Last news in Fakti

10 Януари, 2022 15:16 2 824 8

В Европа цените хвърчат, а заплатите?

  • европа-
  • цени-
  • заплати

Не се очаква повишение на доходите

В Европа цените хвърчат, а заплатите? - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа успя да намали безработицата, но значителен ръст на доходите през тази година не се очаква, съобщи The Wall Street Journal.

Нивата на безработица са паднали на по-ниски нива на тези от преди две години. Високата инфлация обаче сериозно се отразява на доходите.

Това намалява покупателната способност. Правителствените програми защитиха работните места.

Повишението на заплатите остава скромно. Програмите на правителствата в Европа покриха позициите на много работещи и така те продължиха да работят на тях.

Това ограничи търсенето на нови служители и ограничи повишаването на доходите при търсенето, както стана в САЩ. Американската икономика извършва голямо търсене на работници, което им позволява да настояват за повишено заплащане.

Предстоят решения на европейските правителства по темата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    23 1 Отговор
    А някой май бърка Европа с нещо друго !
  • 2 а в България

    40 3 Отговор
    как е?Стигнахме и подминахме европейските цени,а не можем да достигнем африканските заплати!
  • 3 революционер

    44 3 Отговор
    Нарочно всички заплати по света са много ниски. Така държат населението под контрол. Човек който е слаб икономически той няма време да мисли за това което се случва около него. Мисли само за утрешния ден дали ще оцелее. Така той остава роб на системата. Светът му се гради около парите. Всички хора се раждат и живеят за системата. Днешната демокрация работи за корпорациите.

    Коментиран от #5

  • 4 Добруджа

    27 0 Отговор
    В България цените постоянно се увеличават от доста години, а заплатите не могат да покрият разликата...
  • 5 алооо

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "революционер":

    ДЕМОКРАЦИЯ не е имало никога,няма и няма да има.Основни системи са-военна диктатура,полицейска диктатура .Те си приличат-има дадени разпореждания,спазваш ли ги-няма ядове.ИИИи СЕГАШНАТА ИКОНОМИЧЕСКА диктатура.Никой не ти налага насила да правиш нищо,но като нямаш пари,се принуждаваш да слушкаш за всичко което ти кажат!
  • 6 Активист на БКП

    4 5 Отговор
    Абе май бъркате Европа с Булгериън
  • 7 абе . . .

    7 4 Отговор
    С други думи да не се сърдим на Поскъпването Продължава защото и на другите места е така. Ама те много неща станаха така. Първо пРезидента ни уверяваше че няма грип и Бойко се престарава. Слави казваше че туй било някакво грипче. Хората в България мрат като по време на активни военни действия, но за това менторите от Дондуков 2 нямат НИКАКВА вина! Бойко е виновен! Шкафчетата на Бойко били пълни, но имаше обществени строежи. Сега никой не може да види шкафчетата на Румен, обаче всички виждаме че строежите спряха.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: