Last news in Fakti

19 Януари, 2022 11:00 1 755 21

Дания за пръв път регистрира над 30 000 заразени

  • омикрон-
  • дания-
  • коронавирус-
  • финландия-
  • заразени-
  • рекорд

Големият брой заразени не води до повече приети в болница

Дания за пръв път регистрира над 30 000 заразени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дания за пръв път регистрира над 30 000 инфекции с коронавирус за ден, предаде ДПА, съобщи БТА. Националният здравен институт регистрира 33 493 нови инфекции, от които около 2000 са повторни.

Министърът на здравеопазването Магнус Хойнике заяви в "Туитър", че големият брой заразени не води до повече приети в болници. Той обяснява това с големия брой повторно инфектирани и с това, че повечето са заразени с Омикрон варианта, който по-рядко довежда до хоспитализация. В болници са настанени 810 пациенти, от които 49 в интензивни отделения.

Междувременно стана ясно, че Финландия ще започне от средата на февруари постепенно да облекчава мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщи министър-председателят Сана Марин след правителствено заседание, продължило цял ден, предаде "Ройтерс". След края на този месец Финландия освен това ще престане да прави здравни проверки по шенгенските си граници, защото според финландските здравни власти това не допринася за ограничаване на пандемията, каза Марин.

През декември правителството реши, че всички пристигащи от чужбина ще трябва да представят доказателство за ваксинация или преболедуване или отрицателен тест за коронавирус. По оценки на местния здравен институт пикът на Омикрон вълната във Финландия се очаква до седмици, а не до месеци. Марин заяви, че правителството ѝ е склонно да промени критериите за ваксинационния паспорт, но добави, че това ще бъде трудно да се направи от правна гледна точка. "Правителството иска да го направи, но е много трудно заради основните човешки права", каза министър-председателката. С това тя имаше предвид хората, които не могат да се ваксинират, и тези, които са преболедували COVID-19, без да бъдат официално диагностицирани.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха...

    40 2 Отговор
    Епа нали се изпонабодоха със ваксини и бустери.Как така? Като овцете.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    42 1 Отговор
    В Дания не са ли 90 набоцкани и над 50 бустерирани.... Явно яко "пази" боца и има "огромен" смисъл зеленото тескере!
  • 5 Госあ

    8 35 Отговор
    Не разсъждавайте много за Дания. 3600 жертви от началото на пандемията. Кривата на общата смъртност - бетон. У бгто са 36 000 и още толко повече починали от средното по мистериозни причини. От много разсъждения България е до това положение.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    32 2 Отговор
    В Дания са "ваксинирани" 95%
  • 7 Грульо

    14 0 Отговор
    Яли са портокали и затва им отчита положителни тестове. :D
  • 8 Верно ли

    33 2 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Ай сега сравни бруталната разлика на стандарта на живот между двете страни в % (пример -отстъпваме близо 10 пъти на Дания по заплати, и здравеопазване) ..и се разбира, че сме едно към едно с Дания, но без да сме бодени като шилета.
  • 9 Абе

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Къде ще сравняваш Дания с нас .Тия имат висок стандарт.Не живеят в бедност както нас.Ние тука мрем от некачествени храни и мизерия.Българина от много лишения е със слаба имунна система.Мрем от начина на живот,който водим.

    Коментиран от #10

  • 10 Госあ

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Абе":

    Не твърдя обратното. Дания е социална страна, а ние се превърнахме в най долнопробните капиталистически кочини. Затова и Дания не може да се сравнява дори с Германия и Англия, нищо че процента на ваксинираните е еднакъв. Именно това твърдя. Но, също така и че в Дания има правила и съзнание, които не опират до сертификатите. Също и лечение.
  • 11 Стига сте повтаряли!

    19 0 Отговор
    Престанете да сравнявате смъртността. В България хората си отиват от липса или некачествени здравни грижи, фалшивите храни, мръсния въздух и пр.Освен това, д-р Мангъров правилно призовава личните лекари да не се крият, а наистина да лекуват "лично" пациентите си. Разболеят ли се, последните са безпомощни. Докато попаднат на добро отношение и лечение, много от тях почиват, при положение, че биха могли да бъдат спасени. Както е в нормалните страни. Друг е въпросът, че с ваксинация по време на пандемия се дава възможност на вируса да мутира и мутира...

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Браво

    13 0 Отговор
    на Дания! Ваксините работят, хахха!
  • 14 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    "Шарлатанина" Мангъров от 1,5 г. лекува болни в Ковид отделение! На неговото мнение е и завеждащия Ковид отделение в Пирогов! И той ли е "шарлатанин" според теб? Върли противници са им постоянно канените от мисири чантаджии, като Кунчеффф, Радка, кантара, симидчиев, гроздето от Берн, ботокса, разни математици и др. "правилно" мислещи, като общото по между другото е, че... не са виждали болен от Ковид, камо ли да са лекували такива!

    Коментиран от #16

  • 15 563289

    4 0 Отговор
    Пуснете търсене "Mercola Pandemic Narrative Undergoes Radical U-Turn" и четете. Неразбиращите английски - използвайте онлайн преводач.
  • 16 Госあ

    0 11 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Да лекуваш ТОРС само с чайчета е тежка шарлатания, да искаш да пуснеш всички вкупом да се заразят - престъпление, а да наричаш жертвите сухи съчки - вулгарност. Абсолютно неук е, да оставим настрана пловдивската му диплома по обща медицина със среден успех - 3, просто е неграмотен и нещата които говори - смехотворно неверни. Няма да изреждам. Външния му вид също ме навежда на някои мисли 🤓

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    За година и половина от лекуваните в клиниката оглавявана от доц. Мангъров са починали 26 лекувани там! Ти явно си "по-голям специалист" от него по Ковид? Ако се срещнеш с вируса бягай да те "лекуват" "корифеите" чантаджии-теоретици Кунчев или баба Рада, ама не са срещали болен, така че ще избягат от теб!

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    При най малките съмнения си правя тест и съм готов да започна курс с Ивермектин, витамин Д, цинк и селен. Лично аз не се притеснявам особено за себе си. Освен това пазя лична хигиена и дисциплина. На наште лекари отдавна не разчитам за болести. Дразни ме обаче нечовешкото отношение към жертвите и не ми е особено приятно постоянно да съм нащрек заради чумавите около себе си, които нямат елементарна култура и възпитание.
  • 19 Дания

    10 0 Отговор
    Дания- 6млн население, 85% ваксинирани, 50% бустерни - 33 000 на ден.
    България - 6мн, 27% ваксинирани , 5% бустерни - 11000 на ден.
    Какво става, бе?

    Коментиран от #20

  • 20 Дух

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Дания":

    Какво става, ли? Дания 95% ваксинирани - 15 починали на ден на ден. България 30% процента ваксинирани (една част от тях фалшиво) - 150 починали на ден. Само на 70-те % неандарталци (неваксиниррани) в България и ровещи по цял ден фейсбук, тик-ток и т.н. без да са прочели и една книга през последните 5 години, не могат да направят връзката - повече ваксини води до по-малко починали и по-леко прекарване.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания