Last news in Fakti

27 Януари, 2022 10:26 2 518 23

Важни разговори между Китай и САЩ

  • сащ-
  • разговори-
  • китай

Разговори между дипломатите на двете държави

Важни разговори между Китай и САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен секретар Антъни Блинкен проведе разговор с китайския външен министър Ван И, съобщи FOX News.

Обсъдени са различни теми. Водещата такава е ситуацията в Европа.

Обсъдени са икономическите и политически рискове от възможни крайни действия. Блинкен обяви, че деескалацията е отговорният път напред.

Това обяви говорителят на американската администрация Нед Прайс. САЩ посочиха дипломатични варианти за решения в Европа.

Изпратени са и отговори на руските условия. Представители на страната разглеждат документа.

Китай настоява да се намери мирен път за разговори.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода за България

    44 4 Отговор
    Смърт за сащ смърт за нато!
  • 2 Блинкен

    6 51 Отговор
    е казал кратко и ясно. Избирайте или с Руснаците, или с нас. Може да му е предложил като "подарък" вдигане на рестрикциите към хуауей или олекотяване на внос износа между двете страни. Русия накрая ще остане сама като яренце заобиколено от глудница вълци.

    Коментиран от #3, #5, #6, #12, #13, #17, #22, #23

  • 3 ФАЩ

    45 5 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    бягат пред вятъра! Няма да им се получи!Китай ще ги фалира за 24ч,ако тръгнат срещу РФ!Блинкин ходи да се моли на колене!

    Коментиран от #7

  • 4 ДаЗдраПерМа

    34 4 Отговор
    руснаците най вероятно ще предоставят хипер-звукови технологии на Китай
  • 5 Първо

    28 4 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    си оправи правописа ,после решавай световните проблеми!Сороснята не ви ли правят приемени изпити?!
  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    Трябваше да започнеш със " Сън в самолета" ‼️ САЩ отдавна не са в позиция да диктуват на Китай и Русия ❗ Затова опитват "лов с пуделите" , да хванат Мечка и Дракон ❗
  • 7 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "ФАЩ":

    Явно думите на Лавров са подпалили з@дниците на доларистите❗ А Лавров не е Псаки ‼️
  • 8 ТаУмВзе

    21 3 Отговор
    Скивайте му снимката на краварчето, изпердашил е легена! Бухахахах

    Коментиран от #15

  • 9 Софиянец

    4 26 Отговор
    Китайците изнесоха ватниците от Казахстан, сега ще ги полеят със студен душ и за Украйна. Тази среща е съществена и решаваща, просто вова полуръста само ще му кажат какво се случва ;)
  • 10 whitenoise

    15 1 Отговор
    краварите да се пънат много, че ядрения Ким може да получи случайно средство за доставка до ранчото... да къдри педалчета :)
  • 11 историк

    11 1 Отговор
    Китай напомнили на Фащ, какво е казал Наполеон:
    " в пустинята един мамелюк е колкото 2 французи -сам по себе си, 10 французи са равни на 10 мамелюка, а 40 французи ,решително превъзхождат 200 мамелюка по бойни възможности
    -то така и с нато и руснаците

    Коментиран от #14

  • 12 Gucci x Balenciaga

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    Русия няма да остане сама,в Китай нямам вяра не са хубави хора САЩ и Европа им набута много пари /фабрики, бизнеси .../благодарение на това в Китай сега са богати мнооого богати. Ще си гледат интереса както и много от тях са в САЩ и в Европа след проблемите с Русия, САЩ ако още съществуват ще започнат със Китай няма да ги подминат няма как жълтите да са най богати
  • 13 Омир

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    "Бой се от Данайците, дори когато ти носят дарове". Драконът е чел древногръцка литература.
  • 14 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    17 1 Отговор

    До коментар #11 от "историк":

    Може и друг цитат да му е напомнил! "Знам 100 начина да изкарам Руската мечка от бърлогата й, но нито един да я върна обратно“. Според наложилото се мнение, това са думи на Ото фон Бисмарк, човекът направил Германия велика.
  • 15 Маа

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    верно,този от ден на ден изглежда все по -зле! Последно като беше на преговори с РФ все едно имаше ди.рия!!!
  • 16 Отива

    4 0 Отговор
    той, при собствениците на Америка отива. Дали ще спазарят още една фабрика, като тази на GM в Охаьо или пак ще карат втечнен газ през океана, за да имаме ние като техни съюзници евтин ток. Само последното е сарказъм...
  • 17 абе чирак

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    ти изобщо новини следиш ли? Китай е купил дългът на любимците ти от САЩ и последните всячески се опитват да ги държат само на техния континен. Предвид падащият премиер на Острова, идвавщите избори във Франция и зависимостта на Европа от Руския газ, реферът на срещата са новаците в Германия.. Те пратиха на Украйна каски..

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Gucci x Balenciaga

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "абе чирак":

    Нека Китай да спи, защото когато Китай се събуди, целият свят ще трепери.Всички са запознати с това предсказание, произнесено, от Наполеон през 1816 г. "жълта опасност" С население, което представлява една четвърт от човечеството, подчинено на мистериозен полукомунистически, полукапиталистически режим, сега отворен за голяма международна търговия, Китай е плашещ.Тръмпе къде си ,ако беше останал САЩ и Европа щяха да са заети с Китай в момента не с Русия голяма грешка
  • 19 Дали Китай,

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "абе чирак":

    който държи такава част от американският дълг има полза да бъде победена Америка и доларът да се срине? Не виждам логиката. Според мен трябва да е обратното. Те ще имат финансова изгода да се вдига цената на долара и американците да са живи и здрави. Защото досега не съм чувал някой да си плати борча след като умре.

    Коментиран от #21

  • 20 Китай

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "абе чирак":

    кога започват разпродажбата на ФАЩ?
  • 21 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дали Китай,":

    Аз пък не съм чувал някога САЩ да са изплащали , в смисъл НАМАЛЯВАЛИ, външния си дълг ‼️
  • 22 5754

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    Много добре го каза: Русия е агънцето, заобиколено от глутницата вълци, чакали, всекакви престъпни деграданти, чакащи да я оглозгат. .... Много си прав, ама малко късно, всички го знаят, светът прогледна и никой не обича глутниците. Така че, очаквам много интересни промени в световните съюзи, особено с/у глутниците.
  • 23 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Блинкен":

    А Тайван?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания