Last news in Fakti

16 Януари, 2022 07:19 3 496 33

Демонстрации срещу ограниченията в Германия

  • германия-
  • демонстрации-
  • ограничения

Най-мащабната акция се проведе във Фрайбург

Демонстрации срещу ограниченията в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Демонстрации срещу наложените мерки и ограничения, както и срещу задължителната ваксинация се проведоха в няколко германски града.

Най-мащабната акция се проведе във Фрайбург - в нея участваха около 6 000 души.

В Хамбург 3000 противници на ваксините излязоха по улиците. Около 1500 души протестираха срещу политиката на властите в Оснабрюк. В Дюселдорф в акциите са участвали 2500 души, във Фюрт - 1500, в Мюнхен - 1000.

От края на декември в Германия се провеждат редовни протести срещу мерките, наложени от правителството.

Германските власти искат да въведат задължителна ваксинация срещу Ковид още тази година. Темата е една от най-горещите във вътрешнополитическия дневен ред на Германия. Експертите се опасяват, че този ход допълнително ще радикализира скептиците на коронавируса.

В момента в Германия са въведени ограничения заради Омикрон, но те са много по-леки, отколкото през периодите на първата, втората и третата вълна на пандемията. Те касаят основно неваксинираните, които не могат да посещават ресторанти, театри, концерти, фитнес клубове.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смок

    55 0 Отговор
    А Бебочката допита ли се до бабчето Меркел?

    Коментиран от #11

  • 2 1234

    89 1 Отговор
    Измисления, така наречен зален сертификат е със цел да ложи на хората да се задължът да си поставя ваксини който неса създадени да ни предпазят а напротив вище другите държави

    Коментиран от #31

  • 3 КРА

    116 1 Отговор
    Напълно неверни данни за мащабите на протестите в Германия.Ако искате да видите реалността просто изгледайте видеата в нета.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Ваксиниран3002

    105 2 Отговор
    А, що имат ограничения, нали се бяха бронирали? Сега и на децата вече трябва да стане ясно, че това не са ваксини и предназначението им е друго. Не се бодете.
  • 5 Ваксиниран3002

    106 1 Отговор

    До коментар #3 от "КРА":

    Прав си, десетки пъти повече са, но така и трябва, Ако няма протести, тези фашисти всички ще ни затворят.

    Коментиран от #6

  • 6 КРА

    97 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ваксиниран3002":

    Напълно съм съгласен. Борбата срещу медицинския фашизъм е въпрос на оцеляване за здрамислещите хора.
  • 7 социнтерн

    81 1 Отговор
    Фашизмът бързо се налага, скоро ние неваксинираните ще трябва да се крием като партизаните.
  • 8 Рошко

    73 1 Отговор
    Тскива новини защо не се пускат през статия, а се опитвате само да ни пропагандирате колко били полезни ваксините и колкото повече толкова повече, скоро лъжата ще лъсне в целия си блясък, тогава да ми излвазат подложните математици професори и доценти та да им отдадем заслуженото внимание

    Коментиран от #13

  • 9 Адолф Айхман

    49 4 Отговор
    Ваксината ще ви направи свободни, уважаеми дойчлъри.
  • 10 Рошко

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "КРА":

    Точния сайт тв е Ruptly
  • 11 Адолф Айхман

    69 1 Отговор

    До коментар #1 от "смок":

    На фона на новите либерал-левичари и еко талибани, управляващи Дойчланд, г-жа Ангела Меркел може да мине за консерватор и патриот. Какво падение на един народ...
  • 12 Фрайбург

    33 0 Отговор
    Акцията е във Свободния град. Да прекръстим София в Сервилбург...
  • 13 Христо

    54 2 Отговор

    До коментар #8 от "Рошко":

    Забравяш мисирките. Те са най-долните и най-продажните.
  • 14 Баце

    43 0 Отговор
    Дойчовците трябва да се събудят най-накрая, да прогледнат, че ги работят и да излязат стотици хиляди иначе по примера на Големия Брат, в колонийте марионетките ще се изпотрепят да следват светлия пример и ще ни бодат по три пъти на ден 24/7/31/12/365 и то за едно потупване по рамото, е и усвояване....
  • 15 На найси феродо

    64 0 Отговор
    Преди десетилетия нацистите те спираха на улицата и искаха да им покажеш т.н. Аненпас или паспорт за родословното дърво, тоест да докажеш, че си чист немец. Нямаш ли такъв паспорт ПРОБЛЕМ. Сега иде време в което демократичната полиция за те спира и изисква да ти провери КОВИДПАС и нямаш ли пак ПРОБЛЕМ. Демокрация братче. Оня бил лош тогава ( щот загуби войната де, иначе днес да е нац герой на Германия, Австрия, Бъргария, Румъния и още) а днешните са много добри. След 80 г едните поколения тия днешните политици ще ги сочат за най- голямите мръсници в новата световна история. Вакс без почивка, защита от Ковид почти 0. Австралия 90% напълно вакс а числата на новозаразените чупят всякакви рекорди.
  • 16 Излезли

    7 48 Отговор
    доброволно да протестират хората и да изразят волята си, а не да ги карат с автобуси и организирана програма срещу някой лев !
  • 17 Свобода

    54 1 Отговор
    всичко това е част от плановете на Дневен ред 21 и Дневен ред 30, за унищожаване на всички малки предприятия чрез обедняване на средната и долната социална класа. В същото време прави мултинационалните компании, големите корпорации и милиардери още по-богати и принуждавайки гражданите да станат напълно зависими (роби) на новото централизирано световно правителство. „Пандемията“ е само един от инструментите за прилагане на този дистопичен фашистки план на практика, за да ни въведе в новото нормално чрез страх.

    Коментиран от #26

  • 18 Бита карта

    62 0 Отговор
    Хората се събудиха. Париж и Виена вчера бяха огромни протести.
    Но пък всъщност сертификатите и зазължителните ваксини ще отпаднат навсякъде до месец-два. Почна се в някои държави и другите няма как да удържат вече.
    1. САЩ обяви заповедта за ваксини за големите фирми за незаконна. Отмени и всякакви тестове и маски на работното място.
    2. САЩ от 2.2.2022 спира задължението на болниците да отчитат умрелите от ковид.
    3. Великобритания отменя от края на месеца зеления сертификат. Според здравния министър с омикрон вече няма обосновка.
    4. Испания почва официално да третира ковид като грипна епидемия.
    ...
    Няма политик да устои на въпроса "Защо там махнаха сертификата, а тук ни побърквате с глупости?".
  • 19 ПОМИСЛЕТЕ

    29 0 Отговор
    Ако няма пенсионери, болни и недъгави какво става с бюджета и кой печели. Колко плащат на сестрите и лекарите за всеки приет в болница и за поставена "ваксина".
  • 20 Факти

    45 1 Отговор
    Професор Ехуд Кимрон, ръководител на катедрата по микробиология и имунология в университета в Тел Авив и един от водещите израелски имунолози, написа отворено писмо, в което остро критикува израелското – и всъщност глобалното – управление на пандемията на коронавирус.

    "Министерство на здравеопазването, време е да признаем провала.

    Търсете и прочетете фактите !
  • 21 Def

    56 2 Отговор
    В Германия протестират всекидневно. В България стоим на топло съгласни с всичко което ни налагат, пием ракия и ядем туршия....
    Една демонстрация за свобода имаше и всички я оплюваха.

    Коментиран от #22

  • 22 Човек от щаба

    46 0 Отговор

    До коментар #21 от "Def":

    Тук има негласен договор - те ни лъжат, че мерките спасяват, ни ги лъжем, че се спасяваме. Някъде да ти искат зелен сертификат? А в Германия е сташно. Едни приятели ми се оплакаха как доктор е изтръгнал плачещото дете от ръцете на майката, за да го вкара насила в кабинета за преглед, защото майката не е ваксинирана и не може да влиза в кабинета??? Там уж живееха свободолюбиви хора, но както казва Ал Пачино в Адвокат на дявола: "Свободната воля е като крилете на пеперудата - докоснеш ли я, повече не може да лети" А тия фармацефтични изр.,ди, барабар с журналистическите им подлоги направиха много повече от "докосване". Тях не трябва да ги съдят за блудство, а за изнасилване!
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    В германия не е задължителна ваксинацията.Преди 2дни с кола мои ангели влязоха ... само един от тях бе принудително набоден с 2 игли.Нямаха проблем...през границите.Сега лоши сънища сънува един ваш.....радетел на принудата боц.....Бъдете здрави....Света е малък..........

    Коментиран от #25

  • 24 Комон сенс

    9 2 Отговор
    Слаба работа.
    За мащабите на Мюнхен 1000 души демонстранти е все едно Костя и Болния да излязат с жените и децата си на митинг - къде 20 души заедно със семейната бавачка и градинаря.

    В същото време подразнените от ограниченията са поне 75% от хората в Германия.
    Дали тази пасивност е нещо добро или лошо? Да речем , че е добро. Но не бих разчитал търпението им да е вечно.

    Коментиран от #30

  • 25 Комон сенс

    15 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    В Германия задължитлената вакса отпадна като незаконна мярка.
    Това ще се случи навсякъде по света.
    Задължитлената вкаса ограничава най-основни човешки права и може да бъде прилагана само екстраординарно.
    Обаче ние имаме грип и в същото време вакси със съмноителна полза. Хилядъ съдебни процеси могат да бъдат спечелени в страните, където има действаща правна система. Пък и да няма - хората в сърцата и умовете си ще отсъдят.

    Коментиран от #28

  • 26 до Свобода

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Свобода":

    древна философия я определя като състояние на духа, но след това един мечтател я постави на върха на една игла.Скоро ще го видиме,късно ще го осъзнаеме
  • 27 абг

    10 0 Отговор
    Умножете ги x50-100 и ще разберете истинският брой на протестиращите.
  • 28 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Комон сенс":

    А.... трябва ли да се суспендира екстаординарното по дифолт или ту мъч?

    Коментиран от #29

  • 29 Комон сенс

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Радо":

    Екстраординарното си е екстраординарно.
    Примерно в момент на неизбежна отбрана ти няма как да не нарушиш всичките права на нападателя.
    Трябва да съществува релана необходимост от нарушаване на правото, реципрочност на мярката спрямо застрашените права и целесъобразност.
    Това е ясно на всеки по интуиция.
  • 30 мммда

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Комон сенс":

    Пасивността иде от там, че по пресата се варти постоянно (протестите са забранени и участниците ги грози глоба от по 3000 евро).
    Е това ако не е КОМУНИЗЪМ.
  • 31 сороснерес

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Ицю-хазярта дали ще иска главния прокурор на германия да ги арестува..тези фашисти..

    Коментиран от #32

  • 32 Кончо

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "сороснерес":

    На Ицо Хазарта му се сбъдна мечтата да лапа п...ки в парламента.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: