Last news in Fakti

6 Януари, 2022 16:55 1 997 20

Турция очаква повишаване на заплатите

  • турция-
  • правителство-
  • реджеп ердоган

Реджеп Ердоган подготвя различни повишения

Турция очаква повишаване на заплатите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският държавен глава обеща повишение на заплатите на държавните служители, съобщи агенция Анадола.

Това стана в негово изказване пред парламента. Планират се нови програми за социална подкрепа.

Очаква се повишение на заплатите на държавните служители с 30.5 процента. Реджеп Ердоган обяви и планове за повишаване на пенсиите.

Идеята е те да не са по-ниски от 2500 турски лири. Правителството е планирало различни действия.

Започват разследвания за неоправдано повишени цени. Той е уверен, че ще овладее ситуацията в страната.

Предстоят разговори за нови варианти за подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ваксиниран3002

    8 0 Отговор
    При 40 процента инфлация само за последните месеци и 20 процента да я вдигнат все тая.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селджицки турчинъ

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ваксиниран3002":

    Е колко да взимат тез амуджи без Основно образование.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Sultana na Haskovo

    6 7 Отговор
    Турците са прости а Българите Много ама страшно много ПЪР.ДЯТ. понеже ядат много. Лютеница,Халва и Туршия....🤣🤣🤣
  • 7 Султана на султана на хасково

    5 1 Отговор
    Чиба бе чалмар 👳🏿‍♀️
  • 8 Enver Pasha

    7 9 Отговор
    След 2023 година, Турция ще управлява света, само да свършо 100 годишния Лозански договор и разширяването на териториите започне.
    Също така и връщането на Южно-Гръцката Кипърска Част към Севернокипърската Турска Република. Още една година и всички ще св молят на турците.

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РУСКА МЕЧКА

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Enver Pasha":

    Това ще ви е грешката.После няма да можете да се оправдавате и вашия алах няма да ви помогне.Но всичко с времето си нали трябва отново да има Константинопол.
  • 11 Родопа планина

    7 1 Отговор
    А бе какво ме интересува мен какво ще получават като заплати.Аз си гледам Бьлгария.При нас е истината другото е ала бала.
  • 12 Info

    5 5 Отговор
    Кълъчдароглу: „Ердоган изолира Турция в международен план“. Гърция успя да изгради страхотни съюзи и да спечели голяма международна сила, докато ти, Ердоган, си изолиран и се скиташ наоколо като просяк, молейки за приятелство и пари навсякъде, дори там, където си затворил вратата и ги обвинил.
  • 13 Ех фукара турке

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Enver Pasha":

    Трябва да спрете да вярвате в глупостите, с които ви храни Ердоган, който е стигнал дотам да твърди, че говори с Аллах и прилага Волята си. Никой пакт от Лозана не приключва през 2023 г., това е учредителният акт на днешна Турция, но можете, ако искате да се върнете към стария, който беше Договорът от Севър и който предвиждаше много по-малка Турция, международен контрол над проливите, и независима кюрдска държава. Може би 11-те държави, подписали споразумението от Лозана, ще искат да ви задоволят. В противен случай можете да опитате да атакувате Гърция, членка на НАТО, на Европейския съюз, която е напълно интегрирана в западния режим и която има толкова мощни сили, че може да промени бъдещето на Турция за следващите 100 години, след много силен удар върху Турция и огромният шок, който ще претърпят турският народ и вашата политическа система. Що се отнася до Кипър, международната общност там не иска пълния суверенитет нито на Гърция, нито на Турция, поради което ви позволи да нахлуете и окупирате половината остров. Нито Русия, нито Америка, нито Китай, никой няма да ви позволи да се разширявате. А ти си твърде малък и безсилен да не ги слушаш и да не им се подчиняваш..

    Коментиран от #15, #17, #20

  • 14 За номер 4

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Селджицки турчинъ":

    Всяка година близо милион завършват университети... Примерно 2018 г. 845 хиляди. Има 250 университета. Само в Uludağ Üniversitesi - 72 844, Süleyman Demirel Ü. - 81 053, Selçuk Ü. - 88 904, Sakarya Ü. - 76 852,
    Marmara Ü. - 80 412, Kocaeli Ü. - 80 331, İstanbul Ü. - 108 958, и т.н. ... заблуден булгарин !..

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хмм

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "За номер 4":

    така че всяка година един милион млади образовани турци, безработни, нископлатени и потиснати от ердоган който мразят и които имат възможност да знаят как живеят техните връстници в чужбина. лошо.
  • 17 Източен Въпрос

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ех фукара турке":

    очевидно е, че турците са прост народ, с малко познания и без умствени пътища, поради което са политически експлоатирани от разни мошеници, които забогатяват, докато турският народ остава беден. това, което се случва в Кипър, се случва в Егейско море. от момента, в който контролът над проливите е даден на Турция, контролът върху тяхното разширяване в Егейско море е предоставен на Гърция. имало и идеята гърците да завладеят Източна Тракия с Константинопол, т.е. да получат контрол и над Черно море, над Босфора и Дарданелите, а турците да придобият острови в Егейско море, но тогава това се смяташе за проблематично. и всички се съгласиха какво съществува сега и донесоха мир за 100 години . Всеки опит за промяна води до голяма война и завръщането на великите сили за ново решение на конфликта в Егейско море, без нито една страна да получи абсолютен контрол. но тези неща турците трудно ги виждат и могат глупаво да бъдат доведени до голяма национална катастрофа, без резултат. сухопътната зона Гърция-Турция и междинно море се считат за голям международен интерес в областта на транспорта, търговията и горивата и няма да им бъде позволено да принадлежат само на един, тъй като историята показва, че по този начин има гръцка, римска или турска империя и така голям проблем
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: