Last news in Fakti

27 Януари, 2022 12:57 2 219 21

ЕС съди Китай

  • ес-
  • литва-
  • китай

Обявени са събрани доказателства

ЕС съди Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз е завел дело срещу Китай, съобщи Блумбърг.

Разглеждат се принудителните практики на страната спрямо Литва и други износители от ЕС. Посочва се, че това влияе върху вътрешната европейска търговия.

Усещат се и последствия за европейската промишленост. Това беше потвърдено от европейския представител Валдис Домбровскис.

ЕС е започнал да събира доказателства за действията на Китай спрямо европейски компании. Много компании обаче не са били склонни да сътрудничат.

Китайското правителство започна да спира литовски продукти и европейски продукти с литовско участие на своите митници. Това стана, след като страна прие отварянето на тайванско представителство.

Литва призова ЕС да демонстрира подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухаха🤣

    36 7 Отговор
    "Разглеждат се принудителните практики"
    А Кой ще разглежда принудителните практика на ЕС тук там?
  • 2 гост

    18 10 Отговор
    Европа трябва да спре да изнася производството си в Китай.

    Коментиран от #5

  • 3 Китай

    31 5 Отговор
    така се стресна че си го премести от единия в другия...

    Коментиран от #6

  • 4 шмекери

    39 7 Отговор
    Ще осъди ЕС........ на дракона опашката . Европейците да не се правят на тарикати , че ще им се наложи сами да се хванат на работа. 80% от стоките в ЕС са произведени в Китай.

    Коментиран от #7

  • 5 Коста

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Та какво викаш се произвежда в Европа ? Европейците отдавна изостанаха технологично от Китай. Какво производство да изнасят там . Ние например изнесохме производството на мартеници.
  • 6 Gucci x Balenciaga

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Китай":

    Ами във Франция от дълго време се блокират китайски стоки закупени онлайн, митничарите отварят много пакети и намират копирани контрафасон стоки на големи марки дрехи ,телефони айфон и самсунг всичко за какво се сетиш...козметика, парфюми и колко са вредни и токсични пари хвърлени на вятъра. Макрон за Китай още една такса когато пакет идва от там в Франция ако мине без проблем на митницата плащаш такса това оскъпява покупката и хората масово се отказват глупавите закупили китайско

    Коментиран от #8, #9, #10, #11

  • 7 Ламята Спаска

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "шмекери":

    Ще спра да произвеждам и да им продавам ай-фончета, че да не могат да са щракат в сураттефтеря, инста мозък 2 грам и тип топ. И с кво ще се занимават по цял ден тогаз?
  • 8 те така е

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Gucci x Balenciaga":

    Франсетата спират поръчки на обикновени клиенти дето са пазарували от AliExpress е онлайн . Обаче контейнерите пълни със стока за големите търговски вносители не ги барат.

    Коментиран от #12

  • 9 те така е

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Gucci x Balenciaga":

    И другото което е . Спират парфюми и някои друг парцал , обаще във Франция влизат промишлено количество телефони , лаптопи , компютри ,монитори , телевизори , фрези , косачки и какво ли не още . Да не говорим за прословутите чипове за автомобили .

    Коментиран от #13

  • 10 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Gucci x Balenciaga":

    че кво производство имат Северен Алжир(Франция) ? хахаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Gucci x Balenciaga

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "те така е":

    Ще ти се ,бойкота е тотален има и много дела с китайски стоки за ботокс и други материали в естетични салони,обезобразени лица и други проблеми.Не е само AliExpress умните хора знаят китайско не е хубаво. Много от цените на търсените стоки паднаха и са по достъпни тук хората търсят качество. Нали знаеш мисля че беше лаф на англичаните не се сещам та - Не съм достатъчно богат за да купувам евтина стока

    Коментиран от #15, #17, #21

  • 13 Gucci x Balenciaga

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "те така е":

    Ти за България ли ми пишеш?Я ела на място да направиш сверка

    Коментиран от #18

  • 14 Сандо

    10 1 Отговор
    А Китай седи спокойно на брега на реката и гледа как Европа си отича.
  • 15 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Gucci x Balenciaga":

    иди в Париж и ако видиш кореняк Французин(бял) ти давам 50 евро хахахаха

    Коментиран от #16

  • 16 Gucci x Balenciaga

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    😵‍💫 каво общо има с темата за Китай?Ай чао че ме измори с глупости има не ми се спори не съм градския защитник прокурор на Париж в медиите ?Нито пък Габриел Атал говорител на правителството
  • 17 те така е

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Gucci x Balenciaga":

    Говорим за легалните стоки с които са пълни магазините . Пак повтарям телефони , лаптопи , компютри ,монитори , телевизори , фрези , косачки и какво ли не още .
    Туй ботокси , мотокси - не са промишлено количество стоки .
    Говорим и като доставчици на части за трактори , автомобили , самолети и какво ли не .
  • 18 те така е

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Gucci x Balenciaga":

    И България така . Всичката стока или Китайска или Турска . Като се почне от обувките и дрехите и се стигне до компютрите и битовата техника.
  • 19 Пффффф

    2 4 Отговор
    Само да вметна за някои писали по долу, че изнесено производство в Китай не е китайско такова. Правете разлика между китайско и сглобено в Китай, разликата в качество и собственост на марката е съществена от китайските боклуци.
  • 20 ККК

    3 2 Отговор
    Тепърва ще берем ядове с жълтите маймуни! Ама сами сме си виновни.!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания