25 Януари, 2022 16:50 2 472 10

Северна Македония очаква отговори за България

  • севрна македония-
  • буяр османи-
  • българия

Поканиха външния министър в македонския парламент

Северна Македония очаква отговори за България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонският външен министър беше поканен да се яви пред парламента на страната, съобщи Нова Македония.

Поканата дойде от групата за външна политика в парламента. Оглавявана е от Антонио Милошоски.

Изпратил е телеграма до Буяр Османи. Дипломатът е призован да обясни отговорите, които македонската страна е изпратила на България по общия план за сътрудничество.

Очаква се заседанието да се проведе в близък срок. Посочва се, че българските народни представители са били уведомени за македонските отговори.

Затова и македонските представители очакват бързо да получат подробности по разговорите. Това трябва да гарантира прозрачност.

Припомня се, че Буяр Османи има задължение да уведомява парламента за своите действия. Това гарантира и яснота на обществото.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 споко

    12 2 Отговор
    Морам да питам и сакам отговорот да е ДА ,а ?! Споко , с такива "гъвкави гръбнаци" , като нашите "управници" , отговорот ке е ДА.
  • 2 Буяр Османи

    31 6 Отговор
    Кво да ви кажа колеги, с крадена история-Европа ЙОК!
  • 3 Перо

    20 3 Отговор
    Това е същото като да се отчита и пита за всичко Мицкоски! Отново забравят кой е кандидат и кой член на ЕС и на кои предстои да изпълняват условията за прием на ЕС. Икономическото сътрудничество няма отношение към ветото и не се разбира за какво са страховете на македонистите!
  • 4 пешо

    22 6 Отговор
    стигате с тая северна македония няма такъва държава има западна българия
  • 5 помак

    14 1 Отговор
    така и неразбрах каква е таз македонска исто(Е)рия от един месец наса. някои си говорят нешто но никои ништо не казва съштествено .. ората слушаме кат на концерт изнесен от глухонеми хора (извинявам се на тез хора).... Македония кам България ли ша минава ...или България към към Македения ша минава ...май е второто искат от У.с.а и наште нали са испалнителни
  • 6 Красимир Петров

    21 8 Отговор
    Кирчо е национален предател.
  • 7 УСА боклук

    16 3 Отговор
    То биваше навеждане, ама....... От днес за мен РАДЕВ е предател! Съжалявам, че съм го подкрепял. Извинявайте ! !
  • 8 Чвора

    15 2 Отговор
    Има само един начин РСМ да влезе в ЕС като България излезе. Да направим референдум за излизане на България от ЕС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НЕМА такава Н АЦИЯ !

    6 2 Отговор
    Ако они са щ/рави , оти и ние да сме ? Пример : Любчо е Име , което в основата си израрява ЛЮБОВ ! А УЛА ВИТЕ нашенци го нарекуват ЛюПчо ! Галиба те се не Любят а се ЛюПят !? И затова са ЛюПчовци ! Ама много требе да си ТРА КАН у главата да се ашладисват с Алескандър, а от где баба им е докопала " кал ема" - от 365 годин ПРЕДИ НОВАТА Ера ! Ум ми не стига ! Ама нали са си наши щ/рави буг ари - ще им прощаваме !
Новини по държави: