16 Януари, 2022 14:10 5 502 32

Нов рекорд в Германия

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия

От началото на пандемията са потвърдени 7 965 977 на коронавирус

Германия отчете нов рекорд в седемдневната заболеваемост от COVID, съобщи ДПА, като се позова на Института по вирусология "Роберт Кох". По данни на "Роберт Кох" инфекциите на седемдневна на база са 515,7 на 100 000 души население, с което този показател за пръв път превишава 500 в Германия.

Ден по-рано той беше на равнище от 497,1, а седмица по-рано - 362,7. За последното денонощие германските здравни власти отчитат 52 504 новозаразени. Седмица по-рано те бяха 36 552. За изминалите 24 часа са регистрирани нови 47 смъртни случая при 77 миналата неделя.

В Германия от началото на пандемията са потвърдени 7 965 977 коронавирусни инфекции. Действителният брой обаче вероятно е много по-голям, тъй като много случаи на заразяване не са установени.

В събота и неделя не се изнасят данни за постъпванията в болница на 100 000 души на седмична база. В петък равнището беше 3,23. По данни на "Роберт Кох" преболедувалите в Германия са 6 963 700, а починалите са 115 619.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    99 1 Отговор
    Ваксините работят,мдаа.💉🤡🥳👍
  • 2 Майна

    87 1 Отговор
    Да, в събота не се изнасят, нито в неделя ДАННИ ЗА ВСЕ ПО-НАРАСТВАЩИТЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ТОЗИ ДЕМОЦИД!!! МЪЛЧАТ КАТО ПУКАЛИ... ЩОТО ГЕРМАНЦИТЕ СЕ СЪБУДИХА!!! ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ЗАТРИЕМ САТАНИСТИТЕ, ТЕ ГО ПОИСКАХА С ТАЗИ ВОЙНА..

    Коментиран от #18

  • 3 Навсякъде, с увиличаване броя на

    91 5 Отговор
    Ваксинираните, се увеличава и броят на заразените и болните! Но “умните и интелигентните” продължават да воюват с неваксинираните и да ги обвиняват за болестта!!! Е, питам аз, това не е ли масова психоза и омраза, която се насажда умишлено? Или просто игромната част от човечеството изведнъж е оглупяла и не може да събере две и две?!?

    Коментиран от #7

  • 4 Последния Софиянец

    60 2 Отговор
    Да продължават боцкането! Искаме още рекорди!
  • 5 КОКО

    56 3 Отговор
    Аз си мисля, че само с протести няма да стане!
    Те са Глухи и Слепи за това!
    Трябва с техните камъни по техните глави!
    Нека всички, които са против да си вземат една седмица "отпуска"!
    Никакво пазаруване, никакво излизане, никакво ходене на работа!
    Само една седмица!

    Коментиран от #11

  • 6 Конощип

    5 45 Отговор
    Значи е време за задължителна ваксинация, за да се запази общественото здраве на хората. Само това би ги спасило от апокалипсиса в Германия.
  • 7 Не се увеличава броят на умрелите, което

    4 57 Отговор

    До коментар #3 от "Навсякъде, с увиличаване броя на":

    е важното в случая. Ваксините предпазват от тежко протичане със сигурност. Фалшивите ваксинации със сигурност не предпазват никого. Ваксини разработват и в Нигерия, и в Беларус в случай че не ви е известно.

    Коментиран от #8, #12, #26

  • 8 Последния Софиянец

    59 4 Отговор

    До коментар #7 от "Не се увеличава броят на умрелите, което":

    Вие ваксинираните сте като 🐱🐱.Не падате по гръб.Срам ви е да си признаете че ви излъгаха.

    Коментиран от #22

  • 9 Печо Мух

    16 2 Отговор
    Колкото повече , толкова повече !
  • 10 От немско...

    48 4 Отговор
    По цял ден и нощ лъжата, лъжат и пак лъжат за заболели, умрели, вак€ини, карантини и какво ли не. Всички новини и предавания започват и свършват с китайския грип. Побъркаха хората. Масово убийства, насилие и самоубийства. Сега помпят изкуствено заболелите, защото до март месец ще решават дали задължително ще ваксинират населението, както в Австрия и Франция. Помпят и надуват бройките, а ковид отделенията са празни. Има много клипове правени от мед.персонал и се показва, че болни няма, но по медиите казват, че няма свободни легла. Това е невероятна измама. Подготвят всички държави в ЕС да бъдат задължително вацнати на 100% населението. Подготвят се закони с които който не го е направил да бъде обявен за престъпник съд, затвор и принудително боцкане. Вече ги има тези неща в някои държави. Австрия например, а във Франция и Италия вече не само нямаш право да ходиш на работа, ако не са те боцнали, а и нямаш право да излизаш от вас освен до аптека или магазин за хранителни стоки. Положението е много зле и нашите управляващи ни готвят за същото.
  • 11 Майна

    29 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОКО":

    Прав си, но искат и да забранят Телеграма в Германия, защото остана една от добрите възможности за координация..НО БОРБАТА ЕДВА ЗАПОЧВА И АКО НЕ ГО РАЗБЕРАТ ЩЕ ИМА ИСТИНСКА СЪПРОТИВА...

    Коментиран от #16, #29

  • 12 Предпазва вятър !

    43 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не се увеличава броят на умрелите, което":

    Аз на 70 неваксиниран , изкарах като лек грип ковида , а сина ми с триста ваксини и 30 години по-млад , едва прескочи трапа !
  • 13 IVAN

    35 3 Отговор
    колко повече ваксинирани , толко повече заразени и умряли
  • 14 С основно

    32 2 Отговор
    аз ли съм толкова тъп, но имаше такива задачи в 4 ти клас, аз завърших основното, та ако са положителни 12,36% от изследваните в България, то подобно съотношение би трябвало да е и за населението, та 12% от около шест милиона, трябва да имаме поне 600 000 заразени днес, демек след 10 дни всички българи ще са се заразили, след 20 дни всички българи ще са го изкарали по два пъти, след 30 дни по три пъти и така до два месеца всеки българин ще е изкарам Ковид по 6 пъти - това според тестовете, не казвам че показват вярно и така след поне пет пъти изкаран Ковид на глава от населението за три месеца, ще трябва и да се ваксинираме, за всеки случай, така казва Киро
  • 15 Рошко

    21 1 Отговор
    И колко са умрелите, че не мога да светна колко е страшна тази" страшна" пандемия това девиза на мисирките е като девиза на мадона не важно какво говорят хората за теб важно е да говорят та било и то лъжи и глупостти

    Коментиран от #17

  • 16 КОКО

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Никой не може да спре човечеството в стремежа му към СВОБОДА!
    Хората са въставали и побеждавали и без социални мрежи!
    Вярно е, че врагът държи масовите медии, и че срещу информационна пропаганда се противодейства по-трудно!
    Но, както предложих - не е трудно организирането на масов бойкот!
    Мисля, че това е най-добрата мирна и ефективна стратегия!

    Коментиран от #21

  • 17 kkk

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Умрелите са под 1% навсякъде по света където се прилага що-годе честна стъкмистика- само при нас и още няколко други места този % е по-висок. Реално всяка година от СЕЗОНЕН ГРИП в световен мащаб смъртността е около 1.3-1.5% и това са официални данни за десетки години назад. Иначе казано "ужасната нова болест" е едно голямо НИЩО на общият фон.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АУУУУУ

    4 9 Отговор
    АЛОУУУУУ КОМЕНТИРАЩИТЕ ........ЗАЩО ТАКА СЕ СЛУЧВА ........НИТО ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ЧЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ , ЗА ДА РАЗБЕРЕ КАКВА "СТРАШНА" УЧАСТ ГИ ОЧАКВА .......ХА ХА ХА ХА
  • 20 Шопо

    14 0 Отговор
    Е нали са ваксинирани???Що така?
  • 21 Крал Мас

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "КОКО":

    Най-добрата мирна и ефективна стратегия е тоягата !
  • 22 ОТ ВТОРИ ФЕВРУАРИ

    0 9 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    ЩЕ СИ ПИШЕМ КОЙ КОГО СА ИЗЛЪГАЛИ,САМО ДА МИНЕ ЛЮБИМИЯ НА АНТИ ВАКСИТЕ ПРАЗНИК😀ИДВА ТОТАЛНОТО🔒🔒🔒
  • 23 Миро

    14 0 Отговор
    Всички ще се разболеем от ковид! Това изречение вероятно ви е познато. Беше казано от доц Мангъров през 2020 г. Звучеше абсурдно тогава. Сега това същото изречение го каза Кристиан Дростен пред тагеспигел в неделя. Господина е главен вирусолог в Берлин а не е някой случаен.
  • 24 тойота 1

    0 3 Отговор
    Австрийците ще въведат задължително ваксиниране така че швабите могат да вземат примера им.
  • 25 Олеле

    3 0 Отговор
    Мили Боже,с каква лекота,тези психопати успяха да заличат цели нации.Добре,че ние не се хващаме толкова лесно на глупостите им.След няколко годинизападна Европа ще е филм на ужасите.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 А стадото

    1 0 Отговор
    Кротко пасе ли пасе!
  • 28 Абе

    1 0 Отговор
    Тоягите трябва да играят докато станат клечки за зъби!Тогава може и да се оправим, ама няма кой!
  • 29 Партизанин

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Най-успешните съпротива е тихия протест. От подвизи в стил Матросов пред амбразурата няма голям смисъл! Да красиво е , да ефектно е, да героично е , но няма смисъл. Не Велчовата завера, Чипровското,Нишкото, Априлското въстание са ни съхранили и запазили. Не( дори напротив)! А тихото , последователно и упорито българско постоянство, което ще ни съхрани и запази от превратностите на отиващата си Западна циливизация. Какво да се прави - настанало е Време Разделно! "Сега нашта СВОБОДА ОТ НАС ЗАВИСВА"! За свободата трябва всяко поколение, индивид, общество да се бори постоянно! Иначе все ще ни залъгват, че то няма авсолютна свобода, че свободата е ограничена от" интересите на Обществото" , че в името на общественото здраве, в името на националния интерес, на ценностите на Либерализма, прогреса, хуманизма и каква ли още не, се отнема свободата! За съжаление Ковид е само репетицията, на пълния обществен и индивидуален контрол. Капана беше заложен. Дали ще успеем да се измъкнем...?!
  • 30 Здравко

    1 0 Отговор
    Въпреки големия брой заразени ,
    починалите са под 1%.
    А у нас са 6-7 %
    Това означава, че лекари в България няма!

    Коментиран от #32

  • 31 Госあ

    1 0 Отговор
    Като ги пишете тия числа от началото на пандемията, сравнявайте Германия с Китай, Южна Корея, Япония, Нова Зеландия, Австралия, Норвегия, Дания, Финландия. Сигурно има и други, но нека се спрем на тези. Германия са кръгла нула при тази ситуация, но се опитват да поучават и от глупостите им и платените глашатаи не може да се чуе адекватно мнение от хора, които имат познания и показват резултати.
  • 32 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Здравко":

    Починалите са мейс си джейс. Над 30-40 пъти повече отколкото в други страни.
Новини по държави: