Last news in Fakti

13 Януари, 2022 15:09 1 013 4

Южна Корея ще използва лекарството срещу COVID-19 на "Пфайзер"

  • пфайзер-
  • паксловид-
  • южна корея-
  • коронавирус-
  • лекарство-
  • заразени-
  • азия-
  • хапчета

Всеки пациент е съветван да приема по три хапчета два пъти дневно

Южна Корея ще използва лекарството срещу COVID-19 на "Пфайзер" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея ще започне да лекува инфектирани с коронавирус пациенти с противовирусното лекарство на "Пфайзер" от утре, предаде Ройтерс. Така тя ще стане първата държава в Азия, предприела тази стъпка, на фона на нарастващите опасения, причинени от разпространението на силно заразния вариант Омикрон, предаде БТА.

Около 630 000 хапчета от лекарството с наименованието "Паксловид", които са достатъчни за лечението на 21 000 души, са пристигнали днес и са готови за разпределение към 280 аптеки и 90 поликлиники, съобщи южнокорейската Агенция за контрол и превенция на заболяванията. "С оглед на много по-лесното предаване на Омикрон, лекарството би трябвало да играе значима роля в ограничаването на броя на пациентите, които ще развият критични симптоми, дори новият вариант да предизвиква относително по-леки симптоми", каза служител на агенцията.

Южна Корея е първата страна в Азия, започнала прилагането на "Паксловид", след като одобри спешната му употреба в края на декември. Лекарството ще бъде използвано за лечение на повече от 1000 души на ден и сред приоритетните групи ще са пациентите, при които има висок риск от тежко прекарване на болестта, хората над 65 години и тези с понижен имунитет. Всеки пациент е съветван да приема по три хапчета два пъти дневно в продължение на пет дни и се очаква, че още една партида от 300 000 хапчета, достатъчни за лечението на 10 000 души, ще пристигне по-късно този месец. Лекарството "Паксловид" предотвратява с почти 90-процентна ефективност хоспитализация или смърт и данните показват, че то запазва ефективността си срещу Омикрон, съобщи "Пфайзер".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да вземат

    4 1 Отговор
    Пример от Япония.
  • 2 гадно

    1 2 Отговор
    Е има си хас сигурен съм, че дори и да имаха тяхно лекарство пак щяха да ползват продукта на Шмайзер.
  • 3 mi6osp

    1 1 Отговор
    Междувременно изследователи от Орегонския университет откриха, че съединения канабиноиди от марихуаната блокират вируса в кръвта на човека, както и проникване на вируса в клетките.

    Коментиран от #4

  • 4 провинциалист

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "mi6osp":

    Те едни други учени откриха и че след обикновена настинка организмът е подготвен срещу Ковид19, ама от другата страна развалените грамофони си пеят същата песен.
Новини по държави: