Last news in Fakti

31 Януари, 2022 16:20 1 918 23

Кремъл: Британските санкции са атака срещу бизнеса

  • русия-
  • великобритания-
  • санкции-
  • кремъл-
  • дмитрий песков

Всяка компания или всяко лице, които имат връзки с Кремъл, ще отговарят на условията за санкции в случай на руско нахлуване в Украйна

Кремъл: Британските санкции са атака срещу бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди в понеделник плановете на Обединеното кралство да разшири санкциите срещу Русия.

Това страна факт, след като ден по-рано британският външен министър Лиз Тръс предупреди, че Обединеното кралство може да разшири санкционните мерки, за да се включи и бизнеса, ако Русия атакува Украйна.

"Санкциите са нещо легитимно и нещо официално одобрено с решение на Съвета за сигурност на ООН. В случая говорим за неприкрита атака срещу бизнеса", посочи Песков и добави, че Русия ще отвърне, ако Обединеното кралство реши да продължи с наказателните мерки.

През уикенда британският външен министър Лиз Тръс каза, че Великобритания ще предприеме законодателни стъпки през следващата седмица, които ще ѝ позволят да разшири начините, по които може потенциално да санкционира Русия.

Появявайки се в неделя в няколко сутрешни предавания на британски медии, тя уточни, че всяка компания или всяко лице, които имат връзки с Кремъл, ще отговарят на условията за санкции в случай на руско "нахлуване" в Украйна.

Висшият британски дипломат също така отбеляза, че е "много малко вероятно" да бъдат изпратени британски сили да се бият в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    8 20 Отговор
    Проссия-Бизнес?!??
    Копат и продават
  • 2 Грешка.

    7 20 Отговор
    Британските санкции са атака срещу бизнеса на Путин. Тези бизнесмени, които визират, са само управителите на фирмите му и фиктивни собственици.
  • 3 Офффф

    29 9 Отговор
    Добре де, защо като Русия отвърне с контрасанкции вие ревете после? ЕС заведе дело срещу Русия, тъй като от руските санкции ЕС бил загубил 300(триста)млрд долара. И делото, което ЕС води срещу Русия е, защо Русия отвърнала на техните санкции, които довели до такава загуба в ЕС. С тия Еврозелки човек не знае да се смее ли, или са плаче за тях..

    Коментиран от #21

  • 4 Смешници

    26 8 Отговор
    Едва ли има руски пари в Англия,в момента освен президента на Челси и съпругата на Лужков,единия ще фалира Челси и от догодина в 3 дивизия,другия дава работа на над 4500 човека(ще останат без работа) какво друго биха сторили.Туй ми изглежда като Байдън да ми каже че ми блокира всичко в САЩ въпреки че аз не съм прекрачвал и границата на тази измислена държава.

    Коментиран от #13

  • 5 Факти

    12 9 Отговор
    В Москва на Темза, свързани с Кремъл олигарси са инвестирали 94 000 000 000 долара. Путин няма да рискува да ги изгуби.
  • 6 гражданин

    10 19 Отговор
    Браво на англосите не като някои в ЕС дето се ослушват, че видиш ли ще останат на студено ако са по-твърди.
  • 7 !!!?

    4 3 Отговор
    Законът Магнитски !!!?

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Никой

    5 20 Отговор
    Нийде не ги щат ватенките, освен у нас.
  • 10 Реално

    20 5 Отговор
    Еми сега богатите руснаци няма да изнасят парите си зад граница...-дали пък така не е по-добре за Русия????
  • 11 Иван

    18 7 Отговор
    САЩ и Англия под прикритие за борба с Русия всъщност атакуват икономиката на ЕС. Но нещасниците "европейци" не се усещат!
  • 12 Англосаксонското племе е подло

    19 4 Отговор
    И коварно..зад тях стоят евреите!тонове злато стоят във Вашингтон и Лондон но не го връщат на чуждите държави 😇
  • 13 Да но...

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Смешници":

    Президента на Челси е с израелско гражданство! Иначе... англетата се прозяват от безсилие! Отдавна няма руски капитали в Англия. Руските капитали още преди години се изтеглиха на Изток! Световният капитал е на Изток! Запада е на изживяване, но от срам се правят на "големи"!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Че то не е тайна, че

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Да но...":

    70 процебта от тея в Кремъл и олигарсите са евреи. Това дори не се крие като информация.

    Коментиран от #18

  • 16 Смешници

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Те англичаните защото нямат подводници":

    Те щото имат им изпокъсаха руснаците подводните кабели(чети) и една руска подводница 2 седмици не могат цяло НАТО да я открият в Средиземно море.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да но...

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Че то не е тайна, че":

    Ти остави Кремъл, ами най-богатите в Русия са евреи. Руски евреи! Не мога да си представя, че англетата, които са умрели вече и едва поритват още , могат и са в състояние да ги ударят, а да не говорим, да им конфискуват нещо..Тяхното говорене и реване сега може да мине само пред бабите на пейките.. Ббаите могат и да им повярват.
  • 19 ДаЗдраПерМа

    8 4 Отговор
    ами Песков напомня на бритите че санкциите са легитимни само ако са одобрени от ООНето всичко останало се води като незаконен враждебен акт и си има последствия, рикошет и т.н.
  • 20 Ха ха ха🤣

    1 8 Отговор
    А изкуственото създаване на дефицит и неспазването на подписаните договори какво е? Ще разберете вие, къде залязва слънцето, ама ще е късно... Не бих се учудил, ако докарате Газпром до фалит.
  • 21 Абе

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Офффф":

    Всичките тия западни приказки за "големи санкции и плащане на висока цена" отдавна вече не стряскат Русия, Путин постепенно ограничи зависимостта от западни стоки и услуги и сега руснаците могат само да се хилят на западното безсилие! Има много други доставчици и партньори с които могат да работят, а вече могат да си произвеждат и много от необходимите им неща така че изобщо нямат нужда от ЗАПАДналите джендювци. Русия отдавна провежда съвсем независима и самостоятелна политика и не се влияе от мненията, препоръките или заплахите отвън.......руснаците вече са достатъчно силни във всяко едно отношение за да поискат ревизия на отношението, което имаше към тях западът през последните 30 години, накратко - време е за реванш! Явно Висшият Разум на Вселената, който ние наричаме БОГ е решил, че по-духовният и възвишен Изток трябва да надделее над алчния покварен запад и неслучайно двете най-значими източни държави Русия и Китай са в постоянен възход през последните 20-ина години. Нека да се помолим на всемогъщия БОГ да пази България и достойните хора които живеят тук и да накаже всички които ни мислят и правят зло - и външните ни врагове, и вътрешните пиявици които за власт и пари тормозят и ограбват българския народ! АМИН.
  • 22 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ссср имаше предприятия и работиха 1500 + семейства + деца.. 4000 хиляди в града изхранваше, но го приватизираха и дойде глада в провинции. Кой имаше пари побегнаха. А стоките им бяха качествени, днес китайски и турски стоки евтините са боклуци, а качествените стоки ги изнасят в Лондон.
  • 23 Анонимен

    0 0 Отговор
    Евреите са най умните. Живяли сме с тях, работили сме. По живково бяха прокурори. Видял ли си евреин и арменец на държавна, полицай, пиша полисай, защото само там има сигурност за хонорари. Те са бизнесмени евреите, арменците, христия ни са. Те никока няма да те обидят, да ви завиждат, ако нещо нередно във вас, ще ви го кажат с благи думи
Новини по държави: