25 Януари, 2022 07:37 4 073 60

Керемедчиев: Възможно е руски войски да нахлуят в Украйна

  • милен керемедчиев-
  • руски войски-
  • украйна

В момента виждаме натрупване на руски сили по границата, но те не са достатъчни за едни реални военни действия, каза анализаторът 

Керемедчиев: Възможно е руски войски да нахлуят в Украйна - 1
Снимка: NovaNews

Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в Украйна. Това заяви пред bTV Новините бившият заместник-министър на външните работи и анализатор Милен Керемедчиев. Според него през следващите месеци е възможно руски военни да нахлуят в Украйна.

„В момента виждаме натрупване на руски сили по границата, но те не са достатъчни за едни реални военни действия. В момента на границата има струпани около 150 хил. руски военнослужещи и техника“, обясни експертът. По думите му в Беларус предстои учение на руската армия, където ще бъде докаран „върхът“ на руската военна техника. Той уточни, че напрежението през следващите месеци ще расте.

Бившият военен министър и дипломат Георги Панайотов посочи, че всички решения в НАТО се взимат след дискусии, а решенията се взимат единодушно. „Става въпрос за територия на неколкостотин километра от нашите граници. Има струпване на руски войски. НАТО опита дипломация, беше проведено заседание на Съвета НАТО-Русия за първи път от много години насам, но различията останаха. Всички се надяваме този конфликт да се реши по пътя на дипломацията“, посочи дипломатът.

Керемедчиев призна, че българската позиция по казуса е малко закъсняла, но такава има, а тя ще бъде допълнена след днешния съвет по сигурността при премиера Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Котис

    79 0 Отговор
    А някой ще каже ли колко са украинските войски в региона!
    Обзалагам се, че са около 200 000.

    Коментиран от #33

  • 3 БГ2022

    74 0 Отговор
    Какви са ти диоптрите, че и аз да си сложа да гледам как се натрупват войските…..
  • 4 Порно

    93 0 Отговор
    Тоя е на всяка манджа мерудия. Беше конкул в Дубай , шеф на пощите и за малко зам министър. Ама мисирките се чудят кого да поканят да ръси глупости.
  • 5 Последния Софиянец

    65 0 Отговор
    По скоро обратното ще стане с това струпване на натовски войски.
  • 6 Sss

    68 0 Отговор
    Щом не са бири достатъчни, струпаните войски, какво нахлуване бълнувош бе смешко? На кой са му притрябвали 40 млн гладници? Ко има там, каквото е имало жще 2014 ония с цветните революции са го взели!
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    40 0 Отговор
    СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КОРПУС -И МЛАДИ И СТАРИ БУКВАЛНО ЩЕ ИЗГОРИ .... И СЛЕД ТОВА ЩЕ СЛОЖА ПАМЕТНИК " ТУК ХАН ЮВИГИ ИЗГОРИ ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ"
  • 8 АИДЕ...

    51 1 Отговор
    И ТОЗИ ПЛАШИ. КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ РУСИТЕ В ТЪЗ БЕДНА СТРАНА. ЩЕ И ВЗЕМАТ НА БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ. ЩЕ СЕ СКАРАТ С ЕВРОПА. И ЩЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ БЕЗ ПРИХОДИ ОТ ГАЗ И НЕФТ. ЩЕ ЗАБРАВЯТ ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК. ТРЯБВА ДА СА МНОГО ТЪПИ АКО ГО НАПРАВЯТ. ВСИЧКО Е СПЕКУЛА. УКРАИНА СЛАГА ВОЙСКИ РУСИТЕ И ТЕ.
  • 9 Лост

    23 0 Отговор
    Ами то и на гроба на хипохондрика пише:-Нали ви казах!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    84 0 Отговор
    Тоя като циганчето, дето все познавало времето - може да вали, а може и да не вали.

    Разбирач, също така е възможно и да не влязат руснаците в Украйна. И това е по-вероятно. Защо им е да го правят? Освен ако тъпите укри не направят провокация, в която да почнат да убиват руските граждани в Донбас.

    Всъщност, целта на мероприятието е друга. Американците искат да доставят и оставят за постоянно оръжие и военни по границите на Русия. Създадоха медийна паника, че руснаците щели да атакуват Украйна. Това бе повод за дислокация на техните военни активи. Ще мине малко време, и ще кажат - ето на, заради нашите действия Русия не нападна Украйна. Затова оставяме за постоянно военните си по границата на Русия.
    Типична диверсия от англоскасонския свят, който обича да ползва чужди граждани за пушечно месо...

    Коментиран от #14, #26, #32

  • 12 бушприт

    65 0 Отговор
    Керемедчиев,не се бъркай,където не ти е работата! Такива "философи",като теб ще подпалят България,многознайко!
  • 13 Мамул

    34 0 Отговор
    Защо да биеш кучето? Като се разбереш със стопанина, той ще върже кучето.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не е ли така

    22 5 Отговор
    Всичко може да се реши по много прост начин. Събират се всички засегнати страни, подписват договор в какъв периметър от Русия съответно и от Натовските страни могат да се разполагат оръжия за масово поразяване. Който наруши договора целия свят срещу него. Но не искат. Целта е друга, в САЩ и в Русия трябва да има външна заплаха, конфликти на това се крепят икономиките на двете страни, както и оправдания на политиците за големите разходи на публични средства и избягване от неудобните въпроси на дневния ред на обществото. Друго решение е: Русия да стане член на НАТО. Какво им пречи? Пречи им това което пише по-горе.

    Коментиран от #16

  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "Не е ли така":

    РФ Е СЪЗДАДЕНА ГЕНЕТИЧНО ПО ПРОЦЕНТИ 2 ВИКИНГИ, 5 СЕВЕРНИ НАРОДИ И НАРОДИТЕ НА ТАЙГАТА, 55 СЛАВЯНИ, 35 БЪЛГАРИ, 3 КАВКАЗЦИ...
    ..... И ИМА ТОЛКОВА ТЕРИТОРИЯ ЧЕ НЕ И ТРЯБВАТ НИТО ЗЕМИ , НИТО ВОДА .... НИТО НЕБЕ. ... ДАЖЕ НЯМАТ ХОРА ...
  • 17 Сандо

    51 0 Отговор
    Керемедчиев,къде е украинската армия,колко е на брой,с какво е въоръжена и към кого е насочена?Когато отговориш на тези въпроси,можеш да продължиш с пропагандата и агитацията.
  • 18 ФАКТ

    48 0 Отговор
    След като Украйна НЕ Е член на НАТО , НАТО какви ще ги дръвчим на Русия?!

    Коментиран от #29

  • 19 Леле,леле

    36 1 Отговор
    Този е много прост.Да не си мисли,че живее в средновековието,където живата сила е била фактор.Имаш ли технологии ти е достатъчна и 50 хил.армия да превземе въшливата Покрайнина на Русия.
  • 20 Керемидчиев!! УКРАИНСКИ Е ВЪЗМОЖНО

    42 0 Отговор
    Да нахлуят в Донбас и Луганск, а теб да те Нахлуят М А Н А Ф И Т Е !!!!
  • 21 Българина

    15 1 Отговор
    По вероятно е нло да падне в лангли...
  • 22 Тошо

    29 0 Отговор
    МНОГО СТАНАХТЕ ПАПАГАЛИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО НАХЛУВАНЕ.
  • 23 Както

    18 0 Отговор
    Е възможно и да не нахлуят.
  • 24 Za6to

    36 0 Отговор
    Защо се бутате пред останалите?! Всички са се спотаили! СрАЩ, Векобтирания и Франция отстъпват назад. А ние! Ние тръгнахме да пишем мнения за "лошия" Янев! Срам за Вас негерали! Кога успяхте да се закълнете във вярност на следващите губещи.
  • 25 ХАН КРУМ

    33 0 Отговор
    учудващо този голям експерт, велик български дипломат,защо само коментира по студиата , ,а не ползват ексертизата му във външно. явно толкова може. а като сложиш и онова атлантическо недуразумение шаламнов,до него нещастието на нова телевизия става пълно.човек срам да го хване ,че е българин и какви подлоги са в политиката и решат съдбата и.

    Коментиран от #37

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Аско Кръпката

    16 0 Отговор
    Очевидно от изказванията на Керемидчиев става, че у нас външнополитическата експертиза и особено журналистика са напълно изчезнали от обществения живот. Повтарянето и то със значително закъснение на известни неща прави от подобни "експерти" хроникьори, каквито изявени имаме в други области, само усилва усещането за инертност и безпътица.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ++++++

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "ФАКТ":

    Точно! Ще ни вкарат в измислена от ФАЩ война за да си начешат крастата!
  • 30 Azz

    12 0 Отговор
    Възможно е да ти израстнат и цици,ама знаеш ли....спЕсиалисти на всеки километър...
  • 31 Украйна

    19 0 Отговор
    Украйна вече вижда как смелия им "съюзник" САЩ смело евакуира семействата на служителите в посолството си.Чудя се кого да съжалявам-украинците ,или нас самите,че ни вкараха в тъпите игри на Америка...
  • 32 Съвсем точно

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Сте го отбелязвали и описали, колега. Бих само добавил, че американската армия отдавна не е "американска", и терминът "американска" служи за параван на банкстерите, тоест централните банки които са в ръцете на не повече от стотина човека. В ръцете на същите тези хора са и повечето правителства в света, заедно с псевдожурналистите, чиято единствена цел е да промиват мозъци и създават благоприятно обществено мнение за всички злодеяния и абсурди, които се случват. Една от крайните цели на тези "властелини" е пълно разоръжаване на света и обезвреждане на всякаква възможна опозиция. Така "американската" армия един ден ще бъде единствената официална военна сила в света и всяка друга възможна военна сила ще бъде извън закона и ще бъде обявена за "терористи".Точно заради това бюджетът на същата тази армия съответно е безкраен и средствата за въоръжаването и са неограничени. Жалко и тъжно е, но промивката и психическата подготовка но световното население затова централизиране и монопол започва още с Холивудската пропаганда през 70те години на миналия век с любими наши филми като "Междузвезден Войни", където виждаме, че има само една легална армия и всеки, който и се противопоставя е бунтовник или терорист. Филмите с промивката са много и дори и тогава да са ни поднасяни като фантастика, днес голяма част от посланията в тях са си реалност. Но междувременно минахме и през "матрицата", "дилъри на време", "игрите на глада"... все реалности представяни ни като "фантаст

    Коментиран от #35

  • 33 Раша

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Котис":

    СБУ-127000
    Частни армии от запад40000.
  • 34 Съвсем точно

    8 1 Отговор
    Сте го отбелязвали и описали, колега. Бих само добавил, че американската армия отдавна не е "американска", и терминът "американска" служи за параван на банкстерите, тоест централните банки които са в ръцете на не повече от стотина човека. В ръцете на същите тези хора са и повечето правителства в света, заедно с псевдожурналистите, чиято единствена цел е да промиват мозъци и създават благоприятно обществено мнение за всички злодеяния и абсурди, които се случват. Една от крайните цели на тези "властелини" е пълно разоръжаване на света и обезвреждане на всякаква възможна опозиция. Така "американската" армия един ден ще бъде единствената официална военна сила в света и всяка друга възможна военна сила ще бъде извън закона и ще бъде обявена за "терористи".Точно заради това бюджетът на същата тази армия съответно е безкраен и средствата за въоръжаването и са неограничени. Жалко и тъжно е, но промивката и психическата подготовка но световното население затова централизиране и монопол започва още с Холивудската пропаганда през 70те години на миналия век с любими наши филми като "Междузвезден Войни", където виждаме, че има само една легална армия и всеки, който и се противопоставя е бунтовник или терорист. Филмите с промивката са много и дори и тогава да са ни поднасяни като фантастика, днес голяма част от посланията в тях са си реалност. Но междувременно минахме и през "матрицата", "дилъри на време", "игрите на глада"... все реалности представяни ни като "фантаст
  • 35 Съвсем точно

    21 1 Отговор

    До коментар #32 от "Съвсем точно":

    ...."фантастика". А всъщност всичко е подготовка за прилагането на Новия Световен Ред.

    Русия или по-скоро заличаването на Русия от картата на света, е просто един от етапите за прилагането на този Нов Световен Ред. Ще дойде ред на Китай и Иран... все държави с огромни природни и човешки ресурси. И те ще паднат под този огромен натиск на "банкстерите", които държат в ръцете си най-мощната военна сила в света. Тъмни времена идват. И дано не съм прав и Русия някакси успее да удържи на този глобален натиск, на който подложена.

    А ние и нашите псевдополитици и управляващи явно имаме къса памет и не помним, какво се е случило в най-новата ни история. Винаги когато политиците ни са вземали позиция срещу Русия сме били на губещата страна. А затова, че ни има като държава в момента определено го дължим на Русия и на никоя друга страна от така наречените "велики сили". Бих казал, че сме меко казано неблагодарници. Кофти тръпка, но пък самата истина. Хайде стига съм "добавял" вече, че добавката стана прекалено дълга. И без това керванът си върви и само кучетата дето се чуват да лаят...

    Коментиран от #47

  • 36 big

    14 0 Отговор
    Какво значи Украйна? Вече много години ЛНР и ДНР са самостоятелни и водят война с Киев, а почти цялото им население е с руски паспорти и руско самосъзнание. Русия може да се намеси само в един случай засега, ако Украйна нападне тези републики, но не се знае дали ще приключи само там. В цялата юго-източна част на Украйна населението е основно с руско самосъзнание!
  • 37 Ами защото

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "ХАН КРУМ":

    на тоя експертизата е в четвърти километър и медицинският екип не може да я разтълкува, за да назначи адекватно лечение.
  • 38 анонимен

    8 0 Отговор
    този каквото е казал досега все не е познал.....ха да видим този път.
  • 39 анонимен

    3 0 Отговор
    този каквото е казал досега все не е познал.....ха да видим този път.
  • 40 Gray Heron/ Сивата чапла

    6 0 Отговор
    Те закъсняха, още 2014 трябваше вместо да помагат на Янукович да бяга,
    да бяха цапнали през ръцете превратаджиите.
  • 41 Hi guys..

    0 8 Отговор
    Рано сте станали, браво, от рано започнахте да громите агресорите, НАТО и САЩ, още един път..браво, пожелавам ви, спорна работа. И ви поздравявам с песнта.."КАТЮША".
  • 42 От страни

    7 0 Отговор
    Ани, къде ги сбираш тия глупаци. Вчера Христов, днес тоя. Нищо, ама нищичко е разбират от ситуацията. Натрупвания на войски, ама не били достатъчни - алоууууу, как да го разбираме това меле от думи? Аман от иксперди.
  • 43 ттт

    11 0 Отговор
    Ако Украйна извърши мащабно нападение срещу Донецк и/или Луганск, Русия ще ги защити с въоръжени сили. Западът от своя страна ще подкреши Украйна, така както се подкрепя любим отбор, тоест с възгласи "давай, давай" и "айде наште". Така че украинските лидери да си правят добре сметката!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Матей преображенски

    9 0 Отговор
    Нали доскоро едва ги докарваха до 100 хил.,а тоя произволно си ги увеличи с още 50 хил.,ти зайш ли каква маса народ е 50 хил. войници,а?Ама така е много харно да се плямпа едно към гьотюря,пък ако хване дикиш.Всъщност руските войски са на 200 км от границата,докато украинските и те изглежда надхвърлят 100 хил. са заели изходни позиции за атака.Те ще почнат войната ,и чак тогава руските войски ще навлязат в Украйна като освободители,това е ясно като бял ден.Може би американците се надяват ,че ще се впуснат да избиват цивилни наляво и надясно,както биха сторили те,и ще останат изумително разочаровани.
  • 46 Цезар

    9 1 Отговор
    А имали сателитни снимки, колко натовски специалисти и техника ина на границата с Русия?
    Има! Но не ги публикуват!
    НАТО ВЕЧЕ ОКУПИРА УКРАЙНА!
    Монетата има две страни. Май не ви се харесва да покажете и другата страна на монетата.
    А възможно е и Турски войски да навлезнат в България:: ха, ха ,ха.
    Синоптиците понякога познават за времето но вие май не!

    Коментиран от #50

  • 47 Дядо Петко

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Съвсем точно":

    Жив и здрав да сте ваша милост! Тука рядко се срещат коментари от умни люде.

    Коментиран от #48

  • 48 Деде...

    2 8 Отговор

    До коментар #47 от "Дядо Петко":

    Не вярвай на това което пише този, той изсипва глупости като самосвал "ЗИЛ", Русия, Китай, Иран..и незнам си какво още, лъже те като дърт циганин, трябвало да не заставаме срещу Русия, ние не заставаме, те застават срещу нас. Ние сме застанали там където трябва, парата, парата деде, нали си чел..."До Чикаго и назад"...ония сърбин какво е казал..."Тук парица е царица".
  • 49 Рико

    0 5 Отговор
    А възможно ли е да не нахлуе? Тъпата московска политика доведе нещата до там -или/или-.
  • 50 Октавиан Август..

    10 0 Отговор

    До коментар #46 от "Цезар":

    Еййй...защо лъжиш???, че има Натовски войски и инструктори в Украйна???..че и на границата с Русия, няма такова нещо и никакви сателитни снимки няма, има само някакви правени с телефон, Натовски аскер няма...там е само Виенската филхармония, военият духов оркестър на Нейно Величество Кралицата на Великобритания, балета на Слави, и няколко подвижни бардака. И за какви турски войски в БГ бълнуваш???, ще гостува техният военен оркестър " Мехтер", ще има, малко..думбур..лумбур..и толкоз, шоу. И не лъжи, НАТО е миролюбива организация.
  • 51 Българански

    7 0 Отговор
    Кретенизъм е явно българско заболяване! Заразихме цяло НАТО с него! По времето на Порошенко, ако си спомняте беше въведено военно положение в някои райони на Украйна! Тогава сценария беше, че 3000 руски танка са на украинската граница ауспусите им пушат и всеки момент ще влязат! Забравихте ли го това....? Кретенизъм в действие!
  • 52 Павел Пенев

    8 0 Отговор
    Този велик демократ и той ще защитава Украйна.На какво основание бе мухльо? Украйна и Русия не членуват в НАТО.Защо се изпращат пари и въоръжение за поддържане на украинските неофашисти. Къде го има това в международното публично право и дори в Договора за създаване на НАТО. Нали този съюз е отбранителен,какво прави на руските граници.Трябва да си получите заслуженото за да си затворите чекмеджетата.
  • 53 Дедо

    6 0 Отговор
    Аман от "пишман анализатори"!И този беше се развихрил навремето с едни сделки в Катар,ОАЕ и т.н.Нищо не се видя на бяла свят,като договорите за възстановяване на Ирак -справка Соломонката Паси!
    Студията ни заприличаха на "вехотшарница"-избираш между този,Паси,Поп(Клепто)тодорова,Харалан,тук таме Ненчев-типичен български военен!!,и т.н.Даже и Каракачанов се явява вече!Мъчно ни е за Данов,Агов и други от махмурлиите!!!
  • 54 ivan

    3 1 Отговор
    Нато изпра6та армия на Украйна,2 самолета от Холандия и една фрегата,аххахаахх и стотина войници
  • 55 Керемидчиев ти Тъпанар ли си??

    4 0 Отговор
    Или се правиш на такъв??
  • 56 Керемедчиев, отдава са нахлули бръмбари

    4 0 Отговор
    В Главата ти и два са останали и умират от скука!! Празна глава!!! Кепемидена!!
  • 57 Този Керемед лие или Керемид????

    4 0 Отговор
    Г Л УП А К!!
  • 58 Димитров

    1 0 Отговор
    Вярвате ли си,или не спирате трупане на червени точки?
    Да,ако слабото ръководство на
    Украйна използва сила спрямо двете републики,тогава жалко за техните войничета!
  • 59 Керемидчиев, разскарай си мазната

    1 0 Отговор
    Физиономия, вече три дни те Псуват, малко литие!!???
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания