21 Януари, 2022 17:33 1 022 3

Дачич: Няма да се кандидатирам за президент, за да не застраша Вучич

  • сърбия-
  • ивица дачич-
  • александър вучич

Решението за това дали Социалистическата партия на Сърбия ще участва самостоятелно или в коалиция със Сръбската прогресивна партия ще бъде взето до 1 февруари въз основа на проучвания на общественото мнение

Дачич: Няма да се кандидатирам за президент, за да не застраша Вучич - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич заяви днес, че няма да се кандидатира за президент на Сърбия на предстоящите избори, тъй като смята, че това би застрашило възможността от победа на настоящия президент Александър Вучич в първия кръг от изборите, съобщи агенция Бета, цитирана от БТА.

Ние си сътрудничим от десет години и не бих искал да се тълкува, че съм на страната на онези, които искат да го свалят. Ние желаем да победим в първия кръг, заяви Дачич за ТВ Пинк.

Дачич каза, че решението за това дали Социалистическата партия на Сърбия ще участва самостоятелно или в коалиция със Сръбската прогресивна партия ще бъде взето до 1 февруари въз основа на проучвания на общественото мнение.

Дачич каза, че СПС ще подкрепи Александър Вучич за втори мандат, ако той се кандидатира, в противен случай партията ще има свой кандидат.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напълно излишно инфо,

    4 3 Отговор
    Сърбомани някакви НЕ ни интересуват, изобщо
  • 2 Дадич

    6 2 Отговор
    Сложи си силикон в устните като Вяучик и си ти , сръбски имекяр

    Коментиран от #3

  • 3 Да са еднакво

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дадич":

    Первезни
Новини по държави: