (най вероятно, въпреки че най много корони има в сащ) донякъде носи вина, но тримесечното бездействие на евроатлантиците след като показаха генома е чутовна вина !
    Иначе, че е случайност, случайност е, но разпространението при по смъртоностни вируси е по ограничено по разбираеми причини, а тези следват точно такъв модел. Не може да се превърнат в Ебола изведнъж.

    Коментиран от #135, #136

  • 132 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #122 от "Hoho Boho":

    Около три седмици не е точен период до ден, а ориентировъчен.
    С толкова напред значи, че при тях този вариант на вируса е открит преди толкова време. Няма какво да ги помниш числата. Има ги графиките с новите случаи за всяка страна по дати. Просто когато се издигне и нашата вълна че сравним с тяхната и ще правим изводите.
  • 133 Hoho Boho

    10 1 Отговор

    До коментар #128 от "Ваксиниран1403":

    Защо говориш глупости?

    Каква вина имат китайците, че БигФарма ваксинира хората с тези ментетата?

    Сега във Великобритания ги убеждават, че трябва си сложат 3-та доза - това било спасението.
    За Израел спасението било в 4-тата доза.

    БигФарма нямат милост - ваксинират пет годишни деца.
    ТИ ЩО ЗА ЧОВЕК СИ?
  • 134 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #129 от "Алфа Вълкът":

    национал социалистите също са интернационалисти, но искат да постигнат целите си по брутален начин. Дори за евреите ми се струва неприемлив. Точно тези за които ми говориш са диваци и в никакъв случай не блестят с интелект. Затова и избягвам тази дума, а употребявам фашисти.
  • 135 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #131 от "Госあ":

    Да, да. Така е. Секвенирането в Китай вече е пред Илумина. Факт. Така както имат най бързите конвенционални суперкомпютри и ново поколение квантови такива и вдигат най много градуси за най дълго време в най големия реактор за синтез. Това е положението.
  • 136 Ваксиниран1403

    3 8 Отговор

    До коментар #131 от "Госあ":

    Никой не говори за смъртност като при ебола. Все пак говорим за респираторни вируси, но това не значи, че не може да се получи завръщане към характеристиките дори и на неговия далечен братовчед от преди години.
    Авторитарните режими винаги се справят по ефективно при ненадейни кризи.
    Проблема е, че скриха информацията в началото. Точно както едно време след Чернобил от ССР скриха информацията. Това е другото характерно за тези режими при тях това е стандарт.

    Коментиран от #139

  • 137 Точно

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    “Крадецът крещи дръжте крадеца” бледнее пред тази статия… Фашагата ни сочи с пръст и обижда на “фашисти”… Това си е чиста проба “филм ба ужасите” и съвсем нагло се публикува в медийното пространство. Чупим рекорди по лицемерие. Мъдростта, която сме натрупали от опит през последните векове бива напълно пренебрегната. “Царят е абсолютно гол” а вие се правите, че не го забелязвате… Вижте коментарите!!! Според вас, които публикувате тази статия, всички ние които коментираме под нея сме “фашисти”. Пълен абсурд. Факти, влезте в час моля ви! Надявам се, че си водите статистика. Особено когато виждате, че промивката при нас не върви.
  • 138 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #124 от "Госあ":

    Или самата зараза да е станала такава. Защото не само в Гърция стоят така нещата, а навсякъде. Дори и в даваната от теб за положителен пример Турция започва аналогично стръмно нарастване.
  • 139 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #136 от "Ваксиниран1403":

    Имам предвид, че никой не би изолирал, секвенирал и класифицирал вируса по бързо от китайците. След като го направиха в края на декември, евроатлантиците взеха някакви мерки - март ! И то при положение, че им беше показано сходството с предния торс, който предизвика проблеми в Азия преди това. Не случайно корейците реагираха веднага.

    Коментиран от #141

  • 140 Нострадамус

    10 2 Отговор
    Е как да вярвам на тази статия като за пореден път чета до втръсване опорките на либерал -фашистите . Език на омразата ,расист ,фашист ксенофоб и други подобни . Та тук се вижда всъщност кой е фашист и ксенофоб като изнудват хората да се ваксинират със най различни методи от лъжите до принудата ,като затваряне на хората по домовете и локдауни .Като се доказа вече че ваксините не са толкова безопасни и съсипват имунната система на организма на човека . По принцип не съм против ваксините но за тези който са изпитани от много години и със доказан лекуващ ефект ,а не със ваксини набързо създадени и причиняващи странични ефекти и водещи по някога до фатален край .
  • 141 Ваксиниран1403

    3 9 Отговор

    До коментар #139 от "Госあ":

    Те чак март като взеха мерки сякаш бяха адекватни меките им. Адекватни мерки взеха в Нова Зеландия и статистиката им доказа, че бяха наистина адекватни и ефективни. Ако всички бяха постъпили точно по същия начин още през полета на 2020 всичко щеше да е прикачило и до лятото и щеше и да бъде забравено даже. Вината на Китайците не че вируса е възникнал там, а това че дори в самия Китай проблема е крит в продължение на месеци и това даде летящ старт за разпространението.
  • 142 Hoho Boho

    5 1 Отговор
    Днес 44869 души са новозаразените с коронавирус в Турция за последното денонощие, което е около десет пъти по-малко, отколкото в Гърция спрямо населението.
    И двете държави са ваксинирани на мах...

    Обаче има един нюанс:
    Турците са наблегнали на ваксините с около ПЕТ МЕСЕЦА по-късно от тарикатите - западноевропейци, израилтяни, американци, гърци - държави, които най-напред ваксинираха масово населението си и вероятно са увредили имунитета му, защото сега тези държави поставят ужасяващи рекорди

    Дано турците да не ги сполети същото след около ПЕТ МЕСЕЦА, когато ефектът от препаратите може да се прояви!
    Но това не е наш проблем и няма да стане освен, ако не се ваксинираме като тях.

    Коментиран от #143, #144

  • 143 Ваксиниран1403

    1 6 Отговор

    До коментар #142 от "Hoho Boho":

    Поредната манипулация. Разбира се, че тези при които масовата ваксинацията е извършена преди най-много време и няма масова реваксинация ефективно защитените са малко и заразяващите се ще бъдат повече. Периода на ефективната защита осигурена след ваксинация или реваксинация при делта варианта обикновено е около 6 месеца, а при омокрон варианта около три. Ваксиниран или боледувал някога не значи ефективно защитен от заразяване. Колкото до турците причината е съвсем друга.При при тях се правят реимунизации и то масово. В момента започват масовото поставяне на 5 доза за всеки желаещ. Ваксини имунитет няма как да увредят каквито и да са. Могат евентуално само да го създадат или да го усилят ако вече го има към даден патоген.

    Коментиран от #145

  • 144 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #142 от "Hoho Boho":

    Има и още нещо важно колко теста са направени вчера съответно в Гърция и Турция спрямо населението на двете страни. В Гърция вчера беше първия работен ден след празниците и за да се върне на работа всеки един трябваше да представи отрицателен тест. В Турция не са тествани всичките работещи вчера обаче и въпреки това и там има голям бой ново заразени. Просто омикрон варията е много по-заразен. Станели доминиращ навсякъде бройките скачат и то главоломно. Изключения няма и на нас няма да ни се размине.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ваксиниран1403

    1 6 Отговор

    До коментар #145 от "Hoho Boho":

    Това е пълна глупост. Не е доказана и няма да бъде доказана защото не съществува. Доказан е вече периода на ефективна защита осигурен от ваксината. Не случайно всички ваксинирани които се заразява досега тук в нашата стана бяха се такива ваксинирани преди повече от 6 месеца масово след 8 и повече. Така стояха нещата с делтата с омикрона е по зле защото спрямо него ефективността на ваксините е по-малка. Никой не крие това Не случайно намалиха минималното време за ревакцинация от 6 на 3 месеца.
    Не сме на едно мнение защо се случва така, но констатацията че след 5-6 месеца случаите се увеличават всички страни без масова реваксинация е вярна.факт е и че след масова реваксинация пак спадат и то драстично.Новото с омикрон варианта, че периода става наполовина по-кратък.

    Коментиран от #149

  • 147 Rothschild

    6 2 Отговор
    Всички, които не ни харесват са фашисти.
  • 148 ПРЦК

    6 0 Отговор

    До коментар #145 от "Hoho Boho":

    "Вак$ините Не Прощават!!!
    След около десет месеца от първата инжекция унищожават имунитета на ваксинираните.
    Това е очевиден, наблюдаем и статистически доказан факт." - това за всички ваксини ли се отнася ?!? Че аз съм ваксиниран поне с 15 ваксини - още от бебе ... ужас ....
  • 149 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    7 1 Отговор

    До коментар #146 от "Ваксиниран1403":

    АСПАРУХ ИЛИЕВ СЕ ПОЯВИ ОТНОВО ДА ЦИТИРА ЕВРЕИСКИТЕ ПРОСТОТИЙ АМА ТО НАРОДА ПОКАЗВА КАК ДА СЕ ПОСТЪПВА С ВАС СКОРО ЩЕ ИМА И ЖЕРТВИ СРЕД ВАС И НЕ ОТ КОВИД
  • 150 Аферим

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "ха ха":

    Значи според теб Шорош, Гейтс, Билдерберг и подобни са комунисти!!!!????
  • 151 Мусолини

    1 4 Отговор
    Фашизмът е лява идеология, червенотиквеничета :) Още нииищо не сте разбрали :)

    Коментиран от #155

  • 152 фармахим

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Boxer EZ 3.0":

    М/у другото, братята муслимани в Европата МАСОВО НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ!!! А имат техни хора МИНИСТРИ в европейските държави....
  • 153 Бай Манчо

    12 1 Отговор
    ако постъпваш в болница с ковид , първото нещо което питат е дали си ваксиниран , ако не си ваксиниран не ти обръщат внимание и те "убиват по протокол " - истината е че полагат повече грижи за ваксинираните - поне така е в Бургас - меден рудник но това не пречи болницата и моргата да са пълни с ваксинирани - изгубих много близък човек заради безхаберието на докторите , повече от 24 часа го оставиха без никакво лечение , след това просто му дадоха скъсана кислородна маска и така още 24 часа което се оказа фатално . Повечето доктори не са за тази работа .
  • 154 прекрасно

    0 0 Отговор
    наши хора, нали така?
  • 155 брато

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Мусолини":

    Кай чесно? на теб да не ти е затворил някой вратата в училище?
  • 156 Смех

    10 1 Отговор
    Фашистите сега ни наричат фашисти.. АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ... олеле майко господ ако има да идва да си прибира вересиите.. Опресора нарича опресираните опресор...
  • 157 Хахаххаха

    2 0 Отговор
    Ще ви се, ама истината е друга. Бягайте за бустер и спете спокойно.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 сдфс

    3 1 Отговор
    Само еничари пишат статиите тук ...
  • 161 Stefan

    3 0 Отговор
    Те не са антиваксъри, а антифашисти.
  • 162 Предател е тоя

    2 0 Отговор
    Тази свобода да се заразяват другите с 6потенциално смъртоносен вирус .
    Генетичния бъркоч не спира боледуването и разпространението от вируса :) тогава всички го разпространяват до неговото изчезване :)
    Каква пропагандна и опасна простотия е тази статия ? Човек срещу човек да настройва ?
    Защо трябва да се разписват хората че няма да имат претенции до смърт ако има такова развитие след медицинската интервенция ?
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Panzerkorps

    1 0 Отговор
    Няма да триете, бе, кypвичkи, пpocти eбaHи! Слабият и Hиcшият се третират с Циклон Б! Може и с Табун. А който не е националсоциалист трябва да бъде тpeпaн!
Новини по държави: