18 Януари, 2022 17:53 1 464 5

Омикрон вече преобладава в тази държава

  • омикрон-
  • египет-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

Египет преживява увеличение на броя на новозаразените, особено през последната седмица

Омикрон вече преобладава в тази държава - 1
Снимка: Shutterstock

Силно заразният коронавирусен варант Омикрон причинява по-голямата част от случаите на COVID-19 в Египет, заяви президентският съветник по здравните въпроси Ауад Таг ел Дин, съобщи в. "Ал Ахрам". Изявлението на Дин идва няколко дни, след като изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Халед Абдел Гафар съобщи, че случаите на Омикрон в страната зачестяват, предаде БТА.

Северноафриканската държава преживява увеличение на броя на новозаразените, особено през последната седмица. Таг ел Дин изтъкна обаче, че повечето от случаите в момента са леки, като симптомите на Омикрон приличат на тези на сезонния грип. Министерството на здравеопазването призовава хората, които изпитват симптоми на настинка, да се самоизолират и да не ползват едни и същи вещи с членовете на семействата си, тъй като има вероятност да са инфектирани с Омикрон.

Първите три случая на новия вариант бяха установени в Египет в средата на декември при пристигнали на Международното летище в Кайро от чужбина египетски граждани. До края на месеца се очакват първите доставки на медикаментите срещу COVID "Евушелд" (Evusheld) на "АстраЗенека" и "Паксловид" (Paxlovid) на "Пфайзер". Египетски компании ще произвеждат лекарството "Молнупиравир" (Molnupiravir) на "Мерк".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    5 1 Отговор
    И половин Египет да не измря
  • 2 Грульо

    5 0 Отговор
    Аз не мога да разбера защо не пишат всички характеристики на Омикрон, например - слабо опасният коронавирусен варант Омикрон, или - силно заразният, но слабо опасен коронавирусен варант Омикрон, а все само лошите определения? :D

    Коментиран от #4

  • 3 Хмм

    4 0 Отговор
    Айде на далаверата с лекарства в Египет. Влагаш пари за всяване на страх по медиите. Подкупваш правителството и получаваш огромен пазар за лекарства.
  • 4 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Просто е пропаганда, да ни на боцкат
  • 5 Така

    5 0 Отговор
    Бил гей през 2017 година има видео в което обеснява за всичко което се случва през последните две години. От къде знае какво ще се случи сами си правете изводи. Има обаче и едно друго видео в което се говори,че корона цирка ще свърши и ще започне подобно издевателство, само че свързано с другия цирк екологичния. Е ще видим...