Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 15:35 1 953 4

Пазарът на труда в Германия се възстановява

  • германия-
  • икономика-
  • работна ръка-
  • мигранти-
  • роберт хабек

Миналия месец германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази необходимост от запълване на вакантните работни места в страната

Пазарът на труда в Германия се възстановява - 1
Снимка: shutterstock

Безработицата в Германия намалява през януари, въпреки нарастващия брой на заразени от коронавирус в страната, информира Reuters. Хората без работа са намалели с около 48 000 души при предвидени стойности от 6 000 по анкетно проучване на агенцията. Това формира безработица от 5.1%.

"Пазарът на труда стартира добре през 2022 г." заявява служител на федералното бюро по труда в Германия, цитиран от Reuters.

Припомняме, че миналия месец германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази необходимост от запълване на вакантни работни места в Германия.

Основен способ за засилване на икономиката е използването на широкомащабната миграция , за да се избегнат проблеми в производствените мощности на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гасел

    11 2 Отговор
    На снимката е германец. Германия е в упадък, морален, етнически,религиозен, икономически и т.н., Меркел успя да я съсипе така както и ученика и тиква България!
  • 2 Грульо

    7 0 Отговор
    И там ли не ходят да се регистрират, и така отчитат по-малка безработица? Щото гледам министъра им опява за незаети работни места.
  • 3 ред

    5 1 Отговор
    У нас безработица няма .Висока СМЪРТНОСТ и бягащи навън.
  • 4 Fakt

    4 1 Отговор
    Безработните сигурно намаляват. Новите места са в тестцентрове и имунизационни центрове за коронавирусни. Другите бизнеси стоят затворени и им е забранено да работят. Мерцедес и БМВ май офиицално обявиха че ще се изнесят от Германия, поради липса на перспектива.
Новини по държави: