Last news in Fakti

14 Януари, 2022 14:20 2 295 24

Повишаването на минималните заплати не е решение

  • европа-
  • заплати-
  • повишение

Това твърдят експерти

Повишаването на минималните заплати не е решение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата на държавите се опитват да защитят нископлатените служители с повишаване на минималната заплата, но това дава само частичен успех. Това обяви Делфийн Строс от Financial Times.

Няколко европейски държави планират повишаване на минималната заплата. Това важи за Германия, Португалия, Чехия и Румъния.

ЕС въвежда и нов закон, който да гарантира приемливо минимално заплащане. То ще покрива над половината от средния национален доход.

Това са реформи, които нямаше да са възможни до преди няколко години. Търси се насочването на много средства в икономиката и подсигуряването на нуждаещите се.

Правителствата обаче твърде много разчитат на минималните заплати, което ще защити само определена група служители. Припомня се, че много от тези с минимална заплата живеят с партньор, който получава повече, като повишението води до загуба на помощи или повишени данъци.

Важно е да се предприемат действия, свързани с неравномерното заплащане на служители, изпълняващи подобни задължения в определени компании. Трябва да се гарантира и подходящ пазар на труда, който да гарантира добри доходи.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    9 28 Отговор
    Повишаване само за ваксинираните. Заразите да умират от глад

    Коментиран от #20

  • 2 Мнение

    38 2 Отговор
    Хиперинфлацията топи със страшна скорост доходите и спестяванията на българите. Вземете мерки!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АААААААААа

    19 1 Отговор
    ЩОМ няма ЗНАЧЕНИЕ???? Да ги махнат или да ги намалят на половина?????
  • 5 Емил

    15 35 Отговор
    Скоро ще се разбере, че вдигане на заплати и пенсии имаше само при Б.Б.! Дойдат ли русофилистиците на Радев на власт - ботуш на врата и пари колко да не умреш от глад! Честито на избирателите!!!

    Коментиран от #9, #10

  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    32 2 Отговор
    И сега в България почти половината получават мин. заплата, какво остана , ако я премахнат- ще им плащаме че им работим ли ‼️

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 експерти да си откинеш, па да си насадиш

    18 0 Отговор
    Експерти все кадри или минали през проекти и обучения на олигархични нпо- та- сзо, затворено общество, рокфелер тръст, " бил и мелинда", дето са собственост на енергийни, здравни, фарма, борсови олигарси.

    Значи добро решение е да се наложи " частна борса за ток и газ", която качи цените до небето и печалбите на борсовите посредници( спекулциите са борсов инструмент) и олигарсите, а хората обедняват.

    Олигархичен комунизъм и светло бъдеще за англосаксонските олигарси- гейтс- рокфелер- барух, шорош и т.н., обедняване на хората и мор за тях.

    Сега даже са измислили как да нападат, окупират и ограбват ресурсите на държавите и хората там- " климатична безопасност", досега нападаха с нато, с активисти от нпо- та, идил, ал- кайда, " десен сектор" и грабеха ресурси заради " човешките права".
  • 9 Пенис Човек

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Такова вдигане имаше при Боце, че 800 000 хиляди решиха да не го приемат и избягаха, за да има повече за нас хахахахахаха
  • 10 kvy

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    При Б.Б. за 11г. имах само едно повишение от 70 лв. на 01.01.2019 г. От 2009 до тогава НИЩО, кръгла нула.
  • 11 Сатана

    2 11 Отговор
    Повишаването на минималната генерира повече приходи в хазната но покупателната способност е мижава.Искате Европейски заплати но ще трябва да плащате и реципрочни разходи и цени на стоки и услуги.Един билет да не струва 0.50€цента а поне 1€ за рейсовете и 3€ а метро.

    Коментиран от #13

  • 12 Българин

    1 4 Отговор
    Никакво повишаване! Повишат ли тия държави, пропастта между нас и тях става огромна
  • 13 kvy

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана":

    Да, но за западняка 3 евро е все едно за нас 3 лв. Той не ги пресмята 2 към 1. Отделно не всичко е толкова скъпо. В бедна Швеция кубик дърва е 40 евро, все едно 40 лв. за тях. А при нас е 150 лв. Отделно токът е 10 стотинки ( не цента) на киловат и нямат дневна нощна. На тази цена слагаш 35% такса инфраструктура и колко ти става, 13.5 ст. киловата. Колко е тук???? Да има неща по скъпи от тук, но цялостно всичко им е по евтино спрямо процентното съотношение цена/заплата. Ако беше толкова скъпо и нерентабилно да се живее там, щяха ли 2 млн. българи да емигрират???

    Коментиран от #17

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    всичко трябва да поскъпне със много
  • 15 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    КОЙ ЩЕ КУПИ МЛАДЕЖКИЯ ТРУД С 800 ЛВ. !?!?!? САМО СИРАЦИТЕ -БЕЗ ПОДКРЕПА ЩЕ ПРИЕМАТ -НО ВРЕМЕННО !!! А МЛАДИТЕ /С 800 ЛВ. /ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАТ СЕМЕЙСТВА И ДА ГИ ИЗДЪРЖАТ !!! ВИНАГИ ЩЕ ИМА ЛИДЕРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ - В КОЛЕКТИВНОТО ЧОВЕШКО ОБЩЕСТВО --- НО НИКОГА ПОВЕЧЕ - ГОСПОДАРИ -СЛУГИ И РОБИ ПО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ --- ВЕНСЕРЕМУС--- ДМ... НА САЩ И ЦИОНИСТИТЕ !!!!!!!!!!
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    щом се налага , ще плащаш ами , нали искаш да ходиш на работа? щом искаш някъде да ходиш , ще си плащаш ! кои да плати место теб а? ай ша ва у авантаджийте
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "kvy":

    всичко трябва със мноого да поскъпне, стига сте ревали , че не ми се слушате
  • 18 ганю

    5 2 Отговор
    Ще целувате снимката на Бай Тошо
  • 19 Помпат

    2 1 Отговор
    С повишението на заплатите само помпат още повече инфлацията.

    Коментиран от #22

  • 20 sss

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Като го караме така - никакво лекуване на заразените боднати, да ходят да се оплакват на производителя за кофти продукта :)
  • 21 Експертно американско

    1 0 Отговор
    Да работят за без заплата,бе. Нема пари, действай те.
  • 22 Пропорции порции

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Помпат":

    Всъщност повишават своята автоматично. Чуеш ли бюджетно платени да се грижат за мин.заплата, то драпат да вдигнат своята, тя нараства с повишаване на минималната пропорционално по таблица.
  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    За бедните държавеи, каквато е България, вдигането на минималната заплата е жизнено важно за Народа. Не случайно, управниците ни забравиха за 2022 година да вдигнат минималната заплата. Всичко отива за ОЛИГАРСИТЕ, а ЕС се прави ,че не вижда този проблем в РБ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: