5 Януари, 2022 17:10 16 384 35

Американците масово напускат работа. Търси се нов персонал

  • сащ-
  • работа-
  • персонал

Много възможности за ново работно място

Американците масово напускат работа. Търси се нов персонал - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гражданите на САЩ напускат работа с много бързи темпове. Това показва проучване на американското бюро по трудова статистика.

Това се наблюдава от ноември. От тогава работата си са напуснали над четири милиона служители.

Това води до допълнителен недостиг на служители. Повечето напускащи са от сферата на хотелиерството и търговията на дребно.

В момента в страната има голяма конкуренция за привличане на нови работни места. Това кара служителите да напускат своите работни места, за да търсят по-перспективна работа.

Освен това държавата предлага много добри социални бонуси. Самите работодатели избягват да освобождават служители, заради неяснотата, дали ще могат бързо да ги заместят.

Очакват се различни програми за привличането на служители в определени сфери.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ккккк

    95 26 Отговор
    Путин скоро ще им намери работа на ФАЩ
  • 2 гост

    74 10 Отговор
    Айдеее...без визи и в амерска кръчма на бач ))))

    Коментиран от #8

  • 3 джоко

    147 7 Отговор
    латиносите и афрохамерите не обичат да работят,те са като наште тъмнозелени,помощи само и те така те

    Коментиран от #6

  • 4 Райчо

    77 13 Отговор
    ХВАЩ бавно по бавно запада...

    Коментиран от #18

  • 5 Бохем

    117 12 Отговор
    Я да им пуснете документални филми за ,,Голямата депресия" , как стоят хиляди и хиляди мъже на пристанищата за докерска работа, и излиза началника и посочва пет човека на които се плаща в колкото да купят хляб и боб на семействата си.
    Сто година не са толкова назад в миналото.
  • 6 гост

    67 8 Отговор

    До коментар #3 от "джоко":

    Така е ! Ако ги боли, колкото ги мързи .....продължението всички го знаят ?
  • 7 Последния Софиянец

    119 6 Отговор
    Не искат да се ваксинират.

    Коментиран от #9

  • 8 LeLe

    33 29 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ий сега тръгвам ако стане без виза , тука за 650 , 700 лв който иска той да работи
  • 9 Красимир Петров

    129 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Напълно си прав.Масово хората в САЩ не искат да се ваксинират.
  • 10 За ко да работат нема файда

    78 6 Отговор
    Байдън печате пари кой луд да работе?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Със зелена карта

    82 6 Отговор
    Не тръгнах, та със зелен сертификат ли ще ме примамят.
  • 13 Дара

    94 6 Отговор
    И тук така ще стане, ако ни на гласят задължителна имунизация.
  • 14 ...

    39 7 Отговор
    Защо да работят, след като си финансират доста скъпо вноса от Китай - най-големият външен кредитор на Щатите.

    Коментиран от #19

  • 15 mi6osp

    38 8 Отговор
    Не е само от нежелание за работа.
    (Повторение на коментар) : На годишна конференция на застрахователните компании на САЩ , из изказване на Скот Дейвидсън, генерален директор на компания One America ( с годишен оборот над 100 милиарда долара): " От началото на пандемията констатираме 40% увеличение на смъртността при работещите американци на възраст 18 - 64години. Не всички смъртни случаи се отчитат като резултат от ковид. В 200 годишната история няма увеличение на смъртността с над 10%, тези 40% са катастрофа при застраховки живот!". Изказването може да се намери в
  • 16 dddddd

    16 1 Отговор
    Запътваме се натам заплататс е по добре ако така си вярват заблудените
  • 17 robi

    18 4 Отговор
    Ами ако копат крипто за какво да бачкат?
  • 18 USA

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Райчо":

    Иска ти се!!!
  • 19 Огнян

    19 32 Отговор

    До коментар #14 от "...":

    Не знам дали си даваш сметка какви смешни опорки прекопираш.
    "Най-големия външен кредитор на САЩ"- смях!
    САЩ дължат един микрон от дълговете си на външни играчи и някакъв процент от тях били в ръцете на Китай.
    А ти не си наясно, че държавите купуват Американски дългове (облигации) защото са 100% сигурни - тъй като длъжника сам си печата валутата :)))
    А САЩ продават облигации , не защото не могат да си напечатат пари, а защото облигациите водят до стабилизиране на долара. Демек, Китай е най-големият външен стабилизатор на долара....

    Какво ли съм седнал да обяснявам на профани???

    Коментиран от #21, #26, #27

  • 20 Паразит

    41 7 Отговор
    Кочината потъва, ... Не се вълнувайте, ще има вода за всички! С такива статийки търсят нова, непорочна кръв по целия свят но... балъците свършиха!
  • 21 Ха ха ха ха ха

    26 1 Отговор

    До коментар #19 от "Огнян":

    Абсолютно пълни глупости сте написали! Не го говори това пред свои познати, защото ще станеш за смях, ако са поне малко грамотни ! Тук да кажем, че си анонимен...
  • 22 Уса

    60 2 Отговор
    Напуснаха неваксинираните и това не означава,че за тяхното място чакат ваксинирани от България.Ако нямате зелена карта не можете да работите в САЩ.Дори да дойдете на гости и си намерите работа в някой ресторант ще ви плащат толкова малко,колкото ще изкарате и в България.Пари в брой отдавна не се изплащат а само по банков път документирано,за да няма укриване.Ако работите в САЩ нелегално ще сте по-големи мизерници от това да сте в България за легално няма да получите виза.Ванга е казала всички българи да се прибират от чужбините до 2025та,защото света ще се тресе
  • 23 tate

    36 0 Отговор
    БАЙ – ГЪН ще види какво е пасивен отпор на неолиберастко/толерастията !! Дано това видят и тъпите Евролиберасти ! Ще стане като в Казахстан, ще ядат бой !!
  • 24 Стефан Петров

    15 0 Отговор
    Ега ти брадясалата "новина". За тази тенденция доста писаха в американската и руската преса при това преди два месеца, но вие чак сега ли я научихте?
  • 25 Стефан Петров

    33 2 Отговор
    В САЩ има две причини за напускане на работа. Първата е,че при помощите за безработица е по.-изгодно да си безработен. Втората е огромната смъртност от Ковид. За тяхното здравеопазване печалбата е цел, а здравето / по-точно отсъствието му/ средство за това. Днес бяха публикувани официални данни от властите на САЩ и СЗО. Данните са смазващи. В САЩ заболелите от Ковид са 19.3% а умрелите от него 15.5%, т.е забелеваемостта от Ковид е 4.-5% по висока а смъртността и 3.6. пъти по висока от средната в света., а населението на САЩ е 4.3% от това на света. Ако към горното прибавя и други официални данни на ООН ще се види,че здравеопазването им е под средното световно равнище, а по доста показатели най-лошо в света.
  • 26 ХАХАХАХАХАХАХ

    21 0 Отговор

    До коментар #19 от "Огнян":

    АМИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЪНШЕН КРЕДИТОР СА, НО НЕ ПО ОБЛИГАЦИИ. Последният голям заем от 2.5 ТРИЛИОНА ДОЛАРА беше даден на Бидон от Китай, след встъпването му в длъжност. Вече никой не купува сащисани облигации, защото от как са на власт демократите са напечатали 5 трилиона долара. Потребителската инфлация беше стигнала 40%, а промишлената 25%. Сега след стерилизация 1.5 ТРИЛИОНА НА НОЩ, ПОВТАРЯМ-ВСЯКА НОЩ на безналични доларови активи, потребителската инфлация падна на 15-20%, а промишлената спря да се покачва. Така че кой е профан е напълно ясно.

    Коментиран от #30

  • 27 stan40

    14 0 Отговор

    До коментар #19 от "Огнян":

    Лошо и човек като се вземе на сериозно и обижда другите. На такива им казвам ф а ..к.
  • 28 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    2 6 Отговор
    Бравус дядовата само така така са у англия никои не бачка само помощи и нашите братя вече и те продават цигари тютюн на черно и помощи за деца които реално са в българия и не са техните родители ама са нагласили нещата и като си дойдат у БЪЛГАРИЯ купуват изоставени къщи АБЕ СТАТАХА БОГАТАШИ АМА ТАКА КАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ ЕЛИЗАБЕТ Е ПРОСТО МАМЕНА КОВИД Е ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ ЗА ХИТРИ ИЗМАМИ СЕГА ИДВА РЕД НА САЩ САМО ДА НИ ИЗПУСНАТ ДА ИМ ВЛЕЗЕМ НА ТЕРИТОРИЯТА И ЗАПОЧВА ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ КАКВО МОЖЕ БГ
  • 29 James 🇺🇸

    15 0 Отговор
    Нормално. Хората да не са балъци да работят за стотинки, на 12 часови смени, и отгоре на всички да им изискват фаш сертификат
  • 30 Роко

    4 17 Отговор

    До коментар #26 от "ХАХАХАХАХАХАХ":

    Приятелю САЩ не дължат НИЩО на Китай. Другаря Си както и другите разумни държавници купува американски облигации влага в тях всеки свободен юан (това е причината юана да е стабилна парична единица). Виж едно много мъдро джудже в напъните си да бъде велик продаде американските облигации които "лошите" му предшественици бяха купили и застава рублата в момента е по - евтина от тоалетна хартия. Та такива ми ти работи. А да същото джудже взе кредити от другаря Си та се наложи миналата година да даде на другаря Си целият си доларов запас е той отново обясняваше колко е велик и как ще прехитри американците ма доларите заминаха за Пекин пък той се оказа със значително по - малко никому ненужни юани в резерва (вървят само в Китай ма другаря Си кой знае защо при плащанията неще ни рубли ни юани взима само долари и евро)

    Коментиран от #32

  • 31 АЗ КАЗАХ

    4 4 Отговор
    Имат спестени пари може да си позволят и да не работят. Като на пазаруват може да изкарат минимум месец в изолация.
  • 32 За роко

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "Роко":

    Кой ти дава тези "точни" све
    десния, та ги и споделяш.?!
    Това С финансови въпроси
    които се разпространяват с цел. Кажи какво става с фи
    нансите на "великите" от
    САЩ. Ако не са войните и
    грабенето, те да са фаалира
    ли. Кажи някоя тайна и за
    тях.
  • 33 За роко

    7 2 Отговор
    Кой ти дава тези "точни" све
    десния, та ги и споделяш.?!
    Това С финансови въпроси
    които се разпространяват с цел. Кажи какво става с фи
    нансите на "великите" от
    САЩ. Ако не са войните и
    грабенето, те да са фаалира
    ли. Кажи някоя тайна и за
    тях.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 kjl

    4 0 Отговор
    Държавата предлага много добри социални помощи!!! Ми алцхаймера напечата няколко трилиона! Не социализъм, а направо комунизъм явно ще прави. Що да бачкаш, като ти дават да си лентяйстваш. Да, ама китайците може да не дадат и тогава като сняг запръска, какво ще правиш ти зимъска?