28 Януари, 2022 07:04 7 578 89

Байдън е предупредил Зеленски да се готви за руска инвазия

  • украйна-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски-
  • сащ-
  • война-
  • инвазия-
  • владимир путин-
  • русия-
  • нато

Байдън и Зеленски обсъдиха кризата в телефонен разговор

Байдън е предупредил Зеленски да се готви за руска инвазия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън е предупредил украинския президент Володимир Зеленски, че има "явна възможност" Русия да предприеме военни действия спрямо Украйна през февруари, съобщи Белият дом, предаде БТА.

Байдън и Зеленски обсъдиха кризата в телефонен разговор вчера. "Президентът Байдън каза, че има явна възможност руснаците да нахлуят в Украйна през февруари", заяви Емили Хорн, говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ, цитирана от Асошиейтед прес. "Казвал е това публично и предупреждаваме за това от месеци", добави тя. В разговора си със Зеленски американският президент е потвърдил готовността на Вашингтон да отговори решително, в случай че Русия нахлуе в Украйна, информира още Белият дом.

Байдън е казал на Зеленски също, че САЩ проучват възможността за допълнителна макроикономическа помощ за икономиката на Украйна, която е под натиск в резултат на струпването на руски войски. Преди това Зеленски написа в Туитър, че с Байдън са се договорили за "съвместни действия в бъдеще" и са обсъдили възможностите за финансова подкрепа. Напрежението през последните седмици расте, като САЩ и съюзници от НАТО изразиха безпокойство, че струпването на около 100 хиляди руски военни край Украйна е знак, че Москва планира да нахлуе в своята съседка. Русия отрича да има подобни намерения.

Кремъл заяви същевременно вчера, че не вижда големи основания за оптимизъм за разрешаване на кризата, след като Вашингтон тази седмица отново отхвърли основните искания на Русия. Според Кремъл има възможност за продължаване на диалога със САЩ, но изглежда ясно, че основните искания на Русия в областта на сигурността не са били взети предвид. Описвайки напрежението в Европа като напомнящо за Студената война, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на Москва ще ѝ е необходимо време, за да разгледа отговора на САЩ на мащабните искания на Русия в областта на сигурността.

Той заяви, че е в интерес както на Москва, така и на Вашингтон диалогът да продължи, макар че според него забележките от страна на САЩ и НАТО, че основните искания на Русия са неприемливи, не оставят много място за оптимизъм, предаде Ройтерс. На този фон група от петима сенатори демократи и петима сенатори републиканци работят по изготвянето на законопроектът, който да увеличи съществено размера на американската военна помощ за Украйна. Източник, запознат с преговорите, съобщи за Ройтерс, че сенаторите бележат напредък по текста, като целта им е проектът да мине през Сената още следващата седмица. За да бъде одобрен, ще е нужно да бъде гласуван и в Камарата на представителите и да получи подпис от президента. Все още обаче има някои различия между сенаторите, сред които дали да бъдат наложени санкции спрямо газопровода "Северен поток 2", посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙДЪНА пак е имал

    115 11 Отговор
    МОКРИ СЪНИЩА МИНАЛАТА НОЩ 😅🤣😂
  • 2 гадно

    118 12 Отговор
    По някой път по-лошо от смъртната присъда е чакането с години в единочката да я изпълнят. Укрите се варят на бавен огън и краварите само го подържат.
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    126 12 Отговор
    И защо трябва да ни интересува, какво бил казал БайДименшън?
    Че той не помни имената на внуците си...
  • 4 СЗО

    93 8 Отговор
    Зеленски има ли ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ?
  • 5 Денис Дежурния лъжец!

    102 7 Отговор
    Клепнаха ни Ушите да слушаме за Украйна!! Не ни интересува! Никой и не чете, какво пишете!!
  • 6 Ьнкфй

    105 8 Отговор
    Фалшивите новини са практика в Америка от около 20 години при нас почна по-късно, но все пак вече и ние ги имаме.

    Руснаците няма да влизат в украйна ако някой е притеснен

    Коментиран от #21, #80

  • 7 Дамаджони уокър

    81 5 Отговор
    Пенсионирай се човеч и спри да разказваш сънищата си на света!!!

    Коментиран от #58

  • 8 Факт

    110 7 Отговор
    Украйна ще последва съдбата на Ирак, Сирия, Либия и Афганистан. САЩ са решили да ги "освободят" и никой не може да ги спре.

    Коментиран от #87

  • 9 mi6osp

    81 6 Отговор
    САЩ предупредиха Русия, че на разполагането на руски ракети в Куба ще последва бърз и твърд отговор.
    Целият руски флот е в океаните. Дали не охранява десантни кораби с ракети и разчети към Централна Америка. Защото след преговорите на Путин с президентите на Куба, Никарагуа , Венецуела бе постигната договореност за всестранно сътрудничество, включително в областта на отбраната и въоръженията. Преговорите бяха водени на принципа, че всяка суверенна държава е свободна да влиза в съюз с когото пожелае.
  • 10 На какъв език ...

    64 7 Отговор
    .... го “предупреди “ ? На РУСКИ ли ?
    А убеди ли Зеленчо , че прадядо му е бил велик вожд от племето Чероки , и че както и всички в Хонконг и украинците са със “древни” хамерски корени ....
  • 11 Мда

    75 7 Отговор
    Байдьн помни ли , че го е предупредил
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ами да

    55 7 Отговор
    Препоръчал му е най добрите памперси от личен опит и най вероятно ще им изпрати, да са в комплект с ласките, които им изпрати Германия :))), те украинците малко се разсърди ха на Германия, ама онези имат опит и знаят от какво имат най много нужда като сежраздразни мечката:)))
  • 14 Вълк

    11 92 Отговор
    Путин трябва да бъде разбит в Украйна, а после Москва да стане Украйнска за да има мир в Европа

    Коментиран от #15, #59, #73

  • 15 от ан

    61 9 Отговор

    До коментар #14 от "Вълк":

    соросоидно неграмотниче ,краят на окрайна е близо

    Коментиран от #47

  • 16 123

    23 5 Отговор
    101 Щурмова въздушно Преносима дивизия е готова за релоакация.
  • 17 Чочо

    48 4 Отговор
    Хайде стига вече сте повтаряли едно и също.......бля,бля,бля.
    Клакьори!!!!!
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 4 Отговор
    КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ ЩЕ ЖЪНЕ БУРИ
  • 19 Фактъ

    11 74 Отговор
    Ако не беше САЩ Путин отдавна щеше да нахлуе в Украйна а после и в други страни, лудите умора нямат. Въоръжете Украйна тя ще се оправи с крепостните мужици

    Коментиран от #24

  • 20 Хей

    63 6 Отговор
    Защо един с деменция, трябва да подлудява целия свят.Я да го приберат и да го лекуват.Няма да измират хората заради него и неговия син.Единия син го е загубил и не мисли какво може да стане с другия.
  • 21 малко си изостанал

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ьнкфй":

    при нас почнаха преди 20г а там са по-отдавна още от 80-те …
  • 22 Тихомир

    41 2 Отговор
    Обърках се! Кой всъщност управлява Украйна!?
  • 23 Уса

    48 3 Отговор
    Байдън е куку и често се губи в реалноста.Дори не знае,къде се намира Украйна на картата
  • 24 Ами да

    53 1 Отговор

    До коментар #19 от "Фактъ":

    Нямат я, 32 пола измислиха и с цветни революции разсипа ха една камара държави, Украйна освен Крим де факто и Донбас и луганск загуби, сега това ще се потвърди на нормандската четворка, а иначе как изглежда страна след подобна намеса от САЩ много добре знаем, примерите са безброй и всички не лицеприятни:)
  • 25 бидон за кисеу зеле

    50 2 Отговор
    Трябва ди да ме интересува като българин какво е казал някакъв чужд президент?
    По цял ден ни занимавате с глупостите на разни политици, експерти получаващи пари от чужди англосаксонски организации и нпо- та.
    нато отдавна се доказа и показа катж агресивен блок нападащ суверенни държави богати на ресурси или подкрепящ “ борци за свобода“ като идил, ал- кайда, фашагите от “ десен сектор“ и т.н.
  • 26 Онзи

    34 3 Отговор
    Зеленака ще бяга като бит педеpac.
  • 27 Скакауец

    44 2 Отговор
    А предупредил ли го е да се запаси с памперси? Или двигателите на самолета му да са постоянно на подгрев, за да може да драсне ако случайно руснаците го нападнат? Ето това се казва постоянно подклаждане на напрежението на високо ниво! Руснаците май хабер нямат да нападат Украйна, обаче задокеанските непрекъснато бъзикат пуделите си, показвайки фалшива загриженост за съдбата им! В действителност на Вашингтон не им пука какво ще стане с Украйна и украинците, а им трябва за постоянно провокиране на Русия...Намериха си подходящи пуделчета да лаят срещу мечката, държейки ги в удобно за тях състояние на страх...!
  • 28 долу сащ

    33 2 Отговор
    казал му е ако не влязат руснаците ще влезем ние, за да не влязат руснаците! един среща друг и по улицата и го питай какво правиш? ръся против слонове! ама то тука слонове няма. е за това няма, защото ръся!
  • 29 След разговора

    34 3 Отговор
    Пърдящия Джо затвори телефона и заяви пред събраните репортери, жадни за новини:
    "-Такаааа! Памела Андерсън прие поканата ми за чай в Дубай!
    Следваща точка от дневния ред... Да видим... Дайте са сложим някой кафяв травестит на висок пост, без значение от качествата,важен е цвета и пола, например за съдия!Някой да ми смени памперса... Такаааа, добре...
    След това продължаваме да инжектираме отрова... Ъъъъъъ, пардон ваксинация за спасяване от ковид... "
  • 30 nord

    10 32 Отговор
    2-3 руски трола ,ползвайки различни никове ,както и лайк генератори се мъчат да създават илюзия за
    русофиство ,к,вото отдавна няма в БГ !!Това го пиша ,за да не се връзват хората на многото плюсчета след
    проруски неграмотни постчета.
    Иначе новите опорки са ,че русия нямало да напада ,щото не били такива !!! Това след като проглушиха
    ушите на хората с ултиматуми, искандери,циклони,кинжали,непобедимая ,памперси и др. простотии.
    Другата опорка е,че понеже отговорът на Запада не е публикуван ,значи там има отстъпки и пак зануления
    е изковал някаква победа,а хората просто му дават възможност за изход без да загуби достойнство.
    Истината е ,че след като му скръцнаха със зъби джуджето се уплаши и се скри в бункера. Освен това без
    санкции всички борсови индекси в матушката се сринаха м/у 17и 25 %, , а рублата стигна 90 за 1$.
    Ако има санкции за 2-3 дни путинландия ще се срине.

    Коментиран от #33, #61, #62, #83

  • 31 Kcaniba

    14 4 Отговор
    Империята на злото е на колене!
  • 32 ДаЗдраПерМа

    12 1 Отговор
    и след това Зеленски излезе по тивито и каза на украинците да запазят спокойствие няма страшно ходете на работа и си возете децата в детските градини всичко е под контрол.
  • 33 Ооо

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "nord":

    Това може да се разбере Само с Референдум,иначе може да е обратното на твоето твърдение.

    Коментиран от #64

  • 34 Пламен

    6 21 Отговор
    Украйна е готова.Опълчението,също.Целия народ е готов за отечествената война.Да му мисли агресора

    Коментиран от #36, #43

  • 35 sss

    19 3 Отговор
    Ей тия лоши руснаци, не нахлуват... само изнервят фащ, сега няма какво да дъвчат... скоро ще им наложат санкции, че още си стоят в Русия ... хаха
  • 36 Пешо

    20 2 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    Украйна е разединена и пред икономически и финансов колапс, резултат от малоумното им управление. Няма никаква нужда някой да ги напада, ако продължават така ще фалират до месеци.

    Коментиран от #66

  • 37 Американския

    9 2 Отговор
    Президент е предупредил Зеленски, че трябва войната да е преди Борис Джонсън да е напуснал като премиер на Великобритания .. тоест още инфлация за нас.
  • 38 Каква макроикономическа помощ

    16 2 Отговор
    бе бай Дън?
    Там е така корупция че тая помощ ще помогне макроикономически само на управляващите, Кулебчо, Зеленски и тия покрай тях.
    Тия за седем години вместо да развият нещо, най-вече селско стопанство щото имат хубав чернозем, тия все още вият на умряло за едни тръби.
  • 39 Ю.Кортес

    5 18 Отговор
    Ако им стиска на рашистите да почват...чакат ги 5000 стингера и джавелина плюс народ готов на партизанска отечествена война.
    Слава на Украйна!

    Коментиран от #41, #50, #60

  • 40 Перо

    15 4 Отговор
    Крадеца вика “дръжте крадеца”! Измисленото напрежение и истерия не може да замаскира опита да се вкара Украйна и Армения в НАТО, поради военна заплаха и да се ползва територията им за активни провокации и шпионаж срещу Русия! Отговорът на Путин ще бъде военни бази във Венецуела и Куба, военно сътрудничество с Иран и Хамас! Тогава херсонците ще си помислят!

    Коментиран от #45

  • 41 Тя партизанската война

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ю.Кортес":

    отдавна се води ама от миньорите в Донбас, debилче.
  • 42 Това което предстои

    4 0 Отговор
    МВР и техните доносници да се готвят за мобилизация! Скоро, мн скоро...то е хубаво да ловуватебкокошкари, но ще бъде още по хубаво да защитите Родината си! Гответе се!
  • 43 любител

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    ХАХАХА голям смях. пич първо си пий хапчетата сутрин и тогава коментирай.
  • 44 Ганьо

    6 1 Отговор
    Да го предупреждава колкото си иска. Изместиха вниманието от Covid-19 към желание на срещи демокрация. Явно очакваха Укря да сгреши и уж защитавайки се да започнат, че да има повод, но не се получава...
  • 45 любител

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "Перо":

    прав си ама не забравяй от другия край китай и северна корея. на краварите просто ще им се стъжни вече.
  • 46 Мнение

    7 2 Отговор
    Щом дедо БайДън му е казал, независимо на кво мнение са от Русия, значи е така???!!!
    Апък и Жамбазчето като подплати с мисиркознание текущата статия и на човек (дето мисли с помощта на масовите медии) няма как да не му стане ясно, че Байдън ще нап..., ааа Путин ще нападне Юкрейн???!!!
  • 47 Не ан

    3 13 Отговор

    До коментар #15 от "от ан":

    Руско мекеренце краят на окрайна може да е близо но бъдещето на Украйна е сигурно

    Коментиран от #51, #52

  • 48 Стоян Александров

    12 1 Отговор
    Байдане що го лъжеш ? Путин чака да се стопли времето и тогава да нахлува. Сега му е студено. А и техниката ще затъне в калта, на самолетите им е студено, а и двете или трите бомби дето ще заличат Окрайна също им е студено. Ноооооо ти си играй игричките, а те урките ги остави кучета ги яли. Като не разбират, че са играчки в ръцете на САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ НЕКА СЕ ПЛАШАТ
  • 49 Укрите

    9 1 Отговор
    Да се молят олимпиадата да не свършва,защото свърши ли и те са свършили
  • 50 любител

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ю.Кортес":

    гусин куртес явно не си наясно с видовете оръжия. тези джавчета имат поражение до 1.5 км. а преди офанзива има ракет обстрел при който се унищожава всичко на десетки км тертория. така че толкова коментираната помощ на краварите става само за старо желязо. хахаха. колкото до партизанска война най много зеления да се маскира като гъбар за друго не става освен за комик.

    Коментиран от #57

  • 51 По добре Руско

    11 2 Отговор

    До коментар #47 от "Не ан":

    Отколкото амерско,долно и продажно мек ере
  • 52 любител

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Не ан":

    хахаха прав си имат бъдеще но само като част от русия. хахаха.
  • 53 Тра-ла-ла

    9 1 Отговор
    ,,Руска инвазия" се нарича плана на САЩ! 😂😂😂
  • 54 Перо

    7 2 Отговор
    И ако няма нападение през февруари,кой ще плати разходите за мобилизация, отбранителна подготовка и противодействие! Нека Байдън да даде гаранции за плащане!

    Коментиран от #56

  • 55 Сссссс

    2 12 Отговор
    Това ще е краят на Путинова Русия. Отново ще има Киевска Рус. СЛАВА УКРАЙНЕ🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪💪💪

    Коментиран от #74

  • 56 Ицо

    2 8 Отговор

    До коментар #54 от "Перо":

    Бйдън колкото пари са наляли в Украйна руските мужиците няма да могат с години да откраднат. В този свят има държави които дават като САЩ и държави катж Русия грабат и унищожават всико като талибите
  • 57 dron

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "любител":

    Виждам,че се появи оръжеен разбирач . Като си светнат толкова имаш ли идея к,ва е точността на руските
    ракетки ,щото в Сирия и Армения точността беше +- 50км !! Голяма е вероятността много руски градове
    да бъдат ударени от руски ракети. Пък и последно искате ли война или не ? Заннуления гледам се скри в
    бункера и никакъв го няма, а песков ,лавров и сие плачат по медиите ,че вече искали само да преговарят
    а не да нападат . Последно?

    Коментиран от #65

  • 58 Защото са червени

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дамаджони уокър":

    лошият и глупав Тръмп беше толкова лош и толкова глупав, че за пръв път от десетилетия американските омиротворители и демократизатори не започнаха война по негово време, а сега този изкукал старец и по-точно цветнокожата му заместничка мътят водите на различни точки по света.
  • 59 Няма

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вълк":

    Лошо. Само че как да стане окраинска? Като няма такова нещо като окраина. Това все едно България да стане македонска Еми няма как.
  • 60 mi6osp

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Ю.Кортес":

    Имаш празни надежди, че Русия ще нахлува в Украйна. Няма за какво да го прави. Дори ако САЩ вкарат ракети край руските граници, нахлуване в Украйна, Румъния, България няма да има. Но то и американски ракети няма да има. Доколкото познавам как действа Путин, той е уредил вече преди това да се появят руски ракети до САЩ и да попарят мераците на САЩ в Източна Европа..

    Коментиран от #63

  • 61 mi6osp

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "nord":

    Фантазираш. Днес доларът е 78 рубли.

    Коментиран от #67

  • 62 Стига

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "nord":

    Със с твойте русофил и русофоби. Мен и повечето българи не ни дреме за пиянците имам предвид и руснаци и украинци, нито пък за рублата и долара. И дали ще я има путландия или станландия или петрандия или рюрикландия екетеринландия, е те станаха много дето нямаше да ги има. Дай да си гледаме себе си че не можем прах за пране да си направим.
  • 63 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "mi6osp":

    Не прочетохте какво точно се е случило по време на "Кубинската криза" и това е. 😀
  • 64 Ами ...

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ооо":

    Глупости. Ако можехте да инициирате референдум, до сега да сте го направили. Не можете. Значи нямате подкрепата на хората. Толкоз. Нищо не е нужно, всичко е ясно. Няма да има втора Ялта.
  • 65 Разбирачо

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "dron":

    Зануления си прави т.шак със такива като теб. И никога не казвал че ще напада някой. Това го казваха твойте господари джендари. А колко са точни ракетите питай твойте рамбовци в Сирия и в на горни карабах в Армения ракети не са падали. Стига си гледал Холивуд разбира. Гледай как бягат от Афганистан рамбовците смях хахахаха.

    Коментиран от #70

  • 66 наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Пешо":

    до36 Украйна няма да фалира защото ползва подкрепата и финансовите помощи на целия демократичен свят Ще фалира руския бизнес от санкциите на запада
  • 67 Ами ...

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "mi6osp":

    А вчера беше 81. Днес сутринта е 78. Да видим какво ще е довечера. 😀
  • 68 ОБЯСНЯВАМ

    2 4 Отговор
    ОБЯСНЯВАМ: нато($ащ) -$ащ(нато) ОКУРАЖАВАТ хазар$кото- юд€йч€ з€л€н$ки ДА НАПРАВИ НА В$ЯКА Ц€НА ПРОВОКАЦИЯ В ДОНЕЦК И ЛУГАНСК...(ПРОДЪЛЖ€НИ€ НА ГРУЗИН$КИЯ $Ц€НАРИЙ)!
    ПОЛИТИКАТА НА $ащ от ДЕСЕТИЛЕТИЯ €,Ч€ РУСИЯ Е ЗАПЛАХА......И ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ОРЪЖИЕ,ЗАЩОТО "д€мокрацията" € под "заплаха"!!!
  • 69 ерр

    2 0 Отговор
    И да бъде готов и през следващите 10 години, че тоя Путин нещо се дърпа и не ще да нахлува.
  • 70 Ами ...

    2 3 Отговор

    До коментар #65 от "Разбирачо":

    Обаче си спомням си, как бягаха от Афганистан ушанките. 😀

    Коментиран от #75, #86

  • 71 Олга

    5 0 Отговор
    “Руската инвазия” - вече е диагноза на американския властовия елит. Симптомите са: объркано съзнание, агресия, пещерна русофобия, нощно напикаване.
  • 72 МАРА

    5 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ УМОРИХА ОТ ЧАКАНЕ РУСИЯ ВСЕ НЕ НАПАДА ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗМИСЛЯТ ПРАВОКАЦИЯ ИНАЧЕ ЩЕ ИМ СЕ СМЕЯТ ВСИЧКИ. Е ТАЗ РУСИЯ УПЛАШИ ВСИЧКИ,А ТЯ СИ ПАЗИ СВОЙТЕ ГРАНИЦИ/А АКО ЗАПОЧВА НАТО ДА УБИВА В ДОНБАС РУСИЯ ЩЕ СЕ НАМЕСИ /КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА БАЗИ КРАЙ АМЕРИКА СТИГА НАПРЕЖЕНИЕ
  • 73 Вълчо,

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Вълк":

    ходи да гониш на Червената Шапчица баба и.
  • 74 Сорос

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Сссссс":

    Бе кви са тия пилешки бутчета дето си ги турнал в поста си?
  • 75 Пак

    5 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ами ...":

    Не си подготвен. Руснаците никога не са бягали от Афганистан. Ссср си свършиха работата там и си тръгнаха със почести. А не по колесниците на самолетите. Мистър Холивуд.
  • 76 tomito

    2 0 Отговор
    Не е ли малко странно Байдън да е по-инфирмиран от Зеленски ,Какво смята да прави Русия.Две съседски държави са все пак ,а краварите от 15000 км ще са по-информирани.
  • 77 Хйг

    2 0 Отговор
    Асматика, чак сега ли го предупреди?
  • 78 Драгомир

    1 0 Отговор
    „...че има "явна възможност" Русия да предприеме военни действия спрямо Украйна през февруари, съобщи Белият дом.” Руснаците вече прекаляват – колко още ще чакат сащисаните да бъде нападната Украйна за да може да дойдат и да спасят Европа от снабдяване с газ. Вероятно вече е подготвена такава възможност. Редно е да се напомни как всъщност започва войната между Иран и Ирак. Силното желание на САЩ да има такава война започва с финансирана от ЦРУ група иракчани, преоблечеани като ирански войници, която се промъква на иранска територия и „напада” в участък иракски граничен район. След това съответните СМИ си знаят работата и.....Ирак е принуден да се защитава. След всичко, което направи бившият служител на ЦРУ Садам Хюсеин, той по-късно уж беше убит – показаха го показал си главата в някава улична шахта ама дегизировката беше много калпава и така и не им повярваха по-наблюдателните. Обичат да си правят майтапи сащисаните, а и много са вярващите им въпреки почти една и същата използвана лъжлива схема. Ако не, съответните тролове се смеят на невярващите, че вярвали в теория на конспирацията.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 321

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ьнкфй":

    Точно Русия е майстор на лъжливите новини.
    Тя просто не би съществувала по друг начин. И Путя е прегърнал таварищч Гьобелс тъй де нали едните са национал-социалисти а братчетата им са социалисти-комунисти.
  • 81 Алцхаймерът

    2 0 Отговор
    напредва...
  • 82 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Явната възможност отдавна съществува, но липсва явна необходимост. Така че нашите украински приятели няма от какво да се плашат, че и да напрягат целия регион. Русия има проблем с НАТО. Украйна докато спазва уговорките от Париж е в безопасност.
  • 83 КИЕВ

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "nord":

    Русия няма да напада защото няма сили за дълга война, каквато ще се състои предвид територията на Украйна.
    И не съм руски трол, ами съм про-украински по убеждение.

    Коментиран от #85

  • 84 Откога президентите

    1 1 Отговор
    се занимават с предаване на секретна информация? Извод - или информацията не е вярна, или този старик не знае какво говори. Изводът оставям на вас...
  • 85 Русия няма да напада

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "КИЕВ":

    защото Украйна просто не и е нужна. Тя - в това й състояние - е нужна на американците, които са най-силни там, където няма сигурност и номерата им, под прикритието на "добронамереност, минават лесно /спомнете си "алтруистичния" жест с помощ под формата на заразена и негодна царевица, предназначена "за гладуващите отвъдокеански братя" -т.е., за нас - в началото на 90-те години.../ Любопитен съм какво ще стане , ако/когато Русия не нападне Украйна - ще могат ли украинците да съдят американския президент за съзнателно лъжливи внушения с цел създаване на напрежение и подтикване към неадекватни дейности във вътрешен и международен план?
  • 86 Объркал си се

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ами ...":

    в спомените си. Русия се оттегли непобедила, но не и победена. Чувал ли си за ген. Лебед?
  • 87 Може, може...

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    и ще ги спре. Справка - Венецуела, Казахстан...
  • 88 Стража

    2 0 Отговор
    Изкуфялият кравар е забравил да си смени памперсите. Затова вони както винаги.
  • 89 Abc

    0 0 Отговор
    Байдън е дърт изкукуригал марикон
Новини по държави: