Last news in Fakti

25 Януари, 2022 15:39 32 740 178

Руските танкове тръгват към Украйна, когато се разтопят снеговете?

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • танкове-
  • владимир путин-
  • сняг-
  • нато-
  • жак атали

Руснаците не могат да допуснат Украйна, люлката на руската държава, да стане враждебна демокрация

Руските танкове тръгват към Украйна, когато се разтопят снеговете? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият директор на Европейската банка за възстановяване и развитие, както и най-знаменит член на тайнствения Билдербергски клуб, Жак Атали дава прогнозата си за събитията в Украйна на страниците на френското издание Les Echos в материал, предаден без редакторска намеса от Агенция „Фокус“.

Руснаците имат всички основания да изпълнят заплахата си за нахлуване в Украйна. И европейците, както и американците, имат основателни причини да не се намесват в ситуацията. Конфликтът обаче ще има сериозни геополитически последици, подчертава Жак Атали. Русия ще започне да продава газа си на китайците и ще направи юана алтернатива на долара за сделки с горива.

Ако искаме да разберем геополитическата ситуация и да предвидим нейното развитие, първо трябва да приемем, че всички участници имат основателни причини да действат по начина, по който действат сега. По-специално, за да се оцени сериозността на украинската криза, е необходимо да се разбере защо всички действат по този начин, а не по друг начин, и да се направи заключение за това какви по-нататъшни действия ще отговарят най-добре на интересите на всеки от участниците в това конфронтация.

Първо, руснаците не могат да допуснат Украйна, люлката на руската държава, да стане враждебна демокрация и член на всички западни съюзи. В продължение на 30 години самите руснаци бяха лишени от всякаква перспектива, дори и много далечна, да бъдат приети в европейския клуб. В същото време президентът на САЩ Джордж Буш тържествено обеща по време на разпадането на Съветския съюз, че Украйна никога няма да влезе във враждебен на Русия съюз. От друга страна, украинците също са прави, като настояват, че никой не може да решава съдбата им вместо тях. Прави са и украинците, когато казват, че ако искат да се присъединят към Европейския съюз и НАТО, това трябва да зависи само от тях и бъдещите им партньори. Те са записали това в своята конституция. Разрив между двата тежко въоръжени съседи може да доведе до драматични последици през следващите седмици или месеци.

Сега руснаците настояват САЩ и техните съюзници да потвърдят стария си ангажимент никога да не приемат Украйна в НАТО, нито да разполагат стратегически ядрени оръжия в други европейски страни, граничещи с Русия. Но американците и техните европейски съюзници очевидно няма да обещаят това. Руснаците може да си помислят, че днес е най-доброто време да вземат военно това, което отказват да им се даде по дипломатически път. И за да демонстрират своята решителност, те са концентрирали над 100 000 много опитни войници и най-високо ниво на технологични сили на границата с Украйна. Когато снегът се стопи (скоро), тяхната бронетехника с мълниеносна атака ще стигне до Киев за по-малко от седмица и ще могат да поставят на власт проруско правителство, водено от един от бившите украински президенти или друг виден политик.

Достъпът до руски газ

Моментът е избран отлично, тъй като европейците и американците нямат много средства да предотвратят това. Европейците, страхувайки се да не загубят достъпа си до руски газ, са много разделени относно възможните репресии. Новият германски канцлер все още не се ползва с доверие в Москва, а Франция ще бъде заета с предизборната кампания през следващите пет месеца. Американците също са много слаби, оплетени в маса вътрешни проблеми. Обществото не изглежда готово да рискува живота дори на един американски войник, за да защити украинската територия. Те дори наскоро заявиха, че в случай на руска инвазия в Украйна, няма да прибягнат до основната си заплаха - да лишат руските банки от достъп до системата Swift, което ще изхвърли руската икономика в периферията на световната финансова система, но и ще доведе до две неприемливи последствия за Запада. А именно прекъсването на доставките на руски газ за Европа и началото на продажбите на руски енергийни ресурси за юани. Това от своя страна ще доведе до укрепване на съюза на Русия с Китай и рязък спад на долара, който вече няма да бъде единствената базова валута в света за плащане на стоки.

Значителни последици

Съюзът с Китай е важен за руснаците, тъй като вратите на всеки друг съюз са затворени за тях. Освен това Китай, отслабен от проблемите на борбата с епидемията от Covid, неефективността на своите ваксини и диктатурата на една партия, която забавя работата на най-динамичните компании, не може да претендира за доминираща роля в този съюз. Следователно война в Украйна е малко вероятна. И не защото Русия няма да го направи, въпреки че има всички основания да нахлуе в Украйна през следващите седмици: геополитиката не се подчинява на разума. Но военните, икономическите и геополитическите последици от подобен конфликт биха били много значими, особено за Европа. Ето защо трябва да започнем да се подготвяме незабавно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 139 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Rado

    134 15 Отговор
    Нямат пари за зимни гуми
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХАХАХАХАХАХ

    98 12 Отговор
    Чии ще го дирят там лятото?
  • 5 Петър

    200 5 Отговор
    Защо ще тръгнат танковете към Украйна когато се разтопят снеговете? Нали танковете имат вериги за сняг?

    Коментиран от #25, #30, #90

  • 6 Дън Бай

    206 12 Отговор
    Е, нали чакахме да се стегне?! Сега какво, кал ли ще газим като браним братска Украина? ББ да уреди асфалт.
  • 7 Смешна е сороснята

    183 8 Отговор
    Щот руските танкове не могат да по снежно време ще чакат калта или ще изчакат после и лято?
  • 8 глупости

    241 7 Отговор
    Пак пропагандни глупости. Преди време писаха, че танковете тръгвали, когато земята замръзнела, защото по-лесно се движили по лед, отколкото по размекнат кален чернозем.
  • 9 Сандо

    200 7 Отговор
    Нали щяха да тръгнат след като се заледи земята?Абе няма ли да намерите някакви по-сладкодумни лъжци,които както казва народът "хем те лъжи,хем ти става драго"!
  • 10 Ехаааа

    191 10 Отговор
    Нали беше януари, когато е замръзнало. Империята на злото всеки ден ръси лъжи и простотии. Голямо желание има за война в Европа. А ние налъците им пляскаме!
  • 11 Ник

    153 6 Отговор
    Нобелова награда за медицина трябва да дадат на този учен (доктор), който да ви излекува или помогне във вашата шизофрения....то не бе когато дойде зимата и замръзне земята, сега пролетта, после лятото и т.н.
  • 12 Очаквайте

    41 4 Отговор
    Ток шоуто "Закрит микрофон" в 16.30 софийска време
  • 13 дрън дрън

    154 4 Отговор
    "Бившият директор на Европейската банка за възстановяване и развитие, както и най-знаменит член на тайнствения Билдербергски клуб, Жак Атали дава прогнозата си за събитията в Украйна"

    Глобалисти-масони, заговорници срещу човечеството, спрете вашата военна истерия и хвърляне на клечки кибрит с надеждата да подпалите пожар.
  • 14 ХОХОХО

    88 15 Отговор
    Люлката на Русия е Москва киевска Рус е люлка на мизерията!
  • 15 така е писано

    95 2 Отговор
    Жак Атали да се подготвя да бъде поднесен на маса пред антихриста, който той и билденбергските глупаци ще докарат, където ще бъде готвен по китайски на място според моментното предпочитание на изгладнелият му господар антихриста, и така един по един, билденберг след билденберг ще преминат през дебелото черво.
  • 16 Хахаха

    147 5 Отговор
    Не могат да разберат, че в България процентът на опростаченото население все още не е достигнал критичната маса, затова подобни писания предизвикват само смях и погнуса.
  • 17 КОНТРАТА

    115 16 Отговор
    Те 90 и 80 да не са оня паркетния танк Абрамсчето, че да чакат хубаво време? Сороснята да погледне в YouTube как Те 90
    дрифти на сняг с 60 км. h.!!!
  • 18 Ммм...да

    133 8 Отговор
    Кадиров ще се окаже прав.Много се бави Путин.Чака джендърите да се окопитят.Европа отдавна не е приоритет за руските суровини.Азия е необятен пазар с повече от 3млрд.население !
  • 19 хахахахахахахахах

    128 16 Отговор
    Че от кога, техниката на Русия е станала толкова негодна като западните боклуци, че да не може да върви през зимата и снеговете?

    Коментиран от #91

  • 20 Знам нещо за танковете

    112 5 Отговор
    Руските танкове ще тръгнат или преди да се стопят снеговете, или когато се покажат кокичетата, или след Великденските отпуски. Жак Атали нищо не разбира от танкове.
  • 21 Хахаха

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОРУНА ЛОМ":

    Хахаха
  • 22 Sion

    83 2 Отговор
    Първо беше като замръзне, сега като се стопят, накрая никога
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 МНОГО ИНТЕРЕСНО

    31 112 Отговор
    ПРОРУСКА СТАТИЯ, ПРОПУТИНСКА И РУСОФИЛСКО. И ЗАЩО РУСИЯ ДА Е НАЙ-ВАЖНАТА? НЯМА НИЩО ОБЩО МЕЖДУ КИЕВСКА РУС И МОСКОВИЯТА, КОЯТО СЛЕД ТОВА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА РУСИЯ. ТЕ РУСНАЦИТЕ ИМАТ И КИРИЛ И МЕТОДИ ЗА РУСНАК, ТОВА ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ МОГАТ ДА ВЛЯЗАТ И ДА ОКУПИРАТ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО Е ЛЮЛКАТА НА РУСКАТА КУЛТУРА. ВСЕКИ НАРОД САМ СИ ИЗБИРА КОЙ И КАК ДА ГО УПРАВЛЯВА И КОИ СА МУ ПРИЯТЕЛИТЕ ИЛИ Е ВИНАГИ ВОЛЯТА НА ПО-СИЛНИЯ? И НЕ Е ЛИ МАЛКО НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКО ДА КАЗВАШ ВСИЧКО Е БИЛО НАШЕ И ДА ЗАВЛАДЯВАШ СЛЕД ТОВА? АКО ПО-СИЛНИЯ РЕШИ, ЧЕ СОФИЯ Е ТЯХНА ЩЕ ПУСНЕТЕ ЛИ ТАКАВА СТАТИЙКА ВЪВ ФАКТИ, ФЛАГМАНЪТ НА РУСОФИЛСТВОТО?

    Коментиран от #72, #117, #161, #175

  • 25 Е да де ама

    57 2 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Ама нямат чистачки
  • 26 Сороснята

    81 4 Отговор
    Нямат дизел в Русия от ЕС не им продават! 😂😂

    Коментиран от #33

  • 27 коко

    73 4 Отговор
    тожи жак е малоумник кажете му на тази пеперуда че танка не е като банкнота танка потъва в калта тази тиква жан знае ли какво е пролет или какво е кал или този клавиатурен плъх не знае нищо свързано с военното дело но седнал акъл да дава
  • 28 За свободата на

    17 96 Отговор
    Братска Украйна!
    На нож!
    Урааааа!

    Коментиран от #106

  • 29 Запознат

    45 4 Отговор
    От Focus са люлката на сатирата!
  • 30 ха ха

    50 4 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Щото сее пропаганда! Точно като се стопят снеговете и започнат пролетните дъждове танковете не тръгват, щото иде пословичният генерал кал. Тогава танковете губят маневреност... както и войските. Верно, че генерал кал действа среяу двете страни на конфликта, но русите нямат никакво основание да разчитат на по-бавно придвижване в един конфликт. Билдербергите са основна сила в Давос. Медиийната империя. Не се лъжете.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мародер

    36 2 Отговор
    Я па гледах Фатмето лига фръла леща! Но кажа Дека Путин веке е у окрайна на джендарето ги и страх да си кажат.
  • 33 Имат, ама лукойлската нафта е кофти

    22 21 Отговор

    До коментар #26 от "Сороснята":

    Ръждясват им дюзите от толкова вода, и се прецаква турбината. Да не говорим, че замръзва в резервоара и го подгряват със запалени цепеници.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 другарят

    78 9 Отговор
    "Танковете не се боят от калта"..има една руска поговорка,.. Още по малко от снега! Има верни неща в статията, но в голямата си част повтаря наивната и глупава аналитика на западните джендъри със сбъркано съзнание! Всеки ден пишат за Русия, а не опознаха Русия за да могат да я разбират..
  • 38 Махмуд

    64 4 Отговор
    Да могат да тръгнат когато цъфнат дините и пъпешите та да им е съвсем сухо.
    Пишете вече пълни глупости.
  • 39 Сърп и чук

    48 5 Отговор
    Питайте някой все още жив германец ветеран от ВСВ за руската авантюра на вермахта, че много се забравя! Апропо, един такъв пише в мемоарите си, че поради ужасния студ са получавали възпаление на белите дробове и германските доктори разпоредили на готвача да им дава много гореща и мазна храна! Имало ефект - това във връзка с днешния студ, пандемия и грип. Сега сте събрали по 20 кутийки с хапчета и се тровите методично! Тогава е имало лекари и най добрите на фронта. Заболял боецът - веднага в полеви условия го диагностицират - ,,нарушена кишечная флора" /чревната микрофлора/ и го оправят! А сега - резил! Премръзнали му краката, пръстите станали сиви на цвят - с две болезнени инжекции германския лекар предотвратява ампутация! Разпоредено било да се уринира само върху ръцете на другарите и премръзналите и напукани длани се оправяли.Истинска наука!
  • 40 гадно

    61 10 Отговор
    Снеговете нямат никакво значение все едно бялата мечка да се плаши от сняг. Руснаците разполагат с цялото време за да ги докарат да си говорят самички в очакване на удар и това ще се случи когато най-малко го очакват.
  • 41 hmhmhm

    45 2 Отговор
    шо така бе , да не би да са с летни гуми всичките ..... му ха ха хаа хахахаха

    Коментиран от #156

  • 42 ПЛЕВНЬО

    65 6 Отговор
    Айде сега пък ново 20! Първо чакахме да замръзне земята че била много кална после чакаме да се размрази след това сигурно ще чакаме да позатопли пък после ще чакам есента че пък ще ни е много топло все евроатлантически глупотевини! Ако руснаците искаха да нападнат Украйна щяха вече да са го сторили и никой не може да ги спре!

    Коментиран от #124

  • 43 Дрън дрън

    15 49 Отговор
    Този знае ле къде се намира Китай и колко ще струва тази руска газ докато стигне до там?

    Коментиран от #54, #151

  • 44 стоян георгиев

    21 41 Отговор
    да видим дали ще тръгнат и кога ще стигнат .воината е основно пари и ресурси.русия поне в момента не може да си позволи дълго да финансира подобна воина.бабаитлъците на местните комунистически фенове не са показател.те нито ще се бият нито ще плащат .нито един путинов фен не го е еня за русия.нито един путинов фен няма да си мръдне пръста или да жертва средства или време в руска полза,а удобно ще подстрекава от натовска българия.доиде ли зор пък ще бяга в лондон напук на всичките щуротии колко много обича и чака кадиров и компанията!та ще се види дали путин ще нападне киев.едно е сигурно украинците ще се бият до последно.особено западната част на украина,което ще доведе до сериозни руски загуби,а руските маики вече имат по едно дете и хич не са фенове да върви курбан в полза на царя!

    Коментиран от #139, #162

  • 45 Пламен

    16 73 Отговор
    Джавелините ги чакат.Слава на Украйна!

    Коментиран от #56, #58, #60

  • 46 Редник захарно петле

    54 7 Отговор
    Не знаех, че на руските танкове , пречат снеговете.
  • 47 Kcaniba

    60 5 Отговор
    Срам ме е да запитам, но впредвид такава медия с такова заглавие!!!
    Та от кога руските танкове ги е страх от сняг??? От зима 1943??? И каква демократия там точно , простете , нацистка или бандеровско-фашистска??

    Коментиран от #169

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ААА ЩЕ ИМА КОЙ ДА НАХРАНИШ☝☝

    8 38 Отговор

    До коментар #36 от "Винету":

    КАТО ПОЧНАТ ПО ВЪЗДУХ СУША И МОРЕ ДА ПРЕИЖДАТ РУСКИ ИЗГЛАДНЕЛИ БЕЖАНЦИ ПОДГОНЕНИ ЧАК ОТ ВЛАДИВОСТОК ДО КРИМ😬😬😬
  • 50 Smoke on the water...

    19 27 Отговор
    😂...от ден на ден става все по забавно, например тази статия трепе рибата, дори и Божинката това не може да го измисли 😂, преди беше кал, сега сняг, лятото е горещо, есента вали, зимата пак сняг, чудя се на Путин, прибирай солдатите в казармите, и децата разбраха че това са само руски димки и кьорфишеци....спирам да пиша, отивам в банката, левовете и евраците ги обръщам в рубли и юани, в мазата имам един стар калник от "Москвича" на дядо, ще се подготвя за срива на долара и еврото. Абе някой да има венецуелски пари..боливари или монголски тугрици..да направим чейнч.??????
  • 51 Ааадее...

    28 0 Отговор
    Ааа да тръгнат , и па сопрат..Ся па требва да чакаме Петров ден та да видим най после Руските танкове в действие. Ааа ,ма то тагав може и да е кално!! Ее нищо, ако не до другата зима .. На толко чекане ше потраем още малко.
  • 52 АБЕ ЗАЩО ЕДНА РУСКА МИСИРКА

    27 2 Отговор
    С МИКРОФОН В (.....)НЕ НАПРАВИ РЕПРТАЖ ОТ ДИСЛОКАЦИЯТА НА СТО ИЛЯДИ„ (........)РУСКИ ВОЙНИЦИ...ДА ПИТАТ КАК СА ЩО СА ВЪРВИ ЛИ СЛУЖБАТА ТРИ МЕСЕЦА НА СТУДА В ПАЛАТКИ ....И ДРУГИ ТАКИВА „БИТОВИ ”НЕЩА🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #74

  • 53 Веселушко

    37 3 Отговор
    Следващото нахлуване ще бъде когато цъфнат лалетата. Нека чакат, но ще спрат да чакат нахлуване след следващите избори в Украйна. Вече всякакви измамници се извъртяха да управляват за благото на народа, а народа е все по-зле, а богатите крадци и измамници все по-богати. Да не говорим за разни комици и празнословци.
  • 54 mi6osp

    21 1 Отговор

    До коментар #43 от "Дрън дрън":

    Цената на доставката на газа от Русия в Китай е обвързана с цената на мазута и газьола за предните 9 месеца. Цената на газа се променя на тримесечие. За първото тримесечие на 2021 е била 118.5 долара, за първото на 2022 е 487долара за1000 м.куб.

    Коментиран от #63

  • 55 az #Контрапропаганда

    41 6 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХА! Е, чакайте бе нали досега не "атакуваха", защото не било студено и щели да затънат в калта???? Сега кал им трябвало, за да "атакуват"! Вие съвсем се умотахте във пропагандни лъжи!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ми кво пък

    58 4 Отговор
    Има си и виц на темата, кога да се води война с руснаците.
    Американците питат други нации, кога е най-добре да се воюва с руснаците.
    Французите - Само да не е през зимата, че много студ!
    Германците - Ние бихме добавили и през пролетта и есента да не е, че е много кално.
    Китайците: Тоцно сига трябва напада! Руснак строи в Арктика, тръба нова за Китай пуцка, ного път из Сибир, ного фабрик - Зъ сицко това строез ного пленник му трябва на руснак!

    Коментиран от #131

  • 58 отан

    26 3 Отговор

    До коментар #45 от "Пламен":

    джавелините ще бъдат продадени на ЛДНР още преди руските танкове да тръгнат
  • 59 пешо

    24 1 Отговор
    що бе дойче зеле тия танкове в сняг не вървят ли
  • 60 жужетоЗе

    17 0 Отговор

    До коментар #45 от "Пламен":

    Слара на окраина?!? Жавелинката?
  • 61 хахаха

    17 1 Отговор
    Руските танкове тръгват към Украйна, когато се разтопят снеговете?

    мъ къ тъй?! нъл ша зътънът у кълтъ? :))))))
  • 62 руслямска дэржава

    6 38 Отговор
    ке падне !
  • 63 БорисОFF

    25 4 Отговор

    До коментар #54 от "mi6osp":

    Освен това,
    1. До 2024 г. ще влезе в експлоатация още един газопровод (след Силата на Сириб) - през Монголия.
    2. Консумацията на китайците е огромна. Миналата седмица, те започнаха да дават премия по $187.5 на 1000 куб.м. газ. Съответно, американските танкери с LNG дето щяха да спасяват Европа взеха "да завиват" към Китай, щото на танкер средно май излиза само от премията печалба някъде около 300 млн. средно...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Да,бе

    28 7 Отговор
    Чакали да се стопи снега!!!Това да не са краварските консерви,бе?Просто не са го решили,другото е хвърляне на боб от"разбирачи".
  • 66 Ломчанин

    31 9 Отговор
    Министъра на отбраната на Украйна Алексей Резников в ефир заяви:
    "Киев няма данни за заплаха от руско нападение, сценарии за внезапна агресия в близко време е слабо вероятен. Към настоящия момент не е създадена нито една ударна групировка от въоръжените сили на РФ, което би говорило за скорошно настъпление"
    Остават въпроси:
    1. Кой вдигаше градуса на напрежение;
    2. Какво разбраха укрите за свойте "благодетели";
    3. Къде се изпариха руските войски;
    4. Кой е печеливш от ситуацията;
    5. Кога този министър ще му почервенеят ушите и пак ще види руските войски.

    Най вероятно укрите са разбрали, че самата Украйна няма да я има след една война и всичките тези дето досега лаеха по Русия ще бъдат малко ..... бити, ...ни, обесени, разчекнати, линчувани и др подобни. Ако щете запалени живи като онези в Одеса, в Домът на профсъюзите
  • 67 крис

    33 8 Отговор
    Какви танкове?В Сирия от Каспийско море удариха без никой да се усети .Калибър,искандер после малко авиация и това е финала.
  • 68 УМЕН

    36 6 Отговор
    "Ето защо трябва да започнем да се подготвяме незабавно."
    Ами дрогарю Атали, купете си една кофа вазелин, няколко чифта наколенки и ще сте подготвен за всякакви сценарии.
  • 69 Жоре

    29 1 Отговор
    Сега пък така ли решихте,да се смееш ли да плачеш ли, запада сам си пише сценарий,сам си отговаря
  • 70 тоя не може

    29 5 Отговор
    ли да духа супата и да не се изтръсква по теми коит оне са му във възможностите. Танковете тръгвали когато се стопят снеговете и ледовете. А,бе тъп французин това да не са ви вашите боклуци,които произвеждате.Ако руските танкове вървяха само през лятото и на сухо щеше да има още правителство във Виши и за Франция отдавна да не се споменава. Аман от тъпанари и то пък и френски.
  • 71 Дрън, Дрън

    26 5 Отговор
    Смехория! То не беше по Коледа, то не беше януари и пр. Не знам автора за какви съюзи говори. Но ако има предвид ЕС, то този съюз потънал в проблеми и дългове кризи нямя светлина в тунела. Нато... и те се чудят как да оправдаят съществуването си! Сащ и те вътрешни проблеми, дългове.. Та, това са съюзите на списвача, които са на последни издихания! А на Изток... там са развиващите се икономики, там живее 2/3 от населението на света, там са огромните пазари, там са природните ресурси на планетата... А съюзите на списвача отиват в историята...... Как изобщо може да му мине през ум, че за световна сила като Русия такива умиращи съюзи могат да бъдат примамливи? Тоя верно не е добре с главата.
    Между другото, Буш някога съжаляваше, че СССР се е разпаднал. Защото според думите му, Русия щяла да се превърне в световна сила..
  • 72 Сандо

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "МНОГО ИНТЕРЕСНО":

    Може и да е интересно което си написал,но кой чете текст написан с големи букви?
  • 73 Читател

    14 39 Отговор
    Не мисля, че задачата на Руската армия ще е толкова лесна. Тя не можа да се оправи и в Афганистан, а сега срещу нея стои една много добре въоръжена 280000 армия (без резереистите). В последните месеци едни от най новите технологични оръжия също пристигнаха в Украйна от Великобритания, Германия, САЩ и Турция.
    Евентуална инвазия изобщо не е с предизвестен изход.

    Коментиран от #77

  • 74 Ха ха ха ха ха

    23 4 Отговор

    До коментар #52 от "АБЕ ЗАЩО ЕДНА РУСКА МИСИРКА":

    Боже, Божееее, верно ли си представяш палатките им като палатки, които ти познаваш? Майко мила... не е истина, че сте толкова з@@@ралясани! Със сигурност са по модерни и комфортни от твоето къще
  • 75 нормален

    37 8 Отговор
    ЕВАЛА - ХЪРВАТИЯ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НАТО ПОРАДИ ПОЛИТИКАТА НА БАЙДЪН. ИМАТ ТОПКИ. НЕ ЛИЖАТ ЧУЖДИ ДУПЕТА. В БЪЛГАРИЯ САМО БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ!!!!!
  • 76 БатКапутин

    29 8 Отговор
    Жак, много си жален! Каква една седмица да стигнат до Киев?! Ами само първите стотици дългобойни ракети земя-земя, въздух-земя, море-земя ще стигнат до Киев за 5 минути. Цялата оперативно-командна структура, всички комуникационни центрове, Генщаба и т.н. ще бъдат ликвидирани. Цялото ПВО ще бъде на пух и прах. След 1 час ще има десант от зелени човечета в Киев, а след още няколко часа цялата съпротива на жидобандеровците ще бъде елиминирана. На фронта само ще им забръмчат с Торнада и Смерчове и рев на танкове, без да тръгват в атака. Ще последват съобщения от завладения Киев (новия център) и заповеди, войсковите съединения да вдигнат бял флаг и да се поставят под руско командване. Операция "Талибан" в Окраина! След три дни ще има референдум за присъединяване към РФ и точка.

    Коментиран от #83

  • 77 Хммм

    39 8 Отговор

    До коментар #73 от "Читател":

    Познавайки руснаците като манталитет, съм убедена, че за да поставят така ребром ултиматум на САЩ, значи са сигурни в своите възможности не на 100 а на 1000%! Отделно от това (жена съм и не се интересувам от оръжия) чела съм мнения не на един или двама, на повече западни военни експерти, включително и американски, т.е.мнение на натовци за военните технологии наа Русия... Ами честно казано, ако наистина Русия разполага с такива военни технологии, които натовци описват, няма и тереотична възможност, както казваше един, Русия да бъде победена от Украйна и Нато взети заедно.

    Коментиран от #110

  • 78 Бъз

    15 2 Отговор
    Сравнително точен.
    Но след стопяване на снеговете да пуснеш танкове в черноземна кал?
    Кой е луд да наследи дълговете на Украйна?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 1944

    12 33 Отговор
    тубата е пълна с нови клипове как расийските солдати окаляни вадят бронирани моксвичи от блатата. мъка болшевишка. по зле са от идиотите на дебелия ким.

    Коментиран от #82, #94

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ха ха ха ха ха

    29 8 Отговор

    До коментар #80 от "1944":

    Тези клипове бяха за натовци, когато затънаха на Португалските плажове. Защо го обръщаш за руснаци?

    Коментиран от #84

  • 83 1944

    13 21 Отговор

    До коментар #76 от "БатКапутин":

    седят шумкарите в храсталаците до българска гара и гледат германски ешалон натоварен с танкове оръдия и камиони , охраняван от тежко въоражени гестаповци. тъпо партизанче палаузовче допълзява до командира и вика: другарю командир , да превземем гарата. командира го срязва строго: млъкни бе , това да не ти е мандра.
  • 84 1944

    3 15 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха ха ха":

    мухахаха , руско говорящи португалци?
  • 85 Хари

    21 2 Отговор
    Абе вие добре ли сте? Танковете и пехотата тръгват последни, когато всичко е разрушено и избито.

    Коментиран от #89

  • 86 Зоро

    20 9 Отговор
    Путин не е глупак.Ще остави украинските да навлязат в руските територия,след което ще им даде възможност да се почистват "Велики" и срок да напуснат,след което ще размаже Украина и НАТО не може да каже кой е укопатор.Тогава ще проличи кои са истинските демократи и пазители на свободата.

    Коментиран от #121, #171

  • 87 Васик атанасова

    23 1 Отговор
    Танки грязи не баятся
  • 88 Кити

    15 2 Отговор
    Преди 5 дни чакаха са замръзне, сега пък да се разтопи
  • 89 Ххх

    4 22 Отговор

    До коментар #85 от "Хари":

    Така трябва да е ама като ги знаем руснаците ,че имат най-неадекватните стратези и генерали ,ни е ясно,че ще направят грешните стъпки още в началото на окупаторството

    Коментиран от #101

  • 90 Rado

    4 23 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Те вериги имат ама ша умрат от студ и ушанките няма да ги стоплят

    Коментиран от #93

  • 91 Баро

    6 28 Отговор

    До коментар #19 от "хахахахахахахахах":

    Техниката в русия никога не е била годна то май даже няма техника

    Коментиран от #112

  • 92 ТОЧКАТА

    13 3 Отговор
    ЖАК Атали е архитектът на ЕСъто!!!!!!!клуб БИЛДЕРБЕРГ!!!!!АРХИТЕКТ НА ЕСъто!!!!!естествено с ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ за назе!
  • 93 падналия ангел

    27 4 Отговор

    До коментар #90 от "Rado":

    Не си си научил урока! От студ в Русия умираха други мераклии, питай Наполеон и дребния с мустачките!

    Коментиран от #116

  • 94 Блогър

    16 0 Отговор

    До коментар #80 от "1944":

    Каква кал ,в Русия от 2 месеца всичко е замръзнало
  • 95 ТОЧКАТА

    13 4 Отговор
    мдааа ,Русия ще НАПАДНЕ!!!!!украйна/СВЕТЪТ!!!!!!/ през януари,февруари,март,април,юни,юли,август,септември,октомври,ноември декември!!!!!!!/годината не се уточнява умишлено/.....САЩ НА БОБ ЛИ ГЛЕДАТ,КАРТИ ТАРО ЛИ ХВЪРЛЯТ,КУРШУМ ЛИ ЛЕЯТ......ЗАЩОТО ЦРУ!!!!НЕ КАЗАЛО НИЩО!!!!!АМА НИЩО!!!!!А аз уважавам ЦРУ!! , КАТО СЕРИОЗНО РАЗУЗНАВАНЕ!!!!!!
  • 96 Цезар

    19 3 Отговор
    Откъде го взехте тоя папагал.
    Китай още преди пет години каза, че може да купи три пъти повече газ отколкото Европа.
    Танкове в калта не вървят бързо.
    В САЩ имат резерви само в долари и европейско залог-злато, дето май и го няма. (Отказаха на Германия да им върнат златото!)
    На САЩ им трявба война в Европа. С един удар два фазан; и ЕС и Русия да се сринат икономически.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Смях

    23 4 Отговор
    Путин взема Украйна, НАТО прави
    заседания и набелязва санкции.....
  • 99 СЛОНА

    10 7 Отговор
    А КОГАТО ПУКНЕ ПРОЛЕТ И ЦЪФНАТ ТЕМЕНУГИТЕ И ВЯТЪРЪТ ПОВЕЙ ИМ ТА НА АЛИАНС ДЖЕДАРИТЕ И ГЛЕДАЙ САМО НИЙ ДА СМЕ ДОООБРЕ!!!...
  • 100 Ангел

    20 4 Отговор
    Стига сте публикували партенки,Русия няма да напада никого.
  • 101 Abc

    22 2 Отговор

    До коментар #89 от "Ххх":

    Те затова биха Наполеон и Хитлер,чувал ли си ги тия двамата?

    Коментиран от #118

  • 102 бай /бай

    14 2 Отговор
    преди 2 месеца говореха че Раша чака да дойде зимата да замране земята че по лесно е за техниката а сега друго пеят как може да се вярва на тя изкукали експети
  • 103 Кой ги съчинява тези?

    18 2 Отговор
    Точно там е силата на руснаците, снегът!
  • 104 НАТО ВЕЦ

    7 3 Отговор
    Четиво за дебили.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Да се стягат

    14 4 Отговор
    Берлин Вашингтон и останалите по пътя. Каквото почукало такова отговорило
  • 108 Малък весел гей

    16 2 Отговор
    Бивш директор на банка,коментира руските танкове кога могат да се движат.Да погледа филми за Втората световна дали са чакали снега да се стопи.
  • 109 Жулиен Гаков

    11 3 Отговор
    Е нали до вчера говорехте, че чакат да падне снега а сега пък чакали пролетта?! Ако не бяхте жалки , щяхте да сте смешни!!
  • 110 Айде бе

    10 20 Отговор

    До коментар #77 от "Хммм":

    А не си ли чувала, че куче, което лае не хапе? Защо руснаците толкова се хвалят с оръжията си? А американците, при 10 пъти по-голям военен бюджет и при анонса за руското въоръжаване, да не мислиш, че не са взели мерки? Навремето Чевернадзе, който им беше външен министър ,в едно интервю каза, че в края на 80-те са му показали, че като въоръжение те имат в космоса това, което СССР има на Земята. И тогава СССР се признават за загубили Студената война. И смятате, че за толкова години си седят и чакат Путин да се въоръжи? Просто комуникацията е различна- руснаците, създали- несъздали нещо, почват да се фукат и заплашват, защото това надъхва населението. В САЩ никой не се радва да се трошат държавни пари за оръжия, затова се казва: "Ау, руснаците имат много страшни джаджи и ние трябва да похарчим пари за още и още по-страшни!". Въпрос на манталитет. Русофилите много се опиват от идеята как ще побеждават, завладяват, пленяват, разрушават (верно повечето не успяват да пишат правилно, ама ентусиазмът е висок). Ама силният не се заканва, да знаете!

    Коментиран от #115, #145

  • 111 алабала

    9 0 Отговор
    Хубава приказка. Като за дебили. Пълна е с неточности и манипулативни твърдения. И това от идеолога на дълбоката държава.
  • 112 Жулиен Гаков

    14 1 Отговор

    До коментар #91 от "Баро":

    90 и 91 обадете се на 112 и искайте спешна психиатрична помощ. И заостаналите подобни важи!!!!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 мале мале

    13 1 Отговор
    Ама не беше ли януари,опа грешка февруари. Сега отидохме чак пролетта. Ако руснаците решиха щяха веднага да влезнат. Няма да чакат да се струпат войски.Но ако Украйна някои ги набута и тръгнат към Луганск и Донецк скрай свършено войната започва. Май НАТО чака се вдигне снега?
  • 115 Borislav Popov

    15 6 Отговор

    До коментар #110 от "Айде бе":

    един съвет......излез от тия пусти филми за капитан америка,батман и джедайте и влез в реалноста........тия са още в средата на 70те
  • 116 ГЕРБ=ДПС =ИТН=турски поток

    2 12 Отговор

    До коментар #93 от "падналия ангел":

    Всичко това нямаше да се случи, ако не бяха мутрите от ДПС и Пеевски с ГЕРБ да построят турски поток, а интерконектора с Гърция,за Азерски газ,дна пъти по евтин,Мутрите с Доган от малката етническа партия ,изградиха турски поток за 1 година и 4 месеца,заобикаляйки Украйна,така развързаха ръцете на Русия да нападне Украйна.Рабрахтели как продаваха Украйна Мутрите, когато тие протестирахме.
  • 117 На Кирил и Методи брат му

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "МНОГО ИНТЕРЕСНО":

    ТЕ РУСНАЦИТЕ ИМАТ И КИРИЛ И МЕТОДИ ЗА РУСНАК
    леле-мале най вече ги има за руснак
  • 118 неваксиниран

    7 17 Отговор

    До коментар #101 от "Abc":

    до№101 Abc,ако не беха американците хитлер яко ги беше нагазил руснаците беха готови умрели от глад и американците ги спасиха за да ги има и днес да окупират държави с невасална политика към кремъл

    Коментиран от #120

  • 119 Плевнелиев

    18 2 Отговор
    Така е! На Русия слабото място е студа . Ще чакат август месец ,че тогава украинците ще ходят на почивка! Цялата армия на Русия е подготвена за летни условия.🤣🤣🤣
  • 120 ТОООЧНО СИБИРЦИТЕ ГИ Е

    8 2 Отговор

    До коментар #118 от "неваксиниран":

    ИЗСТРАХ ОТ СНЯГ...... СМЕШКОВЦИ ЯВНО ГОВОРИ ЗА ОТАНОВСКАТА АРМИЯ ЧАКАЩА РАЗТАПЯНЕТО НА СНЕГА ЗА ДА НАХКУЕ НА ИЗТОК. ЧИ ПОСКЕ ПО БИТИВИТО ДА КАЖАТ ЧЕ БИЛО ОБРАТНОТО.....
  • 121 ТВА НЯМА ДА ГО ЧУЕМ ПО

    5 0 Отговор

    До коментар #86 от "Зоро":

    БИТИВИТО...
  • 122 хихи

    3 0 Отговор
    1 седмица???
    хи хи
  • 123 Вавел

    6 0 Отговор
    Това са пълни глупости...като се разкаля ще газят в калта ли ....сериозно !!!!!! Всички танкови атаки и нападения се водят по шосеините трасета и е изключение да са в чисто поле ,,,там и могат да заседнат и на мина да се нахакат .....не гледаите мнпгп ТВ .
  • 124 Вавел

    4 12 Отговор

    До коментар #42 от "ПЛЕВНЬО":

    Те че искат -искат .Ама такъв ще го ядят че несмеят .А и за офанзива съотношението е 1:3-4 .Те го нямат .Само се ребчат и прилагат фасони .Ама украйнците са корави и ще им стошат зъбките ,а тогава и Путин ке падне !!!
  • 125 Сър Пичук

    7 16 Отговор
    Русия тръгва по пътя на Северна Корея, която периодично дрънка оръжие и изстрелва някоя ракета, след което протяга ръка за помощи. Русия няма да иска помощи, но ще иска смекчаване на санкциите, които доста тежко я удрят и руският народ вече едва оцелява. Истинска война с нахлуване до Киев е малко вероятна по много причини:
    1. Може и да не стигнат толкова бързо до Киев, а продължителни военни действия ще бъдат убийствени за руската икономика.
    2. Ще има силна международна реакция, която ще ги изолира окончателно. Дори Китай няма да иска да ги подкрепи след такава открита агресия.
    3. Европа ще намери алтернативни източници на газ или енергия и ще прекъсне всякаква зависимост от руските енергоносители от което ще пострада самата Русия, защото ще стане прекалено зависима от Китай.
    4. Китайците имат много интереси със САЩ и западните държави, така, че едва ли ще се хванат да играят с Путин срещу Запада.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Жак Атали е един от Милиардерите

    10 3 Отговор
    Френски Еврей! Даго Д УХ А! Като се стопи снега, идва един месец кал и вода, тогава и танковете не се движат, но ти няма от къде даго знаеш! Този клуб от Свръх богати сте на Голямите Боклуци на Света!!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 радио ереван

    8 1 Отговор
    банкерите вият за война, че им се прецакаха печалбите напоследък и трудно удържат икономика базирана на хартийки без покритие...
  • 130 Българин

    7 8 Отговор
    Украйна вече има повече ракети Джавелин, отколкото руснаците имат танкове.
  • 131 Германски китаец

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "Ми кво пък":

    Ама руцнак от къде сте вземе много пленник като той за няколко месеца дава 5,8милиона пленник на германец?Руцнак некадърен, мозе само умира.Не мозе взима пленник.
  • 132 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    10 1 Отговор
    Чакайте сега, нали танковете тръгваха сега докато е зеледена земята...това чакаше Путин от лятото....а сега чака пролетта....стига глупава пропаганда, не сме толко тъпи!
  • 133 Грешка

    5 0 Отговор
    Няма логига в заглавието,
    ако ще ,, тръгват,, ще им е по лесно докато е замръзнало.
    В калта ще е трудно.Стига циркове.Дайте нещо весело.
  • 134 Хонорик

    2 7 Отговор
    Украйна е суверенна държава,с територия 6 пъти по-голяма от България.Руснаците са с най-обширната територия в света,затова трябва да се откажат от намеренията си да покровителстват,без това да се иска от тях.Освен това,Русия изобщо не е чисто славянска страна.Там има варяги,славяни,монголи,татари,българи,тюрки и какви ли не още народности и племена.Всички да се въоръжават колкото искат,но да си стоят в територията на своята държава.
  • 135 Никой няма да напада Украйна!! Тя се

    6 0 Отговор
    Готви, начело с Бандеровците от Десен сектор, да опитат да вземат ЛНР и ДНР, и тогава ще получат звучен Шамар!! Провокация та е Подготвя НАТО и Запада, за това въоръжават непрекъснато Украйна!! Но до колко ще им стиска, да се решат е въпрос?? Малко вероятно да се случи, търси се повод да се вкарат Натовски Ракети в Украйна!! Останалото е БЛА Бла!!
  • 136 Дръжките

    2 2 Отговор
    Замръзнали са им дръжките и падат от студа ахяхяхях
  • 137 волен сидеров

    3 0 Отговор
    МАЙТАПЧИИ-ПЛАНДЕМИЯТА Е ПЪРВИЯТ СТАДИЙ,СЕГА ПЛАШЕНЕТО С ВОЙНА И ТАКА СЪСИПВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА И ДОБРОВОЛНАТА ЧИПИЗАЦИЯ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН
  • 138 Измамата е Глобална

    6 0 Отговор
    Наш Кирчо дали е чул изявлението на ХЪРВАТСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ относно
    Украйна и подготовката на НАТО - САЩ
    за нападение / отбрана на"източния"
    Фланг ?!?
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Марков

    6 1 Отговор
    След края на Зимата Олимпиадата ще е! Китай ги помоли за разбиране!!!!
  • 141 Мария.

    2 3 Отговор
    На руските танкове снегът няма как да им пречи,по скоро други имат проблем със снега и най вече с това че не са канени на зимните олимпийски игри и сега разиграват скечове
  • 142 Косача

    6 1 Отговор
    Въоръжен конфликт ще има, само ако американците провокират такъв! Оръжията произведени от ВПК трябва да се продадат, иначе НЕМА УЕБ! ;)
  • 143 Toto Rino

    2 1 Отговор
    Какво се правят на много суверенни тия украинци.Колкото сме ние , толкова и те
  • 144 Т-72М

    5 1 Отговор
    Явно няма танкисти в групата. Сега е идеалното време за танковете. След това като се разкаля - става страшно. Общо взето журналистите пишат глупости.
  • 145 Клуб

    3 0 Отговор

    До коментар #110 от "Айде бе":

    Хахаха
  • 146 Panzerkorps

    2 2 Отговор
    Най-добре ще е да тръгнат в късната пролет, когато вече няма сняг и дъждовете са спряли. Но у болшевиките къде мозък? Както нападнаха Финландия през ноември... "Ама то много езера, трябва да чакаме да замръзнат." Еми, мръзнете в горите докато чакате бате Симо да ви отстреля.
  • 147 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    Към САЩ ли да тръгнат ?
  • 148 тиквенсониада

    4 3 Отговор
    Бат Бойко като един виден натоВЕЦ ще се запише ли доброволец , за да брани Украйна ? И без това сега е свободен и няма някаква работа ! Може малко рейтинг да натрупа , че нещо много му е паднал.......
  • 149 Nnnnn

    4 1 Отговор
    Защото американците не могат да воюват зимата и ще правят провокацията като се стопли.
  • 150 Гражданин

    4 1 Отговор
    Добре че е снега,и танковете не могат да вървят в сняг,смешник
  • 151 MaP

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Дрън дрън":

    Атлас, карта или глобус ....
    .... отворете и вижте къде е Русия и къде е Китай.
  • 152 Никой

    2 1 Отговор
    Руснаците имат препоръка от Пекин да не започват война докато не завърши олимпиадата до 20 февруари. Ще видите ,че Путя ще се съобрази с желанието на Китай. Защ ли ?
  • 153 Никой

    1 1 Отговор
    Руснаците имат препоръка от Пекин да не започват война докато не завърши олимпиадата до 20 февруари. Ще видите ,че Путя ще се съобрази с желанието на Китай. Защо ли ?
  • 154 Жълто бърдо

    2 3 Отговор
    Щото добавката за дизела им е от Китай и е само до минус 5°. Обувките и те китайски и пропускат. Абе я най добре октомври като отпадат листата по дърветата и направят килим.. Ще е по красиво
  • 155 От сервиза

    1 1 Отговор
    Като гледам снимката към статията 154 е прав не им е добра добавката.. Най добре е да минат през сервиза за диагностика. А през това време тия дето ги управляват също трябва да се прегледат
  • 156 1313

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "hmhmhm":

    Не бе, грайферът на зимните е паднал под 2 милиметра...
  • 157 Сашо

    2 1 Отговор
    Нашите много свободни медии естествено пропускат новини които не са изгодни, като например че вчера хиляди украинци са завзели украинския парламент, а депутатите са избягали през някакви подземни тунели. Та ако този втори майдан продължи няма да има нужда и от война.
  • 158 ело

    3 1 Отговор
    Мисля,че много " правилно " не само той даже Американските генерали една част от които са болни от шизофрении мисли защото сега има и сняг и след време ще има кал танковете ще " боксуват"(По време на ВСВ немските танкове имали люкове при екстрено положение да могат от там да се спасявят танкистите тъй като долу били равни направено танковете оставали неподвижни в калта само купула се движело тъй като са били много тежки 45-48 тона и веригите потъвали тогава руските Т-34 се приближавали целили се в тях с бързи маневри излизали от обсага им."това преди много години ми го каза който бил танкист във войната)) . Сигурно ще изчакат месец май да изсъхне тогава Руснаците ще започнат военните действия. В Америка и в Европа не управляват нормали хора ( не,че няма) а полумни, идиоти, недоразвити същества които са назначени от малка група изроди които управляват както Америка така и " горката" Европа която е по-вече от 75 под- Американска окупация.
  • 159 Мпрето

    3 0 Отговор
    България е туристическа държава. 70% от парите идват от туризма. Най добрите туристи са руснациге като най много после са англичани, скандинавци и др, западняци. Последните две години щото сме много умни умишлено подкпкоросани спряхме руските туристи и западняците и пуснахме беларуси, молдовци, поляци насоциални помощи и най много безпарични украинци. По морето вече 60% от магазините са затворени Тези магазони продаваба както чужди тъка и наши стоки а сега няма магазин,,, няма производство. Май ще го направят и това юято да бъде тъка. Когато дойде лятото във Турция и Гърция ковида и политиката изчезват и има добре пажалпвите а нас ни оставят да лапаме мухите. А ако някои бели чурки на запад си мислят че руските танкове зимата не вървят да си пуснат клиповете за техните дядовци как със обувки от слама и палта от сено дрфелираха по червеният площад НЕКА СИ СПОМНЯТ УЖАСА ОТ РУСКАТА ЗИМА И РУСКАТА РЯДКА КАЛ
  • 160 Петър

    4 2 Отговор
    Човек разсъждаващ по този начин не познава региона изобщо нито ландшафт нито политика-първо разтопи ли се снега от април до юни няма мърдане(нарича се распутица)второ заради мръзненето може да има ,,Майдан ХХХ.." трето централна и източна Украйна са рускоговорящи и проруски настроени,четвърто докато руската армия е там тя гарантира целостта на отцепилите се региони и стопира настъпление на украинската армия и пето кой финансира тази поредна агресия срещу Русия- дявол го взел все някой плаща и тук демокрацията няма нищо общо НАТО не спазва подписаните договори

    Коментиран от #177

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Не си прав,има ресурса,но ако я превземе ще трябва да издържат пак и Украйна която все проси
  • 163 Зрадо

    3 2 Отговор
    Българите не трябва да слушат англосаксонска пропаганда. В него няма нито дума истина, а освен това те презират всички народи на Европа, особено източните. Няма нужда Русия да нахлува в Украйна; там има достатъчно хора, които мразят националистическата хунта, която завзе властта в Киев след преврат през 2014 г. Достатъчно е само да въоръжите украинските бунтовници и те сами ще почистят Украйна от неонацистите. Това трябваше да се направи още през 1945 г., но Сталин се смили над тях и сега неонацизмът отново вдигна глава с подкрепата на англосаксонците.
  • 164 @@@@ @@@@

    2 1 Отговор
    Ха, тлъста хапка е Русия эа масонските уста. Дано да им приседне.
  • 165 @@@@ @@@@

    1 1 Отговор
    АЛЧНИ САТАНИСТИ С БЕЭ МОЭЪЦИ
  • 166 Познай

    1 1 Отговор
    Същите "анализатори" обясняваха, че няма да нападнат, щото е кално сега и не е замръзнало🤣😂
  • 167 Ебтер

    1 1 Отговор
    От гледната точка на банкер....прав си! Но има неща, които нито аз, нито Вие знаете, та дори и ...Родшилд не го знае с неговото списание "Економист"!!! Само президента Путин знае...какво ще направи, за да победи твойте любими на банкерите кравари!!!
  • 168 Ебтер

    2 2 Отговор
    За танковете на руснаците ...не се безпокойте!!! Разсъждавате като първокласници! Руснаците само за един час могат да окупират целия Киев барабар с по важните им градове!!! Та поне от Живково време не гледайте ли съветските филми и не знаете, че техните танкове падат от небето...и то с парашути! А сега са още по-съвременни техните системи за скок на цялата им армия!!! Но първо ще ...има други действия-артилерийска подготовка, по точно ракетна, после електромагнитна и противорадарна и така нататък!!! Накрая погледнете ...за един час всичко е в ръцете на руснаците, в това число и ...хамериканските посолство в Киев!!! Така че не си фантазирайте за някакви снегове, ветрове и дъждове!!!?
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Теодор

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Зоро":

    Аман от диванни анализатор!! Аз живых в Украина 5 години и преживях даже военното положение в Одесса заради Катерите даже имам снимка на нещастния Бердянск заедно с капитана му - младеж току Що завьршил!!! Тия боклуци и путинска пасмина могат само да правят провокации!!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Ди-100

    0 1 Отговор
    Всички разбраха,че Русия чака сигнал от Китай,свърши ли зимната олимпиада в Китай,вече всичко е разрешено.И винаги е било така по време на Олимпиада войните спират.
  • 174 Последствия

    1 0 Отговор
    Диктатурата и псевдо демокрацията са превзели света и водят само до нови войни! Путин е проклятието на 21 век!
  • 175 ГруЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "МНОГО ИНТЕРЕСНО":

    За да наречеш Жак Атали за русофил, трябва да си много далече от истината.
  • 176 Перо

    2 0 Отговор
    Руските танкове ще влезнат в Украйна,когато върбата роди круши! Само Путин не знае,че ще влиза там!
  • 177 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "Петър":

    Кой точно подписани договори не спазва НАТО? За Русия е ясно - тя не спазва никакви договори.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания