Last news in Fakti

21 Януари, 2022 11:12 1 424 6

Драстично покачване в броя на недохранените деца в Афганистан

  • афганистан-
  • sir-
  • деца-
  • недохранване-
  • талибани-
  • опасност-
  • кабул

Само през месец декември 40 деца, които са били недохранени, са починали

Драстично покачване в броя на недохранените деца в Афганистан - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на тежко недохранените деца, посещаващи мобилните здравни клиники на Save the Children в Афганистан, се е удвоил от август. Някои деца умират, преди да успеят да стигнат до болницата, съобщиха от благотворителната организация Save the Children, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Само през месец декември 40 деца, които са били недохранени, са починали. Афганистан в момента се управлява от талибаните, които поеха контрол след изтеглянето на американските войски. Очаква се тази зима децата в Афганистан да се сблъскат с животозастрашаващи нива на глад и нивата на недохранване да нарастват. До един милион деца могат да бъдат толкова силно недохранени, че да са изложени на риск от смърт, ако не получат необходимото лечение.

Save the Children осигурява лечение на деца, страдащи от остро недохранване и насочва тежко болни деца в болници за специализирано лечение. Но тъй като здравната система в Афганистан е на ръба на колапса, организацията предупреди, че много деца не могат да получат необходимото специализирано лечение. 2/3 от децата в Афганистан се нуждаят от помощ, за да оцелеят. Страната се намира в тежка икономическа криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как

    14 1 Отговор
    няма да са недохранени?!Демократите от всички страни ги биха и ги окрадоха като пладнешки разбойници!После бегаха с парите!

    Коментиран от #3

  • 2 Gucci x Balenciaga

    9 2 Отговор
    Ами да не раждат по 15 деца,има си предпазни мерки или аборт.Нямаш пари няма да раждат като котки всяка година и децата да страдат че са се родили и да си проклинат живота
  • 3 Ми то

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е как":

    при нас да е по - различно? За тези износители на демокрация в пълна сила важи : - Където и да ходи врана, все по...на
  • 4 Тра-ла-ла

    5 2 Отговор
    Къде е СЗО, да се погрижи???

    Коментиран от #5

  • 5 Gucci x Balenciaga

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тра-ла-ла":

    Грижат се денонощно колко мигранти идват в Европа на ден ?И те са хора ОК,ами да си правят сметката бе с развъждането кое е по голям грях да раждаш и да си обричаш децата на нещастен живот някой не са виждали и играчки ,не получава нормален човешки живот гладни,без медицинска помощ,сигурно са родени и с здравословни проблеми защото майката по време на бременност е гладувала или е била болна ....
  • 6 Гинев

    9 0 Отговор
    А така!! А при американската окупация 20 г. преяждаха и бяха с наднормено тегло ли?? А бре, писач, само превеждате материали от Запада! Какво искаш да внушиш: колко е зле при талибаните и цветущо под американската обувка ли???
Новини по държави: